X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej gin. Miałam isc za tydzień ale powrót infekcji mnie zmusił. Niestety będę brała pimafucin przez całą ciążę bo u mnie nie ma szans na wyleczenie całkowite przed porodem :( ale widziałam za to moje dziecię. Pokazała się ładnie duża dziewczyna :)

paulka86, Fiolk@, Paulina89, Czarnaa94, M@linka, jola0101, zbikowa, Nieukowa, jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na ruchy jak na zbawienie...brzuszka trochę jest, ale przez miesiac urósł niewiele, przynajmniej tak mi sie wydaje. W pierwszej ciazy w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy. Dzis tak jakby cos zapukało dwa razy pod ręka w dole brzucha...mam nadzieje ze to TO i niebawem bedzie sie powtarzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 18:39

M@linka lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuję ruchów maluszka, a tak bardzo bym już chciała. Czasami coś mnie połaskocze od wewnętrznej strony brzucha, ale nie wiem czy to dziecko czy może jelita ;)

Od jutra idę na zwolnienie, strasznie mnie boli brzuch od 8 godzinnego siedzenia :( Chciałam chodzić jak najdłużej, ale teraz nie tylko moje zdanie się liczy, ale także maluszka. Boję się, że zdziadzeję siedząc w domu, ale postaram sobie znaleźć jakieś zajęcie.

oar89jcgiqg4of0h.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutówki :)
    Ostatnio pisałam o plamieniach i okazało się, że luteina podrażniła mi nadżerkę.
    Dodatkowo okazało się, że mam infekcję :( brałam jakieś tabletki przez 6 dni, a ich "wpychanie" co wieczór przyprawiało mnie o dreszcze... Na szczęście już koniec :)
    Ostatnio się znowu zestresowałam, bo w nocy zaczął poboleć mnie brzuch - podbrzusze i jakby jajniki. Na drugi dzień też mnie bolało najczęściej przy zmianie pozycji, ale też jak po prostu siedziałam/leżałam. To były częste krótkotrwałe ukłucia i w necie oczywiście wyczytałam, że to jest powód do zmartwień i powinnam udać się do lekarza. Dziś na szczęście nic nie boli, więc chyba nie będę się tym przejmować.

Korzystając z tego, że brzuch dziś nie bolał postanowiłam pójść na fitness i właśnie mam przypływ endorfinek :P Dodatkowo w tym tygodniu brzuchol wyskoczył tak, że nie da się już ukryć więc jestem cała happy :D:D

To moja pierwsza ciąża, ale wydaję mi się że czuję jak dzidzia sobie pływa. Takie delikatne gilanie na dole brzucha, ale nie wiem może sobie wkręcam...

Teraz czekam na pierwszego kopniaka i staram się myśleć pozytywnie :D

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam tych "gilań" :) A ja czekam i czekam i czekam :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• jola0101 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki z lutego :-) powiedzcie mi jak to jest w karcie lekarz napisał mi ze jestem w 14/15 tygodniu, z usg wyszło ze 15t6d, no i zgłupiałam, a jeszcze udało się zmierzyć główkę HC 11,20 i BPD 3,33 czy te wymiary sa oki ? Jak u Was było? :-)

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie na polowkowe prywatnie?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ja cala ciaze prowadze prywatnie wiec i wszystkie badania tez. Polowkowe robie z 4d i nagraniem na plytke, jak w poprzedniej ciazy. Fajna pamiatka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 21:51

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola0101 wrote:
    Hej dziewczynki z lutego :-) powiedzcie mi jak to jest w karcie lekarz napisał mi ze jestem w 14/15 tygodniu, z usg wyszło ze 15t6d, no i zgłupiałam, a jeszcze udało się zmierzyć główkę HC 11,20 i BPD 3,33 czy te wymiary sa oki ? Jak u Was było? :-)
    W kartę ciazy wpisywany jest zazwyczaj wiek ciazy z ostatniej miesiączki.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, pytanko do wszystkich: robicie USG4d? Chciałąbym mamę zabrać w ramach prezentu, bo to ostatnia szansa (nie planuję wiecej dzieci) żeby ona zobaczyła jak dziecko się zachowuje w łonie matki :) Poza tym dalej nie znam płci bo chodzę tylko na NFZ póki co, no i nie mam za dużo fot a dla pierwszego synka mam zrobiony cały album pięknych fot 3d i nie chcę żeby drugie dziecko czuło się poszkodowane więc wymyśliłam że mu zrobię zamiast albumu 2 filmiki z 20 i 30tc :P

Myślicie że warto? Może któraś w poprzedniej ciąży robiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:34

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam i teraz też będę robić. Wg mnie warto, pamiątka na całe życie :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    ja pójdę i na nfz i prywatnie. Będzie jedna okazja więcej, żeby podejrzeć co tam sie dzieje ::) U nas te badania na fundusz są mega słabe. Mówią tylko, ze wszystko gra i cześć, prywatnie mogę dowiedzieć się ile maleństwo mierzy, czy wszystko ładnie rośnie. Ogólnie jestem spokojniejsza po takim badaniu. Nawet nie szkoda mi kasy. :)

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Justynaa1990 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Miło mi dołączyć do lutowych mam, TP z cyklu 12.02.2017, "rozmiarowe" 04.02.2017

jestemhela lubi tę wiadomość

3jgxdqk3nr2ho5h9.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Teraz zaczynamy 18 tydzień i pytanie mam : Was tez tak kluje brzuch? Najbardziej w okolicy pępka ale raz z lewej strony raz z prawej. .. pokluje,przechodzi, za jakiś czas znowu i tak od dwóch dni... dzis mam gina to oczywiście zapytam ale tak z ciekawości pytam czy tylko ja mam takie dolegliwości :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamuśki!
    Teraz zaczynamy 18 tydzień i pytanie mam : Was tez tak kluje brzuch? Najbardziej w okolicy pępka ale raz z lewej strony raz z prawej. .. pokluje,przechodzi, za jakiś czas znowu i tak od dwóch dni... dzis mam gina to oczywiście zapytam ale tak z ciekawości pytam czy tylko ja mam takie dolegliwości :p

Hej,
    Ja tak miałam całkiem niedawno, po konsultacji z lekarzem stwierdził, że to nic niepokojącego jeśli kłucie nie utrzymuje się (jednostajnie) przez dłuższy czas, ALE wiadomo każdy jest inny więc lepiej i tak dopytaj swojego gin :)

• sandrula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs wrote:
    Hej,
    Ja tak miałam całkiem niedawno, po konsultacji z lekarzem stwierdził, że to nic niepokojącego jeśli kłucie nie utrzymuje się (jednostajnie) przez dłuższy czas, ALE wiadomo każdy jest inny więc lepiej i tak dopytaj swojego gin :)

Właśnie ja tak miałam gdzies koło 8 tygodnia ale trwalo to chwile i lekarz też mówił że to macica sie rozciąga itd. A teraz prawie caly dzień z przerwami :/ wierzę w to ze to mały rośnie i wszystko sie faktycznie rozciąga no ale oczywiście gina będę pytać :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Mama z trojmiasta wow super zazdroszczd :). Kochana powiedz czy ruchy czujesz codziennie bo mi sie zdarzylo noe czyc 2 dni a znow powrocily I to.silniejsze.
    Czasami czuje.mocniej czasami nic. Jak mam stresa ze dluzej nic nie.czuje klade.sie na.plecach i w.miejscu gdzie jest dzieciątko z wyczuciem naciskam z.jedenj strony potem.z.drugiej.i czekam na odpowiedź;) zawsze działa. W poprzednich ciazch tez tak robilam.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.spokojnie juz za moment wszystkie.z.nas beda czuły mocne kopniaki. Czasami bolesne;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tego gilgotania.. JA jeszcze nic nie czuje :(

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli bardzo okolica pepka, jakby przepuklina pepkowa. Pytałam o te połówkowe bo ja chodzę prywatnie i nie wiem jak będzie wyglądać to badanie u lekarza prywatnego choć podejrzewam że też krótko.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ