X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn współczuję. Mi się powoli znów ta rwa odzywa. Więc wyobram sobie co czujesz. A te pachwiny ani spojenie u mnie na razie milczą i tez się obawiam za to w drugą stronę bo to zaraz 7 miesiąc a tu nic albo końcówka przegrana będzie albo wcale się nie rozejde.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam do Was pytanie, czy Wy czujecie "puls" dzieciątka? czasem jak przyłożę rękę do brzuszka z którejś strony to czuję jakby bicie serduszka, a z drugiej strony nic nie czuć. Myślicie, że to maleństwo?

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Ty swój czujesz? Bo to wiadomo że macica mocno ukrwiona.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to wtedy czułabym po całości, a nie tylko czasem i w jednym miejscu

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję głównie koło pępka i trochę poniżej ale to napewno mój bo sprawdzałam detektorem.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    U nas z ruchami bieda od 2 dni. Nawet się nie wybrzusza, więc musi pływać w okolicach kręgosłupa :P Wczoraj małż trzęsącym się głosem - nie wiem czy nieswojo się czuł czy bał że coś nie teges z młodą - całował, mówił do brzucha, głaskał dobra godzinę nim kopa zasadziła. Pokopała z dobre 2 godziny i dzisiaj znowu cisza :P

Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi, małż mnie zawiózł, mówię, że sobie wrócę spacerkiem (2km) żeby nie czekał tylko jechał do pracy. Przeszłam może z 400 metrów skończyło się płaczem w słuchawkę i przyjedź po mnie...
    Co mnie zawsze napindalała "tylko" prawa pachwina, tak dzisiaj prawa strona, spojenie łonowe i lewa strona, brzuch też jak kamień. Myślałam że mnie zamiatać będą z ulicy

Trzymaj się vayn. Bardzo dobrze Cię rozumiem.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba rozgoniło tę chorobe! :-) gorzej nie jestt,kataru ani kaszlu nie ma,temperatury tez nie...wyplukalam gardlo w wodzie z woda utleniona i sola,polezalam, sok z malin i czarnego bzu,schabowy zrobiony przez Lubego,herbata z pigwą i chyba przeszlo:)
    Brusia,co do buszowania to ja widze coraz dluzsze okresy aktywnosci Misi,a kopie tak ze teraz to brzuch juz faluje az :-) no ale wczoraj juz 29tydzien zaczelysmy :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szkole rodzenia nam radzili, że jak zaczyna boleć spojenie łonowe (rozchodzi się), żeby udać się z tym do ortopedy i często przy takich bólach zaleca się pasy ciążowe.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ale Ci zazdroszcze tych 29 tygodni mały tak fika ze mnie herbatka oblał lezam i trzymałam kubek nad brzuchem i przyfasolił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:58

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tulipanna ale Ci zazdroszcze tych 29 tygno mały tak fika ze mnie herbatka oblał lezam i trzymałam kubek nad brzuchem i przyfasolił

Bruska a to Ci lobuziak rośnie :)

Moja tez kopie i baraszkuje. Często syn przykłada ucho do brzucha i czeka jak siostra go kopnie.
    A jak mała przemieszcza się i słychać przeleeanie, to syn stwierdza ze Zuzia do niego mówi, że jej niewygodnie i każe mi zmieniać pozycję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też zaczęły tak mocno buszowac. Mały chyba podrosl i jak kręci się to aż cały brzuch mi fika. A że mało przytyłam to mam wrazenie że mu ciasno. A na dodatek na tej diecie cukrzycowej to jakoś dużo nie przybiore bo tam jest obniżona kaloryczność i co jem to chyba w malego idzie. Jeszcze na wizycie 5 to te ruchy były delikatne a teraz to już bombardowania. Najgorsze jest to że nie mige zaspokoić glodu bo jedzienie nie ma dużo cukru i ośrodek odpowiadający za sytosc nie jest oszukiwany.
    Ja już od 15tygodni jestem na diecie cukrzycowej i wmuszam w siebie niektóre posiłk, jem 6razy dziennie i jestem ciągle pełna, nie przybieram na wadze schudłam 14kg tyle że ja miałam nadwagę, ale od 4-5tygodni waga utrzymuje się na stałym poziomie, ani nie chudnę ani nie tyje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas też większa aktywność w środku dnia :) do tego gdy się martwię że mały się nie rusza przykładam rękę do brzucha i po chwili dostaję kopa w rękę:) Dziś byłam na pobraniu krwi i moczu teraz czekam na wyniki :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z tymi ruchami to różnie. Raz szaleje prawie całą dobę inny razem czuję lekkie puknięcia tylko. Ale właśnie zazwyczaj jak przykładam rękę to dostaję od Małego znak, że u niego ok. No i z tego co zauważyłam to wcześniej więcej było kopniaczków a teraz bardziej czuję takie wyprężanie i brzuch mi faluje.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    a mam do Was pytanie, czy Wy czujecie "puls" dzieciątka? czasem jak przyłożę rękę do brzuszka z którejś strony to czuję jakby bicie serduszka, a z drugiej strony nic nie czuć. Myślicie, że to maleństwo?

Natalica ja właśnie niedawno czułam jakby serduszko ale koleżanki mi [powiedziała, że może bardziej to czkawka bo serduszko małego duzo szybciej bije. Dwa razy to zaobserwowałam a i nawet nie musiałam przykładać ręki do brzucha a czułam takie rytmiczne pukanie wewnatrz ale brzuch sie nie ruszał. Takie to troche nawet denerwujace było :D do tej pory nie wiem co to było .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica serduszko za malutkie, żeby je poczuć przez łożysko i naszą skórę. To prawdopodobnie Twoje tętno albo jak Tusia napisała czkawka Maluszka. Ale ponoć na tym etapie czasami można usłyszeć bicie serduszka przykładając ucho do brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:55

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że to aorta brzuszna :) albo czkawkę :)

U mnie mały tez przybrał na sile i bardzo wyraźnie widać jak się kręci, że mi brzuch faluje :) Małż ogląda to z fascyncja :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i sie nie skarżyłam że mój organizm nad produkuje cukier w nocy :( niestety dostałam insulinę, biorę raz dziennie wieczorem.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja odpukać od paru dni czuje się baaaardzo dobrze - co prawda macica czasem twardnieje, ale już się przyzwyczaiłam, nie boli i nie zwracam na to uwagi. Kiedys miałam wlasnie przez dwa dni ta rwe, ale przeszla zupełnie i ogolnie jest bardzo dobrze ;)

przyszedł dziś mój zolwik projektor (nie jest taki maly jak sadzilam tylko dość duzy), czekam do wieczora żeby go wyprobowac bo teraz to nic nie widać no bo jasno

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Blanka od 3 dni tak szaleje, że ciągle biegam siku, mam wrażenie, że skacze mi wprost po pęcherzu i zauważyłam też, że wariacje zaczynają się jak zjem zrobione w poniedziałek ciasto :)

201602111680.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka daj znać jak to wygląda bo jestem ciekawa czy warto kupować.. To ma melodie też??

Aaa jak możesz podeślij mi link od kogo kupowałas. Dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:06

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ