Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :)

A ja myślałam, że ze mną jest coś nie tak, bo Coca-cola taka bee bo gazowane fuj, a mnie tak strasznie do niej ciągnie jak nigdy :D

Wczoraj przed domem miałam taki fajny widok :)

44b0716b05c3a4e1gen.jpg

Niby to tylko bociany i co roku je widuję nawet duże stada czasem, ale tak mnie ta parka urzekła :) Jeszcze jak nie wiedziałam o ciąży to widziałam parkę bocianów zbierających na gniazdo, jakoś z tydzień przed testem ;)

U mnie ja wszystko będzie dobrze to będzie równo 6 lat różnicy i jednak już dobrze "wyrosłam z pieluch", nauka wszystkiego od nowa prawie ;)

Nelus, Katjaa, zbikowa lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te bociany słodko wyglądają. A mówią, że bociany dziecka nie przynoszą. Tobie zwiastowały dobrą nowinę :-)

Jacqueline lubi tę wiadomość

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Jeżeli chodzi o różnicę wieku to właśnie u mnie będzie 1,5 roku... wiem, że będzie ciężko, no ale jakoś muszę dać radę. Dopiero teraz pomyślałam jak przeczytałam wcześniejszy post o smoczku , że fajnie by było gdyby Leon już nie smoczkował, ale wątpię, że do 1.5 roku to się uda.
    Co do wyprawki dla chłopczyka mam wszystko ale wózek będę miała nowy bo mam go już po starszym Olafie i już nie wytrzyma 3 dziecka :)

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeżeli chodzi o różnice pomiędzy dziećmi to Tymek skończy w październiku 10lat, Olaf w lutym 2 lata, a ja początek lutego termin, także dwa lata.

Dziś mdłości przeszły w wymioty u mnie, fajnie się zapowiada.

Piękne są te bociany, tęsknię za takimi widokami. Juz nie mogę doczekać się urlopu

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka my także musimy nowy, ten po Olafie nieświadoma swojego stanu sprzedalam :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    mi także podoba się riko brano :)
    ja to mam świra na punkcie wozkow :p riko brano świetny adamez pajero tez niezly

• Helmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie bez mdlosci calkiem fajnie sie czuje ale spie jak zabita

A co do zakrywania brzucha na sloncu to my wyjezdzamy na wakacje nad nasze morze w polowie lipca i gin mowil zeby nie przesiadywac w najmocniejszym sloncu plackiem ale generalnie w takim porannym czy przedpoludniowym mozna z godzinke posiedziec.
    A wy jakie macie zdanie na ten temat?

My dzis lecimy posiedzeiec nad jeziorkiem ;)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi my także nad morze jedziemy, pod koniec lipca, nie mam zamiaru siedzieć na słońcu, ale napisze z dziećmi chodzić będę, jak będzie mega gorąco, to mają tatę

p19uskjok4jap6fv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawę, nie potrafię przestać ;) Z resztą w poprzedniej ciąży mój gin powiedział ze jak się jedną czy 2 dziennie wypije to się nic nie stanie. Tylko żeby mocna nie była.
    Za mną tez cola chodzi :P popijam nią tabletki rano. Niestety wodą nie mogę bo mdłości do południa murowane...
    Mi się podobał riko nano (wtedy jeszcze nie było brano) ale był trochę droższy wiec wzięliśmy camarelo. I w sumie dobrze bo potem pół miasta riko nano miało. A Adamex Pajero szary to widuje na mieście 10 razy dziennie. Nie wiem co w nim jest ale na prawdę co druga osoba z adamexem idzie :P

olka24 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że pierworódek jest nas tu naprawdę niewiele:) u mnie wszystko do kupienia...

Z kawy zrezygnowałam zupełnie, przeniosłam się na inke z magnezem, jest zaskakująco dobra, a wcześniej uważałam dzień bez kawy się nie liczy. Zamiast herbaty pije melise, ale to tylko dlatego że nerwus jestem (czasem nawet podwójna melise)

Z tymi bocianami ciekawa sprawa, jakieś dwa tygodnie temu (zanim się dowiedziałam, że się udało) nad naszą działka przeleciały dwa, zrobiły kółko nad domem i poleciały. Teściowie byli akurat i też to widzieli, wszyscy to wzielismy za dobry znak i jak widać słusznie :)

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem co z tymi bocianami jest, ale w poprzedniej ciąży i w tej bocian przeleciał nisko nad moim samochodem. Dosłownie jakby szybował wprost na mnie :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry, ja się witam poraź pierwszy z mdlosciami :D
    Siedzę władnie i zuje korzeń imbiru.
    Tez jadę na wakacje nad morze (łeba) i doktor kazał wziąć parasol- gdyby padał deszcz żeby się przed nim skrycie i żeby chronić się przed słońcem.

U nas jest tak ze nasz pierworodny całkiem samodzielny, je sam, sam chodzi do toalety nie wspomnę o tym ze smoczki i te inne juz dawno poszły w zapomnienie wiec ledwo zdążyliśmy odetchnąć od tych typowo dziecięcych gadżetów (butelki smoczki pieluchy) a tu znowu trzeba będzie się przestawić. Mam nadzieje ze drugie będzie spiochem po nas jak pierwsze bo z Jaśkiem śpimy do 9. W tygodniu do 8 bo na 9 mąż idzie do pracy a junior do przedszkola

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki powiedzcie mi czy na przeziębienie (raczej zatoki) mogę brać witaminę c? Czy w ogóle coś mogę?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen, produkty dla kobiet q ciąży w trakcie przeziębienia, infekcji

p19uskjok4jap6fv.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Dziewuszki powiedzcie mi czy na przeziębienie (raczej zatoki) mogę brać witaminę c? Czy w ogóle coś mogę?

Możesz brać, tylko uważaj, żeby dawki nie przekroczyć - 100 mg. Wypróbuj naturalne metody, może ci pomogą - czosnek, miód, imbir, herbata z malinami, syrop z cebuli.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dzięki bo mnie tak zatoki bolą a z nosa to po prostu potop :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Prenalen, produkty dla kobiet q ciąży w trakcie przeziębienia, infekcji
    Rozumiem że to nie na receptę?

• Helmi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen nie jest na recepte ;)
    Ja mam krople z tego :)

Ja tez kupuje parasol na plaze bo jedziemy ze znajomymi a oni na pewno beda chcieli sie opalac wiec ja biore parasol i jakis wygodny lezaczek :)
    My jedziemy do Sopotu :)
    Podobno w tym roku ma byc rekordowa liczba turystow takze czuje, ze bedzie tloczno :p

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas początkiem sierpnia jedziemy do Kołobrzegu :) nie nastawiam się na leżenie na plaży bo dzieciaki raczej z tych aktywnych ,bardziej baseny i inne atrakcje :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wierzycie w zabobony ? że nie wolno kupować we wczesnej ciąży itp. ? Kiedy zamiarujecie pomalutku kompletować wszytsko ?

xnw4krntb6zbdc82.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ