X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej gin. Miałam isc za tydzień ale powrót infekcji mnie zmusił. Niestety będę brała pimafucin przez całą ciążę bo u mnie nie ma szans na wyleczenie całkowite przed porodem :( ale widziałam za to moje dziecię. Pokazała się ładnie duża dziewczyna :)

paulka86, Fiolk@, Paulina89, Czarnaa94, M@linka, jola0101, zbikowa, Nieukowa, jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na ruchy jak na zbawienie...brzuszka trochę jest, ale przez miesiac urósł niewiele, przynajmniej tak mi sie wydaje. W pierwszej ciazy w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy. Dzis tak jakby cos zapukało dwa razy pod ręka w dole brzucha...mam nadzieje ze to TO i niebawem bedzie sie powtarzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 18:39

M@linka lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuję ruchów maluszka, a tak bardzo bym już chciała. Czasami coś mnie połaskocze od wewnętrznej strony brzucha, ale nie wiem czy to dziecko czy może jelita ;)

Od jutra idę na zwolnienie, strasznie mnie boli brzuch od 8 godzinnego siedzenia :( Chciałam chodzić jak najdłużej, ale teraz nie tylko moje zdanie się liczy, ale także maluszka. Boję się, że zdziadzeję siedząc w domu, ale postaram sobie znaleźć jakieś zajęcie.

oar89jcgiqg4of0h.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutówki :)
    Ostatnio pisałam o plamieniach i okazało się, że luteina podrażniła mi nadżerkę.
    Dodatkowo okazało się, że mam infekcję :( brałam jakieś tabletki przez 6 dni, a ich "wpychanie" co wieczór przyprawiało mnie o dreszcze... Na szczęście już koniec :)
    Ostatnio się znowu zestresowałam, bo w nocy zaczął poboleć mnie brzuch - podbrzusze i jakby jajniki. Na drugi dzień też mnie bolało najczęściej przy zmianie pozycji, ale też jak po prostu siedziałam/leżałam. To były częste krótkotrwałe ukłucia i w necie oczywiście wyczytałam, że to jest powód do zmartwień i powinnam udać się do lekarza. Dziś na szczęście nic nie boli, więc chyba nie będę się tym przejmować.

Korzystając z tego, że brzuch dziś nie bolał postanowiłam pójść na fitness i właśnie mam przypływ endorfinek :P Dodatkowo w tym tygodniu brzuchol wyskoczył tak, że nie da się już ukryć więc jestem cała happy :D:D

To moja pierwsza ciąża, ale wydaję mi się że czuję jak dzidzia sobie pływa. Takie delikatne gilanie na dole brzucha, ale nie wiem może sobie wkręcam...

Teraz czekam na pierwszego kopniaka i staram się myśleć pozytywnie :D

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam tych "gilań" :) A ja czekam i czekam i czekam :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• jola0101 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki z lutego :-) powiedzcie mi jak to jest w karcie lekarz napisał mi ze jestem w 14/15 tygodniu, z usg wyszło ze 15t6d, no i zgłupiałam, a jeszcze udało się zmierzyć główkę HC 11,20 i BPD 3,33 czy te wymiary sa oki ? Jak u Was było? :-)

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie na polowkowe prywatnie?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ja cala ciaze prowadze prywatnie wiec i wszystkie badania tez. Polowkowe robie z 4d i nagraniem na plytke, jak w poprzedniej ciazy. Fajna pamiatka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 21:51

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola0101 wrote:
    Hej dziewczynki z lutego :-) powiedzcie mi jak to jest w karcie lekarz napisał mi ze jestem w 14/15 tygodniu, z usg wyszło ze 15t6d, no i zgłupiałam, a jeszcze udało się zmierzyć główkę HC 11,20 i BPD 3,33 czy te wymiary sa oki ? Jak u Was było? :-)
    W kartę ciazy wpisywany jest zazwyczaj wiek ciazy z ostatniej miesiączki.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, pytanko do wszystkich: robicie USG4d? Chciałąbym mamę zabrać w ramach prezentu, bo to ostatnia szansa (nie planuję wiecej dzieci) żeby ona zobaczyła jak dziecko się zachowuje w łonie matki :) Poza tym dalej nie znam płci bo chodzę tylko na NFZ póki co, no i nie mam za dużo fot a dla pierwszego synka mam zrobiony cały album pięknych fot 3d i nie chcę żeby drugie dziecko czuło się poszkodowane więc wymyśliłam że mu zrobię zamiast albumu 2 filmiki z 20 i 30tc :P

Myślicie że warto? Może któraś w poprzedniej ciąży robiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:34

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam i teraz też będę robić. Wg mnie warto, pamiątka na całe życie :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    ja pójdę i na nfz i prywatnie. Będzie jedna okazja więcej, żeby podejrzeć co tam sie dzieje ::) U nas te badania na fundusz są mega słabe. Mówią tylko, ze wszystko gra i cześć, prywatnie mogę dowiedzieć się ile maleństwo mierzy, czy wszystko ładnie rośnie. Ogólnie jestem spokojniejsza po takim badaniu. Nawet nie szkoda mi kasy. :)

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Justynaa1990 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Miło mi dołączyć do lutowych mam, TP z cyklu 12.02.2017, "rozmiarowe" 04.02.2017

jestemhela lubi tę wiadomość

3jgxdqk3nr2ho5h9.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Teraz zaczynamy 18 tydzień i pytanie mam : Was tez tak kluje brzuch? Najbardziej w okolicy pępka ale raz z lewej strony raz z prawej. .. pokluje,przechodzi, za jakiś czas znowu i tak od dwóch dni... dzis mam gina to oczywiście zapytam ale tak z ciekawości pytam czy tylko ja mam takie dolegliwości :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamuśki!
    Teraz zaczynamy 18 tydzień i pytanie mam : Was tez tak kluje brzuch? Najbardziej w okolicy pępka ale raz z lewej strony raz z prawej. .. pokluje,przechodzi, za jakiś czas znowu i tak od dwóch dni... dzis mam gina to oczywiście zapytam ale tak z ciekawości pytam czy tylko ja mam takie dolegliwości :p

Hej,
    Ja tak miałam całkiem niedawno, po konsultacji z lekarzem stwierdził, że to nic niepokojącego jeśli kłucie nie utrzymuje się (jednostajnie) przez dłuższy czas, ALE wiadomo każdy jest inny więc lepiej i tak dopytaj swojego gin :)

• sandrula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs wrote:
    Hej,
    Ja tak miałam całkiem niedawno, po konsultacji z lekarzem stwierdził, że to nic niepokojącego jeśli kłucie nie utrzymuje się (jednostajnie) przez dłuższy czas, ALE wiadomo każdy jest inny więc lepiej i tak dopytaj swojego gin :)

Właśnie ja tak miałam gdzies koło 8 tygodnia ale trwalo to chwile i lekarz też mówił że to macica sie rozciąga itd. A teraz prawie caly dzień z przerwami :/ wierzę w to ze to mały rośnie i wszystko sie faktycznie rozciąga no ale oczywiście gina będę pytać :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Mama z trojmiasta wow super zazdroszczd :). Kochana powiedz czy ruchy czujesz codziennie bo mi sie zdarzylo noe czyc 2 dni a znow powrocily I to.silniejsze.
    Czasami czuje.mocniej czasami nic. Jak mam stresa ze dluzej nic nie.czuje klade.sie na.plecach i w.miejscu gdzie jest dzieciątko z wyczuciem naciskam z.jedenj strony potem.z.drugiej.i czekam na odpowiedź;) zawsze działa. W poprzednich ciazch tez tak robilam.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.spokojnie juz za moment wszystkie.z.nas beda czuły mocne kopniaki. Czasami bolesne;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tego gilgotania.. JA jeszcze nic nie czuje :(

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli bardzo okolica pepka, jakby przepuklina pepkowa. Pytałam o te połówkowe bo ja chodzę prywatnie i nie wiem jak będzie wyglądać to badanie u lekarza prywatnego choć podejrzewam że też krótko.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ