Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Przyszłam się przywitać bo dziś zobaczyłam dwie kreski, potwierdziłam betą i nie pozostawia wątpliwości - jestem w ciąży Dość niespodziewana bo mieliśmy z mężem wznowić starania za miesiąc i nie zdążyliśmy Także witam Wstępnie termin na 16.02. ale będzie później bo późna owulacja była.
Czarnaa94, Katjaa, zbikowa, MartaM, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNastii89 wrote:A dziękuję bardzo Jeszcze do mnie to do końca nie dociera że w końcu się udało ale mdłości od tyg mi o tym przypominają że dzieje się to na prawdę i dzisiejsze USG już potwierdziło bijące serduszko ❤
-
chivas wrote:A ja mam x landera ale taką krowę. Mój Jasiek ma prawie 3 lata to ten wózek też tyle. Chcę coś lekkiego do czego będę mogła dołączyć dostawkę dla starszaka (taka platformę). Nie wyobrażam sobie z dwójką dzieci ładować 16 kilowy wózek do auta i to jeszcze po złożeniu zajmuje 3/4 miejsca w bagażniku.
Obecnie rozważam Mutsy iGO.
Łożeczko i komode z przewijakiem, wanienke maty edukacyjne i te inne mam, więc to zostanie. Tylko materac będę musiałą dokupić do łożeczka bo Jasiek zabrał swój do nowego łożka.
Jaka będzie u Was różnica wiekucmiędzy dziećmi?
U nas jak się drugie urodzi, będzie niecałe 4 lata.
Córa teraz ma 3 lata i 1 msc
Zostało nam po córce tylko fotelik, wózek spacerowy, wanienka, krzeselko i lóżeczko, wszystkiego się wyzbywalismy, bo po pierwszej ciąży i przejsciach związanych z nią stwierdziliśmy, ze drugiego już nie będzie...
No ale plany planami:D Wózek chciałabym nowy, ewentualnie dokupić gondolę do starego a póżniej na lato kupic spacerówkę lepszą -
No i apropo jakichkolwiek objawów, to u mnie brak. Z córką męczyłam się od 6 tyg, do tego stopnia, że partner wieczorem musiał mnie myć, bo nie byłam wstanie ręki podnieść po całodziennych mdłosciach i wymiotach, a teraz nic a nic...
Aż mi dziwnie...No oprócz spania....bo łapie mnie o zgrozo nawet w aucie -
nick nieaktualnyHejo
Nastii89 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was.. Jak długo zamierzacie pracować w ciąży i jak radzicie sobie z mdłościami? Ja mdłości mam od 6 tyg i trwają od rana do wieczora
Ja od 27.06 idę już na L4... Ale to ze względu na to że pracuje przy pacjentach i ostatnio zapach intensywnego potu spowodował szybki wylot do wc i nie chce ryzykować że któregoś razu nie zdążę wybiec...
A na mdłości imbir i podobno jedzenie często a mało pomaga...
Chociaż u mnie jedzenie 5 jajek i brokułów polane sosem czosnkowym oraz zagryzione piwoszkami (mięso) do tego truskawki ze śmietaną i bankowo cola uspokoily mdłości. Oczywiście coli staram się pić mało ale tak mnie do niej ciągnie
My niestety musimy kupić dosłownie wszystko, dzieci mamy już dość duże hehe
Podczas poszukiwań natknęłam się na to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfb2f518cf3a.jpg
Dostałam te body ponad 2 lata temu od przyjaciółki gdy zaczęliśmy się starać, potem gdy się nie udawało schowalam je głęboko teraz się przydadząWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 21:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katjaa wrote:Ja super prócz tego, że ciągle bym spala i jadła
A TY jak?
U mnie juz lepiej ,nie śpię w dzień już wcale,co mnie cieszy bo w końcu czuję że żyje:)
Mdłości nie mam co mnie również cieszy:)
I ciągnie mnie do.coli i winogrona:)Katjaa lubi tę wiadomość
-
Mi cycki spuchły a tak to na razie nadal brak objawów
u mnie będzie różnica 3 lata i 4 miesiące. Wyszła ode mnie jakiś czas temu kumpela - mama córek 1,5 roku różnicy. Masakra ... no.. masakra na kółkach
Jedna obecnie skończyła w kwietniu 2 lata a druga ma 9 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 22:26
-
nick nieaktualny
-
Nastii89 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was.. Jak długo zamierzacie pracować w ciąży i jak radzicie sobie z mdłościami? Ja mdłości mam od 6 tyg i trwają od rana do wieczora
Ja pracuje u siebie więc będę pracować dopóki będzie mi się chciało. Mdłości miałam 2x w nocy zanim jeszcze zrobiłam test i przeszło mi po tabletkach na ból brzucha z imbirem. W poprzedniej ciąży z livia pamiętam że pomagało mi jak podjadalam w nocy i rano w łóżku bo gdy tylko mialam pusty żołądek to robiło mi się niedobrze -
chivas wrote:Mi cycki spuchły a tak to na razie nadal brak objawów
u mnie będzie różnica 3 lata i 4 miesiące. Wyszła ode mnie jakiś czas temu kumpela - mama córek 1,5 roku różnicy. Masakra ... no.. masakra na kółkach
Jedna obecnie skończyła w kwietniu 2 lata a druga ma 9 miesięcy.
Az tak ciężko? Kurcze u nas będzie różnica 2,5 roku mam nadzieję że to tego czasu córka już będzie bez pampersa i smoka bo nad tym pracujemy bezskutecznie