Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymamitka wrote:Dziękuję Wam za słowa otuchy :* Do 25.07 to ja chyba osiwieję...Nelus a możesz podpowiedzieć na jakim forum to było może bym coś podglądnęła.
Ja oprócz zmartwień chyba zaczynam się lepiej czuć, nudności coraz mniej tylko nie mogę stać w kolejkach bo od razu mi się słabo robi i plamy przed oczami.
A co do przepukliny, na tym etapie zdarza się nawet, że lekarz zauważa to podczas usg, a nawet nie informuje o tym ciężarnej ze względu na to, że na takim etapie ciąży to może się zmienić, bo pępowina dopiero niedawno zaczęła sie tak naprawdę rozwijać. Głowa do góry, trzymamy wszytkie mocno kciuki -
Cześć
Dziewczyny, nir przejmujcie sie aż tak kilogramami, w dzien porodu będziecie miały błyskawiczna kuracje odchudzajca:) Ale tak poważnie, to wiadomo, trzeba sie pilnować. Ja e pierwszej ciazy pstrykam 21 kg, wiec mam sie na baczności:) mam napady głodu szczegolnie wieczorami i nocą niestety, ale wtedy staram zapchać sie jakimiś warzywami. Dzis np z pomocą przyszła czerwona papryka i garstka orzeszków. Na razie 1kg +
Na zaparcia polecam suszone owoce: śliwki i morele. Mnie na razie omijają.
Wczoraj miałam dzien łóżkowy, strasznie złe sie czułam. Dżis mam nadzieje bedzie lepiej, choć przywitałam dzien w objęciach kibelka. Drugi raz mi sir to zdarzyło. Dopiero w tym tygodniu dopadły mnie wymioty.
Udanej niedzieli!!zbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niestety, mnie też można wykreślić z listy
Nie wierzę w to co się stało. Wczoraj zaczęłam lekko krwawić, pojechałam na pogotowie i po zrobieniu usg lekarz stwierdził, że ciąża się nie rozwija, że się zatrzymała, że nie ma echa serca, że puste jajo płodowe... Ale ja przecież tydzień temu byłam na wizycie u swojego ginekologa i powiedział "piękna, zdrowa, 10 tygodniowa ciąża" !!! Fakt, że mój ginekolog nie ma aparatu usg i badał mnie tylko tak powierzchownie, a pierwsze usg miałam mieć na początku sierpnia dopiero... Boże czy to możliwie żeby lekarz się pomylił?Aniołek 18.07.2016 -
Rebeka, bardzo mi przykro:( Ale lekarz ktory nowi o pieknie rozwijającej sie ciazy na tak wczesnym etapie bez badania USG to jakiś czarodziej chyba....
Musisz byc silna, choć wiem jakie to trudne. Wytrwałości.. -
Rebeka i ja przytulam mocno - bardzo mi przykro. Uwazam tak jak milola86 że bez usg w 100 procentach nie można potwierdzić że wszytsko jest na pewno dobrze. Ja trafiłam do mojego gina jak byłąm w 5 tygodniu ciąży i zbadał mniE zrobił usg pokazał pęcherzyk i powiedział tu najprawdopodobniej rozwija się ciąża narazie mamy pęcherzyk co jest norMalne na tym etapie ciąży kazał przyjsć 3 tyg później żeby potwierdzić czy ciąża faktycznie jest. Samo badanie palpitacyjne nie może tego potwierdzić niestety:(
córeczka 2010 córeczka 2012 -
milola86 wrote:Ja starowalam w pierwszej z 56, teraz z 62...Ups! damy radę, nie ma takich kg których nie da sie zrzucić najwyżej potrwa to trochę dłużej hehe
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Rebeca bardzo mi przykro... Tak jak dziewczyny wyżej napisały, pomylić się mógł co najwyżej ten pierwszy lekarz niestety Z tego co piszesz rozumiem że jesteś w 11 tygodniu, a na tym etapie raczej już nie ma pomyłek... Przytulam Cię mocno, niestety wiem co czujesz. Trzymaj się kochana.
-
MamaZtrójmiasta wrote:ja strartuję teraz z wagi 59 i jak na mnie to dużo niestety boję się zę dobiję do 69 w życiu chyba tyle nie ważyłam:(( w poprzednich ciążach przytyłam własnie ok 9 - 10 kg ale startowałam z o wiele niższej wagi.
Ja w poprzedniej ciąży startowałam z wagą 52 kg i dobiłam do 69 właśnie Z tego zostało mi tylko 2 kg, teraz ważę 54. Dziewczyny nie panikujcie tak. Po samym porodzie spadnie już wam bardzo dużo, potem karmienie piersią, zajmowanie się dzieckiem i ani się obejrzycie jak wrócicie do swojej wagi. Poza tym to jest zazwyczaj tak, że te szczuplejsze kobiety przybierają więcej, a te pulchniejsze mniej. To tylko cyferki -
Ja przytyłam 3 kg z hakiem od początku ciąży. Kilogramy coś szybko mi przychodzą. Zawsze byłam bardzo szczupłą osobą teraz już widzę jak w biodrach się rozbiłam.
Ale jak sobie pomyślę, że jestem w tak długo wyczekanej ciąży to ta waga niech sobie jest. -
Rebeca bardzo mi przykro. W 2012 roku miałam podobną historię. Moja druga ciąża. Byłam badana tylko ginekologiczne, macica się powiększała. Czułam się dobrze. Zero objawów ciąży, multum energii, zero plamień. Usg miałam mieć w 12 tygodniu. W 11tc5d rozbolał mnie brzuch, troszkę zakrwawiłam. Na IP okazało się że jest tylko pęcherzyk z 2 ciałami żółtkowymi. Także wiem co czujesz. Teraz mój maluszek miał już 4 usg. Nie chciałam przechodzić przez to samo. Mocno przytulam.
-
Nawalonym patolom to się urodzi 9 dzieci. Zero dbania o ciąże same papierochy i alkohol i pewnie w środku jedna wielka infekcja bo to się nie myje. Rodzą dzieci potem się nad nimi znęcają. Jak to k... jest!? Niech mi to ktoś wytłumaczy bo nie mogę pojąć
-
nick nieaktualny
-
Rebeka tak mi przykro. Teraz sama mam stresa kurde ją też mam na razie ciążę bez usg. Jedynie na podstawie hcg... usg początek sierpnia. A jeszcze dzisiaj snilo mi się że wypadły mi wszystko zęby z dołu pluplam nimi a wiecie co to oznacza - chociaż pocieszam się tym że często snilam o zębach i nigdy się nie sprawdzało
Rebeka sciskam. Ps.dziewczyny ją też się modlę żeby do 100 nie dobić bo to będzie masakra... chociaż przy pierwszej przytulania 19 startowała z 69 w 3 msc schudlam z 25 jak karmilam ale jak pokarm zanikł rzucilam się na jedzenie jak oblakana i niestety wróciłam do wagi z ciąży - tzn z 5 kg mniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 12:36
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017