X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamitka wrote:
    Dziękuję Wam za słowa otuchy :* Do 25.07 to ja chyba osiwieję...Nelus a możesz podpowiedzieć na jakim forum to było może bym coś podglądnęła.
    Ja oprócz zmartwień chyba zaczynam się lepiej czuć, nudności coraz mniej tylko nie mogę stać w kolejkach bo od razu mi się słabo robi i plamy przed oczami.
    Mamitka nie ma co się dziwić, że mdłości spadają. Hcg wzrasta do 9 tygodnia. Później zaczyna spadać i normuje się w 12 tygodniu. Nie masz co się martwić :)
    A co do przepukliny, na tym etapie zdarza się nawet, że lekarz zauważa to podczas usg, a nawet nie informuje o tym ciężarnej ze względu na to, że na takim etapie ciąży to może się zmienić, bo pępowina dopiero niedawno zaczęła sie tak naprawdę rozwijać. Głowa do góry, trzymamy wszytkie mocno kciuki :)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Dziewczyny, nir przejmujcie sie aż tak kilogramami, w dzien porodu będziecie miały błyskawiczna kuracje odchudzajca:) Ale tak poważnie, to wiadomo, trzeba sie pilnować. Ja e pierwszej ciazy pstrykam 21 kg, wiec mam sie na baczności:) mam napady głodu szczegolnie wieczorami i nocą niestety, ale wtedy staram zapchać sie jakimiś warzywami. Dzis np z pomocą przyszła czerwona papryka i garstka orzeszków. Na razie 1kg +

Na zaparcia polecam suszone owoce: śliwki i morele. Mnie na razie omijają.

Wczoraj miałam dzien łóżkowy, strasznie złe sie czułam. Dżis mam nadzieje bedzie lepiej, choć przywitałam dzien w objęciach kibelka. Drugi raz mi sir to zdarzyło. Dopiero w tym tygodniu dopadły mnie wymioty.

Udanej niedzieli!!:)

zbikowa lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola a co ja mam powiedzieć? Pierwsza ciąża +27kg startując z wagi 48kg. :o :)
    Teraz startuje, aż z 60kg. Ta waga dla mnie to porażka :(

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Błagam... Ja się modlę, żeby 100 nie przekroczyć...

ganngox10a3bxdik.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starowalam w pierwszej z 56, teraz z 62...Ups!;) damy radę, nie ma takich kg których nie da sie zrzucić :D najwyżej potrwa to trochę dłużej hehe

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Rebeca Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, mnie też można wykreślić z listy :(

Nie wierzę w to co się stało. Wczoraj zaczęłam lekko krwawić, pojechałam na pogotowie i po zrobieniu usg lekarz stwierdził, że ciąża się nie rozwija, że się zatrzymała, że nie ma echa serca, że puste jajo płodowe... Ale ja przecież tydzień temu byłam na wizycie u swojego ginekologa i powiedział "piękna, zdrowa, 10 tygodniowa ciąża" !!! Fakt, że mój ginekolog nie ma aparatu usg i badał mnie tylko tak powierzchownie, a pierwsze usg miałam mieć na początku sierpnia dopiero... Boże czy to możliwie żeby lekarz się pomylił?

Aniołek 18.07.2016 <3
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeka, bardzo mi przykro:( Ale lekarz ktory nowi o pieknie rozwijającej sie ciazy na tak wczesnym etapie bez badania USG to jakiś czarodziej chyba....
    Musisz byc silna, choć wiem jakie to trudne. Wytrwałości..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeka i ja przytulam mocno - bardzo mi przykro. Uwazam tak jak milola86 że bez usg w 100 procentach nie można potwierdzić że wszytsko jest na pewno dobrze. Ja trafiłam do mojego gina jak byłąm w 5 tygodniu ciąży i zbadał mniE zrobił usg pokazał pęcherzyk i powiedział tu najprawdopodobniej rozwija się ciąża narazie mamy pęcherzyk co jest norMalne na tym etapie ciąży kazał przyjsć 3 tyg później żeby potwierdzić czy ciąża faktycznie jest. Samo badanie palpitacyjne nie może tego potwierdzić niestety:(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ja starowalam w pierwszej z 56, teraz z 62...Ups!;) damy radę, nie ma takich kg których nie da sie zrzucić :D najwyżej potrwa to trochę dłużej hehe
    ja strartuję teraz z wagi 59 i jak na mnie to dużo niestety boję się zę dobiję do 69 w życiu chyba tyle nie ważyłam:(( w poprzednich ciążach przytyłam własnie ok 9 - 10 kg ale startowałam z o wiele niższej wagi.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca bardzo mi przykro... Tak jak dziewczyny wyżej napisały, pomylić się mógł co najwyżej ten pierwszy lekarz niestety :( Z tego co piszesz rozumiem że jesteś w 11 tygodniu, a na tym etapie raczej już nie ma pomyłek... Przytulam Cię mocno, niestety wiem co czujesz. Trzymaj się kochana.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca bardzo mi przykro :( czemu się tak dzieje...:(:(:(:(

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca strasznie m i przykro :(
    ale dziwne że tamten lekarz bez usg stwierdził piękną ciążę...
    Trzymaj się dzielnie

u mnie w końcu waga ruszyła z miejsca :)
    Półtora tygodnia temu ważyłam 57kg a dziś 58,6 :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    ja strartuję teraz z wagi 59 i jak na mnie to dużo niestety boję się zę dobiję do 69 w życiu chyba tyle nie ważyłam:(( w poprzednich ciążach przytyłam własnie ok 9 - 10 kg ale startowałam z o wiele niższej wagi.

Ja w poprzedniej ciąży startowałam z wagą 52 kg i dobiłam do 69 właśnie :P Z tego zostało mi tylko 2 kg, teraz ważę 54. Dziewczyny nie panikujcie tak. Po samym porodzie spadnie już wam bardzo dużo, potem karmienie piersią, zajmowanie się dzieckiem i ani się obejrzycie jak wrócicie do swojej wagi. Poza tym to jest zazwyczaj tak, że te szczuplejsze kobiety przybierają więcej, a te pulchniejsze mniej. To tylko cyferki ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 3 kg z hakiem od początku ciąży. Kilogramy coś szybko mi przychodzą. Zawsze byłam bardzo szczupłą osobą teraz już widzę jak w biodrach się rozbiłam.
    Ale jak sobie pomyślę, że jestem w tak długo wyczekanej ciąży to ta waga niech sobie jest.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca bardzo mi przykro. W 2012 roku miałam podobną historię. Moja druga ciąża. Byłam badana tylko ginekologiczne, macica się powiększała. Czułam się dobrze. Zero objawów ciąży, multum energii, zero plamień. Usg miałam mieć w 12 tygodniu. W 11tc5d rozbolał mnie brzuch, troszkę zakrwawiłam. Na IP okazało się że jest tylko pęcherzyk z 2 ciałami żółtkowymi. Także wiem co czujesz. Teraz mój maluszek miał już 4 usg. Nie chciałam przechodzić przez to samo. Mocno przytulam.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca bardzo mi przykro.. W ch..to wszystko niesprawiedliwe

v1kdmjn.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawalonym patolom to się urodzi 9 dzieci. Zero dbania o ciąże same papierochy i alkohol i pewnie w środku jedna wielka infekcja bo to się nie myje. Rodzą dzieci potem się nad nimi znęcają. Jak to k... jest!? Niech mi to ktoś wytłumaczy bo nie mogę pojąć

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę do szpitala... tam będzie ginekolog który mnie prowadził... zobaczymy co powie :(

Aniołek 18.07.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje na tych lutówkach nie wierze.. :( Rebeca ściskam mocno! <3 :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeka tak mi przykro. Teraz sama mam stresa kurde ją też mam na razie ciążę bez usg. Jedynie na podstawie hcg... usg początek sierpnia. A jeszcze dzisiaj snilo mi się że wypadły mi wszystko zęby z dołu pluplam nimi a wiecie co to oznacza - chociaż pocieszam się tym że często snilam o zębach i nigdy się nie sprawdzało
    Rebeka sciskam. Ps.dziewczyny ją też się modlę żeby do 100 nie dobić bo to będzie masakra... chociaż przy pierwszej przytulania 19 startowała z 69 w 3 msc schudlam z 25 jak karmilam ale jak pokarm zanikł rzucilam się na jedzenie jak oblakana i niestety wróciłam do wagi z ciąży - tzn z 5 kg mniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 12:36

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ