X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    To wlasnie sa skurcze brixtona-hiksa:) no i prawidlowo ze Cie nieboli ciesz sie:) jak bedzie bolalo i twardnialo to niedobrze a tak to niech macica cwiczy sobie...

A no to dobrze ;)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przechodzi po ok1-2 min wiec nospy nie.musze brac...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno bardzo podnosi zelazo pokrzywa ja dzis kupilam herbatke z pokrzywy i zamierzam wyprobowac napewno nie zaszkodzi tymbardziej w tak mroooozne dni ;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli brzuch czesto ale bez skurczy, bola mnie glownie miesnie, ciezko mi sie ulozyc w nocy, boli mnie jak siedze duzo zgieta w pol I jak sie schylam. W nocy zaczely mi sie skurcze ale nog, lyknelam dzis magnez. Ja mam ostatnio ogromne parcie na pistacje... droga to zachcianka ale ma duzo witamin z grupy B I miedzy innymi zelazo. Czuje sie usprawiedliwiona jak wysylam meza po kolejne paczki, w koncu to dla zdrowia :-)

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dziewczyny podobno bardzo podnosi zelazo pokrzywa ja dzis kupilam herbatke z pokrzywy i zamierzam wyprobowac napewno nie zaszkodzi tymbardziej w tak mroooozne dni ;)

Na mnie nie działa nic, ani tabletki ani buraki, szpinak, kakao. :/ Nie pozbędę się małpy anemii.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89, ja kiedyś dowiedziałam się od pań pielęgniarek pobierających krew od honorowych krwiodawców, że najlepiej przyswaja się żelazo z mięcha. Kazały jeść dużo wołowiny, wątróbki (ale wątróbka w ciąży niestety nie jest wskazana). Ja jem dużo więcej czerwonego mięsa teraz (właśnie gotuję boeuf strogonowa - w życiu bym tego nie robiła, gdyby nie te słabsze wyniki), sama jestem ciekawa, czy coś podskoczy mi ta hemoglobina - 15 idę na badania więc się okaże :)

age.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczęły męczyć skurcze łydek, co drugą noc strasznie bolesne i dokuczliwe :(

Aleksandra
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Ja dziś byłam na badaniach w tym glukoza i na szczęście nie było tak źle. Pewnie dlatego, bo bardzo lubię słodycze i nie zrobiło to na mnie wrażenia :P
    wyniki powinny być wieczorem :)

Ja miewam takie skurcze już od 18tc :O ale ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok i jeśli dzieję się to tylko kilka razy dziennie to nie ma się co przejmować...

Ostatnio w wtorek w nocy miałam mega schizę, bo bolał mnie żołądek ale tak na maxa że nie spałam całą noc i bałam się, że się strułam a mała w ogóle nie dawała o sobie znać:(. Rano nie przeszło uznałam, że może mam jakieś skurcze, coś mi napiera na narządy, albo że Pola się tak ułożyła. Postanowiłam wziąć no spe i od razu przeszło :D nie mam pojęcia o co chodzi i z utęsknieniem wyczekuję na wizytę, która już we wtorek :)
    Na szczęście mała dziś szaleję cały dzień, więc trochę się uspokoiłam :P

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni walczę z koszmarnym bólem spojenia łonowego. Mąż musi mi nawet skarpetki zakładać bo nie jestem w stanie podnieść nogi do góry. :(Mało tego jeszcze się przeziębiłam. :( Tyle dobrego, że Franio dokazuje, tydzień temu byliśmy u ginekologa i sprawdził Małemu już wszystkie potrzebne parametry i całe szczęście jest zdrów jak ryba, o tydzień wyprzedza termin z om, 23t+6dn ważył już 720g. Ja od początku ciąży jestem 8kg na plusie ale się bardzo pilnuje i ćwiczę. Oczywiście od tygodnia już nie ćwiczę bo ledwie się poruszam i mam nadzieję, że ten cholerny ból minie.

125e5056ef.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy wpis na blogu, zapraszam w wolnej chwili

http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356929296,title,O-obrotach-cial-plodowych,index.html

rrb7y10.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309, przeczytałam - bardzo dobrze się czyta :) a propos tych mądrych poradników to ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i tam właśnie tak fajnie było opisane jak nie ma co się przejmować tym co jest napisane w książkach, bo każda kobieta jest inna :) i tam właśnie główna bohaterka ruchy poczuła jakoś późno - od razu to mi się skojarzyło jak czytałam Twój wpis :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandraola wrote:
    a mnie zaczęły męczyć skurcze łydek, co drugą noc strasznie bolesne i dokuczliwe :(

Na szczęście nie co drugą noc,ale również zaczeły lapać mnie skurcze łydek. Raz jedna noga raz druga.:) Ostatnio Pani Doktor zaleciła brac Asmac Forte.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce :(

Az takie masz kurcze lydek?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma założony krążek lub szewek?

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....

dzidziol
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odczytałam dzisiejsze wyniki z badania krwi i anemio witaj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 18:55

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:
    hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....

Ja mam puls 70 a ciśnienie przeważnie 100 na 60 ale czasem mam nawet 79 na 59 także ogólnie od zawsze mam mega niskie i w ciąży tak samo (przed ciążą nie raz puls miałam nawet niewyczuwalny na aparacie ;) )

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:

Ja mam puls koło 100 w trakcie odpoczynku. Pytałam o to położną, to powiedziała, że teraz jak jest więcej krwi to tak sobie organizm radzi, aby ją przepompować, ale Ty masz naprawdę już sporo. Ja bym spytała o to lekarza na najbliższej wizycie.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tu problem bo wizyta dopiero mam 22go. jak jutro tez tak bedzie to podjade na IP sie zapytac ...

dzidziol
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ