WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do okien to ja robiłam tak (a mam mało okien - blok) ze myłam po jednym każdego dnia ;) i zaraz po każdym lezalam sobie trochę, ale nie stawałam na niczym bo wszystkie sa nisko a ja wysoka ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam okna to może za dużo powiedziane :p Lekko je przejechałam :P I to tylko dwa, bez wchodzenia na drabinę, kuchenne, więc tak na wysokości wzroku je miałam :) Ale dzięki za Wasze troskę, to miłe :)

Może jeszcze któraś z Was mi coś pomocnego na zaparcia poleci? Bo u mnie katastrofa w tym temacie, już wszystkiego próbowałam chyba i nic :/ U Was też tak źle? :(

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczyny które były na bezpiecznym maluchu - czy po tym jak się zarejestrowalyscie dostalyscie jeszcze jakiegoś maila przed samymi warsztatami? sa pojutrze a ja poki co nic dokładniejszego nie dostałam, ale mam tamtego starego maila ze zostaliśmy zarejestrowani - dostalyscie cos na dzień/dwa przed warsztatami>?
    Dostaniesz smsa jutro pewnie :) ja tak dostałam i w dzień warsztatów kolejnego

szara myszka lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparć nie mam ale jak wezmę więcej magnezu to mam biegunki więc może w taki sposób :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Aspargin 4x1 z zalecenia lekarza i co? Nic :p Zero biegunki

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam żeby dużo jeść hehe ja tak robie odkąd zaczełam jeść , pochłaniać i do tego jem swieże sliwki czasem jabłko i jakos pomaga. Może naczczo pij miód z wodą albo łyżeczkę-łyzke miodu samą . Aa i tak chodzę raz na 2-3 dni ale w sumie zdarzy sie dwa razy na dziueń hehe :D
    Ogolnmie jak czuję, że mi się chce a nie moge to wtedy w ruch idą jabłka i sliwki i na wieczór tak samo zjesc coś a nastepnego dnia po sniadaniu porsto do kibelka ;)
    Myslę że zrozumiał ktos hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem. Ja też latam do łazienki po kawce z mleczkiem. Ogólnie to chyba śliwki polecają suszone.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi pijesz zwykła rozpuszcalna kawę ?? Bo ja piję w sumie capucino ale jakoś nie wiem czego do łba sobie wbiłam że kawa w ciązy rozpuszczalna nie jest zdrowa ... i jakoś jej unikam :D

Mi sie ostatnio chce bardzo pić zimne mleko z kakaem rozpuszczalnym :) normalnie pyszne hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:15

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze u mnie jest siemię lniane, zalane wrzątkiem piję jak przestygnie. Obrzydliwe ale działa.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia rzadko ale piję jak mam ochotę. Na początku mnie odrzuciło dopiero od kilku tygodni mogę ją przełknąć. :) Jedna kawa dziennie nie szkodzi. A przy moim słabym ciśnieniu wręcz pomaga. Prawdziwej nie lubię. A czasami z ekspresu robię sobie bezkofeinową.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari byłaś w szpitalu z tych echem serduszka?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Najlepsze u mnie jest siemię lniane, zalane wrzątkiem piję jak przestygnie. Obrzydliwe ale działa.
    Dodaj ciut soku malinowego, zrobi Ci się kisielonik taki lepszy w smaku..
    Masakra ile ja tego gluciejstwa wypiłam w czasie starań o dzidziolnkę..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Może jeszcze któraś z Was mi coś pomocnego na zaparcia poleci? Bo u mnie katastrofa w tym temacie, już wszystkiego próbowałam chyba i nic :/ U Was też tak źle? :(
    Ja mam dokładnie to samo, wizyta w łazience co jakieś 4 dni to standard..I ani magnez mi nie pomaga ani śliwki..ani picie większej ilości płynów.. Nic.Jedyne co to nie miałam ostatnio problemów jak nażarłam się buraków..a że zasmażane uwielbiam, więc naprawdę było to w kategorii "nażarłam się:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szklanka wody z sokiem z cytryny na czczo. U mnie powoduje szybkie wyproznienie nawet mega szybkie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczyny które były na bezpiecznym maluchu - czy po tym jak się zarejestrowalyscie dostalyscie jeszcze jakiegoś maila przed samymi warsztatami? sa pojutrze a ja poki co nic dokładniejszego nie dostałam, ale mam tamtego starego maila ze zostaliśmy zarejestrowani - dostalyscie cos na dzień/dwa przed warsztatami>?
    Ja idę na te warsztaty w Lbn w poniedziałek , jeszcze żadnego maila nie dostałam.
    p.s. Pamiętasz cy przy rejestracji zapisywało się samemu czy z os. towarzyszącą? bo nie pamiętam...

Już znalazłam, że rejestrowałam się , że przyjdę z kimś :) Podobno warto na te warsztaty wyskoczyć? Jakie pytania miałyście za gratisy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:47

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja idę na te warsztaty w Lbn w poniedziałek , jeszcze żadnego maila nie dostałam.
    p.s. Pamiętasz cy przy rejestracji zapisywało się samemu czy z os. towarzyszącą? bo nie pamiętam...

Już znalazłam, że rejestrowałam się , że przyjdę z kimś :) Podobno warto na te warsztaty wyskoczyć? Jakie pytania miałyście za gratisy?
    Zapisywało się albo z osobą towarzyszącą albo bez z 'powodu ograniczonych miejsc' ale jak dostałam smsa to było napisane że można zabrać ze sobą osobę towarzyszącą. Ja w końcu na bezpiecznego malucha nie poszłam więc nie wiem jakie gratisy

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratisy wszędzie są inne. A co do bezpiecznego malucha bardziej podobały mi się niż mamo to ja w części udzielania pomocy i w części dot przewożenia dzieci. Na bez maluchu dawali pieluszki flanelowe smoczek a na mamo to ja butelkę wraz z zapasowymi smoczkami pow 6 mies i też puelusze flanelowa plus zawieszka do samochodu. Jak popatrzylam w galeriach z różnych miast dają co innego i u nas w olsztynie to bardzo okrojone było wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:07

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gratisy wszędzie są inne. A co do bezpiecznego malucha bardziej podobały mi się niż mamo to ja w części udzielania pomocy i w części dot przewożenia dzieci. Na bez maluchu dawali pieluszki flanelowe smoczek a na mamo to ja butelkę wraz z zapasowymi smoczkami pow 6 mies i też puelusze flanelowa plus zawieszka do samochodu. Jak popatrzylam w galeriach z różnych miast dają co innego i u nas w olsztynie to bardzo okrojone było wszystko.
    U mnie też takie gratisy były w Szczecinie no i próbki kosmetyków. W sumie na mamo to ja dostałam różne próbki kosmetyków, 2 butelki do karmienia, pieluszkę. Jakieś gazety też dostałam ;) Ale też widziałam że np w Warszawie były fajne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:44

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A ja uwielbiam siemię lniane! Konsystencja bardzo mi smakuje i pijąc je, nie muszę zatykać nosa/zamykać oczu/dodawać czegokolwiek. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaznaczyłam ze przyjdę z osoba towarzyszaca - ale meza rejestrowałam osobno i tez mu zaznaczyłam ze przyjdzie z os. towarzyszaca :D czyli tak jakbym 4 osoby zapisala? :D jakos nie zrozumiałam chyba tej instrukcji choć prosta była :D myslalam ze trzeba z imienia i nazwiska każdego zapisac xD

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ