WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na czczo 85 a po 2h po 75g glukozy 95... tyle że wynik hemoglobiny i hematokrytu spadł.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Monia bardzo dobrze.
    Doti nie ma co się bać, nie taka glukoza straszna jak ją malują ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje , że też duzo zalezy samopoczucie jak sie idzie na glukoze. Ja np trafiłam tak, że było mi codziennie niedobrze i niestety jak ją wypiłąm to też było mi niedobrze :/
    Aaa u mnie przedłużka do stanika też by sie nie przydała bo cyce wychodzą z miseczek a zwłaszcza jeden bo jest wiekszy :P

aa u mnie z moich obliczeń wynika że mam ok 8kg na plusie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:40

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety miałam glukoze już kilka razy i za każdym razem reaguje sraczka i wymiotami. Ale każdy reaguje inaczej. Te przedluzki fajna sprawa ale u mnie też miseczki o dwa rozmiary w górę.

Mam już drugi dzień migrene znacie jakieś sposoby naturalne bo nie chce brać leków?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co od paru dni nachodza mnie mysli o porodzie i tak analizuje za i przeciw i sama nie wiem. Jak na razie jestem zdecydowana na cc. I zaraz padną gromy że to gorsze itp. Jak pomyślę że spotkają mnie komplikacje albo że będą się nade mną pastwic przez ileś godzin to mi niedobrze. Albo że popekam lub nacinac będą. Ostatnio mam takieho doła że już mam trochę wszystkiego dość. Tym bardziej się obawiam bo moja mama mnie rodzac nie miała od razu podjetego działania i ja urodziłam się niedotleniona kilka dni lezalam w inkubatorze i inne historie. A najbardziej mnie wykurzaja komentarze że się zapomina o bólu jak się dziecko zobaczy no sory jaknie porozrywa i miesiąc nie usiądę lub moczu nie bede trzymać to na bank zapomne. Wi jakie są zalety naturalnego porodu ale tym bardziej że mam bakterie i naglego porodu też się boję bo wcześniej muszę mieć podane antybiotyki porod nagły może być bardzo niebezpieczny dla dziecka jeśli yylko nalyka się wód plodowych itp
    przepraszam że tak wywlekam swoje frustarcje tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:55

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    No ja niestety miałam glukoze już kilka razy i za każdym razem reaguje sraczka i wymiotami. Ale każdy reaguje inaczej. Te przedluzki fajna sprawa ale u mnie też miseczki o dwa rozmiary w górę.

Mam już drugi dzień migrene znacie jakieś sposoby naturalne bo nie chce brać leków?
    Madziarka spacer wietrzenie może w du masz takie zastane powietrze chłodny prysznic. Okłady. Amol na skronie

madzia.rka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ja póki co wolę rodzić naturalnie. Nie wiem co to za ból bo to moje pierwsze dziecko ale jak sobie pomyslę o cc i że to boli i rana tez róźnie się goi. I w dodatku to rana na brzuchu , powazna operacja to az mnie ciarki przechodzą. I w dodatku jak będę miałą rodzić drugie to tez by mnie czekałą cesarka.
    Nie wykluczam cc jesli będzie taka potrzeba ale chyba jestem za sn :)
    Podsumowując jeden poród jak i drugi boli i różnie to może być. Przy jednym rana może się źle goic i przy drugim tak samo. Trzeba czekać do porodu i zobaczyć co przyniesie los :) Może akurat nasze porody będą szybko postepować i szybko urodzimy :)

Mam nadzieję, że po porodach bedziemy się wymieniać doświadczeniami jak było i jak nas traktowali itd... :)

gorgeous lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jestem po operacji wyrostka i rana jest niewidoczna i bardzo szybko się goila. A poza tym sądzę że jak potna mnie na dole to będzie gorzej i pozszywaja przy tej ilości bakterii które są tam. No i obawiam się pidania znieczulenia bo bez tego to na bank nie dam rady bo wiem jak bolące okresy mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:12

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka mamy takie samo podejście do porodu :P

Bruśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wiecie co od paru dni nachodza mnie mysli o porodzie i tak analizuje za i przeciw i sama nie wiem. Jak na razie jestem zdecydowana na cc. I zaraz padną gromy że to gorsze itp. Jak pomyślę że spotkają mnie komplikacje albo że będą się nade mną pastwic przez ileś godzin to mi niedobrze. Albo że popekam lub nacinac będą. Ostatnio mam takieho doła że już mam trochę wszystkiego dość. Tym bardziej się obawiam bo moja mama mnie rodzac nie miała od razu podjetego działania i ja urodziłam się niedotleniona kilka dni lezalam w inkubatorze i inne historie. A najbardziej mnie wykurzaja komentarze że się zapomina o bólu jak się dziecko zobaczy no sory jaknie porozrywa i miesiąc nie usiądę lub moczu nie bede trzymać to na bank zapomne. Wi jakie są zalety naturalnego porodu ale tym bardziej że mam bakterie i naglego porodu też się boję bo wcześniej muszę mieć podane antybiotyki porod nagły może być bardzo niebezpieczny dla dziecka jeśli yylko nalyka się wód plodowych itp
    przepraszam że tak wywlekam swoje frustarcje tutaj.
    A ja Cię rozumiem, strach przed porodem to całkowicie normalna sprawa. Na ten moment ciąglę myślę że będę miała cesarkę i mimo że ciągle chciałam rodzić naturalnie to nie wiem co będzie na następnej wizycie gdy lekarz powie że to łożysko jednak się podniosło i mogę rodzić naturalnie. Mój Artur woli żebym miała CC, nie chodzi o to że będę później 'zbyt luźna' a powikłania na starość naoglądał się programów :) zobaczymy decyzję ostateczną podejmę gdy lekarz powie że mogę też SN rodzić przemyślę sprawę i mu przedstawię moją decyzję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Bruśka ja póki co wolę rodzić naturalnie. Nie wiem co to za ból bo to moje pierwsze dziecko ale jak sobie pomyslę o cc i że to boli i rana tez róźnie się goi. I w dodatku to rana na brzuchu , powazna operacja to az mnie ciarki przechodzą. I w dodatku jak będę miałą rodzić drugie to tez by mnie czekałą cesarka.
    Nie wykluczam cc jesli będzie taka potrzeba ale chyba jestem za sn :)
    Podsumowując jeden poród jak i drugi boli i różnie to może być. Przy jednym rana może się źle goic i przy drugim tak samo. Trzeba czekać do porodu i zobaczyć co przyniesie los :) Może akurat nasze porody będą szybko postepować i szybko urodzimy :)

Mam nadzieję, że po porodach bedziemy się wymieniać doświadczeniami jak było i jak nas traktowali itd... :)
    A czemu cesarka Cię by czekała jakbyś rodziła drugie? Jeżeli tak słyszałaś to jest mit, po porodzie CC jeżeli nie masz przeciwwskazań do SN to możesz rodzić :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn To dobrze ze sama nie jestem bo jyz miewam myśli że jakaś wyrodna jestem albo nieczula. Ale staram się do tego realnie podejść i nie lukrowac. Bo takie wypieranie też niewiele da. A od takich komentarzy typu oj jak się zobaczy to ból mija albo że się zapomina to mnie skręca
    Aż tak nawiedzona nie jestem i taka masochistka nie chce być. Każdy w jakimś stopniu powien być egoista ale w takich zdrowych graniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:19

vayn, madzia.rka lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, ja też długo rozważałam za i przeciw, i świadomie decyduję się na cesarkę

Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję cesarki. Boję się, że Młoda będzie ważyć 5 kg albo źle się ułoży w kanale rodnym i będę musiała mieć cesarkę. Wolę urodzić normalnie.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A czemu cesarka Cię by czekała jakbyś rodziła drugie? Jeżeli tak słyszałaś to jest mit, po porodzie CC jeżeli nie masz przeciwwskazań do SN to możesz rodzić :)

Moja koleżanka miała pierwszą cesarke i druga po ok 3 latach też i nawet nie dopuścili do tego żeby rodziła naturalnie. Moja kuzynka tak samo pierwszą miała cesarkę a po 4 latach tak samo cesarkę ... Więc nie zdziwiła bym sie jakby tak było ;) a z drugioej strony miałabym jakies obawy że rana na brzuchu mi popęka :P pewnie to jakis schiz hehe noo ale wybierać sobie możemy a życie pokaże co bedzie. Kto wie może im bliżej porodu zmienie zdanie. Póki co bede chociaż chciałą spróbować naturalnie.

Oj ja bóle @ też miałam bolące bardzo ale tylko w pierwszy dzień i przez ok 4 godz najbardziej . Bez tabletek, termoforu cięzko było :(

Zaraz wyjdzie że to ja jestem jakąs masochistką heeh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długo długo zastanawiałam się.. Bo bólu się nie obawiam bo i czy będzie mnie boleć cały brzuch i wyprostować się nie będę mogła czy pipa to jest jedno i to samo... I tak będzie bolało i tak...

Ale ja porozmawiałam z moim ginekologiem i przekonał mnie do SN. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu jak to będzie ale nastawiam się pozytywnie że wszystko pójdzie gładko :-)

Ja bardziej obawiam się tych pierwszych tygodni czy poradzę sobie z bobasem.. Ale dziewczyny damy radę!!!!!! Musi być dobrze!!!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka miała cesarkę, a po 2 latach rodziła naturalnie :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:12

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dania rady z bobasem to będzie nas dwójka więc jakoś to będzie. A do porodu pójdę ja mimo że mąż będzie przy mnie to bólu itp nie odczuje. Co najwyżej będzie siedział obok i będzie się stresowal.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, ja Cię rozumiem :)

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ