X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

zi133e3kfw36xf1w.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 ja tak samo wszystko sprawdzam w necie a później niepotrzebnie wymyślam w głowie scenariusze. Mój mąż powiedział, że zabierze mi laptopa i telefon jak będę tak się sama dołować. Ważne, że Twój lekarz zareagował na to co widział na USG i woli to skonsultować ze specjalistą a nie uważa się za mędrca świata. Wiem, że to stresujące dla mamy takie podejrzenia ale ja wierzę, że będzie dobrze u Ciebie trzymam kciuki!

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Hej, ja po wizycie. Na 100% chłopak i udało się zrobić wszystkie pomiary jak na połówkowych, mózg, serce, pępowina w porządku. I to tyle dobrych wieści.
    A że u mnie nie może być w porządku... Dostałam skierowanie do poradni specjalistycznej z podejrzeniem zespołu taśm owodniowych :( Nie wiem czy kojarzycie, kiedyś była afera z tym związana, dziecko urodziło się bez rąk i nóg. To oczywiście najgorszy scenariusz. Lekarz powiedział że mu w sumie nie wygląda to na taśmy ale on takie coś widział może ze 3 razy w życiu więc konieczna jest konsultacja ze specjalistą. Jego zdaniem to wygląda jak przegroda łożyska przy ciąży bliźniaczej.
    Ogólnie byłam spokojna dopóki nie zaczęłam czytać w internecie... No ale wyczytałam że te taśmy są cieniutkie i ciężko je dostrzec a u mnie to wygląda tak że dziecko całe jest tym czymś zasłonięte. A o takim przypadku w internecie nic nie ma... Jutro będę dzwonić i umawiać się na usg.

Czarnaa, fajnie że będziecie mięli parkę i wszystkie pomiary ok :) my nadal nie znamy płci... tzn. na dwoje babka wróżyła :P nasza lekarka stwierdziła, że chłopak, a inny lekarz, że raczej dziewczynka ;) następna wizyta 13.09, może wtedy się wyjaśni :)

Rozumiem, że się martwisz, ale ABS występuje bardzo rzadko, dlaczego akurat Ciebie miałoby to spotkać? bądź dobrej myśli :) poza tym Twój lekarz chce się tylko upewnić, co do swojej diagnozy (że to nie zespół pasm owodniowych), to bardzo dobrze o nim świadczy!

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mi lepiej dzisiaj. Ja bardzo ufam swojemu lekarzowi, a on powiedział że jego zdaniem to powinno samo zniknąć i ja w to wierzę. Ale te ziarnko niepewności jednak pozostaje.
    No i wkurzyłam się strasznie słuchajcie dzwonię do tej przychodni a babka mi mówi że te taśmy owodniowe to nie jest wskazanie do badania na NFZ!!! Powiedziała że jeszcze zapyta lekarza i oddzwoni, ale oczywiście od ponad dwóch godzin telefon milczy... Popłakałam się z tych nerwów bo wszystko się kumuluje ostatnio, za dużo tego wszystkiego na moją głowę. No i tak sobie myślę cholera co za chory kraj! Żeby chorować albo urodzić zdrowe dziecko to trzeba być na prawdę bogatym!
    Po południu zadzwonię tam jeszcze raz, a potem do swojego lekarza i zobaczę co on powie.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 nerwów to ty bedziesz.miala sporo , szalenie mi przykro ale szczerze wierzę ze wszystko bedzie dobrze i tak jak lekarz powiedział samo.zniknie. do tej pory nie słyszałam o tasmach owodniowych..okropienstwo, ale jak juz pisalam wierze w to ze bedzie dobrze! Trzymaj się dzielnie bo masz dla kogo!

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki na NFZ - zgadzam się w 100%. Powinni sprywatyzować to dziadostwo przynajmniej wiedziałybyśmy za co płacimy. Ja na każdej wizycie słyszę, jaki to słaby sprzęt jest i słabo widać...
    Czarna bądź twarda i walcz o swoje!

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się prywatnie na 21.09.
    Ale jaka wredna babka w tej recepcji... Już wcześniej dało się wyczuć że siedzi tam za karę ale tym mnie rozwaliła. Dzwoni, mówi że na NFZ nie da rady, może mi zaproponować prywatnie. No to pytam czy w ogóle lekarze mieli styczność z takimi przypadkami (no chyba wiadomo że nie chce zabulić ponad 200 zł i się dowiedzieć że nie wiedzą co to). Na to pani wielce urażona: "tutaj pracują najlepsi specjaliści więc nie wiem co to za dziwne pytania z pani strony". Nie wiem czemu ale rozbawiło mnie to, parsknęłam śmiechem i się pożegnałam :P Na szczęście kolejnym razem odebrała inna pani, bardzo uprzejma :)

A w ogóle co u Was, jak się czujecie?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png

Wysłany: 1 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę do gina:) juz dawno nie widziałam maleństwa. Ciekawe czy.uda.się zobaczyc kto tam jest;)

km5svcqgq5dggbpx.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta - > daj znać :) kto tam w brzuchu u Ciebie urzęduje!
    Czarna - > a prywatnie nie da się jakoś przyspieszyć? Nie wiem skąd jesteś ale może jest w Twojej okolicy jakiś lekarz, który ma doświadczenie w takich przypadkach, patrzyłaś w necie? Skoro i tak i tak musisz płacić...

f2w3hgqs2yrmivyr.png

Wysłany: 1 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak jak czułam trzecia córka! Potwierdza się że informatycy "robią" same dziewczynki. U meza w pracy prawie same dziewczyny sie rodzą;)

paulka86, zbikowa, livia30, Helmi, AguŚka89, Penduka1, bebag, bloodflower, Suomi, Mmeryy88, Fiolk@, Paulina89, jestemhela, Nieukowa lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka oni mnie zapisali po prostu na połówkowe, tak też by mnie zapisali nawet jakby to skierowanie działało. To jest jedyne miejsce w mojej okolicy, a i tak 70 km od miejsca mojego zamieszkania. Kolejne to chyba w Warszawie... Specjalista od tych taśm z tego co wyczytałam jest w Gdańsku. A średnio mi się uśmiecha jechać na wizytę 300 km i jeszcze za nią zabulić 300 zł dopóki nie jestem pewna że to właśnie taśmy. Jeśli się okaże że to faktycznie to, wtedy będę kombinować.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta gratuluję kolejnej córy! :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta gratuluję ;-) U mnie z kolei potwierdza się, że marynarze mają samych synów :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta gratuluje córy! Może do 4 razy sztuka :)?

Czarna: no w takim razie rzeczywiście warto do półówkowych zaczekać! Trzymam mocno kciuki za Twojego dzidziusia!

Ciekawa jestem jaki bedziemy mieli wynik w lutym : dziewczynki vs chłopaki :)

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie nie było ale staram sie was czytać regularnie.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt.
    Ja na prenatalnych byłam końcem lipca i juz wtedy lekarz stwierdził ze na pewno dziewczynka.

Pomału zaczęłam kompletować wyprawkę i jakos to idzie. Mamy jednak problem z wózkiem czy moze któraś z was miała Camarelo i moze p podzielić sie opinia?!

Czarna wierze ze wszystko jest dobrze i trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:04

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    MamaZtrójmiasta gratuluję ;-) U mnie z kolei potwierdza się, że marynarze mają samych synów :D

A wiecie może co mają żołnierze? Bo moje Małe takie nieśmiałe... :p

bebag, livia30, Nieukowa lubią tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88, żołnierze to pewnie całą brygadę, płeć nie ma znaczenia, tu liczy się ilość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:30

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

age.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nieśmiałe to pewnie dziewczynka :D Moja córka ukazała się dopiero w 7 miesiącu a synowie od razu się chwalą jak tylko głowica od usg do brzucha przyłożona :D

Papcia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Jak nieśmiałe to pewnie dziewczynka :D Moja córka ukazała się dopiero w 7 miesiącu a synowie od razu się chwalą jak tylko głowica od usg do brzucha przyłożona :D

Chłopcy też mogą być nieśmiali ;) nasz synek się do 21. tygodnia "ukrywał", albo się tyłkiem obracał, albo nogi krzyżował ;P wizyty prywatne mieliśmy średnio co 2 tygodnie, bo ciąża była zagrożona i na początku bliźniacza, a lekarz zawsze dokładnie robił USG...

Drugie też należy raczej do nieśmiałych, pewnie po bracie :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Hehe tak jak czułam trzecia córka! Potwierdza się że informatycy "robią" same dziewczynki. U meza w pracy prawie same dziewczyny sie rodzą;)
    Według Twojej teorii u nas też będzie dziewczynka, zobaczymy!

Czarna, trzymam kciuki żeby skończyło się na chwilowym strachu. Wszystko będzie dobrze, musi!

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ