X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wiem, wiem, zmieniaj lekarza jak najszybciej :) Nie ma co się zastanawiać ;) Chodziło mi tylko o to, że to nic dziwnego że nie masz karty ciąży. Bo mi ani jeden, ani drugi gin nie założył. Jeden powiedział że założy jak badania porobię, a drugi że koło 9 tc. I ja się w sumie z nimi zgadzam.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przecież brzuch widać nie przez ciążę tylko przez gazy itd. Niestety ja też kiedyś myślałam, że już brzuszek ciążowy , a tu taki bubel. ;)

Ja nadal w szpitalu. Nadal mam brudny śluz. Powiedziałam na wizycie, że bardzo mi niedobrze po luteinie, a mdłości i tak mi doskwierają.. Zmieniła mi na dopochwowe.. Zobaczymy co będzie. :)
    Dziś omówiła mi lekarka wyniki więc są dobre. I morfologia i mocz. Tam w kilku mam lekko zaniżone ale to nie jest problem.
    Beta hcg : 66700 :D
    Coś czuję , że w poniedziałek będzie powtórka bety, więc szybko nie wyjde. No cóż truskawa ważniejsza.
    Co do jedzenia to na obiady narzekać nie mogę nie są takie złe, ale kolacja : 2 kromki suchego chleba, kawałeczek masła i 1 plasterek jakiejś szynki konserwowej to przegięcie. :/
    U mnie w nocy burza, a rano nie umiałam wstać z łóżka :o

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do tej pory nie miałam założonej karty ciąży dopiero na ostatniej wizycie (9 tydz4) lekarz mi założył kartę

Fryzia33 lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Mi dr po uslyszeniu serduca od razu załozyła karte ciazy
    wiec co lekarz to pewnie inne podejscie
    mi załozyla bo powiedziała ze jakbym gdzies potrzebowała potwierdzenia ze jestem w ciazy to bede mogla od razu pokazac typu stomatolog .. ;)

aiwlys trzymam kciuki betka piekna :)

matko uciekł mi jeden dzien dzis kawa i biore sie do roboty :?

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zalozyl juz na pierwszej wizycie w 5tc2d mimo ze byl widoczny tylko pecherzyk ciazowy :)
    Z racji ze mam ciezka prace i szlam od razu na l4 to mialam 100% platne zwolnienie :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mam nic, żadnego potwierdzenia ze jestem w ciąży. Kiedyś już miałam sytuację ze w pierwszej ciąży dostałam krwotok, poronilam a na pogotowiu mi powiedzieli ze wyobrażam sobie ciążę bo nie miałam przy sobie żadnych dokumentów. Bety nie miałam robionej w ogóle ani raz. Jutro idę walczyć o nowego lekarza

29bc599a58.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na papierze troche brazowego sluzu :/
    Mialyscie takie jednorazowe zdarzenia?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. W te piękne deszczowe przedpołudnie. Od siódmej rano u mas pada. Samopoczucie takie sobie. Jakos mi nie dobrze dzis. Ja tez jeszcze nie mam karty ciąży. We wtorek idę oddać krew a w czwartek wizyta z USG żeby zobaczyć czy bije serducho i czy ciąża pojedyncza czy bliźniacza.

Ulli88 lubi tę wiadomość

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ja bym pojechała na IP albo chociaż do lekarza.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie bylo tego troszeczke na papierze i od poltorej godziny czysto. Taki brazowawy kolor wymieszane ze sluzem. Ogolnie za 3-4 dni mialabym okres. Moze to plamienie ktore pojawia sie czasem w okolicy spodziewanej miesiaczki?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    U mnie na papierze troche brazowego sluzu :/
    Mialyscie takie jednorazowe zdarzenia?
    Helmi ja tak mam od pt. Na jednym razie się nie skończyło mimo, że mam tylko brudny śluz przy podcieraniu. Jedź na ip. Nie musi to być nic groźnego ale lepiej sprawdzić za wczasu :)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja też nie mam karty ciąży. Ale to chyba dlatego że nie wiadomo było czy ciąża się utrzyma. Mój gin powiedział że koło 9 tc zakłada.

Acha, nie wiedziałam, bo ja byłam pierwszy raz na początku 6tc i od razu mi założył, ale to pewnie jest indywidualna kwestia, więc nie ma co porównywać ;-)

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dzisiaj po tygodniu siedzenia w domu zaczyna mi się trochę nudzić. Lekarz dał mi w pracy L-4 i prawdopodobnie będzie mi przedłużał na cały okres ciąży, bo mam bardzo stresującą pracę i szefa tyrana, więc chodzenie tam nie wchodzi w grę. Powiedzcie, jak spędzacie czas siedząc w domu? Chciałabym zająć się generalnymi porządkami, wyprasowaniem sterty zaległego prania, ale nie wiem w sumie, czy powinnam, czy to nie za duże obciążenie? Z drugiej strony kiedyś kobiety rodziły w polu i jak tylko dziecko "wyskoczyło" wracały do roboty ;p

rrb7y10.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 tyg jestem na l4 :)
    Duzo spie i jakos leci :D
    A tak powaznie to czasem szydelkuje czapeczki opaski dla dzieci itp. Ale generalnie jeszcze sie ucze. W tyg zamierzam kupic wloczke mieciutka taka dla dzieci i jakis kocyk zrobie :)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Mała35 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Ogolnie bylo tego troszeczke na papierze i od poltorej godziny czysto. Taki brazowawy kolor wymieszane ze sluzem. Ogolnie za 3-4 dni mialabym okres. Moze to plamienie ktore pojawia sie czasem w okolicy spodziewanej miesiaczki?

Ja miałam tak przez 3 dni, więc mnie lekarz wysłał na usg. Na szczęście wszystko było ok. Powiedzieli, że tak bywa i w większości przypadków nie potrafią ustalić dlaczego, ale zawsze trzeba sprawdzić. W poprzedniej ciąży miałam 2 razy trochę krwawienia i oba razy też sprawdzali i na szczęście wszystko było ok. Także nie panikuj, ale zgłoś się do lekarza.

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczoraj na badaniach, zaplacilam dokladnie 304zl... masakra! Wyniki w srode. Nawet pielegniarka ktora pobierala krew powiedziala ze to sie wlasnie nazywa polityka prorodzinna...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    30.06 bylam u gina. Ciaza 6t5d. Serduszko bilo, choc nie slyszlaam, fasola 7,5 mm. SKierowanie na badania krwi i do poradni prenatalnej, ze wzgledu na wiek.
    Badania prenatalne 11.08, nast wizyta u gina 28.07
    Bylam na NFZ, ale pewnie zmienie, bo ten lekarz cos okropnego. Zero empatii, zero niczego, pomimo mojego ostatniego poronienia. Jakbym sie nie dopytala, to nawet nie wiedzialabym, czy zarodek prawidlowo umiejscowiony i czy bije serduszko.
    pytanie czy badania krwi i moczu zrobic przed wizyta, czy lepiej wczesniej?

Pozdrawiam
    ps. termin na 14.02

gosia86 lubi tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tez mam termin na walentynki :)

Ja oddawalam siuski i krew w czwartek i wyniki mam za tydzien i tez tak mam wizyte :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Bylam wczoraj na badaniach, zaplacilam dokladnie 304zl... masakra! Wyniki w srode. Nawet pielegniarka ktora pobierala krew powiedziala ze to sie wlasnie nazywa polityka prorodzinna...

o kurcze! Za jakie badania tyle zapłaciłaś?

rrb7y10.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojakolezanka prywatnie za kile anty hiv, toxo, grupa krwi i te podstawowe mocz, morfologia tez prawie 300zl zaplacila

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ