Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ina.a wiem, wiem, zmieniaj lekarza jak najszybciej Nie ma co się zastanawiać Chodziło mi tylko o to, że to nic dziwnego że nie masz karty ciąży. Bo mi ani jeden, ani drugi gin nie założył. Jeden powiedział że założy jak badania porobię, a drugi że koło 9 tc. I ja się w sumie z nimi zgadzam.
-
nick nieaktualnyDziewczyny przecież brzuch widać nie przez ciążę tylko przez gazy itd. Niestety ja też kiedyś myślałam, że już brzuszek ciążowy , a tu taki bubel.
Ja nadal w szpitalu. Nadal mam brudny śluz. Powiedziałam na wizycie, że bardzo mi niedobrze po luteinie, a mdłości i tak mi doskwierają.. Zmieniła mi na dopochwowe.. Zobaczymy co będzie.
Dziś omówiła mi lekarka wyniki więc są dobre. I morfologia i mocz. Tam w kilku mam lekko zaniżone ale to nie jest problem.
Beta hcg : 66700
Coś czuję , że w poniedziałek będzie powtórka bety, więc szybko nie wyjde. No cóż truskawa ważniejsza.
Co do jedzenia to na obiady narzekać nie mogę nie są takie złe, ale kolacja : 2 kromki suchego chleba, kawałeczek masła i 1 plasterek jakiejś szynki konserwowej to przegięcie.
U mnie w nocy burza, a rano nie umiałam wstać z łóżka :o -
Hej kochane
Mi dr po uslyszeniu serduca od razu załozyła karte ciazy
wiec co lekarz to pewnie inne podejscie
mi załozyla bo powiedziała ze jakbym gdzies potrzebowała potwierdzenia ze jestem w ciazy to bede mogla od razu pokazac typu stomatolog ..
aiwlys trzymam kciuki betka piekna
matko uciekł mi jeden dzien dzis kawa i biore sie do roboty -
Ja właśnie nie mam nic, żadnego potwierdzenia ze jestem w ciąży. Kiedyś już miałam sytuację ze w pierwszej ciąży dostałam krwotok, poronilam a na pogotowiu mi powiedzieli ze wyobrażam sobie ciążę bo nie miałam przy sobie żadnych dokumentów. Bety nie miałam robionej w ogóle ani raz. Jutro idę walczyć o nowego lekarza
-
Witam. W te piękne deszczowe przedpołudnie. Od siódmej rano u mas pada. Samopoczucie takie sobie. Jakos mi nie dobrze dzis. Ja tez jeszcze nie mam karty ciąży. We wtorek idę oddać krew a w czwartek wizyta z USG żeby zobaczyć czy bije serducho i czy ciąża pojedyncza czy bliźniacza.
Ulli88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelmi wrote:U mnie na papierze troche brazowego sluzu
Mialyscie takie jednorazowe zdarzenia? -
Czarnaa94 wrote:Ja też nie mam karty ciąży. Ale to chyba dlatego że nie wiadomo było czy ciąża się utrzyma. Mój gin powiedział że koło 9 tc zakłada.
Acha, nie wiedziałam, bo ja byłam pierwszy raz na początku 6tc i od razu mi założył, ale to pewnie jest indywidualna kwestia, więc nie ma co porównywać -
Powiem Wam, że dzisiaj po tygodniu siedzenia w domu zaczyna mi się trochę nudzić. Lekarz dał mi w pracy L-4 i prawdopodobnie będzie mi przedłużał na cały okres ciąży, bo mam bardzo stresującą pracę i szefa tyrana, więc chodzenie tam nie wchodzi w grę. Powiedzcie, jak spędzacie czas siedząc w domu? Chciałabym zająć się generalnymi porządkami, wyprasowaniem sterty zaległego prania, ale nie wiem w sumie, czy powinnam, czy to nie za duże obciążenie? Z drugiej strony kiedyś kobiety rodziły w polu i jak tylko dziecko "wyskoczyło" wracały do roboty ;p
-
Ja od 4 tyg jestem na l4
Duzo spie i jakos leci
A tak powaznie to czasem szydelkuje czapeczki opaski dla dzieci itp. Ale generalnie jeszcze sie ucze. W tyg zamierzam kupic wloczke mieciutka taka dla dzieci i jakis kocyk zrobieMagda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Helmi wrote:Ogolnie bylo tego troszeczke na papierze i od poltorej godziny czysto. Taki brazowawy kolor wymieszane ze sluzem. Ogolnie za 3-4 dni mialabym okres. Moze to plamienie ktore pojawia sie czasem w okolicy spodziewanej miesiaczki?
Ja miałam tak przez 3 dni, więc mnie lekarz wysłał na usg. Na szczęście wszystko było ok. Powiedzieli, że tak bywa i w większości przypadków nie potrafią ustalić dlaczego, ale zawsze trzeba sprawdzić. W poprzedniej ciąży miałam 2 razy trochę krwawienia i oba razy też sprawdzali i na szczęście wszystko było ok. Także nie panikuj, ale zgłoś się do lekarza. -
Witajcie,
30.06 bylam u gina. Ciaza 6t5d. Serduszko bilo, choc nie slyszlaam, fasola 7,5 mm. SKierowanie na badania krwi i do poradni prenatalnej, ze wzgledu na wiek.
Badania prenatalne 11.08, nast wizyta u gina 28.07
Bylam na NFZ, ale pewnie zmienie, bo ten lekarz cos okropnego. Zero empatii, zero niczego, pomimo mojego ostatniego poronienia. Jakbym sie nie dopytala, to nawet nie wiedzialabym, czy zarodek prawidlowo umiejscowiony i czy bije serduszko.
pytanie czy badania krwi i moczu zrobic przed wizyta, czy lepiej wczesniej?
Pozdrawiam
ps. termin na 14.02gosia86 lubi tę wiadomość