Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bellyy wrote:Dziewczyny , martwie się a wizyte mam dopiero 12.07
nie mam mdłości....owszem nie mam rano apetytu i jest mi troszke niedobrze , ale nie wymiotuje, nie czuje tez już pobolewania podbrzusza, i w ogole nie czuje jakbym była w ciąży, jedynie piersi bolą, jak czytam wasze wszystkie wpisy o super mdłosciach i wymiotach to zaczynam wam zazdroscic, i jednoczesnie się martwic bo słyszalam ze to nie dobrze ze nie ma takich objawów, nie chce latac robić bety i patrzyć jak przyrasta bo to tylko dodatkowy stres... tydzień temu na usg widziałam malutkie mrugające serduszko, ale dziś już zaczynam się zastanawiać czy napewno wszystko jest ok, pomocy powinnam iść wczesniej do gina się poradzić?Wiesiołki, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Belly no chyba żartujesz ja nie miałam żadnych objawów, zaczęło się jakieś 4 dni temu. I mam dość. Bo ciężko jest ogarnąć dom i dziecko jak się nie można na niczym skupić.
A poza tym objawy ciążowe tez nie dają 100% pewności że wszystko jest ok. Jak byłam z synkiem w ciąży to miałam mdłości, wszystko mi smierdziało, wręcz nie mogłam otworzyć lodówki. Później się okazało że synek już dawno nie żył. Wiem że to nie jest jakieś pocieszające ale udowadnia że wymioty czy mdłości nie są dowodem NICZEGO. Ani tego że jest dobrze ani tego że jest źle. Po prostu jedna to ma a druga nie i tyle. Nie popadajmy w paranojęWiesiołki, cinnamon cookie, Iśka79 lubią tę wiadomość
-
Racja, jutro przed pracą powtórzę betę. W czwartek mam umówiona wizytę u gina, bo w pierwszej ciąży od początku praktycznie były problemy, a i zaświadczenie do pracy się przyda to może się zlituja i po 14 godzin nie każą biegaćNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Bellyy wrote:Dziewczyny , martwie się a wizyte mam dopiero 12.07
nie mam mdłości....owszem nie mam rano apetytu i jest mi troszke niedobrze , ale nie wymiotuje, nie czuje tez już pobolewania podbrzusza, i w ogole nie czuje jakbym była w ciąży, jedynie piersi bolą, jak czytam wasze wszystkie wpisy o super mdłosciach i wymiotach to zaczynam wam zazdroscic, i jednoczesnie się martwic bo słyszalam ze to nie dobrze ze nie ma takich objawów, nie chce latac robić bety i patrzyć jak przyrasta bo to tylko dodatkowy stres... tydzień temu na usg widziałam malutkie mrugające serduszko, ale dziś już zaczynam się zastanawiać czy napewno wszystko jest ok, pomocy powinnam iść wczesniej do gina się poradzić?
Kochana u mnie zaczęło się raptem tydzien temu, a dzis jest 10 tydzien, wiec moze wszystko przed Toba, bo jeszcze tydzien mogłabym leciec na disco tanczyc ewentualnie mogłabym zasnąć, ale takto czulam się swietnie! Zresztą to nic fajnego -
Nieśmiało dołączam do wątku Nieśmiało, bo boję się jeszcze Termin wypada na 23 lutego, pierwszą wizytę z usg mam mieć 5 lipca i zaczynam się stresować.
Od 3 dni męczą mnie nudności i nie mam na nic siły. Aż szkoda mi czasu który przeleżę Nie wiem jak to będzie za tydzień jak córeczce zaczną się wakacje
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
U mnie również mdłości już od ponad tygodnia męczą. Do lodówki nawet nie podchodzę bo od razu odruch wymiotny mam. Faktycznie jak niedopuszczę do głodu to idzie jakoś wytrzymać. Ciśnienie niskie, brak apetytu, ale najważniejsze że dzisiaj ostatni dzień w pracy i 2,5 tygodnia urlopu! Jutro wizyta
-
Fiolka ja jak idę do lodówki to zamykam nos
moniqe1985 w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ, dostawałam zdjęcia ale nie z każdej wizyty (czasem zapomniał mi wydrukować itd), z jednego usg mam nagranie (z końcówki ciąży bo na połówkowym zapomniał plyty ;/), z mężem mogłam przyjść ale dopiero jak było usg przez brzuch (nie dopochwowo). Mimo to byłam z lekarza niezadowolona i teraz mam problem żeby znaleźć odpowiedniego. WYbrałam szpital i chciałam lekarza na NFZ (badania) i tego samego prywatnie na USG. I u nas jest to duży problem ;/ jest jedna lekarka, opinie bardzo dobre ale jak dzwoniłam do przychodni się umówić na NFZ to podobno nie ma terminów do końca roku! do ginekologa?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:22
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
moniqe1985 wrote:Hej dziewczyny, ciężko was nadrobić jak sie pare dni nie wchodzi na forum
Mam pytanie do dziewczyn które chodzą na NFZ. Czy dostajecie zdjęcie z USG? Ja z pierwszego nie dostałam ale nawet nie zapytałam. Pytałam za to czy mogę przyjść z mężem to usłyszałam ze w tym gabinecie sie tego nie praktykuje. Teraz się zastanawiam czy dalej tam chodzić bo jesli ani nie może mąż zobaczyć ani nie dostane zdjęcia USG to do d..Y nie chce też sama tej ciąży przechodzić
ja ogolnie prowadze ciążę prywatnie ale byłam wczoraj też na dodatkowej wizycie na nfz i poprosiłam o zdjęcie i dostałam ale nie jest tak dobrej jakości jak z prywatnego gabinetu -
Katarzyna.G - osobiście nie mam takiego problemu, ale jedyne co mi przychodzi na myśl to prolaktyna, w ciąży wzrasta jej poziom i dzięki prolaktynie piersi przygotowują się do karmienia, może to wcześnie, ale może to siara się pokazuje ? Poza ciążą wzrost poziomu prolaktyny może powodować wycieki z piersi.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Katarzyna.G - osobiście nie mam takiego problemu, ale jedyne co mi przychodzi na myśl to prolaktyna, w ciąży wzrasta jej poziom i dzięki prolaktynie piersi przygotowują się do karmienia, może to wcześnie, ale może to siara się pokazuje ? Poza ciążą wzrost poziomu prolaktyny może powodować wycieki z piersi.
-
Kasia prolaktyna albo wcześnie pojawia się siara - nie martw się
Bellyy ja też póki co bez większych objawów i szczerze mówiąc mam nadzieję, że tak pozostanie skoro na wizycie wszystko Ok to po co się stresować? Wolę nie mieć mdłości i wymiotów niż mieć -
Ulli88 wrote:Dziewczyny 7 dni po spodziewanej @ zrobiłam betę i wyszła lekko ponad 975. Normy przy opisie startują od 1500 dla 4-5 tyg ciąży ( nie ma nic jak jest to liczone od ostatniej @ czy od zapłodnienia) od okresu ostatniego wychodzi ze to 6 tydzień a beta wydaje mi się niska...
-
Helmi wrote:ja ogolnie prowadze ciążę prywatnie ale byłam wczoraj też na dodatkowej wizycie na nfz i poprosiłam o zdjęcie i dostałam ale nie jest tak dobrej jakości jak z prywatnego gabinetu
To na pewno jednak jak się płaci to masz wszystko lepszej jakości. Tez nie wiem jak to wszystko poukładać. Moja dr. jest z innego miasta a ja rodzić bym chciała też w innym. Czy to ma większe znaczenie? Że np prowadzić ciąże będzie ktoś z innego miasta? -
Beta-HCG 972.62 ↑ mIU/ml wart. ref.: mężczyźni poniżej 3
wart. ref.: kobiety poniżej 5
ciąża: 4-5 tydzień 1 500-23 000
ciąża: 6- 7 tydzień 10 500-161 000
ciąża: 7 - 8 tydzień 18 000-209 000
ciąża: 8 - 9 tydzień 37 500-218 000
ciąża: 10 - 11 tydzień 33 700-218 700
ciąża: 12 - 13 tydzień 20 300-166 100Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018