X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja mam biedronke :D tzn od siostry dostanę po jej chłopakach :) super sprawa tylko ja mam taki bez melodyjek chyba :) Muszę po niego pójść :)

ten mój zolwik będzie miał jakies melodyjki i fajne jest to ze jest ladowany na usb, nie musza być baterie (choć mogą) - ale pod względem wyglądu tych gwiazdek to fajne tak? :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba ostatecznie będzie Michalina! :) Mała Misiolina nasza :P Bo Mały Miś i Duży Miś daje Malutkie Misiątko nie???? :P

vayn lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie slyszałam że wcale te z melodyjkami nie są takie ekstra chyba coś Ilka opowiadała o nich :) ja mam elektroniczna nianie z melodyjkami :) a gwiazdki piękne! Kilka kolorów można ustawić:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba Michalina:)

tulipanna lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi najbardziej zależy na tych gwiazdkach :D melodyjek by moglo nie być, jak będą głupie to nie będę ich wlaczac ;)

Michalina tez mi się podoba ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w biedronce są cudowne :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w końcu waga drgnęła i dziś miałam +2kg. Ale ostatnio apetyt mam spory. Tzn jem często ale małe porcje. Nawet Mąż się śmieje, że jem oczami :D
    Troszkę poszło w cycki ale to na samym początku i później stanęło. A reszta w brzuszku. Uda, boczki mam chyba jeszcze szczuplejsze niż przed ciążą więc jeśli dalej tak będzie to po porodzie wracam do swojej wagi :) Moja mama też bardzo szybko wracała do swojej wagi i obym poszła po niej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Zrobiłam dziś w końcu krzywą. Modliłam się żeby nie zwymiotować ale na szczęście jakoś poszło. A już byłam taka głodna, że od razu po wyjściu poszliśmy z Mężem na tosta. :D A teraz się położyłam i Młody szaleje...

Ja też dziś na krzywej byłam. Nic strasznego a tak tu się naczytalam... Poprostu słodkie ale też nie jakoś strasznie, nie było mi słabo ani niedobrze :-) wymęczona jestem jak cholera bo spędziłam później sporo na przeszperach w ciuchu, 30 szt. ubranek nabyłam:-D padam na twarz, nadzwigalam się cholernie. Jutro leżę do oporu ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na wadze jestem ok 4 kg do przodu wiec zle nie jest ale szybko sie mecze i mam prolem zeby juz wejsc na 3 pietro a w zasadzie takie 3,5 piętra.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - może ktoras z Was ma artystyczna dusze albo wiedze w tym temacie - co roku maluje mezowi bombke - niestety robiłam to zwykłymi farbkami z kiosku i większość bombek z zeszłym lat się skruszyla, a jedna się lepi ;/ domyślam się ze te farbki nie były odpowiednie do bombek wiec w tym roku chciałabym zrobić bombke porządniej (tym bardziej ze mam dużo czasu :D)
    Czy szklana bombke mogę pomalować farbami do szkla? czy taka farbke trzeba w czyms rozcienczac, czy od razu się daje na pędzelek i maluje?

przepraszam za az taki offtopic - ale może jest tu osoba która się na tym zna ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Gorgeous wyskakuj ze zdjęć :D

Ja mam 12kg na plusie, ale mnie rozpycha wszędzie, łydki, uda, biustonosze też już się na ostatni zaczep dopinają - teraz to chyba musiałabym kupować 75 pod biustem :P Mimo, że cycuchy mi praktycznie nie urosły

kup przedłużkę do stanika, zwiększają one obwód, a miseczki są takie same koszt do 10zł, ja tak zrobiłam,bo szkoda mi kasy na nowy stanik, jak zaraz w karmniki będę inwestować.

ja kiedyś kupiłam farbki do szkła i na bombkach były ok i trzymają się do dziś, tylko tam było kilka podstawowych kolorów i były w takich pojemniczkach z lejkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:28

szara myszka, vayn lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to my dzisiaj we dwie lufki glukozy waliłyśmy... jak dla mnie badanie przereklamowane, nie wiem czym tu straszyć, glukoza pyszniusia. Mogłabym pić codziennie :)

A co do tych projektorów to mojej chrześnicy kupiłam na święta w ramach prezentu, bo siostra miała problem z usypianiem małej a już półrocznej córeczki.
    Projektor ma i gwiazdki i baranki... 5 różnych melodyjek, w tym bicie serca, szum tak jakby krwi coś ala szumiś, jakby morze i jakieś tam jeszcze...
    mała zasypiając przy nim spała elegancko, ponieważ te muzyczki tłumią też odgłosy z reszty domu. Mała śpi przy nim do dziś a w marcu skończy 3 latka. Jak się obudzi to sama już nawet wyłącza.
    Ja faktycznie zapłaciłam dość sporo bo 140 zł. chyba ale serio jest wart tej ceny. No i nie potrzebuje bateri a jest z zasilaczem do gniazdka. Chyba zbyt dobrze się sprzedawał, bo producent zaniechał sprzedaż i teraz za bardzo nie można go kupić. Jak ktoś znajdzie używalny na olx, allegro czy w innych ogłoszeniach serio POLECAM
    Link do produktu :
    https://saturn.pl/dla-dzieci/urzadzenie-homedics-ss-3000

Kri lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego projektora to teraz sprawdzałam że jest dostępny bez problemu na amazon bądz w walmarcie, więc jak ktoś ma kogoś bliskiego w stanach to można poprosić o zakup.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:

ja kiedyś kupiłam farbki do szkła i na bombkach były ok i trzymają się do dziś, tylko tam było kilka podstawowych kolorów i były w takich pojemniczkach z lejkiem.

a oczyszczalas czyms bombki przed malowaniem czy po prostu tymi farbkami?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te do szkła będą ok tylko najlepiej jasna bombka albo możesz użyć farb akrylowych i zabezpieczyć lakierem. I tu na bank nic się nie stanie. Najlepiej żeby już bombka była matowa. Przy farbach akrylowych. To nie będziesz musiała stosować podkladu do zmatowienia. No i możesz też użyć spekacza który da Ci takie wrażenie popekania materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:45

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    kup przedłużkę do stanika, zwiększają one obwód, a miseczki są takie same koszt do 10zł, ja tak zrobiłam,bo szkoda mi kasy na nowy stanik, jak zaraz w karmniki będę inwestować.

O przedłużkach to ja wiem, tylko co one mi pomogą, jak u mnie miseczki też za małe! :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do bielizny to akurat jak wyrastam ze staników to jadę do sklepu i kupuję 2 na kolejne 2 miesiace... a że w Białymstoku jest pare firm które szyją bieliznę, więc często można kupić coś u producenta z wyprzedaży, albo modele, które nie wyszły jako kolekcje. Wybór jest ... a powiem że ostatnio zakupiłam 2 staniki po 25 zetów. Chyba z firmy Ava...

• Kri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej: na czczo 87, po 1 h 107, po 2 h 88. Chyba ok co nie?

szara myszka, tulipanna lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze ok :-) bardzo dobre wyniki. Ja idę w sobotę na krzywa cukrowa.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a oczyszczalas czyms bombki przed malowaniem czy po prostu tymi farbkami?

niczym ich nie czyściłam, ale faktycznie warto zwrócić uwagę żeby tłuszczu nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:55

szara myszka lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ