Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie boli brzuch czesto ale bez skurczy, bola mnie glownie miesnie, ciezko mi sie ulozyc w nocy, boli mnie jak siedze duzo zgieta w pol I jak sie schylam. W nocy zaczely mi sie skurcze ale nog, lyknelam dzis magnez. Ja mam ostatnio ogromne parcie na pistacje... droga to zachcianka ale ma duzo witamin z grupy B I miedzy innymi zelazo. Czuje sie usprawiedliwiona jak wysylam meza po kolejne paczki, w koncu to dla zdrowia
-
Nitka_lutowa wrote:Dziewczyny podobno bardzo podnosi zelazo pokrzywa ja dzis kupilam herbatke z pokrzywy i zamierzam wyprobowac napewno nie zaszkodzi tymbardziej w tak mroooozne dni
Na mnie nie działa nic, ani tabletki ani buraki, szpinak, kakao.Nie pozbędę się małpy anemii.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Goździk89, ja kiedyś dowiedziałam się od pań pielęgniarek pobierających krew od honorowych krwiodawców, że najlepiej przyswaja się żelazo z mięcha. Kazały jeść dużo wołowiny, wątróbki (ale wątróbka w ciąży niestety nie jest wskazana). Ja jem dużo więcej czerwonego mięsa teraz (właśnie gotuję boeuf strogonowa - w życiu bym tego nie robiła, gdyby nie te słabsze wyniki), sama jestem ciekawa, czy coś podskoczy mi ta hemoglobina - 15 idę na badania więc się okaże
-
Hej, hej
Ja dziś byłam na badaniach w tym glukoza i na szczęście nie było tak źle. Pewnie dlatego, bo bardzo lubię słodycze i nie zrobiło to na mnie wrażenia
wyniki powinny być wieczorem
Ja miewam takie skurcze już od 18tcale ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok i jeśli dzieję się to tylko kilka razy dziennie to nie ma się co przejmować...
Ostatnio w wtorek w nocy miałam mega schizę, bo bolał mnie żołądek ale tak na maxa że nie spałam całą noc i bałam się, że się strułam a mała w ogóle nie dawała o sobie znać. Rano nie przeszło uznałam, że może mam jakieś skurcze, coś mi napiera na narządy, albo że Pola się tak ułożyła. Postanowiłam wziąć no spe i od razu przeszło
nie mam pojęcia o co chodzi i z utęsknieniem wyczekuję na wizytę, która już we wtorek
Na szczęście mała dziś szaleję cały dzień, więc trochę się uspokoiłam
-
Ja od kilku dni walczę z koszmarnym bólem spojenia łonowego. Mąż musi mi nawet skarpetki zakładać bo nie jestem w stanie podnieść nogi do góry. :(Mało tego jeszcze się przeziębiłam.
Tyle dobrego, że Franio dokazuje, tydzień temu byliśmy u ginekologa i sprawdził Małemu już wszystkie potrzebne parametry i całe szczęście jest zdrów jak ryba, o tydzień wyprzedza termin z om, 23t+6dn ważył już 720g. Ja od początku ciąży jestem 8kg na plusie ale się bardzo pilnuje i ćwiczę. Oczywiście od tygodnia już nie ćwiczę bo ledwie się poruszam i mam nadzieję, że ten cholerny ból minie.
-
Magda86_0309, przeczytałam - bardzo dobrze się czyta
a propos tych mądrych poradników to ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i tam właśnie tak fajnie było opisane jak nie ma co się przejmować tym co jest napisane w książkach, bo każda kobieta jest inna
i tam właśnie główna bohaterka ruchy poczuła jakoś późno - od razu to mi się skojarzyło jak czytałam Twój wpis
-
nick nieaktualnyaleksandraola wrote:a mnie zaczęły męczyć skurcze łydek, co drugą noc strasznie bolesne i dokuczliwe
Na szczęście nie co drugą noc,ale również zaczeły lapać mnie skurcze łydek. Raz jedna noga raz druga.Ostatnio Pani Doktor zaleciła brac Asmac Forte.
AleAleksandra lubi tę wiadomość
-
Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:41
-
Nieukowa wrote:Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce
Az takie masz kurcze lydek?
-
dzidziol wrote:hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....
Ja mam puls 70 a ciśnienie przeważnie 100 na 60 ale czasem mam nawet 79 na 59 także ogólnie od zawsze mam mega niskie i w ciąży tak samo (przed ciążą nie raz puls miałam nawet niewyczuwalny na aparacie)
Nasze największe Szczęście
-
dzidziol wrote:hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....
Ja mam puls koło 100 w trakcie odpoczynku. Pytałam o to położną, to powiedziała, że teraz jak jest więcej krwi to tak sobie organizm radzi, aby ją przepompować, ale Ty masz naprawdę już sporo. Ja bym spytała o to lekarza na najbliższej wizycie.
2015 Aniołek
2017 Synuś