X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow :)
    My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
    Co do krzywej to w środę też juz dostalam skierowanie :)
    Ostatnio znajoma która jest bodajże w drugim miesiącu ciąży dostała skierowanie na krzywą :o to to chyba jest dopiero za wcześnie. . A chodzi prywatnie..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja slyszalam ze robi sie po 22 czy 24 tygodniu.
    U mnie tez tylko maly brzuszek sterczy wszyscy mowia ze wkrecam ze jestem w ciazy :D
    Od poczatku 4,5kg przytylam

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Czarnaa moja ciaza jest tak inna od tamtej ze niepodejrzewalam nawet ze moze byc ta sama plec a jeszcze to 1 potwierdzenie dziewczyny heh niby zostawialam mozliwosc ze moze byc chlopiec ale to byl tylko 1% ;) plec juz sie niezmieni wyraznie widzialam jajeczka i pitolka takze niema bata ze to pomylka:)
    U mnie tez ciaza zupełnieeeeee inna niż poprzednie z dziwczynkami i tez myślałam ze bedzie inna.płeć a tu podobno trZecia córka. Osobiście wszystko zwalam na uplyw czasu, jestem sporo starsza niz bylam w pierwszej i drugiej ciazy. I wszystko znoszę gorzej.

Dziecie jest.niezmiernie.aktywne;) wydaje.mi sie ze juz dwa razy czulam jak.ma czkawke bylo to po cieplym.mleku z miodem. Pewnie jej zasmakowalo i sie opila słodkiego;) Moja druga cora miala czkawke strasznie często. Śmieszne to wszystko;)

Nitka_lutowa, Helmi lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamuśki!
    Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow :)
    My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
    Oj u mnie waga również ruszyła z kopyta;) strach się bać, co to będzie:) tyle ze u mnie mega widać, nie da się ukryc brzuchacza.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
    A dużo więcej jecie na co dzień?
    Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • bebag Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ponad 3 kg na plusie i całkiem pokaźny brzuszek, w jesiennym płaszczu nie widać, że jestem w ciąży, ale w zwykłych ciuchach nie da się ukryć :)

hamadriada, jestem ciągle głodna, ale staram się jeść co 3h i nie za duże porcje ;) Na szczęście, póki co, urósł mi głównie brzuch i trochę biodra, ale tak ogólnie nie przytyłam ;)

Moja Mała fika jak szalona - ostatnio nawet mąż poczuł, bo brzuch mi falował :) Ale uznaję że to dobry objaw i cieszę się że już nie czekam od usg do usg, tylko czuję dzidziusia :) połówkowe mam za tydzień, zobaczymy co tam zobaczymy, czy Ela nadal będzie Elą, czy może jednak Wojtkiem :D

age.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo , przez to ze siedze w domu ciagle chce mi sie jesc. Poki co od poczatku ciazy +5 kg a nie należe do najszczuplejszych :) po 2 dniach ciszy juz mialam sie na izbe wybierac, ale wczoraj sie rozbrykała, całe szczescie bo juz wpadalam w panike.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
    A dużo więcej jecie na co dzień?
    Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P

A widzisz niekoniecznie ja w 1 ciazy mialam brzuszek od poczatku rosl i rosl i rosl i smarowalam i smarowalam a pod koniec jak opadl wywalilo mi rozstepow jak cholera ,a siostra dostala brzucha dopiero w 7m-c i to nagle szybko ja wysadzilo i nic a nic plaski piekny brzuszek ma teraz...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy kilogram przytyłam dopiero w 19tc, aktualnie mam na plusie 3,9kg ale tylko w brzuszek i biust poszło bo nadal bardzo szczupła jestem i nigdzie nie przytyłam. Brzuszek juz widać u mnie,takiej pileczki nie da się ukryć ale przez to ze jestem szczupła to mi już brzuszek w 10tc było widac. Mam nadzieje ze w koncu trochę przytyje i po ciąży choć parę kg zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:25

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:) Ja tez juz po połówkowych i bedzie druga córeczka :)

Magda86_0309, karolina1488, AguŚka89, Czarnaa94, Paulina89, zbikowa, AleAleksandra lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was skakała na piłce przed porodem? Kiedy można zacząć? Obecnie jestem w 21 tc.

Ja już 8 kg na plusie, ale wszyscy mówią, że zupełnie tego po mnie nie widać, ciuchy też nadal pasują. No to gdzie to poszło? ;p

rrb7y10.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w cycki poszlo :). Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo :) na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piłce skacze sie w ostatnich tygodniach ciazy. Najlepiej jak jest juz donoszona.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe przypomnialo mi sie teraz ile ja sie na tej pilce wyskakalam, po schodach chodzilam, na ktg 4km pieszo zapitalalam I to w rytmie, 40min mi to zajmowalo, seks uprawialismy w kolko a maly bez cesarki to chyba w zyciu by sie nie urodzil, nie mialam nawet pol skurczu, nawet oxy na niego nie podzialala.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Magda w cycki poszlo :). Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo :) na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.

Powiem szczerze, że w cyckach też jakoś tego szczególnie nie widać. Już nawet sprawdzałam, czy waga się nie zepsuła ;p

Mam za to teraz inny problem. Dziewczyny, jestem na L-4 od 28 czerwca. Ostatnią wypłatę od pracodawcy dostałam na 10-go sierpnia (to była wypłata za lipiec). Od wrzesnia powinnam dostawac pieniądze z zusu. Były z tym zawirowania, gdyż mój pracodawca (niestety celowo, ponieważ doskonale znał wszystkie moje dane) w druku Z-3 podał mój niekatualny adres (na L-4 jest aktualny), więc wystąpiła rozbieżność. Ponadto nie podał nr rachunku bankowego, na który od zawsze przelewał mi wypłaty. Czysta złośliwość. Dowiedziałam się o tym, gdy po ponad miesiącu oczekiwania zadzwoniłam do zusu z pytaniem, czemu jeszcze nic nie dostałam. Napisałam do zusu pismo wyjaśniające, odkręciłam tę cała sytuację. Zus mi przysłał pismo, ze w związku z moim pismem będzie kierował środki na podane przeze mnie konto. Wczoraj dostałam pierwszy przelew z zusu i o mało mnie szlag nie trafił. W tytule przelewu czytam, że to świadczenie za wrzesien 2016 r. Ale ja przecież przez 2 miesiące byłam bez kasy i w sierpniu też nic nie dostałam!!! To w takim razie kto mi odda te pieniądze?? Mam być stratna o jeden miesiąc bo mój pracodawca nienależycie wykonywał swe obowiązki?? Czy jest tutaj ktoś, kto był w podobnej sytuacji albo wie, co należy zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jestem załamana sytuacją.

rrb7y10.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 najlepiej będzie gdy zadzwonisz w poniedziałek do Zus-u i wyjaśnisz nieporozumienie. Nerwy Tobie i maleństwo nie pomogą. Mnie się wydaje że to jest płatność za sierpień z nazwą płatności wrześniowej a płatność październikową czyli za wrzesień jeszcze dostaniesz. Najlepiej zadzwonić do oddziału Zus który wypłacił pieniążki. Także nie denerwuj się, wszystko się wyjaśni :)

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda musisz sprawe w zusie wyjasnic... jesli.nie Masz daleko to wybierz sie osobiscie to bynajmiej cie nie splawia...A przez tel to roznie. Jak daleko to dzwon raisin wszystko a.potem pismo z.potwierdzebiem odbioru.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą was może plecy? Normalnie od kilku dni przynajmniej raz dziennie boli mnie w krzyżu :/ :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą, od dawna :( jeszcze parę tygodni temu myślałam, że to przez siedzący tryb pracy, ale teraz jestem na zwolnieniu a ból nie minął :/ boli właśnie w krzyżu, ale nie jest to ból ciągły tylko takie rwanie przy niektórych ruchach :/

age.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez to mam, najgorzej boli w dni kiedy jestem najwiecej w ruchu i nie odpoczywam w ciagu dnia. Wieczorem jest wtedy dramat, jak juz się położe to cięzko mi wstać i się wyprostować i tak ciagnie bol do nogi, więc przypuszczam, że to rwa

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ