X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dziś też o 5 pobudka. O materacach jest w dwójce :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka pokrótce to co było w PnŚ materac ma być sprezysty polecał lateks nic o gryce nie mówił że jest zła. Materac ma być równy bez wglebien. Bez poduszki do conajmniej roku kolderka bardzo cienka. W sumie to za wiele nie powiedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:47

Kri lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie możecie spać a ja mam narkolepsje ;) dzisiaj 9.30 z wielkim bólem, gdyby nie mąż pocisnęłabym jeszcze godzinę ;) jak ja dam radę dzieckiem się zajmować?

• Kri Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy :( Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg :(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski właśnie oczy otworzylam. Jeszcze u mnie jest to że się budzę głodna zjeść nie mogę leje wodę i dalej idę spać. Ale to prwnie przrz wczorajsze 25 snu po 15. Taki strzał energetyczny i taka ranna pobudka. Jak od tazu wstawalam z rana to drzemki miałam między 11 a 13 a teraz sensu nie widzę przed wygrzebaniem się o 10 i dalej. Wszystko przez kuriera wczoraj!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:00

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to normalne, leż, pij wodę i bierz magnez. Mi tylko raz stwardniał brzuch jak szalałam na weselu. Ciekawe czy później będzie mi twardnieć.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mnie też dopada to od paru dni dopiero i magnez pomaga więc może też spróbuj na poczatek. A ja już nie mówię o tym jakie mam pragnienie jak smok. Butla wody i parę herbat dużych z imbirem to mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:02

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mnie też zastanawia jak dam radę tyle razy wstać jak normalnie muszę spać z 8 godzin zeby żyć w miarę normalnie. A do tego przyzwyczajona jestem do spania w stoperach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mam to samo stopery w ruch i śpię a jak urodziny to trzeba będzie się odzwyczajac a coś czuję że wtedy dopiero będziemy miały nieprzespane noce :/
    Ja większych problemów ze snem nie mam póki co. chodzę spać koło 12 w nocy a wstaje 9-10 :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie dotrwam do 12. Ja to spać chodzę 22 max 2230.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie budzą za to ciągle koszmary.. Takie realistyczne i okropne i tak krzycze przez sen, że sama się od tego budze albo mój Ukochany mnie budzi i uspokaja.. A potem zasnij jak w każdym ciemnych koncie coś widzisz :-P

Dziś wizytuje o 17:10 tylko ciekawe czy będzie USG..:-) bo moj gin jest przeciwny czestym usg..a chciałabym bardzo podejrzec maluszka :-).

Pytanie do dziewczyn z Olsztyna i okolic, slyszalyscie może opinię o dr Lesniczaku? On pracuje w szpitalu wojewódzkim, znam dziewczynę która jedzie tam rodzić (130km!!) ze względu na niego, uważam że to świetny lekarz, ale nie odwazylabym się jechać taki kawal..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem że pierwszy raz słyszę o tym lekarzu a sporo dziewczyn w pracy rodzilo przede mną. I pierwszy raz obija mi się to nazwisko. A jeśli ma ustalona z nim cesarke to się nie dziwię że jedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:58

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy się zaczyna 7 miesiąc w tygodniach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri spokojnie. Do kilku razy na dobę stawianie nie jest niczym groźnym. Pod warunkiem, że nie towarzyszą temu inne objawy typu: plamienie, bóle krzyża, brzucha.

Ja też mam problemy ze spaniem. Budzę się często w środku nocy i czasami już zasnąć nie mogę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka od 27 tc. Ale pewnie na belly wcześniej pokaże.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne widocznie wcale w tym szpitalu za często nie bywa.. No właśnie nie cesarke.. Po prostu jak zacznie rodzić to chce tam jechać..

A i potrzebuje porady, wolalybyscie iść na prywatną szkole rodzenia, z bardzo dobra opinia, ale w mieście, w którym raczej rodzić nie będę czy do szkoly rodzenia na fundusz ze średnią opinia, ale za to w mieście w którym będę rodzić - najbardziej mi chodzi o oprowadzanie po oddziale, poznanie położnych itd :-).

W tygodniach nie wiem, ale ja licze tak że skoro mam termin na 10.02 to 10.11 zaczne 7 miesiac, 10.12 - 8 miesiąc, a 10.01 zaczne 9 miesiąc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:07

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila myślę, że bardziej powinnaś się zastanowić czy dałabyś radę z coraz większym brzuszkiem dojeżdżać na zajęcia do innej miejscowości. Bo oprowadzanie po oddziale to nie zawsze jest. Pomyśl o swoim komforcie. Jeżeli faktycznie tamta szkoła lepsza i nie będziesz miała problemu z dojazdami to się decyduj. W końcu chodzi o to, żeby się w miłej atmosferze czegoś nauczyć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że w moim mieście nie ma ani porodowki ani szkoły rodzenia :-P więc tak czy siak muszę dojeżdżać na szkole rodzenia, do jednej mam 25km, a do drugiej 35km, więc też nie znaczącą różnica :-) i wiem że w jednej i drugiej oprowadzają po oddziale, bo się dowiadywalam :-) ale chyba zdecyduje się na ta prywatną, bo tam podobno też bardzo dobrze tatusiow przygotowują :-) a koszt za 8 spotkań to 280zl to tragedii nie ma

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy :( Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg :(

Kri, mi tez się stawia macica, już od jakiś trzech tygodni. Najpierw oczywiście się strasznie wystraszyłam i pojechałam na drugi dzień rano do mojego lekarza. Dal luteinę i magnez i powiedział ze "niektóre kobiety tak maja". Ale poki nie ma plamień i nie boli to jest ok. I ja tak mam, ze nie boli to w ogole, no ale wiadomo ze to dyskomfort. Wydaje mi się ze magnez faktycznie działa, ale musi być lek a nie jakiś suplement diety. Ja to mam często, codziennie nawet po może kilka/kilkanaście razy, w tym ze dwa takie większe i dluzssze, zwłaszcza na noc jak się na plecach pooloze, wiec tego unikam. Ale jest lepiej jak się staram na to nie zwracać uwagi, po prostu staje i tyle, zmieniam pozycje, mysle o czyms innym i szybciutko przechodzi. Na początku to trudne, ale moja szwagierka tez to miała przy dwojce dzieci i oba donosila szczęśliwie i fajne sa dzieciaczki, wszystko było w porządku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:23

Kri lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest źle cenowo. Dla mnie też było ważne, żeby Mąż ze mną był na zajęciach i też coś z nich wyniósł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:23

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ