X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ma co porównywać naszego biednego kraju z zachodem czy usa. Oni sobie tam mogą pozwolić na to żeby kobieta nie pracowała tylko została z dzieckiem, a później wróciła do pracy po kilku latach. U nas w standardowej rodzinie jest kiepsko, gdy pracuje tylko mąż. Inaczej to wszystko wygląda.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jadę odebrać tą cytologię bo na razie widziałam tylko komentarz lekarza a wyniki trzeba osobiście odebrać. Lekarka mówiła że jakby było bardzo źle to by dzwolni więc się pocieszam, że to tylko troche źle. Dam znać po odbiorze i pewnie po wizycie już. Trzymajcie kciuki!

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witaj MamoZtrojmiasta ja jestem z Gdanska. Gdzie bedziesz robila prenatalne?
    ja mam prenatalne na 04.08 i bedzie to 12t5d
    Pozdrawiam
    Ja prenatalne robie w medicover w Gdańsku. Cała ciążę tam prowadzę i wszystkie badania.pozdr

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    19 luty
    Moja data porodu to 12.02:) prosze o dopisanie do listy:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Moja data porodu to 12.02:) prosze o dopisanie do listy:)

w moje urodziny;)

Penduka1 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 wrote:
    ja biore acard i glucophage. mam wizyte w czwartek i wtedy dowiem sie czy dalej biore. Nic nie slyszalam o tym zeby przerywac.

Penduka, zdaje się mamy tą samą dr. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:18

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja prenatalne mam 28.07 i będę w 11tc. Z tymi wyliczeniami można zwariować, ale obawiam się że to za wcześnie i trzeba będzie powtarzać.
    Fizycznie czuję się dobrze można powiedzieć normalnie, ale wieczorami dopadają mnie jakieś złe myśli... Próbuję odwracać uwagę i myśleć pozytywnie, ale głupie myśli i tak powracają.
    Jeszcze ponad tydzień do tego usg. Mam nadzieję, że zleci szybciutko :)
    Dziś miałam serię badań krwi w tym na HIV i kiłę. Też miałyście to zlecone??:P
    Jak wracałam do auta to poczułam jak coś ze mnie leci. Okazało się, że to był śluz i wodnista wydzielina wokół. Na szczęście miałam czarne spodnie, bo tak to na pewno byłby widać plamę. Myślicie,że to normalne?? Dodam,że biorę luteinę dopochwowo.

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę, że dyskusje z rana intensywne. Ja dopiero co wstałam:/ całą noc nie spałam nie wiem czemu wierciłam się tylko z boku na bok. Zasnęłam dopiero po 8 i oto jestem z bólem lewego jajnika miewacie może?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę, że dyskusje z rana intensywne. Ja dopiero co wstałam:/ całą noc nie spałam nie wiem czemu wierciłam się tylko z boku na bok. Zasnęłam dopiero po 8 i oto jestem z bólem lewego jajnika miewacie może?
    Ja miewam takie bóle. Ostatnio jak kichałam to poczułam rwący ból w macicy, że aż piszczałam z bólu, ale na szczęście trwało to tylko parę sekund. Często też przy zmianie pozycji czuję kłucie w jajniku jednym lub drugim, ale to też tylko chwilowe.
    AguŚka89 Ty masz taki ból ciągły tego jajnika czy też takie ukłucia??

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie ukłucie kilkusekundowe czasem kilka serii ale rzadko mi się to zdarzało. Dziś taki nawrót miałam. Częściej mam bóle podbrzusza takie jak na okres tylko lżejsze :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie serię ukłuć odczuwam od kilku dni, ale to chyba nic złego ;)
    Grunt to nie wykonywać gwałtownych ruchów.

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny dolaczam do was moj przewidywalny termin to 20.02.2017

ea895dd043.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina89 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja prenatalne mam 28.07 i będę w 11tc. Z tymi wyliczeniami można zwariować, ale obawiam się że to za wcześnie i trzeba będzie powtarzać.
    Fizycznie czuję się dobrze można powiedzieć normalnie, ale wieczorami dopadają mnie jakieś złe myśli... Próbuję odwracać uwagę i myśleć pozytywnie, ale głupie myśli i tak powracają.
    Jeszcze ponad tydzień do tego usg. Mam nadzieję, że zleci szybciutko :)
    Dziś miałam serię badań krwi w tym na HIV i kiłę. Też miałyście to zlecone??:P
    Jak wracałam do auta to poczułam jak coś ze mnie leci. Okazało się, że to był śluz i wodnista wydzielina wokół. Na szczęście miałam czarne spodnie, bo tak to na pewno byłby widać plamę. Myślicie,że to normalne?? Dodam,że biorę luteinę dopochwowo.

Hej też mam 28go prenatalne ale dokładnie nie wiem który to bedzie tydzień chyba coś koło 13tc. Bo 2 tygodnie temu usg wskazywało na 10 tydzień. ;) W środe ide na wizytę to sie okaże jak duży jest mój groszek :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj elukkkcha245. Napisz coś więcej o sobie...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:)
    Ja badanie prenatalne mam w środę... miałam mieć jutro ale dzwonili do mnie że termin się przesunął o jeden dzień :/ także pozostaje mi czekać...

Rebeca- przykro mi bardzo ... teraz to i ja zaczęłam się trochę obawiać bo miałam tylko jedno usg w 4 tyg na potwierdzenie ciąży... chodzę na nfz... dopiero w środę okaże się na prenatalnym czy wszystko ok...
    Lekarz też mnie zbadał ,,ręcznie'' tydzień temu, mówił, że macica wydłużyła się o 1,5 cm , pokazał na jakiej wysokości jest i powiedział że ,,pod tym względem ciąża się rozwija'' . No ja mam do niego zaufanie.. a po drugie, moja mama urodziła trójkę dzieci bez usg i przeżyła to nie ma co się denerwować :)

A tak propo - miała któraś z Was ból ramienia? tzn. tak z tyłu, pod ramieniem... dzisiaj to masakra, poboli 2 min i przechodzi, za chwile znowu ;/ ręki nie mogę podnieść ani zniżyć jak bym chciała coś sięgnąć z niższej półki ;/ mam w domu diclo ziaje na bóle stawów ale pisze że nie wskazane w ciąży i nie wiem co ze sobą zrobić ;/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline zaglądasz do nas jeszcze?
    Byłaś już u lekarza?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula ja mam bóle ramion. Czasem boli mnie w okolicy pachy a czasem łopatka ale to takie chwilowe bóle takie jakby rwące. Ale to tak co kilka dni to czuję i tylko przez moment

• Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też czasem zaboli coś jak kaszlnę, albo się gwałtownie przekręcę, to mięśnie wewnątrz są już pewnie rozpychane i wrażliwsze, tak mi się wydaje.
    Paulina89 - też mam te badania, na wiele rzeczy plus te kiły i hivy :) ale nie dał na cytomegalię i tsh - i to dodatkowo sama sobie zrobiłam, łącznie chyba z 6 fiolek ze mnie wyciągnęli
    a prenatalne będą 11 sierpnia, czyli 11t4dn, ale powinno być ok, tak myślę, jak nie będzie widać dokładnie to trudno, nie jestem przekonana i tak do tych badań..

2nn3gov3pka4krpz.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- prośba :)

Wiem, że był już temat wózków, ale czy mogę prosić mamusie, które mają już swoje pociechy jakie wózki/ firmy polecacie? chcę powoli zacząć się rozglądać a jestem totalnie zielona w tym temacie ;/
    Ogólnie chciałabym aby wózek był lekki z racji wnoszenia na I piętro.
    Czy polecacie wózki 3 w 1?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca bardzo mi przykro :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ