X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę i magnez i aspargin więc uzupelniam wszystko. Mój babelek coś się wierci. Trzeba w końcu wyjść za dnia się przejść bo jak wampir wychodzę po zmroku na szybki spacer z mężem wieczorem. Miłego dnia dziewczyny. A fakt jak się przejdę to uczucie jakbym się kamieni najadla i brzuch że skały miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:06

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mila920, to to - ja się cieszyłam najpierw ze to dzidzia się wybrzusza, ale niestety to nie dzidzia tylko wlasnie stawianie się. Gin powiedział ze to niemożliwe żeby to już była dzidzia. U mnie to z jednej albo z drugiej strony takie wybrzuszenie, taka kuleczka pod reka wlasnie mogaca przypominać dzidzie. Czasem mam na srodku, ale raczej po lewej albo prawej stronie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie czasem spina brzuch szczególnie wieczorem mimo, ze ja większość czasu leżę. Nagle na pare sekund kawałek brzucha robi sie twardy jak kamień i za chwile puszcza. Mila - ja mysle, ze to nie jest wypinanie dzidziusia u Ciebie tylko wlasnie to twardnienie, u mnie jak dzieć sie wypina to tak brzuch podskakuje na sekundę, ale nie jest wtedy twardy.
    Szara myszka - mi lekarz powiedział, ze najcześciej tak sie robi wlasnie po jakimś wysiłku nawet niewielkim i wtedy najlepiej sie położyć zeby przeszło. Ogólnie mówił, co sie głownie moze tyczy mnie przez ta nieszczęsna szyjkę, ale zeby sie nie schylać, nie podnosić, a jak cos stwardnieje, zabili to sie na chwile położyć.

tulipanna lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie kurde może powinnam calkiem zwolnic tempo, bo mi się to bardzo często dzieje, nawet jak siedze przy kompie ;/ ale nie chce caly dzień lezec :( a mi się tez zdaje ze jak leze to w ogole to jest częściej!

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i jak w kolejnym dniu!

Do dziewczyn biorących żelazo - jakie bierzecie? I czy Wam pomaga? Bo u mnie wyniki cały czas lecą na łeb na szyję :/

Lexi - i ja się dołączam do trzymania kciukasów za Was! Bardzo dobrze, że pojechałaś do tego szpitala.

Mam jeszcze jedno pytanko do tych z Was, które zamierzają karmić piersią? Kupujecie butelki, mleko modyfikowane i woreczki/pojemniki na pokarm tak na wszelki wypadek? Ja nie wiem zupełnie w co zainwestować... W necie można niby kupić taniej i byłabym spokojna, że już wszystko mam, no ale z drugiej strony mogę czegoś na przykład w ogóle nie użyć. Mieszkam w dużym mieście sklepów pełno, więc najwyżej męża wyślę jak będzie paląca potrzeba. A Wy jak chcecie to rozwiązać?

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz pisałam z kolezanka która jest w 14 tygodniu ciąży i już jej się zaczelo to twardnienie (druga ciaza) i jej gin powiedział ze to normalne bo macica cwiczy do porodu ;/ także ile lekarzy tyle opinii chyba :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Gorgerous mamy bardzo podobne brzuszki :-)

Milciu i rodzimy niemal w tym samym terminie!! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Mam jedno pytanko do tych z Was, które zamierzają karmić piersią? Kupujecie butelki, mleko modyfikowane i woreczki/pojemniki na pokarm tak na wszelki wypadek? Ja nie wiem zupełnie w co zainwestować... W necie można niby kupić taniej i byłabym spokojna, że już wszystko mam, no ale z drugiej strony mogę czegoś na przykład w ogóle nie użyć. Mieszkam w dużym mieście sklepów pełno, więc najwyżej męża wyślę jak będzie paląca potrzeba. A Wy jak chcecie to rozwiązać?

Mam 5 pojemniczków na pokarm, a butelki ze dwie mam zamiar kupić - nieraz małego będę chciała zostawić z mężem, a że będziemy mieć pełno wesel, to i dziadkowie muszą czymś wnuka nakarmić. Mleka modyfikowanego kupować nie będę.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje pomimo leżenia, szczególnie wieczorem i zaraz musze siku... Niby jak jest do 10-12 twardnien na dzien to jest ok, bo macica ćwiczy, gorzej jak jest wiecej i regularnie. Widać, ze prawie każda z nas to przechodzi, wiec chyba nie jest to nic strasznego, ale lepiej zawsze położyć sie jak cos sie dzieje i dmuchać na zimne.

Joanna - ja biorę żelazek jest bez recepty

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam teraz opis dla 25 ciąży na belly i tam jest zawsze jakby z pamiętnika mamy i wklejam fragment:
    "A ja coraz częściej czuję, że mój brzuch jakby drętwieje. Skurcze Braxota-Hicksa pojawiają się prawie codziennie. Lekarz zalecił częściej odpoczywać i jeśli czuję, że brzuch mi drętwieje napić się wody i położyć się na lewym boku."

tylko caly czas nie wiem czy te skurcze b-h to jest to samo co to nasze twardnienie, mój lekarz tak tego nie nazywa

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to wlasnie to, bo jest bezbolesne i większość z nas to wlasnie odczuwa jako twardnienie ... Ja nic wiecej nie odczuwam bynajmniej :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tyle dobrze ze to bezbolesne :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Witam się i jak w kolejnym dniu!

Do dziewczyn biorących żelazo - jakie bierzecie? I czy Wam pomaga? Bo u mnie wyniki cały czas lecą na łeb na szyję :/

Lexi - i ja się dołączam do trzymania kciukasów za Was! Bardzo dobrze, że pojechałaś do tego szpitala.

Mam jeszcze jedno pytanko do tych z Was, które zamierzają karmić piersią? Kupujecie butelki, mleko modyfikowane i woreczki/pojemniki na pokarm tak na wszelki wypadek? Ja nie wiem zupełnie w co zainwestować... W necie można niby kupić taniej i byłabym spokojna, że już wszystko mam, no ale z drugiej strony mogę czegoś na przykład w ogóle nie użyć. Mieszkam w dużym mieście sklepów pełno, więc najwyżej męża wyślę jak będzie paląca potrzeba. A Wy jak chcecie to rozwiązać?
    Joanna mi pomógł dopiero Tardyferon i kwas foliowy 15mg.
    Ja nic nie kupuję, kupię jak będzie potrzeba. Cały czas nastawiam się, że jednak uda się karmić piersią.

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym wybrzuszenie brzucha to mialam tak raz ostatnio, że tak mocno mi się górka po prawej stronie zrobila, ale akurat wtedy to było przed snem, w łóżku i wtedy tez czulam małego jak sobie tam dance robi w brzuchu i potem to wybrzuszenie na chwilę, ale zazwyczaj czuje inaczej małego i widać na brzuchu takie właśnie 'Puk puk' i lekko brzuch się rusza, więc tamto to może rzeczywiście było stawianie macicy, ale trwało tylko kilka sekund no i nie było po wysiłku, bo nic tam w łóżku nie działałam :-P. A jak brzch mi twardnieje po wysiłku to nic się nie wybrzusza tylko po prostu tak jakoś ciąży. Mi położna też właśnie mówiła o tej wodzie i leczeniu na lewym boku i najlepiej na płaskim tylko nogi na poduszce.

Gorgerous i rodzimy 'dosc' blisko siebie, bo ja Giżycko lub Kętrzyn, a Ty chyba Olsztyn? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Zapytam o ten Tardyferon. Z tym cudem nie miałam jeszcze do czynienia :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniałam, przy obciążeniu glukozą to mają nam pobierać krew po 1h i potem po 2h? Bo mi lekarz nie mówił jak to ma się odbywać, a w laboratorium mnie pytali czy robimy pobranie tylko po godzinie czy po dwóch też... No i skąd ja mam to wiedzieć...

Poza tym, to badanie to w jakimś konkretnym tygodniu ciąży ma być? Bo wiem, że część z Was ma to już za sobą

ex2bx1hp35w324su.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pewno kupię butelki i laktator, kupię też jakąś paczkę mleka modyfikowanego, bo nie wiem czy będę mieć pokarm albo czy będzie go odpowiednia ilość. Niby się mówi, że sklepy i apteki pod nosem, ale jak mi dziecko będzie płakać z głodu to wolałabym się skupić na tym żeby go nakarmić niż biegać po sklepach, poza tym to mleko nie kosztuje majątku, jak mi się nie przyda to oddam komuś i tyle.

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trzymam kciuki. Bidula te szpitale to koszmar jest. Ale faktycznie lepiej ze cie zostawili zawsze to pod opieką. Ja dziś miałam test obciążenia glukozą robiony. Boże jak dobrze ze w domciu i moja mamus mi to robiła. Jakbym miała siedzieć dwie godziny w laboratorium to nie wiem czy bym wyrobila. Pozatym ja zawsze mam biegunkę po tym dziadostwie. Popołudniu wynik. Wg glukometra wyniki były w normie ale wiadomo z krwi zylnej bardziej wiarygodne.
    Żelazo brałam Hemofer ale straszne zatwardzenie potem także nie polecam.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kurcze, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniałam, przy obciążeniu glukozą to mają nam pobierać krew po 1h i potem po 2h? Bo mi lekarz nie mówił jak to ma się odbywać, a w laboratorium mnie pytali czy robimy pobranie tylko po godzinie czy po dwóch też... No i skąd ja mam to wiedzieć...

Poza tym, to badanie to w jakimś konkretnym tygodniu ciąży ma być? Bo wiem, że część z Was ma to już za sobą

Ja miałam obciążenia 75 g glukozy to po dwóch godzinach jak robisz 50 g to po godzinie niby. Mi lekarz kazał między 24-28 tygodniem

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka, widzę, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży. Skoro Ty już miałaś, to ja się wybiorę w poniedziałek. W tym tygodniu raczej już nie dam rady się wyrobić

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ