Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi150 wrote:Dzień dobry. Witamy się z Ignasiem ze szpitalnego łoża. Trzeci raz w ciągu miesiąca i ciągle to samo. Nie pomaga ani magnez ani nospa ani antybiotyk. Wczoraj macica stawiala mi się ponad 30 razy. Dziś nad ranem obudził mnie okresowy ból brzucha i krzyża. Na szczęście szyjka długa i zamknięta ale wolą mnie zostawić na obserwacji. Zwariuje do lutego.
Lexi pozostaje trzymać za Was kciuki. Może lepiej ze nie traktują Cie po macoszemu do domu nie odsylaja tylko starają się pomóc bo to różnie bywa. Wiesz jak jest. Relaks odpoczynek będzie dobrze. Ja pomimo zwiększonej dawki magnezu w nocy przeżyłam horror taki mnie skurcz w lydce złapał że nie wiedziałam co się dzieje. Taki ból że hej. Trzymam kciuki za Ciebie i Ignasia nie dawajcie się. Gazetki witaminki. Im dłużej zostaniesz tym lepiej więcej wybadaja i leków podadza. Może coś nowego wymyśla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 08:18
-
nick nieaktualny
-
Tusiaa wrote:Dziewczyny a wiecie kiedy się idzie na 3 usg na NFZ?? jestem ciekawa kiedey dostanę ostatnie skierowanie.
Pewnie niedługo już nas czekaja na szczęście trafiłam w mojej dziurze zabitej dechami na lekarkę na NFZ, która przyjmuje tylko jeden dzień w tygodniu, bo dojeżdża tutaj, ale w zasadzie jak mam wizyty co miesiąc, to na każdej robi usg, więc tutaj akurat cieszę się
-
O kurczę Lexi to spokojnie tam odpoczywaj! Kurde mi sie nieraz tez jakby liczyć to się stawia tak z 20 razy na dzień
ale nie boli nic, choc ostatnio mnie znow w tej pochwie kluje
-
A ja w sumie nie wiem czy to mi się stawia macica czy mały kopie czy może czkawke ma. Fakt jak pochodzę to mi brzuch twardnieje i jak się narobie jak wczoraj prasowaniem i stąd może ten skurcz w nocy. Ale nie umiem tego odróżnić za bardzo. Tzn no wiem kiedy tam kopie ale odróżnić stawianie od tego to jyz chyba ciężka sprawa.
-
Ja 3d/4d miałam na genetycznych, teraz jak chodzę na NFZ to nie ma takiej możliwości, ale ostatnio moja lekarka tak trafiła, że pokazała mi całą buźkę Jasia z przodu i normalnie wyglądało prawie jak w 3d, tylko czarno-białym, więc na kolejnej wizycie poproszę o zdjęcie Jasia , jeśli będzie współpracował.
-
Bruśka wrote:A ja w sumie nie wiem czy to mi się stawia macica czy mały kopie czy może czkawke ma. Fakt jak pochodzę to mi brzuch twardnieje i jak się narobie jak wczoraj prasowaniem i stąd może ten skurcz w nocy. Ale nie umiem tego odróżnić za bardzo. Tzn no wiem kiedy tam kopie ale odróżnić stawianie od tego to jyz chyba ciężka sprawa.
-
nick nieaktualnyMi się chyba nie stawia macica. Wasza się stawia tak po prostu czy jak coś robicie? Ja miałam twardy brzuch tylko po tańcowaniu na weselu i jak dużo sprzątam i się schylam, ale to nie są spinania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:25
-
Moja się czasem stawia tak po prostu, ale ja ogolnie chyba za dużo robie ;/ niby jestem w domu i tylko wieczorem na polgodzinny spacer, ale przez dzień bardzo dużo sprzątam, czasem się schylam, kucam długo, zastanawiam się teraz czy to nie ma jakiegoś znaczenia ;(
-
A to my z Jasiem
25t0d
http://zapodaj.net/images/5f05d1581b498.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:43
tysiaa93, Mila920, lula.91, szara myszka, Zosia_wop, Biedroneczka29, d84, Lexi150, Kri, tulipanna, marissith, marissith, marissith, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Tulipanna nic tylko udusić za takie zdjęcie!
Lexi trzymajcie się z Ignasiem dzielnie. Nic fajnego leżeć w szpitalu ale tam mają wszystko pod kontrolą i bardzo dobrze się wami zajmą. W miarę możliwości melduj nam jak tam sytuacja u wastulipanna lubi tę wiadomość
-
Drogie, pare dni sie nie odzywalam, ale nie mialam czasu tu na dluzej zajrzec. W poniedzialek przezylam glukoze w obciazeniu. Wyniki wygladaja na dobre i to mnie bardzo cieszy. Samo badanie do przezycia, nawet organizm dal sie oszukac ta glukoza i nie bylo mi slabo mimo tylu godzin bez jedzenia. Najgorze bylo, ze calutki czas odbijalo mi sie zelazem, ktore lyknelam z samego rana jak co dzien. Posmak 'krwi' w ustach przez 3h, nic dobrego. Taka moja rada dla tych z was, ktore jeszcze testu ne robily a biora zelazo, wezcie tego dnia po badaniu!
A dzisiaj idziemy do naszego pana doktora. Jestem baaardzo ciekawa ile moja kochana córeczka urosła od ostatniej wizyty. Postaram sie 'zdac relacje' wieczrem lub jutro -
gorgeous wrote:kkkaaarrr - hmm, może i ja wezmę żelazo po badaniu, skoro tak
a badanie jutro
-
Lexi szybkiego powrotu do domku życzę i oby ostatni raz taka przygoda Ci się trafiła! <tuli>
A to stawianie macicy to stwardnienie całego brzucha czy jakieś wybrzuszanie z jeden strony tak jak dziecioliny się czasem wypychaja? Bo ja mam czasem jak więcej porobie (np ostatnio jak w aucie sprzatalam) że potem cały brzuch robi się taki napięty, nic nie boli tak jakby po prostu ciążył mi ten brzuch i muszę położyć się na chwilę z nogami w górze najlepiej i przechodzi, czy to to?
Gorgerous mamy bardzo podobne brzuszkigorgeous lubi tę wiadomość