X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina moja ginekolog zapytała ile jestem po pierwszym cięciu dokładnie i zdziwiła się , bo zaszyli mnie tak, ze mam nadal wypukła bliznę, a to już ponad 2 lata. Przy następnej cc mam mieć wyciętego tego bliznowca..

Ulli88 lubi tę wiadomość

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście ładne szycie tyle im wyszło. Tylko miałam drena w ranie, a potem zamiast go wyjąć to jakiś wredny lekarz po prostu mi go wyrwał siłą. Do dziś pamiętam ból, aż mi się ciemno w oczach zrobiło a potem w tym miejscu powstał krwiak wielkości piłki do ping ponga.

29bc599a58.png
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys - no niezła historia....
    ja to będę mega stara pierwiastka, oby się udało, więc wszystkie szpitalne horrory dopiero przede mną,
    mnie od wczoraj zaczęło mulić...wczoraj mi pomogło parę łyżek ogórkowej (bo szczawiu mąż nie znalazł ;)) a dzisiaj kromka chleba, pogryzłam sobie i jest git. Więcej nie chce mi się jeść, może ta ogórkowa później wejdzie...no i zaczynam być zmęczona

2nn3gov3pka4krpz.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 7 dni po spodziewanej @ zrobiłam betę i wyszła lekko ponad 975. Normy przy opisie startują od 1500 dla 4-5 tyg ciąży ( nie ma nic jak jest to liczone od ostatniej @ czy od zapłodnienia) od okresu ostatniego wychodzi ze to 6 tydzień a beta wydaje mi się niska...

Wiesiołki lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ah to u nas nie trzeba być na czczo przy tych badaniach. Powodzenia! A w jakim wieku masz synka?
    1,5 roczku. Dalismy rade, godzinka I powrot, wiec calkiem niezle. Wyniki za tydzien :-)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam pytanie: chcieliśmy kupić karuzele do łóżeczka ale jak zobaczyliśmy jakie są rodzaje to zglupielismy. Czy wy uzywalyscie tych karuzel z projektorami czy zwykłych nakrecanych?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czeka mnie wizyta a ja mam straszne mdłości:(

derii84 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy karuzelę Fisher Price tą z misiami i projektorem. I ten projektor był w sumie nieużywany bo tych gwiazdek prawie nie było widać na ścianie/suficie...

Ja też się czuję nienajlepiej. Ciągle mnie mdli I nie ma tu znaczenia czy coś jem czy nie. Do tego boli mnie głowa, energii zero. Nie potrafię ruszyć tyłka z kanapy, tyle co małą ogarniam. A jeszcze teście mają wpaść w odwiedziny, cudownie.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś pisała o strupkach w nosie- miałam dokładnie to samo. Poszłam do laryngologa i dostałam (bez recepty) linomag krem albo żel, ja miałam żel. Powiem tak- fiołkami to nie pachnie, ale po 2-3 dniach stosowania mój problem zakończył się całkowicie i do dziś nie powrócił, więc jak coś to spokojnie mogę polecić:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Dziewczyny 7 dni po spodziewanej @ zrobiłam betę i wyszła lekko ponad 975. Normy przy opisie startują od 1500 dla 4-5 tyg ciąży ( nie ma nic jak jest to liczone od ostatniej @ czy od zapłodnienia) od okresu ostatniego wychodzi ze to 6 tydzień a beta wydaje mi się niska...

Ciężko cokolwiek powiedzieć. Patrząc na normy to niestety niska. Najlepiej powtórz za 48h i będzie wszystko jasne ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mdłości, ale któraś dziewczyna kiedyś radziła, żeby nie doprowadzać do głodu i u mnie to się sprawdza. Cały czas mam w lodówce banana, jogurt, zupę...I nawet jeśli nie mam na nic ochoty to zjadam np. 1/3 banana, popijam herbatą i jest mi lepiej...Od siebie mogę jedynie dodać radę, żeby sobie "dogadzać" bo jak się odpowiednio długo pomyśli to można wymyśleć na co ma się ochotę ;) Niestety wadą tego rozwiązania jest jedzenie praktycznie 10 razy dziennie :(

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wracam od laryngologa,dostalam na te strupki jakas masc Nisita i jakies homeopatyczne tabletki,wszystko niby bezpieczne w ciazy.Oby jak najszybciej przeszlo

h4zp43r888mabn8m.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:

nic się nie denerwuj, powtórz po 48h i zobacz przyrost bo to jest ważne a nie sam wynik. moja pierwsza beta wynosiła 121 i tez nie łapała się w te widełki podane przez labo, zrobiłam powtórke po 48h i przyrost był piękny i dzidzia jest wszystko ładnie się rozwija wczoraj widziałam serduszko :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , martwie się a wizyte mam dopiero 12.07
    nie mam mdłości....owszem nie mam rano apetytu i jest mi troszke niedobrze , ale nie wymiotuje, nie czuje tez już pobolewania podbrzusza, i w ogole nie czuje jakbym była w ciąży, jedynie piersi bolą, jak czytam wasze wszystkie wpisy o super mdłosciach i wymiotach to zaczynam wam zazdroscic, i jednoczesnie się martwic bo słyszalam ze to nie dobrze ze nie ma takich objawów, nie chce latac robić bety i patrzyć jak przyrasta bo to tylko dodatkowy stres... tydzień temu na usg widziałam malutkie mrugające serduszko, ale dziś już zaczynam się zastanawiać czy napewno wszystko jest ok, pomocy :( powinnam iść wczesniej do gina się poradzić?

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette przytulam mocno!!!
    Belly nie wszystkie muszą mieć mdłości. U mnie różnie bywa.

Wczoraj wysłałam MMS do babć, bo się tel radości i gratulacji.
    Mąż wczoraj się ucieszył tak na serio, mówił ze czekał na te serduszko i cieszy się, że jest jedno :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly nie panikuj!! Powinnaś się cieszyć że nie masz objawów :) dużo dziewczyn przechodzi ciążę bez objawowo i to o niczym złym nie świadczy. Nie możesz tak myśleć bo tylko niepotrzebnie się stresujesz i nakrecasz. Wszystko jest dobrze a ty się ciesz i korzystaj bo mi pozostało leżenie tylko przez te dolegliwości :(

Wiesiołki, Iśka79, jestemhela lubią tę wiadomość

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ciężko was nadrobić jak sie pare dni nie wchodzi na forum :)
    Mam pytanie do dziewczyn które chodzą na NFZ. Czy dostajecie zdjęcie z USG? Ja z pierwszego nie dostałam ale nawet nie zapytałam. Pytałam za to czy mogę przyjść z mężem to usłyszałam ze w tym gabinecie sie tego nie praktykuje. Teraz się zastanawiam czy dalej tam chodzić bo jesli ani nie może mąż zobaczyć ani nie dostane zdjęcia USG to do d..Y nie chce też sama tej ciąży przechodzić:(

w4sqvfxmck01v371.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellyy wrote:
    Dziewczyny , martwie się a wizyte mam dopiero 12.07
    nie mam mdłości....owszem nie mam rano apetytu i jest mi troszke niedobrze , ale nie wymiotuje, nie czuje tez już pobolewania podbrzusza, i w ogole nie czuje jakbym była w ciąży, jedynie piersi bolą, jak czytam wasze wszystkie wpisy o super mdłosciach i wymiotach to zaczynam wam zazdroscic, i jednoczesnie się martwic bo słyszalam ze to nie dobrze ze nie ma takich objawów, nie chce latac robić bety i patrzyć jak przyrasta bo to tylko dodatkowy stres... tydzień temu na usg widziałam malutkie mrugające serduszko, ale dziś już zaczynam się zastanawiać czy napewno wszystko jest ok, pomocy :( powinnam iść wczesniej do gina się poradzić?

Spokój, spokój może nas uratować:) ja też nie mam jak narazie objawów oprócz bólu piersi...ie chcę się powtarzać ale brak objawów nie świadczy o niskiej becie i o czymś złym :) Jeśli masz obawy to idź do lekarza albo przynajmniej zadzwoń ale powie Ci prawdopodobnie to samo. Spokojnie, stres NA PEWNO ZASZKODZI DZIECKU!

201702067452.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poza mdłościami i brakiem apetytu też już piersi mnie nie bolą (trochę szkoda bo mam mały biust a jak bolały to były takie bardziej opuchnięte i liczyłam że rosną a na razie wróciło wszystko do normy) brzuch też mnie nie boli może czasem.. i całe szczęście bo to nic dobrego nie wróży.

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy 9 tydzień:) za dwa tygodnie wizyta ale z tego co mi położna mówiła to tym razem nie będzie usg tylko normalne badanie, ciśnienie, waga itd.

Brzuszek mi trochę widać i juz nie da się ukryć :)

201702067452.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ