Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nie ma co porównywać naszego biednego kraju z zachodem czy usa. Oni sobie tam mogą pozwolić na to żeby kobieta nie pracowała tylko została z dzieckiem, a później wróciła do pracy po kilku latach. U nas w standardowej rodzinie jest kiepsko, gdy pracuje tylko mąż. Inaczej to wszystko wygląda.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
No właśnie jadę odebrać tą cytologię bo na razie widziałam tylko komentarz lekarza a wyniki trzeba osobiście odebrać. Lekarka mówiła że jakby było bardzo źle to by dzwolni więc się pocieszam, że to tylko troche źle. Dam znać po odbiorze i pewnie po wizycie już. Trzymajcie kciuki!
-
bloodflower wrote:Witaj MamoZtrojmiasta ja jestem z Gdanska. Gdzie bedziesz robila prenatalne?
ja mam prenatalne na 04.08 i bedzie to 12t5d
Pozdrawiam
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Penduka1 wrote:ja biore acard i glucophage. mam wizyte w czwartek i wtedy dowiem sie czy dalej biore. Nic nie slyszalam o tym zeby przerywac.
Penduka, zdaje się mamy tą samą dr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:18
-
Hej dziewczyny
Ja prenatalne mam 28.07 i będę w 11tc. Z tymi wyliczeniami można zwariować, ale obawiam się że to za wcześnie i trzeba będzie powtarzać.
Fizycznie czuję się dobrze można powiedzieć normalnie, ale wieczorami dopadają mnie jakieś złe myśli... Próbuję odwracać uwagę i myśleć pozytywnie, ale głupie myśli i tak powracają.
Jeszcze ponad tydzień do tego usg. Mam nadzieję, że zleci szybciutko
Dziś miałam serię badań krwi w tym na HIV i kiłę. Też miałyście to zlecone??
Jak wracałam do auta to poczułam jak coś ze mnie leci. Okazało się, że to był śluz i wodnista wydzielina wokół. Na szczęście miałam czarne spodnie, bo tak to na pewno byłby widać plamę. Myślicie,że to normalne?? Dodam,że biorę luteinę dopochwowo.
-
AguŚka89 wrote:Cześć dziewczyny. Widzę, że dyskusje z rana intensywne. Ja dopiero co wstałam:/ całą noc nie spałam nie wiem czemu wierciłam się tylko z boku na bok. Zasnęłam dopiero po 8 i oto jestem z bólem lewego jajnika miewacie może?
AguŚka89 Ty masz taki ból ciągły tego jajnika czy też takie ukłucia?? -
Paulina89 wrote:Hej dziewczyny
Ja prenatalne mam 28.07 i będę w 11tc. Z tymi wyliczeniami można zwariować, ale obawiam się że to za wcześnie i trzeba będzie powtarzać.
Fizycznie czuję się dobrze można powiedzieć normalnie, ale wieczorami dopadają mnie jakieś złe myśli... Próbuję odwracać uwagę i myśleć pozytywnie, ale głupie myśli i tak powracają.
Jeszcze ponad tydzień do tego usg. Mam nadzieję, że zleci szybciutko
Dziś miałam serię badań krwi w tym na HIV i kiłę. Też miałyście to zlecone??
Jak wracałam do auta to poczułam jak coś ze mnie leci. Okazało się, że to był śluz i wodnista wydzielina wokół. Na szczęście miałam czarne spodnie, bo tak to na pewno byłby widać plamę. Myślicie,że to normalne?? Dodam,że biorę luteinę dopochwowo.
Hej też mam 28go prenatalne ale dokładnie nie wiem który to bedzie tydzień chyba coś koło 13tc. Bo 2 tygodnie temu usg wskazywało na 10 tydzień. W środe ide na wizytę to sie okaże jak duży jest mój groszek -
Hej dziewczyny!
Ja badanie prenatalne mam w środę... miałam mieć jutro ale dzwonili do mnie że termin się przesunął o jeden dzień także pozostaje mi czekać...
Rebeca- przykro mi bardzo ... teraz to i ja zaczęłam się trochę obawiać bo miałam tylko jedno usg w 4 tyg na potwierdzenie ciąży... chodzę na nfz... dopiero w środę okaże się na prenatalnym czy wszystko ok...
Lekarz też mnie zbadał ,,ręcznie'' tydzień temu, mówił, że macica wydłużyła się o 1,5 cm , pokazał na jakiej wysokości jest i powiedział że ,,pod tym względem ciąża się rozwija'' . No ja mam do niego zaufanie.. a po drugie, moja mama urodziła trójkę dzieci bez usg i przeżyła to nie ma co się denerwować
A tak propo - miała któraś z Was ból ramienia? tzn. tak z tyłu, pod ramieniem... dzisiaj to masakra, poboli 2 min i przechodzi, za chwile znowu ;/ ręki nie mogę podnieść ani zniżyć jak bym chciała coś sięgnąć z niższej półki ;/ mam w domu diclo ziaje na bóle stawów ale pisze że nie wskazane w ciąży i nie wiem co ze sobą zrobić ;/
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualny
-
mnie też czasem zaboli coś jak kaszlnę, albo się gwałtownie przekręcę, to mięśnie wewnątrz są już pewnie rozpychane i wrażliwsze, tak mi się wydaje.
Paulina89 - też mam te badania, na wiele rzeczy plus te kiły i hivy ale nie dał na cytomegalię i tsh - i to dodatkowo sama sobie zrobiłam, łącznie chyba z 6 fiolek ze mnie wyciągnęli
a prenatalne będą 11 sierpnia, czyli 11t4dn, ale powinno być ok, tak myślę, jak nie będzie widać dokładnie to trudno, nie jestem przekonana i tak do tych badań.. -
Dziewczyny- prośba
Wiem, że był już temat wózków, ale czy mogę prosić mamusie, które mają już swoje pociechy jakie wózki/ firmy polecacie? chcę powoli zacząć się rozglądać a jestem totalnie zielona w tym temacie ;/
Ogólnie chciałabym aby wózek był lekki z racji wnoszenia na I piętro.
Czy polecacie wózki 3 w 1?