X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc moi synowie w takim razie tacy bezwstydni tylko :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł ten dzień - muszę kupić spodnie ciążowe. Planuje w tym celu udać sie do h&m, gdzie.jeszcze waro iść? Ktos.coś poleci?

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C&A koło Ikei ;-) Tam widziałam dział ciążowy i też tam się wybieram bo w Rivierze w C&A ciążowych np nie ma (jeśli jesteś z Trójmiasta jak wskazuje nick)

W poprzedniej ciąży kupiłam sobie w Happy Mum dwie pary - jeansy i leginsy. Zapłaciłam kupę kasy za nie a jakościowo nie powalają i nie są wygodne więc tam nie polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:06

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w hm w Riwierze super luzne spodnie na gumie, ale są cieniutkie, więc nie wiem, czy się jeszcze przydadzą. Widze, że kilka nas z Trójmiasta tutaj jest :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie ;-) Ja jestem z Gdyni - Trójmiasto wzięło się do roboty w końcu :D

zbikowa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę off topic, ale ważne.

Dziewczyny, narzekamy na służbę zdrowia, długie kolejki do lekarzy (brakuje specjalistów), brak empatii, złej jakości jedzenie w szpitalach, itp... Zwykle nie jest to wina personelu białego, który pracuje wiele godzin w dużym stresie, za nieadekwatne pieniądze... Bardzo wielu specjalistów wyjeżdża za granicę za lepszymi zarobkami i normalniejszym systemem, część moich znajomych już to zrobiła.

WHO zaleca, żeby wydatek państw na służbę zdrowia stanowił CO NAJMNIEJ 6,8% ich PKB. W niektórych krajach zachodnich jest to nawet 10-17%. A w Polsce wydatek na służbę zdrowia to tylko 4,5% PKB! Mniej niż w większości krajów wysoko rozwiniętych, do których ponoć należymy... Te kilka procent naprawdę robi różnicę.

Obecny Minister Zdrowia chce, aby do 2025 roku (prawie 10 lat!) wydatek na ochronę zdrowia wzrósł do 6% PKB, ale przez najbliższe kilka lat według tego planu będzie mniejszy niż dotychczas...

Dobrym pomysłem byłaby prywatyzacja służby zdrowia, jednak realnie w polskich warunkach nie jest to możliwe... System prywatnych ubezpieczeń działa dobrze m.in. w Szwajcarii, ale umówmy się, że do ich poziomu gospodarczego jeszcze nam daleko.

Zachęcam do podpisania petycji utworzonej przez Porozumienie Zawodów Medycznych, do którego należę, petycję może podpisać każdy: http://www.petycjeonline.com/listotwartyodpzmdopremier

Protest m.in. w tej sprawie odbędzie się w Warszawie 24 września.

Mam nadzieję, że nie naruszyłam tym postem zasad forum, jeśli tak, skasuję go. Doszłam do wniosku, że powinnyście się o tym dowiedzieć, w końcu chodzi też o dostęp do dobrej opieki zdrowotnej dla nas i naszych dzieci :)

Goździk89, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    za 5 godzin wizyta, mam nadzieje, ze bedzie dobrze, bo ostatnio to Malenstwo widzialam na prenatalnych. A jeszcze mnie jakies przeziebienie dopadlo, dobrze, ze mam dzis wolne, bo juz wczoraj ledwo dawalam rade w pracy.
    Co do spodni, to w moim przypadku z racji nadwagi to jeszcze chodze w swoich "normalnych". Szukalam ostatnio w h&m w morenie, albo jakas przyslepa jestem, albo nie moglam znalezc, wiec sobie poszlam.

• Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa do 21.09 jest jeszcze trochę czasu więc życzę dużo cierpliwości i nie czytaj internetów, bo nie ma co się dodatkowo nakręcać. Na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :) trzymam kciuki ;)

Ja spodnie ciążowe kupiłam w H&M dział dla nas jest obok dziecięcego przynajmniej w moim mieście :D

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Anaaa my mamy camarelo carmela i jestem bardzo zadowolona. Super się prowadzi, deszcz mu niestraszny, nawet folia przeciwdeszczowa nie jest konieczna ;) no dla mnie nie ma żadnych wad i kupiłabym go jeszcze raz :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa a jaka mniej więcej waga tego wózka? :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna będzie dobrze ;-) Ja ze swoją lekarką rozmawiałam o tych taśmach po tym jak nagłośnili sprawę tego dziecka co się urodziło. Sama byłam wtedy w ciąży i trochę spanikowałam ale powiedziała mi, że musiał tam zawinić lekarz bo nie da się tego nie zauważyć. Super, że Twój tak zareagował i sprawdzasz dokładniej. Na pewno wszystko będzie dobrze ;-)

Co do wózka to ja dla Tomka miałam Riko Brano i tak jak głęboki wózek super tak w spacerówce był tylko raz i zaraz kupiliśmy Joie i z niego jestem bardzo, bardzo zadowolona.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę spojrzeć na stronę numer jeden!
    czy wpisałam wszystkie mamusie które wyraziły na to chęć ? :)

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Anaaa my mamy camarelo carmela i jestem bardzo zadowolona. Super się prowadzi, deszcz mu niestraszny, nawet folia przeciwdeszczowa nie jest konieczna ;) no dla mnie nie ma żadnych wad i kupiłabym go jeszcze raz :)

dziękuję za opinie ja zakochałam się w carela:P Czytałam złe opinie o spacerówkach czy też masz takie zdanie czy byłaś zadowolona??

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że poruszacie temat wózków ja byłam zdecydowana na x landera ale w sklepie spodobał mi się baby design lupo. Czy któraś z Was miała? W internecie raczej pozytywne opinie.

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Marek jeździł w Jedo Fyn bardzo długo, najpierw w gondoli, tak po około pół roku w spacerówce i byliśmy zadowoleni, polska firma, mają fajne, uniwersalne kolory, więc jeśli będzie dziewczynka, też się będzie w nim "wozić", naprawdę dobra jakość :) dla mnie jedyny minus to to, że nie jest zbyt lekki, na pewno nie dałabym rady sama wynieść go na 2-3 piętro :P

Teraz głównie używamy spacerówki-parasolki Bomiko M, kupiliśmy go przed wakacjami ze względu na małe wymiary po złożeniu, wagę i cenę ;) Mały więcej biega niż korzysta z wózka, więc jest w sam raz, można złożyć i ciągnąć jak walizkę na kółkach :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po wizycie
    Wrocilam z wizyty u gina. Malenstwo zyje, serduszko bije. Nie wiem ile ma cm, bo nie mierzyl, sprawdzil tylko wage i ma 130g. ile waza Wasze Malenstwa tak z ciekawosci Nie mam pojecia czy to w normie czy nie, ale powiedzial, ze jest wszystko ok.
    Jakas taka niezadowolona jestem po tej wizycie, bo tak jakos szybko, bezosobowo. Nie tak jak ostatnio. A moze ja tez dzis mialam za duze wymagania, bo podziebiona - to i marudzaca.
    Zlecil badania, nastepna wizyta 30.09. Plci nie poznalam, bo mowil, ze nie widac dobrze. Zdjecia tez nie mam. Jakos tak ciesze sie, ale czuje niedosyt.

Nieukowa, M@linka, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę nad jedo fyn. To że ciężki, to akurat dla mnie nie problem, bo nie będę musiała nosić po schodach. A jak z wkładaniem do auta? Dawalas radę?

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info odnośnie ciuchów ciazowych. Maz jedzie z córkami na.basen a.ja do galeri bałtyckiej na łowy:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • bebag Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa ma jedo fyn i bardzo sobie chwali, poza składaniem do bagażnika właśnie. Ale mówi że nie ma dramatu :-)

age.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ja właśnie myślę nad jedo fyn. To że ciężki, to akurat dla mnie nie problem, bo nie będę musiała nosić po schodach. A jak z wkładaniem do auta? Dawalas radę?

Tak, łatwo się rozmontowuje gondolę/spacerówkę od stelażu i później składa, chociaż akurat to robił zwykle M :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ