X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Przyszłam się przywitać bo dziś zobaczyłam dwie kreski, potwierdziłam betą i nie pozostawia wątpliwości - jestem w ciąży ;-) Dość niespodziewana bo mieliśmy z mężem wznowić starania za miesiąc i nie zdążyliśmy ;-) Także witam ;-) Wstępnie termin na 16.02. ale będzie później bo późna owulacja była.

Czarnaa94, Katjaa, zbikowa, MartaM, Nelus lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastii89 wrote:
    A dziękuję bardzo :) Jeszcze do mnie to do końca nie dociera że w końcu się udało :D ale mdłości od tyg mi o tym przypominają że dzieje się to na prawdę i dzisiejsze USG już potwierdziło bijące serduszko ❤
    O wspaniale teraz juz bedzie tylko z gorki :) kochana uwierz ale do mnie dopiero dotarlo do konca jak poczulam pierwsze ruchy synka

• Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do was.. Jak długo zamierzacie pracować w ciąży i jak radzicie sobie z mdłościami? Ja mdłości mam od 6 tyg i trwają od rana do wieczora :(

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • motylekstsw Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    A ja mam x landera ale taką krowę. Mój Jasiek ma prawie 3 lata to ten wózek też tyle. Chcę coś lekkiego do czego będę mogła dołączyć dostawkę dla starszaka (taka platformę). Nie wyobrażam sobie z dwójką dzieci ładować 16 kilowy wózek do auta i to jeszcze po złożeniu zajmuje 3/4 miejsca w bagażniku.
    Obecnie rozważam Mutsy iGO.
    Łożeczko i komode z przewijakiem, wanienke maty edukacyjne i te inne mam, więc to zostanie. Tylko materac będę musiałą dokupić do łożeczka bo Jasiek zabrał swój do nowego łożka.

Jaka będzie u Was różnica wiekucmiędzy dziećmi?

U nas jak się drugie urodzi, będzie niecałe 4 lata.
    Córa teraz ma 3 lata i 1 msc ;)
    Zostało nam po córce tylko fotelik, wózek spacerowy, wanienka, krzeselko i lóżeczko, wszystkiego się wyzbywalismy, bo po pierwszej ciąży i przejsciach związanych z nią stwierdziliśmy, ze drugiego już nie będzie...
    No ale plany planami:D Wózek chciałabym nowy, ewentualnie dokupić gondolę do starego a póżniej na lato kupic spacerówkę lepszą :)

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i apropo jakichkolwiek objawów, to u mnie brak. Z córką męczyłam się od 6 tyg, do tego stopnia, że partner wieczorem musiał mnie myć, bo nie byłam wstanie ręki podnieść po całodziennych mdłosciach i wymiotach, a teraz nic a nic...
    Aż mi dziwnie...No oprócz spania....bo łapie mnie o zgrozo nawet w aucie :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie jak u Czarnej rok i 9 miesięcy. Jeśli będzie dziewczynka (w co wątpię bo mam przeczucie że chłopiec) to mamy wszystko ale jesli chłopiec to wszystkie ubranka do kupienia będą

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Nastii89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do was.. Jak długo zamierzacie pracować w ciąży i jak radzicie sobie z mdłościami? Ja mdłości mam od 6 tyg i trwają od rana do wieczora :(

Ja od 27.06 idę już na L4... Ale to ze względu na to że pracuje przy pacjentach i ostatnio zapach intensywnego potu spowodował szybki wylot do wc i nie chce ryzykować że któregoś razu nie zdążę wybiec...
    A na mdłości imbir i podobno jedzenie często a mało pomaga...

Chociaż u mnie jedzenie 5 jajek i brokułów polane sosem czosnkowym oraz zagryzione piwoszkami (mięso) do tego truskawki ze śmietaną i bankowo cola uspokoily mdłości. Oczywiście coli staram się pić mało ale tak mnie do niej ciągnie <3

My niestety musimy kupić dosłownie wszystko, dzieci mamy już dość duże hehe
    Podczas poszukiwań natknęłam się na to:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfb2f518cf3a.jpg
    Dostałam te body ponad 2 lata temu od przyjaciółki gdy zaczęliśmy się starać, potem gdy się nie udawało schowalam je głęboko :) teraz się przydadzą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 21:55

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa do coli mnie tez ciągnie :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Katjaa do coli mnie tez ciągnie :)
    Od dużej ilości kobiet ciężarnych słyszę ze do coli ich ciągnie...

Dobrze że nie jestem sama :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 22:01

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dołączam do tych colociągnacych :D

Katjaa, Caro lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Od dużej ilości kobiet ciężarnych słyszę ze do coli ich ciągnie...

Dobrze że nie jestem sama :P

Cos w tej coli musi być :)
    Ja jak w ciągu tyg nie wypije to.szału dostaje :p.

A jak sie czujesz?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Cos w tej coli musi być :)
    Ja jak w ciągu tyg nie wypije to.szału dostaje :p.

A jak sie czujesz?
    Ja super :) prócz tego, że ciągle bym spala i jadła :P

A TY jak?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Ja super :) prócz tego, że ciągle bym spala i jadła :P

A TY jak?

U mnie juz lepiej ,nie śpię w dzień już wcale,co mnie cieszy bo w końcu czuję że żyje:)
    Mdłości nie mam co mnie również cieszy:)
    I ciągnie mnie do.coli i winogrona:)

Katjaa lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• chivas Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki spuchły a tak to na razie nadal brak objawów :)

u mnie będzie różnica 3 lata i 4 miesiące. Wyszła ode mnie jakiś czas temu kumpela - mama córek 1,5 roku różnicy. Masakra :D ... no.. masakra na kółkach :D
    Jedna obecnie skończyła w kwietniu 2 lata a druga ma 9 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 22:26

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam powiedzieć co do różnicy wieku dzieci... moja córka ma 10 lat a mojego M córki z poprzedniego małżeństwa już dorosłe... wszystko od nowa z przeżyciami :)

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Kochana bedzie dobrze <3
    co do wozka ja mialam do synka bebetto Luca a teraz go sprzedam i chyba kupie Riko Brano :) co do brzucha to ja tak mialam w 1 ciazy taki spuchniety...

mi także podoba się riko brano :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś w tej Coli musi być, bo ja też ją nałogowo ostatnio popijam :-P :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do coli nie ciągle, zresztą nigdy nie lubiłam gazowanego za to zrezygnowanie z kawy rano u mnie jest prawie niemozliwe! Wy też pijecie?

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastii89 wrote:

Ja pracuje u siebie więc będę pracować dopóki będzie mi się chciało. Mdłości miałam 2x w nocy zanim jeszcze zrobiłam test i przeszło mi po tabletkach na ból brzucha z imbirem. W poprzedniej ciąży z livia pamiętam że pomagało mi jak podjadalam w nocy i rano w łóżku bo gdy tylko mialam pusty żołądek to robiło mi się niedobrze

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    Mi cycki spuchły a tak to na razie nadal brak objawów :)

u mnie będzie różnica 3 lata i 4 miesiące. Wyszła ode mnie jakiś czas temu kumpela - mama córek 1,5 roku różnicy. Masakra :D ... no.. masakra na kółkach :D
    Jedna obecnie skończyła w kwietniu 2 lata a druga ma 9 miesięcy.

Az tak ciężko? Kurcze u nas będzie różnica 2,5 roku mam nadzieję że to tego czasu córka już będzie bez pampersa i smoka bo nad tym pracujemy bezskutecznie

201703012752.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ