X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow :)
    My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
    Co do krzywej to w środę też juz dostalam skierowanie :)
    Ostatnio znajoma która jest bodajże w drugim miesiącu ciąży dostała skierowanie na krzywą :o to to chyba jest dopiero za wcześnie. . A chodzi prywatnie..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja slyszalam ze robi sie po 22 czy 24 tygodniu.
    U mnie tez tylko maly brzuszek sterczy wszyscy mowia ze wkrecam ze jestem w ciazy :D
    Od poczatku 4,5kg przytylam

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Czarnaa moja ciaza jest tak inna od tamtej ze niepodejrzewalam nawet ze moze byc ta sama plec a jeszcze to 1 potwierdzenie dziewczyny heh niby zostawialam mozliwosc ze moze byc chlopiec ale to byl tylko 1% ;) plec juz sie niezmieni wyraznie widzialam jajeczka i pitolka takze niema bata ze to pomylka:)
    U mnie tez ciaza zupełnieeeeee inna niż poprzednie z dziwczynkami i tez myślałam ze bedzie inna.płeć a tu podobno trZecia córka. Osobiście wszystko zwalam na uplyw czasu, jestem sporo starsza niz bylam w pierwszej i drugiej ciazy. I wszystko znoszę gorzej.

Dziecie jest.niezmiernie.aktywne;) wydaje.mi sie ze juz dwa razy czulam jak.ma czkawke bylo to po cieplym.mleku z miodem. Pewnie jej zasmakowalo i sie opila słodkiego;) Moja druga cora miala czkawke strasznie często. Śmieszne to wszystko;)

Nitka_lutowa, Helmi lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamuśki!
    Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow :)
    My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
    Oj u mnie waga również ruszyła z kopyta;) strach się bać, co to będzie:) tyle ze u mnie mega widać, nie da się ukryc brzuchacza.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
    A dużo więcej jecie na co dzień?
    Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • bebag Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ponad 3 kg na plusie i całkiem pokaźny brzuszek, w jesiennym płaszczu nie widać, że jestem w ciąży, ale w zwykłych ciuchach nie da się ukryć :)

hamadriada, jestem ciągle głodna, ale staram się jeść co 3h i nie za duże porcje ;) Na szczęście, póki co, urósł mi głównie brzuch i trochę biodra, ale tak ogólnie nie przytyłam ;)

Moja Mała fika jak szalona - ostatnio nawet mąż poczuł, bo brzuch mi falował :) Ale uznaję że to dobry objaw i cieszę się że już nie czekam od usg do usg, tylko czuję dzidziusia :) połówkowe mam za tydzień, zobaczymy co tam zobaczymy, czy Ela nadal będzie Elą, czy może jednak Wojtkiem :D

age.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo , przez to ze siedze w domu ciagle chce mi sie jesc. Poki co od poczatku ciazy +5 kg a nie należe do najszczuplejszych :) po 2 dniach ciszy juz mialam sie na izbe wybierac, ale wczoraj sie rozbrykała, całe szczescie bo juz wpadalam w panike.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
    A dużo więcej jecie na co dzień?
    Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P

A widzisz niekoniecznie ja w 1 ciazy mialam brzuszek od poczatku rosl i rosl i rosl i smarowalam i smarowalam a pod koniec jak opadl wywalilo mi rozstepow jak cholera ,a siostra dostala brzucha dopiero w 7m-c i to nagle szybko ja wysadzilo i nic a nic plaski piekny brzuszek ma teraz...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy kilogram przytyłam dopiero w 19tc, aktualnie mam na plusie 3,9kg ale tylko w brzuszek i biust poszło bo nadal bardzo szczupła jestem i nigdzie nie przytyłam. Brzuszek juz widać u mnie,takiej pileczki nie da się ukryć ale przez to ze jestem szczupła to mi już brzuszek w 10tc było widac. Mam nadzieje ze w koncu trochę przytyje i po ciąży choć parę kg zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:25

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:) Ja tez juz po połówkowych i bedzie druga córeczka :)

Magda86_0309, karolina1488, AguŚka89, Czarnaa94, Paulina89, zbikowa, AleAleksandra lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was skakała na piłce przed porodem? Kiedy można zacząć? Obecnie jestem w 21 tc.

Ja już 8 kg na plusie, ale wszyscy mówią, że zupełnie tego po mnie nie widać, ciuchy też nadal pasują. No to gdzie to poszło? ;p

rrb7y10.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w cycki poszlo :). Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo :) na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piłce skacze sie w ostatnich tygodniach ciazy. Najlepiej jak jest juz donoszona.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe przypomnialo mi sie teraz ile ja sie na tej pilce wyskakalam, po schodach chodzilam, na ktg 4km pieszo zapitalalam I to w rytmie, 40min mi to zajmowalo, seks uprawialismy w kolko a maly bez cesarki to chyba w zyciu by sie nie urodzil, nie mialam nawet pol skurczu, nawet oxy na niego nie podzialala.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Magda w cycki poszlo :). Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo :) na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.

Powiem szczerze, że w cyckach też jakoś tego szczególnie nie widać. Już nawet sprawdzałam, czy waga się nie zepsuła ;p

Mam za to teraz inny problem. Dziewczyny, jestem na L-4 od 28 czerwca. Ostatnią wypłatę od pracodawcy dostałam na 10-go sierpnia (to była wypłata za lipiec). Od wrzesnia powinnam dostawac pieniądze z zusu. Były z tym zawirowania, gdyż mój pracodawca (niestety celowo, ponieważ doskonale znał wszystkie moje dane) w druku Z-3 podał mój niekatualny adres (na L-4 jest aktualny), więc wystąpiła rozbieżność. Ponadto nie podał nr rachunku bankowego, na który od zawsze przelewał mi wypłaty. Czysta złośliwość. Dowiedziałam się o tym, gdy po ponad miesiącu oczekiwania zadzwoniłam do zusu z pytaniem, czemu jeszcze nic nie dostałam. Napisałam do zusu pismo wyjaśniające, odkręciłam tę cała sytuację. Zus mi przysłał pismo, ze w związku z moim pismem będzie kierował środki na podane przeze mnie konto. Wczoraj dostałam pierwszy przelew z zusu i o mało mnie szlag nie trafił. W tytule przelewu czytam, że to świadczenie za wrzesien 2016 r. Ale ja przecież przez 2 miesiące byłam bez kasy i w sierpniu też nic nie dostałam!!! To w takim razie kto mi odda te pieniądze?? Mam być stratna o jeden miesiąc bo mój pracodawca nienależycie wykonywał swe obowiązki?? Czy jest tutaj ktoś, kto był w podobnej sytuacji albo wie, co należy zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jestem załamana sytuacją.

rrb7y10.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 najlepiej będzie gdy zadzwonisz w poniedziałek do Zus-u i wyjaśnisz nieporozumienie. Nerwy Tobie i maleństwo nie pomogą. Mnie się wydaje że to jest płatność za sierpień z nazwą płatności wrześniowej a płatność październikową czyli za wrzesień jeszcze dostaniesz. Najlepiej zadzwonić do oddziału Zus który wypłacił pieniążki. Także nie denerwuj się, wszystko się wyjaśni :)

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda musisz sprawe w zusie wyjasnic... jesli.nie Masz daleko to wybierz sie osobiscie to bynajmiej cie nie splawia...A przez tel to roznie. Jak daleko to dzwon raisin wszystko a.potem pismo z.potwierdzebiem odbioru.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą was może plecy? Normalnie od kilku dni przynajmniej raz dziennie boli mnie w krzyżu :/ :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą, od dawna :( jeszcze parę tygodni temu myślałam, że to przez siedzący tryb pracy, ale teraz jestem na zwolnieniu a ból nie minął :/ boli właśnie w krzyżu, ale nie jest to ból ciągły tylko takie rwanie przy niektórych ruchach :/

age.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez to mam, najgorzej boli w dni kiedy jestem najwiecej w ruchu i nie odpoczywam w ciagu dnia. Wieczorem jest wtedy dramat, jak juz się położe to cięzko mi wstać i się wyprostować i tak ciagnie bol do nogi, więc przypuszczam, że to rwa

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ