X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurka zgadza się tylko że ja z om mam 17 lity o tego się trzymam :) usg jeszcze nie miałam
    A 17 się tak kurczowo trzymam bo moja pierwsza córka urodziła się 17 lutego 2011. Takie maratony to ja mam prawie codziennie... dzisiaj jeszcE miałam córkę z rowerkiem trochę jechała a ja szlm z zakupami ale do autobus czy z musialam zakupy i rower drygac. Ale ja jestem taka że się nie oszczędza szczególnie w pierwszej ciąży też tak miałam. Co do l4 w pierwszej pracowałam do porodu intensywnie teraz mam to gdzieś nie mam zamiaru tyle... zmęczona już jestem.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że dostałam dzisiaj od moich siostrzyczek 4 bluzeczki z MyTummy... Ale są słodkie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 22:21

derii84, Agatka_46 lubią tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • Atka41 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - strasznie mi przykro :(

A ja dziś po wizycie. Jest, urosło i mierzy teraz ok 2cm, serce pika szybciutko. Dostałam też skierowanie na genetyczne z testem Pappa więc jutro dzwonię się umawiać. A jutro na badania - strasznie tego dużo, pewnie mi z 2 probówy pobiorą :P Dobrze, że nie jestem wrażliwa na pobieranie krwi ;)

A i możecie mnie wpisać na 19 lutego 2017 :D
    Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wspaniałego weekendu :D

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka, to my ten sam dzień :)

ganngox10a3bxdik.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam dylemat co Nelus... przełom luty/marzec.. no ciekawe co z tego wyjdzie ;) dziś na USG wielka fasola i pulsujące <3

Fiolk@, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Sobota, a ja od 6 na nogach. :( A w zasadzie na nodze, bo od dwoch dni mam taki ból w lewym kolanie, że chodzenie sprawia mi trudności, a dzisiejszy poranek to już w ogóle boleści od palcy do biodra. :/ Sama nie wiem czy to reumatyczny ból czy coś zrobiłam z kolanem, bo boli głównie przy podnoszeniu nogi, a nie stawaniu.
    Po weekendzie muszę iść na pobranie krwi i czekać do kolejnej wizyty, ale pewnie już usg nie będzie do prenatalnych.

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita m w sobotni poranek..niestety mi rowniez nie jest dane pospac. Dzieci zawsze robią mi pobudke 6:30 najdalej 7:( i nie ma na to wpływu jak późno je położyłam i jak intensywny dzień miały. Wczoraj wróciliśmy ok 22 z fety w Gdańsku ja ledwie żywa a dziewczynki trzeba było zapedzac do łóżek... dzieci są nie do zdarcia:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, mnie standardowo o 5 rano obudził kto z premedytacją . Zawsze tak robi. Zamknęłam gnidę w łazience i o 7:30 obudziła mnie córcia i juz nie spie. Niedługo trzeba się brać za sprzątanie. Obiadu nie muszę robić bo wczoraj pierogi z mięsem zrobiłam.

Atka super gratuluje.
    Najlepiej to leżała bym dzisiaj cały dzień.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 i Atka41 u mnie tez termin na 19 luty :)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Wita m w sobotni poranek..niestety mi rowniez nie jest dane pospac. Dzieci zawsze robią mi pobudke 6:30 najdalej 7:( i nie ma na to wpływu jak późno je położyłam i jak intensywny dzień miały. Wczoraj wróciliśmy ok 22 z fety w Gdańsku ja ledwie żywa a dziewczynki trzeba było zapedzac do łóżek... dzieci są nie do zdarcia:)

A jak tamw Gdansku? Woda juz zeszla?
    My wracalismy ze szpitala w ta noc co tak lalo z czwartku na piatek. Przez jakis kawalek jechalismy chodnikami tyle wody bylo...i straz miejska nas pokierowala ktoredy na Sopot zebysmy nie wpadli na zalane drogi..meksyk jakis

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli zycie wraca do normy..tramwaje byly wyłączone z ruchu ale teraz juz jeżdżą. Oby nie bylo oberwania chumry na dniach bo będzie powtórka:( najbardziej ucierpiał Gdańsk. W pół doby spadlo tyle deszczu co w 2 miesiące!

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    A ja się pochwalę, że dostałam dzisiaj od moich siostrzyczek 4 bluzeczki z MyTummy... Ale są słodkie :D
    Piekne sa te koszulki sama zamierzam kupic ale dopiero na jesien.

• Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) to ja mam dobrze dopiero wstalam:) korzystam z dobrodziejstwa snu bo od czwartku wracam do pracy zatem póki mogę to śpię do oporu :) życzę miłej soboty :)

v1kdmjn.png
  • mamitka Nowa

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana...Wczoraj byłam na wizycie (10 tydzień i 3 dni) dzidzia większa, lekarz powiedział że z wymiarów 11 tydzień. Podczas badania zapytał mnie czy robiłam test Pappa jak odpowiedziałam że zdecyduję się tylko na usg prenatalne to powiedział że muszę zrobić też Pappa bo dziecko ma jeszcze przepuklinę pępowinową i że zawsze jak ją widzi w 10 tygodniu to kieruje na dodatkowe testy bo taka przepuklina występuje przy zespole Edwardsa. Powiedział że być może się jeszcze wchłonie, ale jestem już załamana :( Oczywiście przeszperałam internet i jeśli nie jest to wada genetyczna to dziecko tuż po narodzeniu ma operację.W necie są różne informacje, jedni piszą że do 10 tygodnia powinna się wchłonąć ini piszą że do 13 tygodnia a ja nie wiem co o tym myśleć.
    Zastanawia mnie też jedna rzecz... lekarz kazał mi zrobić test pappa w poniedziałek, a usg mam 25.07.Mi się zawsze wydawało że te badania powinny być robione w ten sam dzień.

q1st1lm.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Witam dziewczyny :) to ja mam dobrze dopiero wstalam:) korzystam z dobrodziejstwa snu bo od czwartku wracam do pracy zatem póki mogę to śpię do oporu :) życzę miłej soboty :)

A kiedy planujesz już te dłuuugie L4?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska chcialabym pracowac jak najdluzej. Wczesniej pracowalam w terenie a teraz przeniosa mnie do biura i bede od pon do pt na 8 godzin. Siedzenie w domu mnie przytlacza okrutnie, oczywiscie jesli bede musiala to nie bedzie wyjscia ale poki co wracam.

Mamitka kompletnie nie wiem co Ci napisac bo nie znam sie na tym. Ale jesli kazal zrobic to badanie to moze chce miec komplet badan przy usg. Trzymaj sie a ja trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie ulozylo.

v1kdmjn.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :*
    Ja też korzystam ze snu ile się da. Po laparoskopii dostałam miesiąc l4 i tak się rozleniwiłam, że nie chcę mi się już wracać do pracy. Koleżanki z pracy odmawiają mi powrotu przez atmosferę jaka się porobiła w mojej placówce (pracuję w banku...)

mamitka niestety nie mam doświadczenia, bo też jestem w pierwszej ciąży, ale głowa do góry będzie dobrze :* Na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z innym lekarzem.

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamitka wrote:
    Dziewczyny jestem załamana...Wczoraj byłam na wizycie (10 tydzień i 3 dni) dzidzia większa, lekarz powiedział że z wymiarów 11 tydzień. Podczas badania zapytał mnie czy robiłam test Pappa jak odpowiedziałam że zdecyduję się tylko na usg prenatalne to powiedział że muszę zrobić też Pappa bo dziecko ma jeszcze przepuklinę pępowinową i że zawsze jak ją widzi w 10 tygodniu to kieruje na dodatkowe testy bo taka przepuklina występuje przy zespole Edwardsa. Powiedział że być może się jeszcze wchłonie, ale jestem już załamana :( Oczywiście przeszperałam internet i jeśli nie jest to wada genetyczna to dziecko tuż po narodzeniu ma operację.W necie są różne informacje, jedni piszą że do 10 tygodnia powinna się wchłonąć ini piszą że do 13 tygodnia a ja nie wiem co o tym myśleć.
    Zastanawia mnie też jedna rzecz... lekarz kazał mi zrobić test pappa w poniedziałek, a usg mam 25.07.Mi się zawsze wydawało że te badania powinny być robione w ten sam dzień.

Nie denerwuj się i zrób badania na spokojnie. Dużo dziewczyn na moim poprzednim forum miało takie info od lekarza na wczesnym etapie ciąży i potem się wchlanialo. I tak też będzie u ciebie. Nawet niektóre twierdzily że lekarze naciagaja na te badania bo mają kasę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 11:32

201703012752.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj byłam w poradni. Moje wyniki na różyczkę to :
    IgG - >500,0
    IgM 28,3 (norma do 15)
    Po 10 dniach zrobiłam kolejne badanie
    IgG >500,0
    IgM 27,10 (norma do 15)
    Lekarz mówił, że jeżeli będzie spadać to nie mam się czym martwić, możecie coś powiedzieć na te moje wyniki? W poniedziałek idę do swojego gina prywatnie.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • mamitka Nowa

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa otuchy :* Do 25.07 to ja chyba osiwieję...Nelus a możesz podpowiedzieć na jakim forum to było może bym coś podglądnęła.
    Ja oprócz zmartwień chyba zaczynam się lepiej czuć, nudności coraz mniej tylko nie mogę stać w kolejkach bo od razu mi się słabo robi i plamy przed oczami.

q1st1lm.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ