WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dziś też o 5 pobudka. O materacach jest w dwójce :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka pokrótce to co było w PnŚ materac ma być sprezysty polecał lateks nic o gryce nie mówił że jest zła. Materac ma być równy bez wglebien. Bez poduszki do conajmniej roku kolderka bardzo cienka. W sumie to za wiele nie powiedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:47

Kri lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie możecie spać a ja mam narkolepsje ;) dzisiaj 9.30 z wielkim bólem, gdyby nie mąż pocisnęłabym jeszcze godzinę ;) jak ja dam radę dzieckiem się zajmować?

• Kri Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy :( Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg :(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski właśnie oczy otworzylam. Jeszcze u mnie jest to że się budzę głodna zjeść nie mogę leje wodę i dalej idę spać. Ale to prwnie przrz wczorajsze 25 snu po 15. Taki strzał energetyczny i taka ranna pobudka. Jak od tazu wstawalam z rana to drzemki miałam między 11 a 13 a teraz sensu nie widzę przed wygrzebaniem się o 10 i dalej. Wszystko przez kuriera wczoraj!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:00

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to normalne, leż, pij wodę i bierz magnez. Mi tylko raz stwardniał brzuch jak szalałam na weselu. Ciekawe czy później będzie mi twardnieć.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mnie też dopada to od paru dni dopiero i magnez pomaga więc może też spróbuj na poczatek. A ja już nie mówię o tym jakie mam pragnienie jak smok. Butla wody i parę herbat dużych z imbirem to mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:02

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mnie też zastanawia jak dam radę tyle razy wstać jak normalnie muszę spać z 8 godzin zeby żyć w miarę normalnie. A do tego przyzwyczajona jestem do spania w stoperach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mam to samo stopery w ruch i śpię a jak urodziny to trzeba będzie się odzwyczajac a coś czuję że wtedy dopiero będziemy miały nieprzespane noce :/
    Ja większych problemów ze snem nie mam póki co. chodzę spać koło 12 w nocy a wstaje 9-10 :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie dotrwam do 12. Ja to spać chodzę 22 max 2230.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie budzą za to ciągle koszmary.. Takie realistyczne i okropne i tak krzycze przez sen, że sama się od tego budze albo mój Ukochany mnie budzi i uspokaja.. A potem zasnij jak w każdym ciemnych koncie coś widzisz :-P

Dziś wizytuje o 17:10 tylko ciekawe czy będzie USG..:-) bo moj gin jest przeciwny czestym usg..a chciałabym bardzo podejrzec maluszka :-).

Pytanie do dziewczyn z Olsztyna i okolic, slyszalyscie może opinię o dr Lesniczaku? On pracuje w szpitalu wojewódzkim, znam dziewczynę która jedzie tam rodzić (130km!!) ze względu na niego, uważam że to świetny lekarz, ale nie odwazylabym się jechać taki kawal..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem że pierwszy raz słyszę o tym lekarzu a sporo dziewczyn w pracy rodzilo przede mną. I pierwszy raz obija mi się to nazwisko. A jeśli ma ustalona z nim cesarke to się nie dziwię że jedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:58

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy się zaczyna 7 miesiąc w tygodniach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri spokojnie. Do kilku razy na dobę stawianie nie jest niczym groźnym. Pod warunkiem, że nie towarzyszą temu inne objawy typu: plamienie, bóle krzyża, brzucha.

Ja też mam problemy ze spaniem. Budzę się często w środku nocy i czasami już zasnąć nie mogę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka od 27 tc. Ale pewnie na belly wcześniej pokaże.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne widocznie wcale w tym szpitalu za często nie bywa.. No właśnie nie cesarke.. Po prostu jak zacznie rodzić to chce tam jechać..

A i potrzebuje porady, wolalybyscie iść na prywatną szkole rodzenia, z bardzo dobra opinia, ale w mieście, w którym raczej rodzić nie będę czy do szkoly rodzenia na fundusz ze średnią opinia, ale za to w mieście w którym będę rodzić - najbardziej mi chodzi o oprowadzanie po oddziale, poznanie położnych itd :-).

W tygodniach nie wiem, ale ja licze tak że skoro mam termin na 10.02 to 10.11 zaczne 7 miesiac, 10.12 - 8 miesiąc, a 10.01 zaczne 9 miesiąc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:07

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila myślę, że bardziej powinnaś się zastanowić czy dałabyś radę z coraz większym brzuszkiem dojeżdżać na zajęcia do innej miejscowości. Bo oprowadzanie po oddziale to nie zawsze jest. Pomyśl o swoim komforcie. Jeżeli faktycznie tamta szkoła lepsza i nie będziesz miała problemu z dojazdami to się decyduj. W końcu chodzi o to, żeby się w miłej atmosferze czegoś nauczyć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że w moim mieście nie ma ani porodowki ani szkoły rodzenia :-P więc tak czy siak muszę dojeżdżać na szkole rodzenia, do jednej mam 25km, a do drugiej 35km, więc też nie znaczącą różnica :-) i wiem że w jednej i drugiej oprowadzają po oddziale, bo się dowiadywalam :-) ale chyba zdecyduje się na ta prywatną, bo tam podobno też bardzo dobrze tatusiow przygotowują :-) a koszt za 8 spotkań to 280zl to tragedii nie ma

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy :( Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg :(

Kri, mi tez się stawia macica, już od jakiś trzech tygodni. Najpierw oczywiście się strasznie wystraszyłam i pojechałam na drugi dzień rano do mojego lekarza. Dal luteinę i magnez i powiedział ze "niektóre kobiety tak maja". Ale poki nie ma plamień i nie boli to jest ok. I ja tak mam, ze nie boli to w ogole, no ale wiadomo ze to dyskomfort. Wydaje mi się ze magnez faktycznie działa, ale musi być lek a nie jakiś suplement diety. Ja to mam często, codziennie nawet po może kilka/kilkanaście razy, w tym ze dwa takie większe i dluzssze, zwłaszcza na noc jak się na plecach pooloze, wiec tego unikam. Ale jest lepiej jak się staram na to nie zwracać uwagi, po prostu staje i tyle, zmieniam pozycje, mysle o czyms innym i szybciutko przechodzi. Na początku to trudne, ale moja szwagierka tez to miała przy dwojce dzieci i oba donosila szczęśliwie i fajne sa dzieciaczki, wszystko było w porządku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:23

Kri lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest źle cenowo. Dla mnie też było ważne, żeby Mąż ze mną był na zajęciach i też coś z nich wyniósł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:23

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ