X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze limity na zakupy są fajne :) w tym miesiaću mam przeznaczone np 300zł i kupie kosmetyki i tyle a w nastepnym dopiero np wózek :P Chyba każda kupuje co miesiąc coś a nie wszystko hurtem :)

Mila myślę, że sie Tymuś nie obrazi :) zresztą nie przeczytał bo czytać njeszcze nie potrafi i nie usłyszał :D no chyba że mamusia mu powiedziała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:16

lula.91 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    podrzuciłaby któraś z Was linka jakie kocyki są teraz "w modzie"? :)
    w modzie są te z minky, kupię jeden zimowy z minky ale taki cieńszy wolę 100% bawełna, przynajmniej skóra będzie oddychać

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Tusia, masz rację, ja też nie chcę żeby to się skończyło tak, że moja mama będzie robotą zawalona i tak mega dużo mi całe życie pomaga. Myślę, że pranie i prasowanie jakoś sobie rozłożę w czasie. Najpierw pościele i kocyki, a poźniej dopiero ubranka. A ile kupiłyście kompletów pościeli i kocyków? Ja mam 3 kocyki i 3 pościele. Mam nadzieję, że to wystarczająco
    Ja mam 2 komplety poscieli (a pościel to i tak na początku niepotrzebna), jeden rożek (ale pewnie dokupię drugi na zmianę) Na razie mam jeden kocyk i jeden ten otulacz muślinowy wielki z Lulujo. I śpiworki dwa. I myślę ze na początek wystarczy. Jak będzie potrzeba jeszcze więcej to dokupię. Myślę sobie (tak sama siebie uspokajam, żeby nie oszaleć z zakupami) że jak coś będzie jeszcze potrzebne do się na spokojnie dokupi, że nie żyjemy w PRL, że wszystko jest w sklepach. Butelkę mam jedną, dwa smoczki (jeden kupiłam a drugi dostałam na tych targach w Wawie),16 pieluch (wszsytkich).
    Łóżeczko zamówione, do odbioru 13-go grudnia, bo na razie uważam, że to za wcześnie nie z uwagi na przesądy a z uwagi na wszędobylski kurz.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    w modzie są te z minky, kupię jeden zimowy z minky ale taki cieńszy wolę 100% bawełna, przynajmniej skóra będzie oddychać
    Ja też wolę 100% bawełna. I minky nie kupowałam na razie właśnie..mnie samej jakoś ten polar nie przekonuje (bo to w końcu taki polar z kuleczkami) Sama mam wrażenie, że owszem, milutkie to, ale przykryć się tym to się człowiek zapoci jak nie wiem co.. miałąm kiedyś z tej tkaniny poszewki na jaśki i Luby kazał wywalić bo jak się buzię na tym położy to się poci..
    Poza tym Dziewczyny, musimy pamiętać o jednej rzeczy-że to że dziecko jest małe, nie oznacza że należy je przegrzewać. Nie wolno wręcz dopuszczać do tego żeby np. w pomieszczeniu było 30 stopni. Oczywiście wiadomo, nie wolno przeziębić, ale to taki sam człowiek jak my i temperatura jego ciała jest też taka sama jak nasza. I przecież sami wiemy co nam się dzieje jak nam jest za gorąco, też jesteśmy drażliwi, zmęczeni..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja czekam na wykladzine bo chce na caly pokoj i wtedy rozloze komode lozeczko zeby sie wysmrodzilo :)
    Wlasnie maz dzwonil,ze tapeta przyszla wiec dzis pojedzie odebrac :)jutro naklei i zostanie wykladzina,szafa i zaslony i pokoik gotowy :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem posiadaczka nieszczęsnej grupy Rh-, odczyn coombsa badałam tylko raz - teraz zapytam o to lekarza co dalej. Pocieszam sie, ze odziedziczyłam gr krwi po babci - ona urodziła 4 dzieci w tym dwoje z D+ i dwoje z D- i ostatnio miała operacje robiła jeszcze raz grupę i przeciwciała i mimo, ze kiedyś antyglobuliny nie podawali to przeciwciał nie wytworzyła :)

Dziewczyny ja z wyprawki mam 3 body 62, 3 pajace, paczkę body 68 (bo była promo) i łóżeczko gdzieś na strychu, aaa no i linomag haha :D jakos nie mam spiny, bede zamawiać dopiero w grudniu rzeczy, zamiast tera wydawać to sobie odkładam kasę i z tego bede kupować :) rzeczy nie zabraknie tak mysle :)

Minky kocyk chyba kupie na spróbowanie, jak nie w domu to moze do wózka sie przyda, wole miec na zmianę pare :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat o te 30 stopni to się nie muszę martwić. Nie umiemy nagrzać w mieszkaniu. kaloryfery odkręcone maksymalnie, ale co z tego. Mieszkanie w nowym budownictwie, wysokie na 3 metry, niski parter ze względu na należący do mieszkania taras. Obok mieszkanie puste, nie ma nas kto grzać :/
    Liczę, że Poli nie będzie się śpieszyć na świat i te 2 tyg po porodzie które zamierzam spędzić u rodziców to będzie już koniec lutego i nie będę się martwić że w domu za zimno

• d84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    D84 u nas jest podobnie. Ja mam rh-, małż rh+. Imunnoglobine dostanę dopiero po porodzie. Teraz co 6-8tyg mam sprawdzane przeciwciała we krwi - póki co zawsze nie wykryto. Gdyby się pojawiły to wtedy ciąża szczególnego nadzoru i zastrzyk przed porodem. Dopóki nie odkleja się łożysko lub coś innego żeby ta krew miała jakoś się wymieszać to w 1 ciąży nie ma podstaw żeby dostawać zastrzyk. Dopiero w 2 ciąża jeśli dziecko odziedziczy rh po tacie, wtedy ciąża wysokiego ryzyka.

Ja od przyszłego tygodnia biorę się ostro za pranie i prasowanie. Muszę mieć ogarnięte wszystko przed sylwestrem bo już wtedy małż mnie zawozi do moich rodziców i ja tam będę czekała na godzinę 0 :D

przeciwciała też mam sprawdzane i póki co ok,ponoć za granicą oczywiście w stronę zachodnia :) zastrzyki po 28tc są standardem - zapobiegawczo. Z tego co czytam to u nas ginekolodzy coraz częściej też to proponują. Idę w czwartek do lekarza ale nie od ciąży, do takiego który sprawdza mi cytologię i robi kolposkopię w szpitalu (kiedyś miałam dysplazję CIN1) to spytam go o zdanie.Nie chce sobie pluć w brodę w 2giej ciąży, więc wolę się doedukować na maxa w tym temacie, żeby podjąć przemyślaną decyzję czy to brać czy nie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam na gruponie takiego zolwika-projektor gwiazd - trochę dla siebie i meza na romantyczne wieczorki, ale dla dzidzi tez będzie można to wyprobowac - miała ktoras kiedyś cos takiego albo widziala u kogos? :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja sie tak zastanawiam czy takiego niemowlaczka można przyzwyczaić do temp w domu powiedzmy 20 stopni i czy mu nie będzie zimno. No i tez mnie to zastaanawia czy np jak dziecko wychowuje się od małego w bloku i jest tam meega goraco (że ja sie dosłownie poce siedząc) to czy poźniej jak pojdzie do domku jednorodzinnego gdzie jest ok 20 stopni to nie bedzie mu zimno?
    Mam nadzieję, że ktos zrozumiał hehe :P Słyszałam że niemowlakom jest dużo bardziej zimno niż dziecku czy dorosłemu człowiekowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:44

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po wizycie :) Dalej muszę brać żelazo, bo słabo mi morfologia skoczyła, ale dobrze, że podniosła się choć trochę. Niestety synka nie widziałam - pewnie dopiero za miesiąc, za to dał się lekarce we znaki, kiedy próbowała wychwycić bicie jego serduszka (ależ przyciskała mi to do brzucha, myślałam, że zgniecie Jaśka :P). Syn chyba obraził się, że mamie robią coś, co boli, więc kopał i to porządnie, ale chował się przed tym, aby sprawdzono mu tętno - po 10 minutach udało się, ale tylko na chwilę. Dobry chłopak :D Szkoda, że usg nie było, bo jestem ciekawa, ile waży, ale musimy poczekać, co zrobić :) A, no i ekg w końcu zrobiłam, bo przybierałam się długo.

szara myszka, vayn lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusiaa ja mieszkam w bloku, co prawda nie wiem jaka mamy temperaturę, ale jestem przyzwyczajona do tego ze caly dzień mam pootwierane okna, nawet w zimie - wole się grubiej ubrać ale musze mieć dopływ takiego swiezego powietrza. Przy dzidzi będę wietrzyć mniej radykalnie - wiadomo bez przeciągu ale tez mam zamiar go trochę zahartować - wydaje mi się ze jak mu będzie zimno to zobaczę, a lepiej żeby było trochę zimno i wtedy ubrać niż przegrzać dziecko
    w szpitalach podobno bardzo grzeja jak dzidziuś lezy, bo w macicy miał bardzo cieplo wiec jest to przeskok - ale mysle ze cieplo go ubierając przyzwyczaje go wlasnie do takiej niższej tempki :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ja w ogóle liczę, że zastrzyk nie będzie mi potrzebny :P U moich rodziców też konflikt, a mimo to moja mama nie dostała zastrzyku nigdy bo troje dzieciaków rh po niej. Ja mam a rh-, małż b rh+ . Jeśli młoda urodzi się z rh+ to dzielnie przyjmę zastrzyk w tyłek, bo z grupami krwi ma takie pole do popisu ( każda grupa krwi może wyjść ).
    Ja wizytę mam dopiero za 2 tyg, może mnie mój lekarz zaskoczy i skieruje na zastrzyk? :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 8kg - szok po prostu, bo ile jeszcze przybędzie... ;-) Co najlepsze - nikt nie wierzy (ja też! :P), bo nie wiadomo, gdzie te kilogramy idą... brzuch niewielki - dziś parę osób spotkałam, to dziwnie patrzyli, jak powiedziałam, że 7 miesiąc :D Chyba że w cycki mi poszło, bo ledwo je noszę już. :P

A wczoraj chrzestna męża dała nam cudowną pościel do wózka, kocyki i płaskie poduszeczki, które sama uszyła - wszystko biało-niebieskie minky. Cuda! :)

tulipanna, Moniaa lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous wyskakuj ze zdjęć :D

Ja mam 12kg na plusie, ale mnie rozpycha wszędzie, łydki, uda, biustonosze też już się na ostatni zaczep dopinają - teraz to chyba musiałabym kupować 75 pod biustem :P Mimo, że cycuchy mi praktycznie nie urosły

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Gorgeous wyskakuj ze zdjęć :D

Ja mam 12kg na plusie, ale mnie rozpycha wszędzie, łydki, uda, biustonosze też już się na ostatni zaczep dopinają - teraz to chyba musiałabym kupować 75 pod biustem :P Mimo, że cycuchy mi praktycznie nie urosły

Jak zrobię to na pewno wstawię :D

Ja swoich zapinanych staników już nie noszę. No, jeden jeszcze się zapina, ale resztę to na kolana mogę sobie założyć :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie tylko plus 4 kg -> on wazy już prawie 1kg pewnie, bo ostatnio wazyl 800gram na wizycie, po kilogram na każdego cycka pewnie poszlo no i 1kg na cos tam :D ogolnie się ciesze bo poza piersiami i brzuszkiem okraglym to jest dobrze :D
    zastanawiam się ile jeszcze przez 3 miechy można przytyć, pewnie potem dużo wody dochodzi, ale chciałabym żeby nie było to więcej ogółem niż 10kg

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam magiczne 8 kg do przodu.. zdziwiło mnie to bardzo, bo nie spodziewałam się aż tak duzego skoku wagi :-D ale u mnie widać po buzi, pupa urosła, cycki(nawet są pierwsze mini rozstępy pod cyckami-sprawdźcie u siebie ja nie bylam ich świadoma, póki nie zajrzałam hehe), uda, no i brzuszek z dnia na dzień coraz większy chociaż na 7 miesiac tez nie wygląda :-)

Pytanie z innej beczki, macie może takie lekkie mrowienie pod mostkiem? Zauważyłam, ze gdy siedzę chociaż lekko zgarbiona to odczuwam takie mroweczki, takie dziwne uczucie :-P zaraz przechodzi i jest to bardzo delikatne uczucie, czytałam że to przez ucisk macicy na narządy, ale nie wiem czy nie napisać maila do mojego gina czy to aby na pewno normalne ?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Mój brzuch UFO? :-D a to się Tymus obrazi! :-) no właśnie - oficjalnie wczoraj z okazji braku prądu i rozmow przy swieczkach zadecydowalismy, że nasz ksieciunio będzie się nazywał Tymon :-)

Tak czytam ile Wy macie i czy jest tu ktoś kto jeszcze się powstrzymał z zakupami? :-D bo zaczynam dola łapać, że nic nie mam. Fakt lozeczko mam, nawet stoi rozłożone, ale żadnych pościeli, kocykow, spiworkow itd nie mam, znaczy mam - w obserwowanych na allegro :-) głównie ze względów finansowych zakupy zaczynam dopiero w grudniu, teraz cała kasa szła na remont.. Przeprowadzka z kawalerki 26m2 do domku jednorodzinnego, więc wielu rzeczy nam brakowało no i brakuje do tej pory :-P nie wspominając o generalnym remoncie, burzeniu scian itd..
    A teraz się martwie, że mało czasu zostalo, a ja jestem w D...
    O widzisz mój też Tymon :) myślałam że będzie na lutowkach jedyny :p

Mila920 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kupiłam na gruponie takiego zolwika-projektor gwiazd - trochę dla siebie i meza na romantyczne wieczorki, ale dla dzidzi tez będzie można to wyprobowac - miała ktoras kiedyś cos takiego albo widziala u kogos? :)
    Ja mam biedronke :D tzn od siostry dostanę po jej chłopakach :) super sprawa tylko ja mam taki bez melodyjek chyba :) Muszę po niego pójść :)

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ