Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się wydaje , że też duzo zalezy samopoczucie jak sie idzie na glukoze. Ja np trafiłam tak, że było mi codziennie niedobrze i niestety jak ją wypiłąm to też było mi niedobrze
Aaa u mnie przedłużka do stanika też by sie nie przydała bo cyce wychodzą z miseczek a zwłaszcza jeden bo jest wiekszy
aa u mnie z moich obliczeń wynika że mam ok 8kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:40
Kubuś
-
No ja niestety miałam glukoze już kilka razy i za każdym razem reaguje sraczka i wymiotami. Ale każdy reaguje inaczej. Te przedluzki fajna sprawa ale u mnie też miseczki o dwa rozmiary w górę.
Mam już drugi dzień migrene znacie jakieś sposoby naturalne bo nie chce brać leków?
Nasz kochany Olus -
Wiecie co od paru dni nachodza mnie mysli o porodzie i tak analizuje za i przeciw i sama nie wiem. Jak na razie jestem zdecydowana na cc. I zaraz padną gromy że to gorsze itp. Jak pomyślę że spotkają mnie komplikacje albo że będą się nade mną pastwic przez ileś godzin to mi niedobrze. Albo że popekam lub nacinac będą. Ostatnio mam takieho doła że już mam trochę wszystkiego dość. Tym bardziej się obawiam bo moja mama mnie rodzac nie miała od razu podjetego działania i ja urodziłam się niedotleniona kilka dni lezalam w inkubatorze i inne historie. A najbardziej mnie wykurzaja komentarze że się zapomina o bólu jak się dziecko zobaczy no sory jaknie porozrywa i miesiąc nie usiądę lub moczu nie bede trzymać to na bank zapomne. Wi jakie są zalety naturalnego porodu ale tym bardziej że mam bakterie i naglego porodu też się boję bo wcześniej muszę mieć podane antybiotyki porod nagły może być bardzo niebezpieczny dla dziecka jeśli yylko nalyka się wód plodowych itp
przepraszam że tak wywlekam swoje frustarcje tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:55
-
madzia.rka wrote:No ja niestety miałam glukoze już kilka razy i za każdym razem reaguje sraczka i wymiotami. Ale każdy reaguje inaczej. Te przedluzki fajna sprawa ale u mnie też miseczki o dwa rozmiary w górę.
Mam już drugi dzień migrene znacie jakieś sposoby naturalne bo nie chce brać leków?
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
Bruśka ja póki co wolę rodzić naturalnie. Nie wiem co to za ból bo to moje pierwsze dziecko ale jak sobie pomyslę o cc i że to boli i rana tez róźnie się goi. I w dodatku to rana na brzuchu , powazna operacja to az mnie ciarki przechodzą. I w dodatku jak będę miałą rodzić drugie to tez by mnie czekałą cesarka.
Nie wykluczam cc jesli będzie taka potrzeba ale chyba jestem za sn
Podsumowując jeden poród jak i drugi boli i różnie to może być. Przy jednym rana może się źle goic i przy drugim tak samo. Trzeba czekać do porodu i zobaczyć co przyniesie losMoże akurat nasze porody będą szybko postepować i szybko urodzimy
Mam nadzieję, że po porodach bedziemy się wymieniać doświadczeniami jak było i jak nas traktowali itd...gorgeous lubi tę wiadomość
Kubuś
-
No ja właśnie jestem po operacji wyrostka i rana jest niewidoczna i bardzo szybko się goila. A poza tym sądzę że jak potna mnie na dole to będzie gorzej i pozszywaja przy tej ilości bakterii które są tam. No i obawiam się pidania znieczulenia bo bez tego to na bank nie dam rady bo wiem jak bolące okresy mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBruśka wrote:Wiecie co od paru dni nachodza mnie mysli o porodzie i tak analizuje za i przeciw i sama nie wiem. Jak na razie jestem zdecydowana na cc. I zaraz padną gromy że to gorsze itp. Jak pomyślę że spotkają mnie komplikacje albo że będą się nade mną pastwic przez ileś godzin to mi niedobrze. Albo że popekam lub nacinac będą. Ostatnio mam takieho doła że już mam trochę wszystkiego dość. Tym bardziej się obawiam bo moja mama mnie rodzac nie miała od razu podjetego działania i ja urodziłam się niedotleniona kilka dni lezalam w inkubatorze i inne historie. A najbardziej mnie wykurzaja komentarze że się zapomina o bólu jak się dziecko zobaczy no sory jaknie porozrywa i miesiąc nie usiądę lub moczu nie bede trzymać to na bank zapomne. Wi jakie są zalety naturalnego porodu ale tym bardziej że mam bakterie i naglego porodu też się boję bo wcześniej muszę mieć podane antybiotyki porod nagły może być bardzo niebezpieczny dla dziecka jeśli yylko nalyka się wód plodowych itp
przepraszam że tak wywlekam swoje frustarcje tutaj.zobaczymy decyzję ostateczną podejmę gdy lekarz powie że mogę też SN rodzić przemyślę sprawę i mu przedstawię moją decyzję
-
nick nieaktualnyTusiaa wrote:Bruśka ja póki co wolę rodzić naturalnie. Nie wiem co to za ból bo to moje pierwsze dziecko ale jak sobie pomyslę o cc i że to boli i rana tez róźnie się goi. I w dodatku to rana na brzuchu , powazna operacja to az mnie ciarki przechodzą. I w dodatku jak będę miałą rodzić drugie to tez by mnie czekałą cesarka.
Nie wykluczam cc jesli będzie taka potrzeba ale chyba jestem za sn
Podsumowując jeden poród jak i drugi boli i różnie to może być. Przy jednym rana może się źle goic i przy drugim tak samo. Trzeba czekać do porodu i zobaczyć co przyniesie losMoże akurat nasze porody będą szybko postepować i szybko urodzimy
Mam nadzieję, że po porodach bedziemy się wymieniać doświadczeniami jak było i jak nas traktowali itd... -
Vayn To dobrze ze sama nie jestem bo jyz miewam myśli że jakaś wyrodna jestem albo nieczula. Ale staram się do tego realnie podejść i nie lukrowac. Bo takie wypieranie też niewiele da. A od takich komentarzy typu oj jak się zobaczy to ból mija albo że się zapomina to mnie skręca
Aż tak nawiedzona nie jestem i taka masochistka nie chce być. Każdy w jakimś stopniu powien być egoista ale w takich zdrowych graniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:19
vayn, madzia.rka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnesia wrote:A czemu cesarka Cię by czekała jakbyś rodziła drugie? Jeżeli tak słyszałaś to jest mit, po porodzie CC jeżeli nie masz przeciwwskazań do SN to możesz rodzić
Moja koleżanka miała pierwszą cesarke i druga po ok 3 latach też i nawet nie dopuścili do tego żeby rodziła naturalnie. Moja kuzynka tak samo pierwszą miała cesarkę a po 4 latach tak samo cesarkę ... Więc nie zdziwiła bym sie jakby tak byłoa z drugioej strony miałabym jakies obawy że rana na brzuchu mi popęka
pewnie to jakis schiz hehe noo ale wybierać sobie możemy a życie pokaże co bedzie. Kto wie może im bliżej porodu zmienie zdanie. Póki co bede chociaż chciałą spróbować naturalnie.
Oj ja bóle @ też miałam bolące bardzo ale tylko w pierwszy dzień i przez ok 4 godz najbardziej . Bez tabletek, termoforu cięzko było
Zaraz wyjdzie że to ja jestem jakąs masochistką heehWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:26
Kubuś
-
Ja też długo długo zastanawiałam się.. Bo bólu się nie obawiam bo i czy będzie mnie boleć cały brzuch i wyprostować się nie będę mogła czy pipa to jest jedno i to samo... I tak będzie bolało i tak...
Ale ja porozmawiałam z moim ginekologiem i przekonał mnie do SN. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu jak to będzie ale nastawiam się pozytywnie że wszystko pójdzie gładko
Ja bardziej obawiam się tych pierwszych tygodni czy poradzę sobie z bobasem.. Ale dziewczyny damy radę!!!!!! Musi być dobrze!!!!! -
nick nieaktualny