Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kiecka super:)
mam takie pytanko do Was w którym tygodniu wybieracie się na usg prenatalne? mnie położna umówiła na 11t4d i tak się zastanawiam czy nie za wczesnie. Badnia robi się między 11-14 tygodniem. I tu moje odwieczne wątpliwości czy ta dolna granica czyli 11 tydznień to np 10t2d (bo to jest chyba liczone jako 11 tydzień) czy jak?
odświeżcie mi proszę pamięć jak to jest z tymi tygodniami?
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Ja jestem umówiona na 2 sierpnia- to będzie 12t3d. Byłam umówiona tydzień wcześniej, ale ginekolog powiedział mi, że to może być za wcześnie i żeby lepiej przesunąć o tydzień, żeby na pewno można było już wszystko zobaczyć
Ostatnie usg miałam na wizycie 22 czerwca więc już mnie skręca w środku z ciekawości -
KlaudyŚ wrote:Ja ide na dwa prenetalne do.mojej w czwartek i bedzie to 9t6d
I pozniej do innego to bedzie 11t
Chce u mojej zrobic tak szybko bo ona wtedy bedzie ost dzien i idzie na urlop na miesiąc.
Klaudyś, wydaje mi się, że 9t6d to za wcześnie na prenatalne, bo robi się je pomiędzy 11-14 tygodniem. Maluszek może być za malutki na pomiary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:15
-
Brunetka wrote:Ja jestem umówiona na 2 sierpnia- to będzie 12t3d. Byłam umówiona tydzień wcześniej, ale ginekolog powiedział mi, że to może być za wcześnie i żeby lepiej przesunąć o tydzień, żeby na pewno można było już wszystko zobaczyć
Ostatnie usg miałam na wizycie 22 czerwca więc już mnie skręca w środku z ciekawości
córeczka 2010 córeczka 2012 -
MamaZtrójmiasta wrote:kurcze sama nie wiem czy dam rade je przesunąć - bo wiem że jest lipa jeśli chodiz o wolne terminy, a skoro u ciebie 11t3d to mogło być za wcześnie a ja mam termin na 11t4d..to też może okazać się za wcześnie, położna jak mnie umwaiała to twierdziła że super że akurat, a ja nie liczyłam tygodni tylko jej zaufałam:(
Wiesz, co - nie wiem, skoro Ci tak wyliczyli. Być może u mnie tak lekarz powiedział, bo na pierwszym USG okazało się, że ciąża jest praktycznie o tydzień młodsza. -
MamaZtrójmiasta wrote:Witam chciałabym do Was dołaczyć. Sporo Was tu drogie lutówki!! Dwa zdania o sobie - spodziewam się trzeciego dziecka. Mój termin porodu to 12 luty 2017! Jestem mamą dwóch kochanych córeczek, które z niecierpliwością czekają na dzidziusia:)
ja mam prenatalne na 04.08 i bedzie to 12t5d
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 20:11