X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od niedawna boli kość ogonowa i krzyże, szczególnie jak dłużej siedzę, kilka razy dziennie tak mnie boli, że na prawej nodze nie mogę stanąć ale po kilku minutach przechodzi na szczęście

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miałyście podane na usg połówkowym tętno płodu. Ja zaczynam znowu schizować. W 12 tc tętno małego wynosiło 161, później w 19 tc na IP 181. A na połówkowym tylko podane: czynność serca obecna i zaczynam się martwić, czy lekarz specjalnie nie podał bo coś nie tak... masakra :(

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmonis spokojnie u mnoe tez wpisane jedynie prawidlowe ale mowil mi ze 140 i co miesiac tyle samo...

Mnie plecy bola juz od dawna szczegolnie krzyz juz przywyklam;)

mmonis lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmonis nawet tak nie myśl! Gdyby cokolwiek było nie tak na pewno by to odnotował i skierował Cie na badania. Poszukaj czy nie masz takiego zdjęcia z usg z czynnoscia serca, albo z jakimis danymi

mmonis lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrót to chyba FHR. U mnie na zdjeciach z usg jest to wpisane

mmonis lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis jakby coś było nie tak to lekarz na pewno by reagował, nie martw się. Nam lekarz na polowkowym mówił, że tętno jest 140 i ze jest ono prawidłowe a w karcie ciazy nie wpisał nic, z reszta on tak bazgroli, że i tak nie mogę nic wyczytać co tam pisze

mmonis lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane. Też mi się wydaje, że gdyby coś było nie tak wysłałby mnie na dalszą diagnostykę. W końcu się pod badaniem podpisuje. Uspokoiłyście mnie. Dzięki. Myślałam, że to standard mierzenie i wpisywanie FHR w wynik badań połówkowych. A na zdjęciu właśnie nie ma liczbowo podanego tętna, jest tylko wykres czynności serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 20:51

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie też często bolą plecy jak długo siedzę i ogólnie jak w ciągu dnia nie poleżę trochę. Myślę że trzeba przywyknąć do tego i starać się w ciągu dnia położyć chociaż na 5 minutek jak jest możliwość.
    Mnie jeszcze boli okropnie spojenie, aż słyszę jak mi kości chrupią. Najgorzej jest wieczorem bo jak już się położę i jeszcze wstaję do małej czy do toalety to nie mogę wstać i pierwsze 2-3 kroki są bardzo bolesne. Poza tym od kilku dni boli mnie nawet przy chodzeniu jak wyjdę na spacer np. Martwi mnie to bo w poprzedniej ciąży miałam to samo, tak się ciało przygotowuje do porodu, ale to było w 37 tc a nie w 23!!! Na szczęście dziś mam wizytę to powiem lekarzowi.

mmonis na pewno jest wszystko dobrze, co Ty sobie wkręcasz :P Jakby coś było nie tak to na pewno byś o tym wiedziała :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa, daj koniecznie znac co Ci na to powie lekarz.
    Mam tak samo, a tak jak mowisz poprzednio zaczelo sie mooooze w 35 tygodniu. Teraz gdzies od tygodnia masakra u mnie.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Dni coraz chłodniejsze rozglądam się za jakimiś wygodnymi spodniami. Najlepiej jakieś ocieplane legginsy. Czy któraś z Was coś poleci? Zamawiał ktoś może na allegro i ma sprawdzone namiary? Pozdrawiam :)

bebag lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam z bon prix

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam z allegro ale raczej są słabej jakości. Już się zmechaciły.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny tekst usłyszałam od mojej kochanej teściowej "a po co ta szkoła rodzenia, potrzebna ci". Dodam, ze rano powiedziała ze ona ze mna musi jechac do sklepu dzieciecego bo sie nie znam i ona MUSI mi powiedzieć co i ile kupic małej ale jak już obliczyla to całe opakowanie pieluch tetrowych. Kobiety jak tu nie.zwariować zaraz powie ze lepiej bedzie jak to ona wychowa moje dziecko. Masakraaa...

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska chyba im wcześniej dasz jej znać, ze sobie tego nie życzysz tym będzie lepiej :/

Fiolka podbobno H&M ma dobre jakosciowo legginsy dla kobiet w ciąży ale nie wiem czy ocieplane

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teksty to ja jestem w ciąży a nie ty albo jestem dorosłą kobietą nie działają na nia. Zostaje tylko wulgarne spierda... ale nie chciałam tego używać bo swojej mamie też bym nie powiedziała. Ale jest do tego blizej niz dalej bo jest gorsza niz ten bolacy krzyż. Dzisiaj przyszla poduszka ciążowa zeraz bede testować :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89, moja teściowa podobno wpadła w szał zakupów dla dziecka, a mnie o tym nawet nie poinformowała (wiem od szwagierki) - ależ będzie zdziwiona jak pewnie za 3/4 rzeczy podziękuję :D
    Ale i tak hitem jest mój teściu, który ostatnio naskoczył na mojego męża, jak powiedział, że chciałby być przy porodzie. Zaczął fukać, że ale jak to, że to babskie sprawy... myślałam że w niego czymś rzucę, na szczęście nie odwiedzamy teściów za często więc i nerw mniej :D
    A Ty jesteś skazana na wspólne przebywanie? Bo jeśli nie, to na Twoim miejscu po prostu ograniczyłabym kontakty :) Ja nawet z moją mamą trochę ograniczyłam jak mi zaczęła udzielać nieproszona miliona rad :D

Vriola, fajne te legginsy z bonprix? Jak jakościowo się prezentują? :)

age.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mieszkamy w jednym wielorodzinnym domu. Co prawda mamy swoją część domu ale niestety wspólna dużą kuchnię i stąd te spotkania z nią :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na bycie mojego męża przy porodzie też się oburzyła. Powiedziała, że to jest chwila intymna dla kobiety :? tylko ciekawe bo mój mąż był obecny przy jak nazwę to "zrobieniu dziecka" i przecież zna moje ciało. Z resztą on chce być przy mnie przy narodzinach.
    No ale jak to teściowa stwierdziła, że małżeństwa się rozstają bo chłop się napatrzy. Taka z niej filozofka. Średniowiecze

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka89, współczuję :( pozostaje Ci uzbroić się w cierpliwość i olewać komentarze, przy buzujących hormonach to nie jest łatwe :/ No i chyba warto wyznaczyć jakieś granice, że ona swój czas na wychowanie dzieci już miała, teraz Wasza kolej :] Mój mąż na komentarze o porodzie odpowiedział dokładnie to co Ty napisałaś, że skoro był przy robieniu to i poród jest raczej jego sprawą, ale teść wie swoje... ja tylko dodałam, że jego na poród nie zapraszam więc nie ma powodów do zmartwień (tak jestem typem awanturującym się) :D

age.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Współczuję. U mnie na szczęście rodzice daleko, teść się nie wtrąca, teściowa tylko raz w temacie cesarskiego cięcia ("absolutnie! to operacja!")

No a Tobie Aguska mogę doradzić unikanie spotkań z nią i zmiany tematów.
    Chociaż wiem, że nie jest to łatwe...:(

Dzisiaj też zadzwoniła moja mama i usłyszała, że mam katar i zaczęło się "o Boże o Boże, jedz to, wymocz nogi, weź polopirynę (?!)..." Więc jej powiedziałam grzecznie, że byłam u lekarza dostałam wytyczne i będę żyć. Ale nie, ona dalej swoje "matko kochana, leki Ci zapisał, a jakie? a gdzieś się zaziębiła? pewnie Ł. Cie zaraził! czosnek jedz i rosół ugotuj i polopiryna i nogi..."
    Mówię jeszcze raz, że byłam u lekarza, wszystko ok, jestem dorosła i przecież się nie głodzę! I jak nie przestanie to się rozłączę. A gdzie tam ... dalej "A jakie leki? A antybiotyk? A że nic nie jem, nie dbam o siebie i że ona MI MÓWIŁA ŻE MUSZĘ JEŚĆ..." No nie wytrzymałam i się rozłączyłam zgodnie z obietnicą :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ