Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie ciągły ruch zapewniają mi codziennie dwie córki, w sobote wybraliśmy sie rodzinką na rower wodny, po 30 min pedałowania czułam poraz pierwszy jak mnie coś w podbrzuszu ciągie, a tak to raczej zero odczuć, no chyba że się nagle zerwę z kanapy.
Dziś jestem połamana bo spałyśmy w ogrodzie w namiocie:)a że namiot mały to ciągle albo z lewej albo z prawej obrywałam w nocy z nienacka, gdy córy przewracały się na drugi bok:)
co do wagi, przez chwilę nie miałam wagi w domu i byłam pewna że sporo na plusie mam, bo w niektóre spodnie się nie dopinam, brzuch mi wyskoczył, tak że nie sposób go nawt na sekundę wciągnąć, apetyty mi wrócił i czuję się już taka nieco większa, wlazłam na wagę wczoraj i szok nic nie przytyłam:) aż dziwne bo czuję się DUŻO pełniejsza:)
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Hej dziewczyny dawno mnie nie było. Od dzisiaj mam 2 tyg urlopu - ale siedzim w domku z córą , mąż pracuje. Co do wagi odkąd zaszłam jest -4 kg ( szok) ale mało jem bo mam popołudniowe mdłości - straszne. A ja z tych co kochają jeść
Co do dzieci- każde rozwija się w swoim tempie i wcale nie ejst dobre dla dziecka jak zacznie chodzić w 8msc lepiej jak skonczy np rok. Moja zaczęła chodzić jak miała 14-15 msc. Olać głupie teksty i skupić się na dziecku
Jutro mam wizytę ale bez USG dopiero USG jutro ustalimy.
Miłego DniaMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Mi dr nie pozwalała,powiedziala że w 2 trymestrze może pozwoli..a ja przed ciążą 2razy silka albo basen w tyg.wczoraj byłam na basenie i zbawiennie wpływa na mój kręgosłup więc plywam jak czuje że się mecze odpoczywaj albo ćwiczę w wodzie i codziennie spacer. U
Ja do tej pory miałam sporadyczne mdłości ale po krakersie przechodziły więc głową w wc mnie ominęła:) co do wagi teraz mam urlop to się nie przejmuje najwyżej po zacisne pasa:D
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Cześć dziewczynki!
Mnie też na szczęście wiszenie nad kibelkiem ominęło jedynie co to niekiedy mnie z rana mdliło ale szybko wsuwałam kanapeczke i przechodziło
Ja nie mam pojęcia ile ważę teraz bo nie mam wagi, ale 2 tyg temu u położnej ważyłam dalej tyle ile na początku, ciekawe jak bedzie teraz:D i tez sie dziwie ze waga nie rośnie jak w zadne spodnie juz nie wchodzę musialam sie zaopatrzyć w spodnie na gumce
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualnyCześć u mnie już dzisiaj jest 40 dzień leżenia, w środę wizyta mam nadzieję że krwiak zniknął i będę mogła w końcu normalnie funkcjonować. Jeśli chodzi o mdłości to musze przyznać że mi przez ostatni tydzień dokuczają bardziej niż na początku. Wcześniej miałam mdłości tylko kiedy zaczynało mnie ssać z głodu, a teraz mam jeszcze tak że mam chęć na coś ogromną np wczoraj na czekoladę, zjadłam 1 kawałeczek i odrazu nie dobrze mi i nie mogłam patrzeć na nią bo mnie mdlilo. Całkowicie odrzucilo mnie też od orzechów, na samą myśl aż się telepie, może dlatego że przed ciążą jadłam orzeszki ziemne tonami.
Ja boję się ważyć. I tak nie byłam leciutka, ale przez to że nie chodzę i nic nie robię tylko leżę, robię jedzenie, jem i chodzę do WC mam wrażenie że już przytyłam sporo. O spodniach to juz nie ma mowy, co prawda zapinam się bez problemu ale brzuszek już wystaje i piłują mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:38
-
nick nieaktualnyJa się witam w równym 10 tygodniu
U mnie powoli ustają mdłości, chociaż jeszcze się lekko utrzymują.
Mam bardzo dużą ochotę na czekoladę, szczególnie na takie rzeczy jak kitkat czy snikers
Wczoraj byliśmy we trójkę całe popołudnie w zoo, nachodziliśmy się, ale było super. Jedynie zaczyna doskwierać mi ból kręgosłupa
Witam wszystkie nowe lutówki -
aiwlys wrote:Ja się witam w równym 10 tygodniu
U mnie powoli ustają mdłości, chociaż jeszcze się lekko utrzymują.
Mam bardzo dużą ochotę na czekoladę, szczególnie na takie rzeczy jak kitkat czy snikers
Wczoraj byliśmy we trójkę całe popołudnie w zoo, nachodziliśmy się, ale było super. Jedynie zaczyna doskwierać mi ból kręgosłupa
Witam wszystkie nowe lutówki
Ja jak zobaczę gdzies jakiekolwiek ciasto z masą to ślinka cieknie... ale na smaki nie patrzę, moja mama miała takie same smaki z moim bratem jak przy siostrze i była pewna że znowu będzie dziewczynka a tu psikus, chłopczyk
Babydream - ja mam usg u gina w środę a powtórkę prenatalnego w piatek i tez sie dluzy jak cholera
-
Cieszę się, że mdłości Wam mijają. Mnie nachodzą falami - dla przykładu dzisiaj w nocy przytulałam się do wc ;p
A miewacie bóle głowy? Jak sobie z nimi radzić?
A co do smaków to niby nie wierzę w przesądy, ale coś i tak mi podpowiada, że u nas będzie chłopak - od początku mam straszną awersję do słodkich rzeczy. Nie jestem w stanie zjeść nawet zbyt słodkiego jogurtu. Za to kabanoski, ogóreczki to już zupełnie inna historia
2015 Aniołek
2017 Synuś -
AguŚka89 wrote:Dziewczyny zaraz jadę na prenatalne ale mam stressss. Trzymajcie kciuki!
Wiem jak to jest.. jak sie położyłam do badania to myślałam że mi serce wyskoczy
Na pewno wszystko będzie w porządku! !
-
AguŚka89 wrote:Dziewczyny zaraz jadę na prenatalne ale mam stressss. Trzymajcie kciuki!
Będzie dobrze!
U mnie dziś waga pokazała magiczne 60 kg . Waga wyjściowa 57. Ale sobie powiedziałam że to po sobotnim weselu na którym sobie pozwoliłam za dużo. Oczywiście wszyscy już wiedzą bo było widać brzuchola.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:00
jola0101 lubi tę wiadomość
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
U mnie dziewczynki waga stoi, chociaż po duphastpnie wydaje mi się ze jestem jakaś napęczniała, wymiotów u mnie nie bylo jedynie mdłości, a plamienie 18 lipca mialam jeden dzień, i się wystrachałam, a potem liczę na spokojnie i zbiegło mo sie to z terminem miesiączki, wiec to może przez to, miałam do powtórzenia badanie moczu, i powtórzyłam zrobilam wszystko z zaleceniami lekarza,no i dalej wyszly mi liczne bakterie w moczu, nie udaje mi sie go zakwasić, ciągle jest wysokie zasadowe, jedynie dobrze że leukocyty sa w normie, a następne badanie 3 sierpnia. Stresuje się czy wszystko dobrze.
-
Helloł ja bede się sresowac za jakiś czas
u mnie w dalszym ciągu -3kg od wagi wyjściowej
Trzymam kicuki za wizyty -
Witam, jak Was Tak nadrabiam z czytaniem to trochę mi lżej że nie tylko ja chude -4kg dalej się utrzymują. Dzisiaj 1 dzień bez wymiotów ale mówię to tak po cichu bo do końca dnia daleko. Poza tym samopoczucie w miarę dobre, żadne bóle mi nie dokuczają. Oby tak dalej.
-
Hej od 2 dni czuje się jak zwłoki. Mdłości co chwile, brzuch ciągnie strasznie i do tego rozwolnienie (więc już nie wiem od czego ten brzuch ciągnie). Jutro mam wizytę u mojego gina, mam nadzieję że wszystko z maluchem ok. Na razie leżę, by tego nie rozkręcić zbytnio, bo co wstanę to takie zawroty głowy mam jak przy omdleniach w szpitalu. Trochę się obawiam bo w pierwszej ciąży rozwolnienie i wymioty były jedynym objawem skurczy.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019