X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę pozaciskajmy nóżki Dziewczęta :D

Kłucia mogą mieć różną przyczynę. Najczęściej jest to wynik rozciągania się wszystkiego w środku, ruchów Maluszków lub infekcji. Wbrew logice skracająca się szyjka najczęściej nie daje żadnych objawów. Dlatego lepiej sprawdzić. Może trochę się poczeka na IP ale przynajmniej człowiek się uspokoi i później będzie wiedział, że taki czy inny objaw nie powinien nas niepokoić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam do Was pytanko. Jak często czujecie skurcze macicy? I czy czujecie je raz słabiej a raz mocniej?
    No i częstotliwość tych skurczy-jak mam je 1-2 w ciągu godziny to jest ok?

Maja sytuacja wygląda następująco: dwa dni temu miałam jednorazowe plamienie. Byłam już u gin, która stwierdziła że wszystko jest ok. Czasami trudno jest określić przyczynę takich krwawien. Od tamtej pory jest ok. Ustaliłysmy ze pobserwuje te skurcze i jakby coś to na ktg się umówimy. Po dzisiejszym dniu to już z głupiałam...
    Ogolnie czuje się dobrze. Szyjka podczas badania była wysoko ponad 4cm i zamknięta.
    Będę wdzięczna za Wasze info.
    Jestem w 26 tc.
    Pozdrawiam

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskajmy nogi przynajmniej do stycznia :)

Mi brzuch twardnieje kilka razy na dobę. Najczęściej wtedy gdy porobię coś cięższego typu sprzątanie albo gdy za długo pochodzę. Czasem też mnie mocno zakłuje nawet gdy leżę, ale to zdarza się raz na kilka dni więc się nie przejmuję.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie brzuch stawia kilkanascie razy na dobe, nie boli to, tylko twardnieje. Szyjka zamknieta, Te skurcze to wg Gina "moja uroda"

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucie tez raz na pare dni.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam tak samo z tymi ruchami. Jak np w nocy sie przebudzę a mały nie szalejęto od razu przykładam ręce i czekam ale z regułóy od razu daje o sobie znac i jestem spokojna. Zreszta ja ruchy czuję praktycznie cały dzień i sie zastanawiuam czy moje dziecię spi w ogóle :D

Aaa co do twardniejącej macicy to kurcze jestem lewa bo nie umiem odróżnić od wypychania się dziecka. Bo nie raz tak mam że mi cały brzuch stwardnieje ale baardzo rzadko jak np leże a często mam tak że po jednej stronie góra sie robi i twardnieje i uczucie takie jakby mi skóre rozrywało, dyskomfort i ciężko przerzucić się np na bok :/
    Czasem zdarza mi sie to ok 3 razy w ciagu 5 minut . Niedawno tak miałam po spaniu aż dziwne bo nic nie robiłąm tylko leżałam. a innym razem w przeciagu godziny może z raz albo dwa albo wcale.

aa no i tez odczuwam kłucia ale na wysokości kości łonowej ale raz zakłuje i tyle. A nieraz poczuje ukłucie w środku w pochwie ale tez rzadko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnie pare dni dość czesto stawiał sie brzuch pomimo leżenia :( i tez nieraz 2-3 razy pod rząd,do tego troche pobolewał, ale na szczęście przeszło juz i dzis prawie wcale nie twardnial. W następna środę zobaczymy jak radzi sobie szyjka w razie co pessar leży w szafie. Szczęściary te dziewczyny, których macica nie świruje :) kłucia dawno juz nie miałam, moze to rzeczywiście byc od i infekcji, bo np. u mnie tak to sie wlasnie zaczynało...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki problem, że macica podczas stawiania (a robiła to kilkanaście razy dziennie) bardzo bolała. Lekarz sprawdził i wszystko ok. Tzn długość i twardość szyjki. Zapobiegawczo dostałam magnez. (Aspargin 3×1). Po kilku dniach juz było spokojniej i nie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasem czuje kłucie w pochwie, ale czasem identyczne w odbycie (przepraszam za bezpośredniość). Macie tez tak? Wiecie czym to jest spowodowane? Niestety z tej ciążowej sklerozy zapomniałam się ostatnio zapytać lekarzowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odzew. Z tymi skurczami boryka się już od 14 tygodnia. Wtedy też miałam krwawienia i wylądowałam w szpitalu.

Jeśli chodzi o ból w podbrzuszu czy krocza to tez mam z tym przeboje. Jak brzuszek odskoczyl to zaczął uciskać na nerw w okolicach spojenia lonowego.
    Ból odczuwa się wówczas przy wstawaniu lub gdy długo się stoi i chcesz się ruszyć. Mój M się śmieje ze niedługo do poruszania się, będzie mi potrzebny balkonik jak dla staruszków.

No nic.... byle do lutego dotrwać ;)

Lula.91 takie bóle odbytu to mogą byc hemoroidy od zaparć. Gin powinien to sprawdzić i zwykle przepisuje się maść.

lula.91 lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew ja jestem chyba rekordzistką w materii skurczy bo mi to się zdarza nawet ok 30 razy na dobę. 3 razy już lądowałam w szpitalu ale ostatnim razem nawet nic nie dostałam. Ponoć taka moja "uroda" :D Szyjka długa i zamknięta a to najważniejsze. Magnez biorę od początku ciąży ale odkąd jakieś 2-3 tygodnie temu przerzuciłam się na aspargin to jakoś chyba lżej jest. No i już teraz wiem, że luteinę będę brać do końca ciąży właśnie ze względu na skurcze.

U mnie dziś pobudka przed 2 na siku i harce Małego się zaczęły. Przysnęłam a później o 5 kolejna pobudka i koniec spania. A, że Męża nie chciałam budzić to godzinę przeleżałam z takim burczeniem w brzuchu że hej. No ale już po śniadanku jesteśmy i pijemy herbatkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 06:35

gezanew, madzia.rka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz od 5 nie śpię :) grzecznie leżę i czekam na budzik męża :) mam ochotę na kasze mannę z sokiem mmmm...:D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypilam glukoze I czekam strasznie mi sie spac chce:p pyszne nie bylo ale niektore tak straszyly:p sa duzo gorsze rzeczy:)

Kri lubi tę wiadomość

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Lexi aspargin tez przyjmuje od miesiąca ale ja nie odczuwam różnicy. W przyszły wtorek mam kolejna wizytę u gin. Jak nie będzie krwawien to daje sobie na luz.
    Dzięki dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:36

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na szkole rodzenia i był poruszany temat stawiania macicy i jak to rozróżnić od wypychania dziecia - jeśli to macica to mogą się robić takie wybrzuszenia z jednej strony, ale jak sie dotknie gdzieś indziej to też jest skala, a jeśli to bejbik to z drugiej strony bedzie mozna normalnie wsadzić palec :-)

szara myszka lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też zaczęły tak mocno buszowac. Mały chyba podrosl i jak kręci się to aż cały brzuch mi fika. A że mało przytyłam to mam wrazenie że mu ciasno. A na dodatek na tej diecie cukrzycowej to jakoś dużo nie przybiore bo tam jest obniżona kaloryczność i co jem to chyba w malego idzie. Jeszcze na wizycie 5 to te ruchy były delikatne a teraz to już bombardowania. Najgorsze jest to że nie mige zaspokoić glodu bo jedzienie nie ma dużo cukru i ośrodek odpowiadający za sytosc nie jest oszukiwany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:12

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej mały czuł się wczoraj na basenie takie figle kręcił że hoho. Nawet rodzice z maluszkiem może z 3 miesiące miał i trz tak będziemy chodzić. A co do basenu to rewelacja na moje łydki czułam że żyje. Wczoraj cały dzień bez bólu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam tutaj chyba od lipca:) jak wasze maleństwa?? ja muszę dużo leżeć bo mam skurcze macicy i ciągnie strasznie mnie brzuch w dole, może też macie takie dolegliwości?odpoczywam w łóżeczku i już wszystko mnie boli, seriale to wszystkie po kolei oglądam:) miłego dnia dziewczynki:)

6bf940ceba.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też basen marzy :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:13

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ