Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o wagę camarelo to dokładnie nie pamiętam ale jakoś tak: gondola kolo 4kg, spacerówka 4kg i stelaż też tak samo + koła ale to już nie wiem ile ważą. Ogólnie to większość wózków mniej więcej tak samo wagowo wychodzi.
Anaaa my mamy wersję materiału żakard i jest śliczny, dalej tak samo mi się podobaa co do spacerówki to tak: użytkujemy odkąd mała miała 5 miesięcy, około roczku dopiero kupiliśmy parasolkę więc korzystamy już sporo czasu. Ale mi na prawdę żaden minus nie przychodzi do głowy
-
Co do Jedo fyn, moge powiedzieć ze bardzo fajna duża gondola, lekko sie prowadzi, dobrze zamortyzowany. Ja nie byłam zadowolona z wersji spacerowej, Mała mi sie dziwnie zsuwala i siedziała krzywo
dlatego poszedł na sprzedaż. Składanie do samochodu ok, ja mieszkam na 3 pietrze wiec wózek trzymałam w bagażniku auta i składnie/ rozkładanie jest proste i wygodne.
zbikowa lubi tę wiadomość
-
jestemhela wrote:Proszę spojrzeć na stronę numer jeden!
czy wpisałam wszystkie mamusie które wyraziły na to chęć ?jestemhela lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Co do wozkow ja mam bebetto holland, wszystko super poza wypinaniem gondoli ale chyba w nowej wersji juz poprawili system, duzy wybor kolorow, duza gondola, mala do 8mc jezdzila bo pozno siadla, lekko sie prowadzi, pojemny kosz, uzywalismy 15mc i pewnie wrocimy jak snieg spadnie, bo w spacerowce kola mala,serwis szybki door to door,"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Stalam sie szczęśliwą posiadaczką spodni jeansy z h&m maja taki wybór ze dobre.pol h w przymierzalni siedziałam, bo nie.mogalm wybrać
natomiast wczoraj kupialm 2 plaszcze w Orsay jeden jesienny cieniutki czerwony drugi dużo cieplejszy szary. Sa swietne bo bez zadnych zamkow czy guzikow tylko wiazane w pasie. Jak by ktoras szukala czegos podobnego to maja tam duzy wybor tego typu plaszczykow. Teraz moge spokojnie rosnac i nie bede wygladac dziwacznie.w.przyciasnych spodniach z rozpietym.guzikiem:) jeszcze do szczescia brakuje.mi.getrow ale to moze cos.na allegro znajdę.
Paulina89, Iśka79 lubią tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Dziewczyny!
Oficjalnie, czuje ruchydokladnie tak samo jak poprzednio, czuje tylko lezac na brzuchu pukanie od srodeczka i takiego wegorza co sie ociera
bosko! Mam łozysko nisko na przedniej scianie wiec na wyrazne ruchy bede musiala jeszcze cierpliwie czekac.
Niedługo juz wszystkie bedziemy czuc, a potem nawet narzekac na kopniaki i wypychanie zeber.
Wózek, mam Tako Moonlight carbon i jestem mega zadowolona, tyle ze chyba bede potrzebowac drugi rok po roku, albo nisidlo, ale to sie zobaczy w praniu.
Agatka_46, zbikowa, paulka86, Paulina89, Nieukowa, M@linka lubią tę wiadomość
-
Co do wozka to ja musze.kupic.bo po corce sprzedalam.jakies 4 lata temu. Mam sapcerowke po.corce. ale chyba kupie 3w1. Nie wiem jeszcze.jaki na pewno.uzywany bo ogladam I sa naprawde w rewelacyjnym stanie I.w.dobrej.cenie a wiadomo.dlugo nie.bedzie sluzyl... jedynie fotelik/nosidlo.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Ja też mam chwilami wrażenie, że już coś tam czuć, ale szczerze powiedziawszy nie jestem pewna czy to na pewno dzieciątko czy to trawienie
Myślę, że w ciągu najdalej dwóch tygodni wszystko stanie się już oczywiste.
A jak tam Wasze brzuszki? U mnie nadal tylko maleńkie wybrzuszenie pod pępkiem. Dla pozostałych osób wyglądam jeszcze zupełnie normalnie i mieszczę się w swoje spodnie.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Cześć dziewczyny
Na początku zwlekałam żeby zacząć z Wami pisać, a teraz nie mogę się wkręcić do rozmowy. No nic, będę próbować...
Też wczoraj stałam się posiadaczką dżinsów ciążowych, zamówiłam z Mama Licious i jestem bardzo zadowolona. Do HM tez się wybieram, ale po bluzki i być może leginsy.
Wózek też kiedyś miałam wybrany, widziałam na ulicy dziewczynę z takim i się zakochałam Inglesina Classica Balestrino głęboki, ale teraz jak sprawa stała się realna to w opiniach przeczytałam, że jest niepraktyczny a do tego drogi. Teraz myślimy o czymś takim:
http://centrumhandlowe.net/pl/wozki-3w1/189-dada-paradiso-group-orchidea-3w1.html
tylko musimy obejrzeć na żywo. Zależy mi żeby można było zmieniać położenie gondoli bez konieczności jej wypinania.
Malinka co u Ciebie? Też umilkłaś...M@linka lubi tę wiadomość
start lipiec 2013 -
Papcia wrote:Może trochę off topic, ale ważne.
Dziewczyny, narzekamy na służbę zdrowia, długie kolejki do lekarzy (brakuje specjalistów), brak empatii, złej jakości jedzenie w szpitalach, itp... Zwykle nie jest to wina personelu białego, który pracuje wiele godzin w dużym stresie, za nieadekwatne pieniądze... Bardzo wielu specjalistów wyjeżdża za granicę za lepszymi zarobkami i normalniejszym systemem, część moich znajomych już to zrobiła.
WHO zaleca, żeby wydatek państw na służbę zdrowia stanowił CO NAJMNIEJ 6,8% ich PKB. W niektórych krajach zachodnich jest to nawet 10-17%. A w Polsce wydatek na służbę zdrowia to tylko 4,5% PKB! Mniej niż w większości krajów wysoko rozwiniętych, do których ponoć należymy... Te kilka procent naprawdę robi różnicę.
Obecny Minister Zdrowia chce, aby do 2025 roku (prawie 10 lat!) wydatek na ochronę zdrowia wzrósł do 6% PKB, ale przez najbliższe kilka lat według tego planu będzie mniejszy niż dotychczas...
Dobrym pomysłem byłaby prywatyzacja służby zdrowia, jednak realnie w polskich warunkach nie jest to możliwe... System prywatnych ubezpieczeń działa dobrze m.in. w Szwajcarii, ale umówmy się, że do ich poziomu gospodarczego jeszcze nam daleko.
Zachęcam do podpisania petycji utworzonej przez Porozumienie Zawodów Medycznych, do którego należę, petycję może podpisać każdy: http://www.petycjeonline.com/listotwartyodpzmdopremier
Protest m.in. w tej sprawie odbędzie się w Warszawie 24 września.
Mam nadzieję, że nie naruszyłam tym postem zasad forum, jeśli tak, skasuję go. Doszłam do wniosku, że powinnyście się o tym dowiedzieć, w końcu chodzi też o dostęp do dobrej opieki zdrowotnej dla nas i naszych dzieci
Papcia podpisuke sie pod tym- jestem diagnosta laboratoryjnym i pracuke w koszmarnym przeciazeniu obowiazkami... Widze jak wyglada szpital od srodka i zalamuke rece- system niedlugo calkowicie sie zawali jak nic sie nie zmieni
Podpiszcie petycje, bo wszystko co sie dzieje u ginow i na porodowkach to tez poklosie niedofinansowania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 12:32
Papcia lubi tę wiadomość
-
Jak od jakiegos tygodnia czuke pokedyncze kopniaczki raz na jakis cxas
Plci dalej nie znam, ale we wtorek ide na usg 4d to raczej poznam
Jak ktoras lubi wyprawy w teren, to polecam wozek Baby Jogger City Elitr lub Summit. Super sa, tylko dosc ciezkie, ale chodzilismy z tym wozkiem po Tatrach i Sudetach, polasach i polachtroche kolo bobsuke czasami po po roku intensywnego uzywania ald poza tym super!
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ja chyba jeszcze nie czuje ruchów...albo myśle że to jelita
brzuch mam bardzo widoczny, może dlatego że przed ciążą też miałam brzuch a teraz to już w ogóle mnie wypchało i nie potrafię go już wciągnąć
Byłam na wizycie, lekarz powiedział że prawdopodobnie dziewczynka! A ja tak czuje że to chłopak jestczas pokaże....
Czy Wam na każdej wizycie lekarz mierzy wielkość dziecka, tętno, ogląda dokładnie dzieciaczka? Mi tylko szukał czy serduszko bije i spytałam o płeć to odpowiedział. A poza tym nic nie mówił... Powiedział że wszystko wygląda idealnie i nic więcej.
Czułam niedosyt...Mmeryy88 lubi tę wiadomość
-
U mnie nie ma rutynowo USG na każdej wizycie (są 4 w trakcie ciąży). Czasem chodzę do innego miejsca prywatnie i wówczas mam wszystko mierzone. Ostatnio oprócz serduszka mieliśmy jeszcze obwód i przekrój główki, obwód brzuszka, długość kości udowej i wagę (150 g). Niestety nie dopytałam o CRL. To co mnie zdziwiło to fakt, że wszystkie parametry różnią się jeśli chodzi o wiek ciążowy +/- 4 dni od prawdziwego wieku ciążowego. Ale myślę, że to jest normalne, że każde dzieciątko rośnie w swoim tempie.
2015 Aniołek
2017 Synuś