X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ja tak miałam przedwczoraj- wstałam zadowolona, pełna sił. Pomyślałam, że kończy się 8 tydzień i widać już przechodzi :)
    Jak wczoraj już przy myciu zębów mną rzuciło na toaletę, tak potem cały dzień się męczyłam- mdłości, słaba byłam i generalnie kiepskie samopoczucie...Także ciesz się każdym dniem :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś Wasze zdrówko i samopoczucie ? U mnie bez zmian, zero plamień, zero wymiotów, żadnego bólu brzucha. Jedynie bolą mnie piersi i mam lekkie mdłości a jak tylko się obudzę to czuję ogromne ssanie w brzuchu i od razu jak wstaję to muszę zjeść śniadanie. Praktycznie zero oznak ciąży. W poniedziałek idę do lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka ja też poniedziałek... Trzymam kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 08:47

Czarnuszka lubi tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj zaczynamy 9tc i samopoczucie o dziwo dobre! :-) 2 dzień bez porannych mdłości. Coś się uspokoiło. Ale za to wczoraj po południu aż do wieczora odczuwałam takie kłucie czy nawet promieniujący ból od Krzyża do prawego pośladka. Czy któraś z Was Tak miała? To jakaś nowość u mnie.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ takie dziwne bóle w ciąży często się zdarzają. Mnie np w poprzedniej ciąży gdzieś mniej więcej na tym etapie co jestem teraz bolała noga zaraz przy biodrze. Dwa tygodnie tak łaziłam i kulałam. Samo przeszło.

Dziewczyny ja mam problem z braniem tabletek :( Nie wiecie czy euthyrox w ostateczności można brać po śniadaniu? Bo w ulotce jest napisane że najlepiej na pół godziny przed śniadaniem. A ja jak wezmę te tabletki to od razu fala okropnych mdłości i słabo mi się robi do tego stopnia że ciężko mi się utrzymać na nogach aby zrobić jedzenie. I tak się czuję dopóki nie zjem...

Fiolk@ lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeden dzień przerwy w mdłościach to była sobota dwa tygodnie temu. Tak po prostu minęło. A poza tym to przerw nie ma, czasem jakieś dwie trzy godziny jest lepiej to już się ciesze, i czasem udaje się przespać noc to też się ciesze.

Fiolk@ bóle przeróżne tematy mam ale pomaga mi magnez, boli mniej .

Czarnaa ja bym brała po jedzeniu te tabletki.

Czarnaa94, Fiolk@ lubią tę wiadomość

29bc599a58.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne mamusie jak tam samopoczucie? A

29bc599a58.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Fiolk@ takie dziwne bóle w ciąży często się zdarzają. Mnie np w poprzedniej ciąży gdzieś mniej więcej na tym etapie co jestem teraz bolała noga zaraz przy biodrze. Dwa tygodnie tak łaziłam i kulałam. Samo przeszło.

Dziewczyny ja mam problem z braniem tabletek :( Nie wiecie czy euthyrox w ostateczności można brać po śniadaniu? Bo w ulotce jest napisane że najlepiej na pół godziny przed śniadaniem. A ja jak wezmę te tabletki to od razu fala okropnych mdłości i słabo mi się robi do tego stopnia że ciężko mi się utrzymać na nogach aby zrobić jedzenie. I tak się czuję dopóki nie zjem...

Ja mam po prawda letrox jem go leżąc w łożku i leze to 30 min bo jak odrazu wstawałam to myslalsm ze do łazienki nie dojdę. Ja jem zawsze przed śniadaniem tak jak w ulotce. Moze spróbuj tez poleżeć po zażyciu

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Kurcze mnie kazała na czczo jeść te tabletki, bo się wtedy wchłania. Może tylko zadzwoń to lekarza/ poradni i zapytaj czy masz się dalej męczyć czy możesz zażywać po jedzeniu.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u lekarza bo mi się skończyłą luteina. Wizyte mam dopiero za tydzień ale prosiłam, żeby mnie przyjał dac leki i powiedziałam że źle się czuję pobolewa mnie brzuch, a to już 9 tydzień a ja oficjalnie nie miałam żadnego badania, ani usg, ani morfologii, nic. No ale doktor (na nfz) przybiegł do poradni ponad godzinę spóźniony, nie pierwszy juz raz, receptę z ociaganiem dał, bo jak stwierdził- skoro się skończyla, to przecież mogę jej nie brac przez tydzień, a na obejrzenie ciaży kazał przyjść za tydzień. Poczułam sie olana już trzeci raz w tej przychodni i na 99% bede jednak zmieniać, zwłaszcza ze nawet nie mam założonej karty ciąży, a jak kiedyś pisałam 300 metrów od domu mam szpital połozniczy z poradnią itp. Pójdę tam i się zorientuję w terminach wizyt, tylko chyba w poniedziałek, bo nie wiem czy takie poradnie działają w weekend, mimo, ze są przy całodobowym szpitalu. Mam dość jeżdżenia przez pół miasta, czekania ponad godzinę i takiego mało poważnego traktowania.

29bc599a58.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie do kitu :/

Niby odrobinka tylko, ale jednak coś tam troche brązowego było rano :/

A jak pisałam, w identycznym czasie trwania ciąży na początku marca dowiedziałam się, że serduszko przestało bić:/

Mam nadzieję, że dziś lub jutro zrobią USG i jak ciąża będzie zgadzać się z OM to dopiero odetchnę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Samopoczucie do kitu :/

Niby odrobinka tylko, ale jednak coś tam troche brązowego było rano :/

A jak pisałam, w identycznym czasie trwania ciąży na początku marca dowiedziałam się, że serduszko przestało bić:/

Mam nadzieję, że dziś lub jutro zrobią USG i jak ciąża będzie zgadzać się z OM to dopiero odetchnę.

Trzymaj się Jacqueline, nie poddawaj zwątpieniu. Jesteś pod opieką, niech zadbają o Ciebie i Dzidziusia.

29bc599a58.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Ja mam po prawda letrox jem go leżąc w łożku i leze to 30 min bo jak odrazu wstawałam to myslalsm ze do łazienki nie dojdę. Ja jem zawsze przed śniadaniem tak jak w ulotce. Moze spróbuj tez poleżeć po zażyciu

Też myślałam o tym ale to niewykonalne bo mi córka na to nie pozwoli. Niedługo mam wizytę u gina to się zapytam.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc boję się tak bez konsultacji brać po śniadaniu bo jak mi tsh skoczy to może być fatalne w skutkach :( może jakos się przemęczę do wizyty. Myślałam że może któraś z was bierze po jedzeniu i jest ok.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline a to obchodu jeszcze nie było?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    Szpitalne mamusie jak tam samopoczucie? A
    Samopoczucie średnie. Czuję się jakbym całą noc przerzucała węgiel. Do tego mdłości, wzdęcia, plamienia i uderzenia gorąca. Mój dziś będzie miał dla mnie więcej czasu W KOŃCU. To mnie pociesza, że nie będę tutaj sama. :) Czekam na wyniki bety itd. A ja leże jak kłoda i jem migdały :D

• Helmi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyście szybko wróciły do domu :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, po obchodzie. Kłamać nie musiałam bo tyci coś brązowe było rano na papierze.
    Także był ordynator i decyzja, że trzeba zrobić jakieś usg, ale mówił, że dziś to nie ma sensu to w poniedziałek. Że mogłabym na własne żądanie wyjść, ale de facto poplamiam nawet, że minimalnie, to on zaleca zostać. Także weekendowe leżakowanie w szpitalu, nawet mi to odpowiada ;) Tylko córci mi troche szkoda :/
    A i mówił, że trzeba będzie w końcu podjąć jakąś decyzje czy dalej będę leżeć u nich czy w domu, ale to w poniedziałek ( pewnie jeśli będę poplamiać to mnie zostawią jak nie będzie oblężenia na oddziale).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:18

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Szczerze mówiąc boję się tak bez konsultacji brać po śniadaniu bo jak mi tsh skoczy to może być fatalne w skutkach :( może jakos się przemęczę do wizyty. Myślałam że może któraś z was bierze po jedzeniu i jest ok.

Czarna mi za kazdym razem lekarz przypomina ze musi byc na czczo popite małą ilością wody i potem pol godziny nic nie jesc ;( kiedyś mi powiedział ze tak przyjęty eutyrox wchlania sie w 80%, a jeśli przyjmuje się np. po jedzeniu to juz w 60% :(
    A Tobie co się dokladnie dzieje? Smak tabletki Cie mdli? czy po prostu głód tak doskwiera ?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj brzuch bolał. Dziś na razie ok.
    Byle do poniedziałku: -)
    Ale w pracy chyba nie powiem poki się uda :-)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ