X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    SI :)
    To tak jak ja :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    To tak jak ja :)

Jak u Ciebie w pracy z średniowieczem? :P

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię swoje i nie słucham co niektórych:) A co do mojej ciąży to kierownik przyjął to dosyć dobrze. Ale jeden z kolegów powiedział - O boże.... Następna za którą trzeba będzie robić ....:) Ale mam to w d.... :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o badania prenatalne to wykonuje się je od 10+6 do 13+6

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powróce na chwilke do lekarza, gdzie chodziła Rebeca. Nie możecie robić z lekarza konowała (chyba, że mając na myśli badanie prywatne bez usg). Lekarz zapewne zbadał jak wysoko siega macica, miekkosc i wysokość szyjki i na tej podstawie stwierdził, ze prawidlowo się rozwija.
    A poza tym zarodek może obumrzec w każdej chwili. I na tamten moment nawet na usg mogło być wszystko OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:05

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę 20.07
    Na ostatniej wizycie maluszek trochę podrósł i juz jest mniejsza różnica wg usg i om bo tylko 5 dni a nie aż 9
    Na prenatanych będzie 11t5d
    Już nie mogę się doczekać <3
    A mam jakieś dziwne uczucie jak widzę maluszka na usg to mam pewność że to chłopczyk a po dwóch dniach już nie mam tej pewności

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz aiwlys oprócz pierwszego lekarza do którego chodziłam żaden nie odważył się mi powiedzieć że ciąża jest w porządku dopóki nie zobaczył bijącego serca. Ten u którego teraz byłam mówił: widzę dziecko ale na serce może być jeszcze za wcześnie, niech pani przyjdzie za tydzień potwierdzimy że ciąża się rozwija.

Moim zdaniem lekarze, którzy przecież nie jedno widzieli od momentu potwierdzenia akcji serca powinni mówić kobietom że ciąża jest ok. A co dopiero iść prywatnie i nie mieć zrobionego usg potwierdzającego. To było dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 23:40

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys pewnie ze moze wszystko sie zdarzyć, usg nie gwarantuje sukcesu, ale moim zdaniem madry lekarz nie bedzie zapewnial nie widzac ze wszystko bedzie ok. Moj nawet jak zobaczyl serduszko to uprzedzil delikatnie ze to dopiero poczatek dlugiej drogi do sukcesu. Wiadomo kazdy ma swoje zdanie..
    Powiem Wam ze mialam dzisiaj takie plany niedzielne wyjsc gdzies do knajpki na obiad, potem spacer moze jakis wypad nad wode a skonczylo sie tym ze pol niedzieli spedzilam na kanapie ogladajac Przyjaciol a drugie pol niedzieli na balkonie czytajac ksiazke. I nie bylo to spowodowane lenistwem jak zawsze tylko tak skutecznie potknelam sie o szafe i tak przywalilam paluchem ze caly jest spuchniety, zsinialy i chodze jak kuternoga:( mam nadzieje ze sie nie zlamal bo ruszac nic nim nie moge :( niech zyje zgrabnosc:) Dobranoc i spokojnej nocy zycze

v1kdmjn.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wiesiołki czyli dzieć podrósł szybciej czy o co chodzi, że tak lekarz przesunął? Pytam, bo u mnie różnica między OM a usg wynosi tydzień i się zastanawiam, czy to jeszcze może się zmienić :)

Wydaje mi się, że może się zmienić bo na początku ciężko określić tak co do dnia...tak mi się wydaje :) ale szczerze? to ja nie czytam w internetach jakie wymiary powinno mieć dzidzi w danym tygodniu i skąd takie różnice bo bym zwariowała...ufam mojemu lekarzowi i skoro mówi, że ciąża prawidłowa na swój wiek to mu wierzę i nie nakręcam się niepotrzebnie :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prenatalne w środę :) wtedy dowiem się w końcu jaki na prawdę jest rozmiar dzidziusia. Byłam w weekend na weselu, pobawiłam się trochę, nie przesiedziałam na krzesełku, a teraz mnie trochę krzyż boli....
    Dziewczyny, bierze któraś z Was metformax albo acard? Do którego tygodnia? Lekarz kazał mi brać do 14-16, ale ja chciałam metformax odstawić już po 12...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Ja dziś przymierzałam sukienki z mojej szafy bo idę za miesiąc na wesele. Sukienki w rozmiarze M jak założyłam to przeżyłam szok. Nie mówię już o tym że sukienki zatrzymywały się już na biuście to przy wciśnięciu całości poczułam się jakbym ubrała na siebie rozmiar XS. Coś za szybko mi idzie z tymi kilogramami.

Nawet mi nie mów;p ja w sobotę byłam na weselu i z racji tego, że schudłam to do ostatniej chwili(czwartek) byłam pewna, że w którąś z tych co mam w szafie się zmieszczę...dobre sobie! zakładam i albo staneła w biuście albo mąż ledwo mi ją zapiął aż sam był w szoku;p no i musiałąm w piątek szybko szukać po sklepach;p coś tam znalazłam ehh ale w rozmiarze L a zwykle nosiłam s/m:)

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzisiaj samopoczucie? ja od piątku miałam momenty, że zapomniałam, że w ciązy jestem bo tak dobrze i normalnie się czułąm :) w sobote wesele było i trochę potańczyłam bo uwielbiam tańcować z moim mężem ale po paru piosenkach brzuch zaczął boleć więc dałam sobie spokój i potem siedziałam ;-) maluszek ważniejszy.

U mnie z apetytem to dziwnie, bo jem niby normalnie, nie wiecej, nie mniej ale jakoś się nie przejadam bo nie czuję potrzeby, jak mnie ssie to owoc albo soki a jak mocny głód to trzeba zjeść :) spanie mnie na razie opuściło i zobaczymy jak to będzie dalej :)

Miłego dnia!

201702067452.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam jakiś kiepski dzień, obudziałm się z bólem głosy i nadal mnie boli. Mam jakieś złe przeczucia. Dziwnie jakoś się czuje...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda nieciekawa i głowa pęka. :(
    Dodatkowo mój chłop kolejny tydzień na popołudnie. Ja już nie pamiętam kiedy spędzaliśmy popołudnie w tygodniu razem :/ a tu jeszcze mamy iść mieszkanie oglądać, ciekawe w którym momencie.. To już dobre 6 tygodni jak nie więcej jak tak pracuje..

• Helmi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys tylko ktory lekarz bez usg moze powiedziec: piekna 10 tygodniowa ciaza skoro nie widzi co dzieje sie w srodku?
    Mi lekarz na pierwszym badaniu po sprawdzeniu brzucha powiedzial: ok macica powiekszona wskazuje na ciaze, zrobimy usg i zobaczymy co tam w srodku sie dzieje.
    Ja uwazam, ze zaden lekarz bez usg nie moze ocenic ze ciaza jest piekna bo macica moze byc powiekszona a moze okazac sie w srodku puste jajo badz to, ze zarodek obumarl.
    No i tez ktory lekarz na prywatnej wizycie za az 120zl nie robi pacjentce usg...
    Ja place prywatnie 80zl i na kazdej wizycie mam usg bez mrugniecia okiem z reszta nie wyszlabym bez niego

Czarnaa94, AguŚka89 lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mnie glowa nie bolala ani razu od poczatku ciazy do przedwczoraj. Ale to byl znosny bol :)
    Poza tym tez czuje sie mniej ciazowo :)
    Mdlosci zadnych tylko piersi bola.
    Mamy ten sam wiek ciazy :)
    Ja dzis mam wizyte o 18:30 :)

Penduka1 lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Helmi czekamy na informacje po wizycie. Ja wizytę mam 26 ale bez USG - wtedy ustalimy termin usg - ale myślę że to będzie w przeciągu kilu dni - bo to będzie już czas na prenetalne.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Aiwlys tylko ktory lekarz bez usg moze powiedziec: piekna 10 tygodniowa ciaza skoro nie widzi co dzieje sie w srodku?
    Mi lekarz na pierwszym badaniu po sprawdzeniu brzucha powiedzial: ok macica powiekszona wskazuje na ciaze, zrobimy usg i zobaczymy co tam w srodku sie dzieje.
    Ja uwazam, ze zaden lekarz bez usg nie moze ocenic ze ciaza jest piekna bo macica moze byc powiekszona a moze okazac sie w srodku puste jajo badz to, ze zarodek obumarl.
    No i tez ktory lekarz na prywatnej wizycie za az 120zl nie robi pacjentce usg...
    Ja place prywatnie 80zl i na kazdej wizycie mam usg bez mrugniecia okiem z reszta nie wyszlabym bez niego
    Tak masz racje. Ja mówię tylko co lekarz mógł mieć na myśli. Kiedy chodzimy na badania do ginekologa, gdy nie robią nam usg też lekarz mówi czy jest OK czy nie. Nie usprawiedliwiam go w żaden sposób. Powinien zrobić usg i sprawdzić.
    Moja ginekolog też nie robiła mi usg na każdej wizycie i też mówiła na podstawie wysokości macicy itd. czy wszystko idzie w dobrym kierunku i nigdy się nie myliła. ;)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę ze temat wesel ma topie. Ja tez mam wesele, pod koniec sierpnia. Sukienkę będę kupować na ostatnią chwilę żeby nie było niespodzianki jak u Wiesiołki ;)
    Ja wczoraj na kolacje nie wytrzymałam i zamówiłam kebaba :P po prostu nic innego bym nie przelknela. I w końcu byłam najedzona i mnie nie mdliło :)
    Co do tematu tego lekarza to ja się w 100% zgadzam z Helmi.
    Helmi powodzenia na wizycie :) jak ja nie lubię mieć wizyty o takiej późnej godzinie, cały dzień czekania.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    ja mam prenatalne w środę :) wtedy dowiem się w końcu jaki na prawdę jest rozmiar dzidziusia. Byłam w weekend na weselu, pobawiłam się trochę, nie przesiedziałam na krzesełku, a teraz mnie trochę krzyż boli....
    Dziewczyny, bierze któraś z Was metformax albo acard? Do którego tygodnia? Lekarz kazał mi brać do 14-16, ale ja chciałam metformax odstawić już po 12...

Ja brałam przed ciążą metformax ale lekarz kazał mi odstawić jak zaszłam w ciążę

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ