Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milola86- jak jesteś z Wawy to całkiem możliwe
Jacqueline -jestem przekonana, że jak poszukasz dobrego lekarza to pomoże Wam dojść do przyczyny. Najważniejsze to się nie poddawać.
Helmi - dawaj znać jak wizyta!
Jola - na Twoim miejscu bym pojechała na IP. Taka wizyta potrafi uspokoić
Dziewczyny teraz słów kilka moich dzisiejszych przygodach. Co do cytologii to mam wynik 2. A wezwano mnie do konsultacji bo najprawdopodobniej było pobrane za mało ilość materiału i trzeba będzie badanie powtórzyć.. Jak często w ciąży powinno się robić cytologie?
A teraz przyjemniejsza wiadomość byłam dzisiaj na usg prenatalnym wg om 11 tydzień 4 dzień wg usg maluch miał 12 tyg 2 dzień. więc ja chyba powinnam być styczniówką... Ma 5,5 cm, strasznie fikał i lekarz musiał go tym usg gonić, żeby posprawdzać czy wszystko na miejscu. Na razie żadnych niepokojących oznak. Zrobiłam test Pappa na wynik się czeka do 2 tyg. Ciekawostka w Medicover najpierw trzeba zrobić USG a potem pójść na pobranie krwi do testu Pappa, w odwrotnej kolejności tego nie chcą zrobić.
Także kochane odetchnęłam z ulgą!! Jeśli u Was wiek ciąży był adekwatny do obrazu z USG badania w 11 tyg i 4 dni powinny być ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:13
jestemhela, Helmi lubią tę wiadomość
-
Witam. Dawno się nie odzywałam ale wszystko dlatego ze bylam kilka dni na mazurach. W malej wiosce w której nawet zasięgu nie bylo a nie mowa o Internecie. Odpoczęłam. Powiem wam ze tam czułam siw bardzo dobrze. A po powrocie wszystkie dolegliwości znowu wróciły. Trudno. Takie uroki ciąży.
A i usg prenatalne mam 08.08. -
Kurcze ja ide na badanie.do.medicover ale w Gdańsku i wlasnie planowalam najpierw krew potem usg. Bo niby ma byc ten sam dzień. Po usg punkt pobran nie czynny. Pozatym sam kazali mi.przyjsc wczesniej. Moze to zależy na kogo.sie trafi.
córeczka 2010 córeczka 2012 -
raczej nie od tego zalezy. Wydaje mi sie ze jak nie ma usg to nie chca wydawac kasy na testy z krwi. Zadzwon moze i sie zapytaj moze w Gdansku to inaczej dziala... ja dzisiaj uslyszalam od jednej babki ze roznica usg i testu Pappa moze byc do 5 dni.. wiec nie trzeba tego samego dnia. Nie wiem ile w tym prawdy jest.
-
Mam pytanie do dziewczyn w Warszawy, czy orientujecie się gdzie można zrobić badanie prenatalne z testem Pappa na NFZ?
Dostałam skierowanie ale nigdzie nie ma wolnych terminów a ja muszę mieć wykonane badanie między 4 a 17 sierpnia. W pakiecie prywatnym medycznym, mam owszem usg prenatalne ale bez testu
Koszt całego pakietu przekracza 600zł
Rebeca i Jacqeline orgomne wyrazy współczucia, strasznie mi przykro, trzymam za Was kciuki przy następnych staraniach.
Jola 0101 ja bym dla świętego spokoju pojechała na IP
-
Jestem po wizycie
Wg usg 10tc1d i groszek ma 31,6mm )
Serducho pika ale doktor nie puszcza do 12tyg dzwieku bo podobno byly jakies badania ze to nie sluzy malenstwu i mowi zeby lepiej poczekac.
Generalnie wszystko jest dobrze!Fiolk@, Penduka1, Mmeryy88, moniqe1985, Czarnaa94, Brunetka, cinnamon cookie, Paulina89 lubią tę wiadomość
-
AgataL wrote:Mam pytanie do dziewczyn w Warszawy, czy orientujecie się gdzie można zrobić badanie prenatalne z testem Pappa na NFZ?
Dostałam skierowanie ale nigdzie nie ma wolnych terminów a ja muszę mieć wykonane badanie między 4 a 17 sierpnia. W pakiecie prywatnym medycznym, mam owszem usg prenatalne ale bez testu
Koszt całego pakietu przekracza 600zł
Rebeca i Jacqeline orgomne wyrazy współczucia, strasznie mi przykro, trzymam za Was kciuki przy następnych staraniach.
Jola 0101 ja bym dla świętego spokoju pojechała na IP
Agata, Mulimed na Warynskiego. Ja dzis przelozylam sobie wizyte z 17.08 na 10-08, wiec moze jeszcze yen 17 jest wolny. dzwon szybciutko! -
AgataL: jeszcze Instytut Matki i Dziecka i Szpital Bielański
milola86: miałaś wcześniej jakieś poważne przejscia, że do niej trafilaś? Widze, ze masz córke, czy wczesniejsza ciąże prowadziła ta sama Pani doktor? Czy otrzymałaś jakiekolwiek sugetstie gdzie rodzić bo ona chyba nie pracuje w zadnym szpitalu... -
Penduka1 wrote:AgataL: jeszcze Instytut Matki i Dziecka i Szpital Bielański
milola86: miałaś wcześniej jakieś poważne przejscia, że do niej trafilaś? Widze, ze masz córke, czy wczesniejsza ciąże prowadziła ta sama Pani doktor? Czy otrzymałaś jakiekolwiek sugetstie gdzie rodzić bo ona chyba nie pracuje w zadnym szpitalu...
mam za soba 4 poronienia.Po dwoch pierwszych zgłosiłam siędo J. ale jak się okazało na zdiagnozowanie mnie dokładnie potrzebna była jeszcze jedna strata. Ostatnia ciążę poroniła rok temu, ale to był raczej bład genetyczny zarodka, poniewaz pęcherzyk żółtkowy byz zbyt duży 7,6mm a to swiadczy włanie o tym.
Nie bedziesz miała zadnych sugestii gdzie rodzic i jak.Jej to nie obchodzi. nie znam Twojej historii, ale jak ciaza bedzie przebiegac pozytywnie, to bedzie cie prowadzic do 36 tc, a potem pewnie zaleci KTG co tydzien na własną reke.
Ona pracuje w szpitalu wojskowym na Saszerów, ale tam nie ma połóżnictwa z tego co wiem
Tak, moja córka jest z ciąży prowadzonej u niej.Penduka1 lubi tę wiadomość
-
Helmi super wieści
Ja mam prenatalne 3.08. Wg OM to będzie 13+5, wg USG 12+5 i wg tego mnie gin umawiał. Tak że jeśli jest u was różnica między OM a USG to też trzeba wziąć to pod uwagę.
A my jutro jedziemy nad morze W czwartek już wracamy ale zawsze to coś Rano jeszcze mam wizytę u endo ale wiem że wszystko jest dobrze, TSH mam w porządku. -
nick nieaktualny
-
A mnie bolą nogi tak na zmianę pogodę. Bolą ostro a wiem że w pierwszym trymestrze nie wolno paracet. Pójdę do ciepłej wody ale wiem że to złagodzi aby na czas bycia w wodzie.. macie jakieś sposoby... czym nasmarować aby rozgrzać?MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017