Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
C&A koło Ikei
Tam widziałam dział ciążowy i też tam się wybieram bo w Rivierze w C&A ciążowych np nie ma (jeśli jesteś z Trójmiasta jak wskazuje nick)
W poprzedniej ciąży kupiłam sobie w Happy Mum dwie pary - jeansy i leginsy. Zapłaciłam kupę kasy za nie a jakościowo nie powalają i nie są wygodne więc tam nie polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:06
-
Może trochę off topic, ale ważne.
Dziewczyny, narzekamy na służbę zdrowia, długie kolejki do lekarzy (brakuje specjalistów), brak empatii, złej jakości jedzenie w szpitalach, itp... Zwykle nie jest to wina personelu białego, który pracuje wiele godzin w dużym stresie, za nieadekwatne pieniądze... Bardzo wielu specjalistów wyjeżdża za granicę za lepszymi zarobkami i normalniejszym systemem, część moich znajomych już to zrobiła.
WHO zaleca, żeby wydatek państw na służbę zdrowia stanowił CO NAJMNIEJ 6,8% ich PKB. W niektórych krajach zachodnich jest to nawet 10-17%. A w Polsce wydatek na służbę zdrowia to tylko 4,5% PKB! Mniej niż w większości krajów wysoko rozwiniętych, do których ponoć należymy... Te kilka procent naprawdę robi różnicę.
Obecny Minister Zdrowia chce, aby do 2025 roku (prawie 10 lat!) wydatek na ochronę zdrowia wzrósł do 6% PKB, ale przez najbliższe kilka lat według tego planu będzie mniejszy niż dotychczas...
Dobrym pomysłem byłaby prywatyzacja służby zdrowia, jednak realnie w polskich warunkach nie jest to możliwe... System prywatnych ubezpieczeń działa dobrze m.in. w Szwajcarii, ale umówmy się, że do ich poziomu gospodarczego jeszcze nam daleko.
Zachęcam do podpisania petycji utworzonej przez Porozumienie Zawodów Medycznych, do którego należę, petycję może podpisać każdy: http://www.petycjeonline.com/listotwartyodpzmdopremier
Protest m.in. w tej sprawie odbędzie się w Warszawie 24 września.
Mam nadzieję, że nie naruszyłam tym postem zasad forum, jeśli tak, skasuję go. Doszłam do wniosku, że powinnyście się o tym dowiedzieć, w końcu chodzi też o dostęp do dobrej opieki zdrowotnej dla nas i naszych dzieci
Goździk89, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
za 5 godzin wizyta, mam nadzieje, ze bedzie dobrze, bo ostatnio to Malenstwo widzialam na prenatalnych. A jeszcze mnie jakies przeziebienie dopadlo, dobrze, ze mam dzis wolne, bo juz wczoraj ledwo dawalam rade w pracy.
Co do spodni, to w moim przypadku z racji nadwagi to jeszcze chodze w swoich "normalnych". Szukalam ostatnio w h&m w morenie, albo jakas przyslepa jestem, albo nie moglam znalezc, wiec sobie poszlam. -
Czarnaa do 21.09 jest jeszcze trochę czasu więc życzę dużo cierpliwości i nie czytaj internetów, bo nie ma co się dodatkowo nakręcać. Na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz
trzymam kciuki
Ja spodnie ciążowe kupiłam w H&M dział dla nas jest obok dziecięcego przynajmniej w moim mieścieCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Anaaa my mamy camarelo carmela i jestem bardzo zadowolona. Super się prowadzi, deszcz mu niestraszny, nawet folia przeciwdeszczowa nie jest koniecznano dla mnie nie ma żadnych wad i kupiłabym go jeszcze raz
-
Czarna będzie dobrze
Ja ze swoją lekarką rozmawiałam o tych taśmach po tym jak nagłośnili sprawę tego dziecka co się urodziło. Sama byłam wtedy w ciąży i trochę spanikowałam ale powiedziała mi, że musiał tam zawinić lekarz bo nie da się tego nie zauważyć. Super, że Twój tak zareagował i sprawdzasz dokładniej. Na pewno wszystko będzie dobrze
Co do wózka to ja dla Tomka miałam Riko Brano i tak jak głęboki wózek super tak w spacerówce był tylko raz i zaraz kupiliśmy Joie i z niego jestem bardzo, bardzo zadowolona.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Dzięki dziewczyny
Anaaa my mamy camarelo carmela i jestem bardzo zadowolona. Super się prowadzi, deszcz mu niestraszny, nawet folia przeciwdeszczowa nie jest koniecznano dla mnie nie ma żadnych wad i kupiłabym go jeszcze raz
dziękuję za opinie ja zakochałam się w carela:P Czytałam złe opinie o spacerówkach czy też masz takie zdanie czy byłaś zadowolona?? -
Nasz Marek jeździł w Jedo Fyn bardzo długo, najpierw w gondoli, tak po około pół roku w spacerówce i byliśmy zadowoleni, polska firma, mają fajne, uniwersalne kolory, więc jeśli będzie dziewczynka, też się będzie w nim "wozić", naprawdę dobra jakość
dla mnie jedyny minus to to, że nie jest zbyt lekki, na pewno nie dałabym rady sama wynieść go na 2-3 piętro
Teraz głównie używamy spacerówki-parasolki Bomiko M, kupiliśmy go przed wakacjami ze względu na małe wymiary po złożeniu, wagę i cenęMały więcej biega niż korzysta z wózka, więc jest w sam raz, można złożyć i ciągnąć jak walizkę na kółkach
-
i po wizycie
Wrocilam z wizyty u gina. Malenstwo zyje, serduszko bije. Nie wiem ile ma cm, bo nie mierzyl, sprawdzil tylko wage i ma 130g. ile waza Wasze Malenstwa tak z ciekawosci Nie mam pojecia czy to w normie czy nie, ale powiedzial, ze jest wszystko ok.
Jakas taka niezadowolona jestem po tej wizycie, bo tak jakos szybko, bezosobowo. Nie tak jak ostatnio. A moze ja tez dzis mialam za duze wymagania, bo podziebiona - to i marudzaca.
Zlecil badania, nastepna wizyta 30.09. Plci nie poznalam, bo mowil, ze nie widac dobrze. Zdjecia tez nie mam. Jakos tak ciesze sie, ale czuje niedosyt.Nieukowa, M@linka, Mmeryy88 lubią tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Ja właśnie myślę nad jedo fyn. To że ciężki, to akurat dla mnie nie problem, bo nie będę musiała nosić po schodach. A jak z wkładaniem do auta? Dawalas radę?
Tak, łatwo się rozmontowuje gondolę/spacerówkę od stelażu i później składa, chociaż akurat to robił zwykle Mzbikowa lubi tę wiadomość