Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bruśka pokrótce to co było w PnŚ materac ma być sprezysty polecał lateks nic o gryce nie mówił że jest zła. Materac ma być równy bez wglebien. Bez poduszki do conajmniej roku kolderka bardzo cienka. W sumie to za wiele nie powiedzieli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:47
Kri lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
nick nieaktualny
-
Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy
Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg
-
Dzięki laski właśnie oczy otworzylam. Jeszcze u mnie jest to że się budzę głodna zjeść nie mogę leje wodę i dalej idę spać. Ale to prwnie przrz wczorajsze 25 snu po 15. Taki strzał energetyczny i taka ranna pobudka. Jak od tazu wstawalam z rana to drzemki miałam między 11 a 13 a teraz sensu nie widzę przed wygrzebaniem się o 10 i dalej. Wszystko przez kuriera wczoraj!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:00
-
nick nieaktualny
-
Kri mnie też dopada to od paru dni dopiero i magnez pomaga więc może też spróbuj na poczatek. A ja już nie mówię o tym jakie mam pragnienie jak smok. Butla wody i parę herbat dużych z imbirem to mało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:02
-
Bruska mam to samo stopery w ruch i śpię a jak urodziny to trzeba będzie się odzwyczajac a coś czuję że wtedy dopiero będziemy miały nieprzespane noce
Ja większych problemów ze snem nie mam póki co. chodzę spać koło 12 w nocy a wstaje 9-10Kubuś
-
A mnie budzą za to ciągle koszmary.. Takie realistyczne i okropne i tak krzycze przez sen, że sama się od tego budze albo mój Ukochany mnie budzi i uspokaja.. A potem zasnij jak w każdym ciemnych koncie coś widzisz
Dziś wizytuje o 17:10 tylko ciekawe czy będzie USG..bo moj gin jest przeciwny czestym usg..a chciałabym bardzo podejrzec maluszka
.
Pytanie do dziewczyn z Olsztyna i okolic, slyszalyscie może opinię o dr Lesniczaku? On pracuje w szpitalu wojewódzkim, znam dziewczynę która jedzie tam rodzić (130km!!) ze względu na niego, uważam że to świetny lekarz, ale nie odwazylabym się jechać taki kawal..
-
Powiem że pierwszy raz słyszę o tym lekarzu a sporo dziewczyn w pracy rodzilo przede mną. I pierwszy raz obija mi się to nazwisko. A jeśli ma ustalona z nim cesarke to się nie dziwię że jedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:58
-
Kri spokojnie. Do kilku razy na dobę stawianie nie jest niczym groźnym. Pod warunkiem, że nie towarzyszą temu inne objawy typu: plamienie, bóle krzyża, brzucha.
Ja też mam problemy ze spaniem. Budzę się często w środku nocy i czasami już zasnąć nie mogę. -
A to dziwne widocznie wcale w tym szpitalu za często nie bywa.. No właśnie nie cesarke.. Po prostu jak zacznie rodzić to chce tam jechać..
A i potrzebuje porady, wolalybyscie iść na prywatną szkole rodzenia, z bardzo dobra opinia, ale w mieście, w którym raczej rodzić nie będę czy do szkoly rodzenia na fundusz ze średnią opinia, ale za to w mieście w którym będę rodzić - najbardziej mi chodzi o oprowadzanie po oddziale, poznanie położnych itd.
W tygodniach nie wiem, ale ja licze tak że skoro mam termin na 10.02 to 10.11 zaczne 7 miesiac, 10.12 - 8 miesiąc, a 10.01 zaczne 9 miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:07
-
Mila myślę, że bardziej powinnaś się zastanowić czy dałabyś radę z coraz większym brzuszkiem dojeżdżać na zajęcia do innej miejscowości. Bo oprowadzanie po oddziale to nie zawsze jest. Pomyśl o swoim komforcie. Jeżeli faktycznie tamta szkoła lepsza i nie będziesz miała problemu z dojazdami to się decyduj. W końcu chodzi o to, żeby się w miłej atmosferze czegoś nauczyć.
-
Problem w tym, że w moim mieście nie ma ani porodowki ani szkoły rodzenia
więc tak czy siak muszę dojeżdżać na szkole rodzenia, do jednej mam 25km, a do drugiej 35km, więc też nie znaczącą różnica
i wiem że w jednej i drugiej oprowadzają po oddziale, bo się dowiadywalam
ale chyba zdecyduje się na ta prywatną, bo tam podobno też bardzo dobrze tatusiow przygotowują
a koszt za 8 spotkań to 280zl to tragedii nie ma
-
Kri wrote:Chyba zaczęło mi się twardnienie/ stawianie macicy
Wczoraj przed spaniem strasznie stwardniał mi dół brzucha- tu w 2 miejscach gdzie są mniej więcej jajniki jakbym miała dwa guzy. Było to nieprzyjemne, zaraz przeszło, na szczęście nie bolało. wiem ,że temat już był dlatego pytam doświadczone koleżanki. Co w takiej sytuacji robić, kiedy zacząć się niepokoić, czy to normalne? Wizytę mam dopiero za 3 tyg
Kri, mi tez się stawia macica, już od jakiś trzech tygodni. Najpierw oczywiście się strasznie wystraszyłam i pojechałam na drugi dzień rano do mojego lekarza. Dal luteinę i magnez i powiedział ze "niektóre kobiety tak maja". Ale poki nie ma plamień i nie boli to jest ok. I ja tak mam, ze nie boli to w ogole, no ale wiadomo ze to dyskomfort. Wydaje mi się ze magnez faktycznie działa, ale musi być lek a nie jakiś suplement diety. Ja to mam często, codziennie nawet po może kilka/kilkanaście razy, w tym ze dwa takie większe i dluzssze, zwłaszcza na noc jak się na plecach pooloze, wiec tego unikam. Ale jest lepiej jak się staram na to nie zwracać uwagi, po prostu staje i tyle, zmieniam pozycje, mysle o czyms innym i szybciutko przechodzi. Na początku to trudne, ale moja szwagierka tez to miała przy dwojce dzieci i oba donosila szczęśliwie i fajne sa dzieciaczki, wszystko było w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:23
Kri lubi tę wiadomość