Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki!
Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow
My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
Co do krzywej to w środę też juz dostalam skierowanie
Ostatnio znajoma która jest bodajże w drugim miesiącu ciąży dostała skierowanie na krzywą :o to to chyba jest dopiero za wcześnie. . A chodzi prywatnie..
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Nitka_lutowa wrote:Czarnaa moja ciaza jest tak inna od tamtej ze niepodejrzewalam nawet ze moze byc ta sama plec a jeszcze to 1 potwierdzenie dziewczyny heh niby zostawialam mozliwosc ze moze byc chlopiec ale to byl tylko 1%
plec juz sie niezmieni wyraznie widzialam jajeczka i pitolka takze niema bata ze to pomylka:)
Dziecie jest.niezmiernie.aktywne;) wydaje.mi sie ze juz dwa razy czulam jak.ma czkawke bylo to po cieplym.mleku z miodem. Pewnie jej zasmakowalo i sie opila słodkiego;) Moja druga cora miala czkawke strasznie często. Śmieszne to wszystko;)
Nitka_lutowa, Helmi lubią tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
sandrula wrote:Hej mamuśki!
Gratuluje zdrowych dziewczynek i chłopczykow
My z Błażejkiem rosniemy:D aż sie przerazilam bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 4 kg :o a komu powiem ze zaczęłam 6 miesiac to wszyscy mowia ze nie widać :p
córeczka 2010 córeczka 2012 -
No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
A dużo więcej jecie na co dzień?
Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja mam już ponad 3 kg na plusie i całkiem pokaźny brzuszek, w jesiennym płaszczu nie widać, że jestem w ciąży, ale w zwykłych ciuchach nie da się ukryć
hamadriada, jestem ciągle głodna, ale staram się jeść co 3h i nie za duże porcjeNa szczęście, póki co, urósł mi głównie brzuch i trochę biodra, ale tak ogólnie nie przytyłam
Moja Mała fika jak szalona - ostatnio nawet mąż poczuł, bo brzuch mi falowałAle uznaję że to dobry objaw i cieszę się że już nie czekam od usg do usg, tylko czuję dzidziusia
połówkowe mam za tydzień, zobaczymy co tam zobaczymy, czy Ela nadal będzie Elą, czy może jednak Wojtkiem
-
Ja tak samo , przez to ze siedze w domu ciagle chce mi sie jesc. Poki co od poczatku ciazy +5 kg a nie należe do najszczuplejszych
po 2 dniach ciszy juz mialam sie na izbe wybierac, ale wczoraj sie rozbrykała, całe szczescie bo juz wpadalam w panike.
-
hamadriada wrote:No u mnie się też ruszyła, ale dopiero 0,5 kg na plusie w stosunku do okresu sprzed ciąży, natomiast obwód talii już 14 cm do przodu, choć nadal w luźnych ciuchach nie wyglądam ciążowo. W sumie to te z Was, którym wcześniej zaczął brzuszek i waga rosnąć, przynajmniej będą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów...
A dużo więcej jecie na co dzień?
Ja na pewno zwiększyłam porcje i ich częstotliwość, a i tak ciągle jestem głodna:P
A widzisz niekoniecznie ja w 1 ciazy mialam brzuszek od poczatku rosl i rosl i rosl i smarowalam i smarowalam a pod koniec jak opadl wywalilo mi rozstepow jak cholera ,a siostra dostala brzucha dopiero w 7m-c i to nagle szybko ja wysadzilo i nic a nic plaski piekny brzuszek ma teraz... -
Ja pierwszy kilogram przytyłam dopiero w 19tc, aktualnie mam na plusie 3,9kg ale tylko w brzuszek i biust poszło bo nadal bardzo szczupła jestem i nigdzie nie przytyłam. Brzuszek juz widać u mnie,takiej pileczki nie da się ukryć ale przez to ze jestem szczupła to mi już brzuszek w 10tc było widac. Mam nadzieje ze w koncu trochę przytyje i po ciąży choć parę kg zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:25
Nasze największe Szczęście
-
Hej kobietki:) Ja tez juz po połówkowych i bedzie druga córeczka
Magda86_0309, karolina1488, AguŚka89, Czarnaa94, Paulina89, zbikowa, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Magda w cycki poszlo
. Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo
na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Hehe przypomnialo mi sie teraz ile ja sie na tej pilce wyskakalam, po schodach chodzilam, na ktg 4km pieszo zapitalalam I to w rytmie, 40min mi to zajmowalo, seks uprawialismy w kolko a maly bez cesarki to chyba w zyciu by sie nie urodzil, nie mialam nawet pol skurczu, nawet oxy na niego nie podzialala.
-
Agatka_46 wrote:Magda w cycki poszlo
. Ja.na razie 0,5kg na plusie ale ja mam nadwage wiec dobrze ze nie tyje za bardzo
na poczatku schudlam 5kg I to wrocilo już, wiec te 0,5 to waga w stosunku do waga z przed ciazy.
Powiem szczerze, że w cyckach też jakoś tego szczególnie nie widać. Już nawet sprawdzałam, czy waga się nie zepsuła ;p
Mam za to teraz inny problem. Dziewczyny, jestem na L-4 od 28 czerwca. Ostatnią wypłatę od pracodawcy dostałam na 10-go sierpnia (to była wypłata za lipiec). Od wrzesnia powinnam dostawac pieniądze z zusu. Były z tym zawirowania, gdyż mój pracodawca (niestety celowo, ponieważ doskonale znał wszystkie moje dane) w druku Z-3 podał mój niekatualny adres (na L-4 jest aktualny), więc wystąpiła rozbieżność. Ponadto nie podał nr rachunku bankowego, na który od zawsze przelewał mi wypłaty. Czysta złośliwość. Dowiedziałam się o tym, gdy po ponad miesiącu oczekiwania zadzwoniłam do zusu z pytaniem, czemu jeszcze nic nie dostałam. Napisałam do zusu pismo wyjaśniające, odkręciłam tę cała sytuację. Zus mi przysłał pismo, ze w związku z moim pismem będzie kierował środki na podane przeze mnie konto. Wczoraj dostałam pierwszy przelew z zusu i o mało mnie szlag nie trafił. W tytule przelewu czytam, że to świadczenie za wrzesien 2016 r. Ale ja przecież przez 2 miesiące byłam bez kasy i w sierpniu też nic nie dostałam!!! To w takim razie kto mi odda te pieniądze?? Mam być stratna o jeden miesiąc bo mój pracodawca nienależycie wykonywał swe obowiązki?? Czy jest tutaj ktoś, kto był w podobnej sytuacji albo wie, co należy zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jestem załamana sytuacją. -
Magda86_0309 najlepiej będzie gdy zadzwonisz w poniedziałek do Zus-u i wyjaśnisz nieporozumienie. Nerwy Tobie i maleństwo nie pomogą. Mnie się wydaje że to jest płatność za sierpień z nazwą płatności wrześniowej a płatność październikową czyli za wrzesień jeszcze dostaniesz. Najlepiej zadzwonić do oddziału Zus który wypłacił pieniążki. Także nie denerwuj się, wszystko się wyjaśni
-
Magda musisz sprawe w zusie wyjasnic... jesli.nie Masz daleko to wybierz sie osobiscie to bynajmiej cie nie splawia...A przez tel to roznie. Jak daleko to dzwon raisin wszystko a.potem pismo z.potwierdzebiem odbioru.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017