Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Witam nowe kobietki. U nas będzie różnica 6 lat... liczę że córka przy nowpwrodku trochę pomoże w miarę chceci. możliwości.kochane kiedy mówicie dzieciom że będą mieć rodzeństwo? Moja bardzo chce rodzenstwo ale jest bardzo niecierpliwa osóbka... nie wiem kiedy najlepiej powiedzieć. Co do bocianów to w maju widziałam jednego dnia 15 co kilka km w drodze z krk i jeden nademna przeleciał... to musiał być znak
Co do wyprawki Zostało nam aby lozecKo z matetavem i spacerówka resztę oddałam kuzyncr męża ... która ma córkę i drugie rodzi w listopadzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 10:35
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Ja nie wierze w zabobony ale moja kokezanka tak i czekala z kupowaniem do 7 miesiaca...
Ja chyba zaczne kompletowac rzeczy jak poznam plec bo to nasz pierwszy dzidzius i nic jeszcze nie mamy wiec nie chce zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile
Wozek chce jakis porzadny i akurat w neutralnym kolorze bo chcialabym go zostawic na drugiego maluszka za jakis czas
A z ciuszkami tez nie chce przesadzic bo dzieci tak szybko rosna ze boje sie ze potem polowy nie zdaze mu ubrac a to wiadomo ze rodzina tez cos pokupuje -
Ja też nie wierzę w zabobony. W pierwszej ciąży nie kupiłam nic mimo że byłam już w 15 tc i co z tego? Okazało się że synek nie żyje. Z córką pierwszą rzecz kupiłam chyba w 12 tc. I tak kupowałam pomału jak jakieś promocje, wyprzedaże były. Mój teść twierdził że po co, przecież można wszystko po porodzie kupić. Haha, bardzo śmieszne. Ja przez miesiąc na tyłku usiąść nie mogłam, już sobie wyobrażam to kupowanie wszystkiego jeszcze z małym dzieckiem
-
Witam. U mnie samopoczucie dobrze tylko zmęczona po wczorajszej imprezie. Powiedzcie dziewczyny czy wy tez tak macie ze wydaje sie wam ze was zalewa, lecicie do łazienki a tam nic? A i czy spicie na brzuchu? Można czy juz nie bardzo.
U nas roznica będzie prawie 2 lata. Jesli będzie dziewczynka to mamy wszystko. A jesli chłopiec to tylko ciuszki. A i lóżko do malej musimy kupic. -
Karoliskaxxx wrote:Witam. U mnie samopoczucie dobrze tylko zmęczona po wczorajszej imprezie. Powiedzcie dziewczyny czy wy tez tak macie ze wydaje sie wam ze was zalewa, lecicie do łazienki a tam nic? A i czy spicie na brzuchu? Można czy juz nie bardzo.
U nas roznica będzie prawie 2 lata. Jesli będzie dziewczynka to mamy wszystko. A jesli chłopiec to tylko ciuszki. A i lóżko do malej musimy kupic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 10:48
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
U mnie jakos tak sucho
Ja czytalam kiedys ze na brzuchu mozna spac do kiedy sie chce,do kiedy bedzie Ci wygodnie bo macica to bardzo silny miesien i spanie na brzuchu nic nie szkodzi. Ja ogolnie lubie na brzuszku spac ale teraz noe moge bo tak mnie cycory bola ze szok...ja tak sie smieje ze jak juz tak bola to niech urosna juz troche bo na wesele za tydzien mam kiecke z dekoldem -
A i jak już wiedziałam o ciąży, czyli jakieś półtora tygodnia temu jak jeszcze rwałam trochę truskawki, to latały 2 bociany właśnie nad polem co rwaliśmy i kobietki się śmiały czy coś się nie szykuje, ale stwierdziły, że tobołka nie widać to chyba nie
O ciąży wiedza na razie tylko rodzice moi bo z nimi mieszkamy, no i w sumie mamy siostra jedna, wygadała jej się mama bo ciocia pochwaliła się, że synowa w ciąży, początki tak samo jak u nas, starali się 3 lata
Teściom chciałabym powiedzieć po wizycie z Ale to jeszcze półtora tygodnia ponad, no chyba, że namówię gina na wizytę na koniec najbliższego tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 10:57
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Helmi wrote:Hej
U mnie bez mdlosci calkiem fajnie sie czuje ale spie jak zabita
A co do zakrywania brzucha na sloncu to my wyjezdzamy na wakacje nad nasze morze w polowie lipca i gin mowil zeby nie przesiadywac w najmocniejszym sloncu plackiem ale generalnie w takim porannym czy przedpoludniowym mozna z godzinke posiedziec.
A wy jakie macie zdanie na ten temat?
My dzis lecimy posiedzeiec nad jeziorkiem
Ja z livia siedziałam w słońcu na tyle na ile dawałam radę. Krem 60spf na całe ciało, czapka, woda i pozwalałam sobie na duza dawkę witaminy D! Sama przyjemność i nie ma czego się bać, dziecka nie przegrzejemy bo ma ono zawsze stała temp w środku to bardziej chodzi o nas żeby nie dostać udaru czy się nie spalić. Najśmieszniejsze było to jak urodziłam w sierpniu i brzuch mi zaczął schodzić i te ślady, pod cyckami białe a brzuch gdy zrobił się jak flaczek to normalnie brązowy jak mahoń czego w ogóle nie było widać jak był duży hahahaha no ale nam to nie grozi bo brzuchy w te wakacje będą mało widoczne -
Nie wierzę w zabobony ale nie powiem o ciąży nikomu. Jak zacznę rosnąć i będą pytać to powiem że jestem gruba i tyle. Niech sobie myślą co chcą. Nie będę też kupować niczego dopóki dziecko będzie miało pewność że w razie czego przeżyje...
Jestem mamą aniołkow, urodziłam w tym roku w styczniu w 20 tygodniu -
Nelus wrote:Nie wierzę w zabobony ale nie powiem o ciąży nikomu. Jak zacznę rosnąć i będą pytać to powiem że jestem gruba i tyle. Niech sobie myślą co chcą. Nie będę też kupować niczego dopóki dziecko będzie miało pewność że w razie czego przeżyje...
Jestem mamą aniołkow, urodziłam w tym roku w styczniu w 20 tygodniu
przykro mi bardzo że Cię to spotkało-jednak nie ma chyba bezpiecznego tygodnia ciaży kuzynka urodziła donoszoną córeczkę która na 2 dzień zmarła -
Nelus a możesz powiedzieć co się stało? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj. Nie potrafię wyobrazić sobie takiej tragedii. Właśnie tego boję się najbardziej, że coś się stanie już w bardziej zaawansowanej ciąży albo wcale przy porodzie. Nie przeżyłabym tego! Może to głupie ale jak coś ma się stać to wolę żeby się stało teraz...
-
Helmi wrote:Mnie jakos dziwnie boli teraz podbrzusze..czuje lekki bol taki tepy i takie uczucie pieczenia w srodku zlokalizowany vardzo nisko w podbrzuszu wrecz na gorze wzgorka lonowego..mialyscie cos takiego?
Ja mam często ale sie nie przejmuje tym.
Ale jak sie martwisz to zadzwoń do swojego ginekologaMalwa30 lubi tę wiadomość