Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Helmi ja tak miałam przedwczoraj- wstałam zadowolona, pełna sił. Pomyślałam, że kończy się 8 tydzień i widać już przechodzi
Jak wczoraj już przy myciu zębów mną rzuciło na toaletę, tak potem cały dzień się męczyłam- mdłości, słaba byłam i generalnie kiepskie samopoczucie...Także ciesz się każdym dniem -
Jak tam dziś Wasze zdrówko i samopoczucie ? U mnie bez zmian, zero plamień, zero wymiotów, żadnego bólu brzucha. Jedynie bolą mnie piersi i mam lekkie mdłości a jak tylko się obudzę to czuję ogromne ssanie w brzuchu i od razu jak wstaję to muszę zjeść śniadanie. Praktycznie zero oznak ciąży. W poniedziałek idę do lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
-
Witam, dzisiaj zaczynamy 9tc i samopoczucie o dziwo dobre! 2 dzień bez porannych mdłości. Coś się uspokoiło. Ale za to wczoraj po południu aż do wieczora odczuwałam takie kłucie czy nawet promieniujący ból od Krzyża do prawego pośladka. Czy któraś z Was Tak miała? To jakaś nowość u mnie.
-
Fiolk@ takie dziwne bóle w ciąży często się zdarzają. Mnie np w poprzedniej ciąży gdzieś mniej więcej na tym etapie co jestem teraz bolała noga zaraz przy biodrze. Dwa tygodnie tak łaziłam i kulałam. Samo przeszło.
Dziewczyny ja mam problem z braniem tabletek Nie wiecie czy euthyrox w ostateczności można brać po śniadaniu? Bo w ulotce jest napisane że najlepiej na pół godziny przed śniadaniem. A ja jak wezmę te tabletki to od razu fala okropnych mdłości i słabo mi się robi do tego stopnia że ciężko mi się utrzymać na nogach aby zrobić jedzenie. I tak się czuję dopóki nie zjem...Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
Ja miałam jeden dzień przerwy w mdłościach to była sobota dwa tygodnie temu. Tak po prostu minęło. A poza tym to przerw nie ma, czasem jakieś dwie trzy godziny jest lepiej to już się ciesze, i czasem udaje się przespać noc to też się ciesze.
Fiolk@ bóle przeróżne tematy mam ale pomaga mi magnez, boli mniej .
Czarnaa ja bym brała po jedzeniu te tabletki.Czarnaa94, Fiolk@ lubią tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Fiolk@ takie dziwne bóle w ciąży często się zdarzają. Mnie np w poprzedniej ciąży gdzieś mniej więcej na tym etapie co jestem teraz bolała noga zaraz przy biodrze. Dwa tygodnie tak łaziłam i kulałam. Samo przeszło.
Dziewczyny ja mam problem z braniem tabletek Nie wiecie czy euthyrox w ostateczności można brać po śniadaniu? Bo w ulotce jest napisane że najlepiej na pół godziny przed śniadaniem. A ja jak wezmę te tabletki to od razu fala okropnych mdłości i słabo mi się robi do tego stopnia że ciężko mi się utrzymać na nogach aby zrobić jedzenie. I tak się czuję dopóki nie zjem...
Ja mam po prawda letrox jem go leżąc w łożku i leze to 30 min bo jak odrazu wstawałam to myslalsm ze do łazienki nie dojdę. Ja jem zawsze przed śniadaniem tak jak w ulotce. Moze spróbuj tez poleżeć po zażyciu -
Czarnaa94 wrote:Fiolk@ takie dziwne bóle w ciąży często się zdarzają. Mnie np w poprzedniej ciąży gdzieś mniej więcej na tym etapie co jestem teraz bolała noga zaraz przy biodrze. Dwa tygodnie tak łaziłam i kulałam. Samo przeszło.
Dziewczyny ja mam problem z braniem tabletek Nie wiecie czy euthyrox w ostateczności można brać po śniadaniu? Bo w ulotce jest napisane że najlepiej na pół godziny przed śniadaniem. A ja jak wezmę te tabletki to od razu fala okropnych mdłości i słabo mi się robi do tego stopnia że ciężko mi się utrzymać na nogach aby zrobić jedzenie. I tak się czuję dopóki nie zjem...
Kurcze mnie kazała na czczo jeść te tabletki, bo się wtedy wchłania. Może tylko zadzwoń to lekarza/ poradni i zapytaj czy masz się dalej męczyć czy możesz zażywać po jedzeniu.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ja byłam wczoraj u lekarza bo mi się skończyłą luteina. Wizyte mam dopiero za tydzień ale prosiłam, żeby mnie przyjał dac leki i powiedziałam że źle się czuję pobolewa mnie brzuch, a to już 9 tydzień a ja oficjalnie nie miałam żadnego badania, ani usg, ani morfologii, nic. No ale doktor (na nfz) przybiegł do poradni ponad godzinę spóźniony, nie pierwszy juz raz, receptę z ociaganiem dał, bo jak stwierdził- skoro się skończyla, to przecież mogę jej nie brac przez tydzień, a na obejrzenie ciaży kazał przyjść za tydzień. Poczułam sie olana już trzeci raz w tej przychodni i na 99% bede jednak zmieniać, zwłaszcza ze nawet nie mam założonej karty ciąży, a jak kiedyś pisałam 300 metrów od domu mam szpital połozniczy z poradnią itp. Pójdę tam i się zorientuję w terminach wizyt, tylko chyba w poniedziałek, bo nie wiem czy takie poradnie działają w weekend, mimo, ze są przy całodobowym szpitalu. Mam dość jeżdżenia przez pół miasta, czekania ponad godzinę i takiego mało poważnego traktowania.
-
Samopoczucie do kitu
Niby odrobinka tylko, ale jednak coś tam troche brązowego było rano
A jak pisałam, w identycznym czasie trwania ciąży na początku marca dowiedziałam się, że serduszko przestało bić
Mam nadzieję, że dziś lub jutro zrobią USG i jak ciąża będzie zgadzać się z OM to dopiero odetchnę.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Samopoczucie do kitu
Niby odrobinka tylko, ale jednak coś tam troche brązowego było rano
A jak pisałam, w identycznym czasie trwania ciąży na początku marca dowiedziałam się, że serduszko przestało bić
Mam nadzieję, że dziś lub jutro zrobią USG i jak ciąża będzie zgadzać się z OM to dopiero odetchnę.
Trzymaj się Jacqueline, nie poddawaj zwątpieniu. Jesteś pod opieką, niech zadbają o Ciebie i Dzidziusia. -
anaaa wrote:Ja mam po prawda letrox jem go leżąc w łożku i leze to 30 min bo jak odrazu wstawałam to myslalsm ze do łazienki nie dojdę. Ja jem zawsze przed śniadaniem tak jak w ulotce. Moze spróbuj tez poleżeć po zażyciu
Też myślałam o tym ale to niewykonalne bo mi córka na to nie pozwoli. Niedługo mam wizytę u gina to się zapytam. -
Szczerze mówiąc boję się tak bez konsultacji brać po śniadaniu bo jak mi tsh skoczy to może być fatalne w skutkach może jakos się przemęczę do wizyty. Myślałam że może któraś z was bierze po jedzeniu i jest ok.
-
nick nieaktualnyIna.a wrote:Szpitalne mamusie jak tam samopoczucie? A
-
No, po obchodzie. Kłamać nie musiałam bo tyci coś brązowe było rano na papierze.
Także był ordynator i decyzja, że trzeba zrobić jakieś usg, ale mówił, że dziś to nie ma sensu to w poniedziałek. Że mogłabym na własne żądanie wyjść, ale de facto poplamiam nawet, że minimalnie, to on zaleca zostać. Także weekendowe leżakowanie w szpitalu, nawet mi to odpowiada Tylko córci mi troche szkoda
A i mówił, że trzeba będzie w końcu podjąć jakąś decyzje czy dalej będę leżeć u nich czy w domu, ale to w poniedziałek ( pewnie jeśli będę poplamiać to mnie zostawią jak nie będzie oblężenia na oddziale).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:18
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czarnaa94 wrote:Szczerze mówiąc boję się tak bez konsultacji brać po śniadaniu bo jak mi tsh skoczy to może być fatalne w skutkach może jakos się przemęczę do wizyty. Myślałam że może któraś z was bierze po jedzeniu i jest ok.
Czarna mi za kazdym razem lekarz przypomina ze musi byc na czczo popite małą ilością wody i potem pol godziny nic nie jesc ;( kiedyś mi powiedział ze tak przyjęty eutyrox wchlania sie w 80%, a jeśli przyjmuje się np. po jedzeniu to juz w 60%
A Tobie co się dokladnie dzieje? Smak tabletki Cie mdli? czy po prostu głód tak doskwiera ? -
nick nieaktualny