X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    To wlasnie sa skurcze brixtona-hiksa:) no i prawidlowo ze Cie nieboli ciesz sie:) jak bedzie bolalo i twardnialo to niedobrze a tak to niech macica cwiczy sobie...

A no to dobrze ;)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przechodzi po ok1-2 min wiec nospy nie.musze brac...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno bardzo podnosi zelazo pokrzywa ja dzis kupilam herbatke z pokrzywy i zamierzam wyprobowac napewno nie zaszkodzi tymbardziej w tak mroooozne dni ;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli brzuch czesto ale bez skurczy, bola mnie glownie miesnie, ciezko mi sie ulozyc w nocy, boli mnie jak siedze duzo zgieta w pol I jak sie schylam. W nocy zaczely mi sie skurcze ale nog, lyknelam dzis magnez. Ja mam ostatnio ogromne parcie na pistacje... droga to zachcianka ale ma duzo witamin z grupy B I miedzy innymi zelazo. Czuje sie usprawiedliwiona jak wysylam meza po kolejne paczki, w koncu to dla zdrowia :-)

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dziewczyny podobno bardzo podnosi zelazo pokrzywa ja dzis kupilam herbatke z pokrzywy i zamierzam wyprobowac napewno nie zaszkodzi tymbardziej w tak mroooozne dni ;)

Na mnie nie działa nic, ani tabletki ani buraki, szpinak, kakao. :/ Nie pozbędę się małpy anemii.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89, ja kiedyś dowiedziałam się od pań pielęgniarek pobierających krew od honorowych krwiodawców, że najlepiej przyswaja się żelazo z mięcha. Kazały jeść dużo wołowiny, wątróbki (ale wątróbka w ciąży niestety nie jest wskazana). Ja jem dużo więcej czerwonego mięsa teraz (właśnie gotuję boeuf strogonowa - w życiu bym tego nie robiła, gdyby nie te słabsze wyniki), sama jestem ciekawa, czy coś podskoczy mi ta hemoglobina - 15 idę na badania więc się okaże :)

age.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczęły męczyć skurcze łydek, co drugą noc strasznie bolesne i dokuczliwe :(

Aleksandra
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Ja dziś byłam na badaniach w tym glukoza i na szczęście nie było tak źle. Pewnie dlatego, bo bardzo lubię słodycze i nie zrobiło to na mnie wrażenia :P
    wyniki powinny być wieczorem :)

Ja miewam takie skurcze już od 18tc :O ale ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok i jeśli dzieję się to tylko kilka razy dziennie to nie ma się co przejmować...

Ostatnio w wtorek w nocy miałam mega schizę, bo bolał mnie żołądek ale tak na maxa że nie spałam całą noc i bałam się, że się strułam a mała w ogóle nie dawała o sobie znać:(. Rano nie przeszło uznałam, że może mam jakieś skurcze, coś mi napiera na narządy, albo że Pola się tak ułożyła. Postanowiłam wziąć no spe i od razu przeszło :D nie mam pojęcia o co chodzi i z utęsknieniem wyczekuję na wizytę, która już we wtorek :)
    Na szczęście mała dziś szaleję cały dzień, więc trochę się uspokoiłam :P

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni walczę z koszmarnym bólem spojenia łonowego. Mąż musi mi nawet skarpetki zakładać bo nie jestem w stanie podnieść nogi do góry. :(Mało tego jeszcze się przeziębiłam. :( Tyle dobrego, że Franio dokazuje, tydzień temu byliśmy u ginekologa i sprawdził Małemu już wszystkie potrzebne parametry i całe szczęście jest zdrów jak ryba, o tydzień wyprzedza termin z om, 23t+6dn ważył już 720g. Ja od początku ciąży jestem 8kg na plusie ale się bardzo pilnuje i ćwiczę. Oczywiście od tygodnia już nie ćwiczę bo ledwie się poruszam i mam nadzieję, że ten cholerny ból minie.

125e5056ef.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy wpis na blogu, zapraszam w wolnej chwili

http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356929296,title,O-obrotach-cial-plodowych,index.html

rrb7y10.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309, przeczytałam - bardzo dobrze się czyta :) a propos tych mądrych poradników to ja przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i tam właśnie tak fajnie było opisane jak nie ma co się przejmować tym co jest napisane w książkach, bo każda kobieta jest inna :) i tam właśnie główna bohaterka ruchy poczuła jakoś późno - od razu to mi się skojarzyło jak czytałam Twój wpis :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandraola wrote:
    a mnie zaczęły męczyć skurcze łydek, co drugą noc strasznie bolesne i dokuczliwe :(

Na szczęście nie co drugą noc,ale również zaczeły lapać mnie skurcze łydek. Raz jedna noga raz druga.:) Ostatnio Pani Doktor zaleciła brac Asmac Forte.

AleAleksandra lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dla mnie to był zawsze koszmar z tymi lydkami... szczęśliwie w tej ciąży jakoś mnie rzadziej to bierze, ale w pierwszej był dramat mimo że końskie dawki magnezu lykalam... skurcz lydki trafił mi sie nawet na partych przy porodzie... ból porodówy był mniejszy niż rwanie w pieprzonej lydce :(

Az takie masz kurcze lydek?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma założony krążek lub szewek?

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....

dzidziol
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odczytałam dzisiejsze wyniki z badania krwi i anemio witaj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 18:55

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:
    hej i ja mam do was pytanie, jaki macie puls? bo ja wczoraj czulam jak serce mi wali i puls mialam 110 przez caly dzien takie podobne wartosci a dzis juz nawet po 126 do 133! nic nie robiac leze a serce wali jak szalone ....

Ja mam puls 70 a ciśnienie przeważnie 100 na 60 ale czasem mam nawet 79 na 59 także ogólnie od zawsze mam mega niskie i w ciąży tak samo (przed ciążą nie raz puls miałam nawet niewyczuwalny na aparacie ;) )

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:

Ja mam puls koło 100 w trakcie odpoczynku. Pytałam o to położną, to powiedziała, że teraz jak jest więcej krwi to tak sobie organizm radzi, aby ją przepompować, ale Ty masz naprawdę już sporo. Ja bym spytała o to lekarza na najbliższej wizycie.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tu problem bo wizyta dopiero mam 22go. jak jutro tez tak bedzie to podjade na IP sie zapytac ...

dzidziol
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ