Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się bardzo spodobał wizualnie Roan Bass Exclusive (biały stelaż, biała "skóra", karmelowa rączka)ale oglądałam różne modele. Ostatecznie zastanawiałam się nad Roan Bass i Anex Sport i wybrałam Roan'a. Duża gondola, duże pompowane skrętne koła,lekki - mam nadzieję, że zarówno ja jak i córa będziemy zadowolone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 20:36
Nasze największe Szczęście
-
Nieukowa wrote:Polecam się przymierzyć do kilku modeli w jakimś dużym sklepie. My myśleliśmy od początku o baby joggera bo chcielismy jezdzic z wózkiem np w góry. Ale myśleliśmy o innym modelu niż finalnie kupiliśmy bo w sklepie okazało się ze tamten jest dla nas niewygodny, twardy i za wysoki.
-
marcela29 wrote:Ja mam bebetto holland 2w1 i bylam zadowolona zarowno z gondoli jak i spacerowki, jedyny minus to mechanizm wypinania gondoli tzn trzeba bylo jednoczesnie trzymac guzik i uniesc gondole- na pusto ok ale z dieckiem to juz byl problem, wydaje mi sie ze w nowych wozkach juz to poprawili tzn jak sie wcisnie guziki to juz sie blokuja i nie trzeba ich trzymac, opcja gwarancji door to door dziala bez zarzutu, jakbym wybierla jeszcze raz to bym kupila ten model tylko z bialym stelazem, koleznka miala bebetto luca i juz nie byla zadowolona min z kosza na zakupy, najlepiej obejrzec na zywo, podotykac i posprawdzac rozne opcje, mimo roznych opini w necie, ja zdecydowanie polecam hollanda, uzywalam go 14mc i czeka teraz na synka:)
Szeroki i duzy to on jest ale mi zalezalo na duzej i wygodnej gondoli dla dziecka, uzywalismy jej 8mc bo mala pozno siadla, spacerowka tez spora i wygodna szczegolnie na zime jak dziecko w kombinezonie i jeszcze kocykim\spiworkiem opatulone, co do wagi wozka to raczej nalezy do lzejszych z typu 2w1, stelaz masywny, kola duze odpowiednie na nierowne powierzchnie czy sniej ja sobie nie wyobrazam wozenia 6-8 mc w typowej spacerowce/ parasolce
Ale z wozkiem to kazdy musi dobrac pod siebie bo kazdy ma inne wymagania
Teraz podobno hitem sa anex sport, jeszcze wieksze od bebetto
My juz w torino nie mamy tego problemu z wypinaniem gondoli czy spacerowki. Wciskam guzik z jefej strony i nic nie musze trzymac, wciskam z drugiej indopiero podnosze gondole -
Vriola wrote:którego babyjoggera wybraliście? też się nad nim zastanawiam
Vriola zależy gdzie mieszkasz i czego oczekujesz po wozkumy mieszkamy na parterze i chcieliśmy czegoś solidnego, co sprawdziły się w terenie (las, niższe gorki) i do jazdy na rolkach, biegania. Plus dałoby się z tym wyjść bez.siara tez w mieście ;P idealny dla nas okazał się summit- dobrze resorowany, porządnie wykonany, duże pompowane kola i szybko się składa do auta, zajmuje dość mało miejsca po złożeniu. Wady- dość ciężki i jest problem z bobsowaniem przedniego koła. Ale ten problem mają wszystkie trojkolki bez ezgledu na firmę. Jak się szybko chodzi to trzeba blokować kolo i jest ok.
City Elitę jest twardszy na zawieszeniu ale ma regulowana raczke i podobno mniej bobsuwe a poza.tym to to samo. Na miasto lepszy bo lekki jeść city mini, tylko ze w teren się średnio nadaje
I tak, terenowy wózek się przydał i testowaliśmy go w ciężkim terenie. zdobyliśmy z wózkiem 3 szczyty, byliśmy w Dolinach Tatrzanskich i nad Morskim Okiem z wózkiemjeździłam tez trochę na rolkach (oczywiście już ze spacerówka a nie z gondola).
bebag, AguŚka89 lubią tę wiadomość
-
W kwestii wózków, mnie bardzo podoba się model Adamex Pajero (kolor szary i cappucino), ale jeszcze nie orientowałam się, czy jest funkcjonalny, a wiadomo, że wygląd to nie wszystko.
Kilka dni temu żaliłam Wam się tutaj, że nie czuję jeszcze ruchów dziecka, co ogromnie mnie martwiło, a tu niespodzianka, bo zaledwie kilka godzin po tym wpisie poczułam... delikatne pukanie w dole brzucha. Teraz to się powtarza regularnie- najczęściej w nocy, a w ciągu dnia jak np. pozwolę sobie usiąść na chwilę spokojnie przy herbatce albo położyć się z książką. Wtedy od razu się uaktywnia, ale dzięki temu nie mam już stresów i wątpliwości. Tylko jak tak dalej pójdzie, to przez kolejne miesiące nie będę się wysypiać, bo już teraz nie umiem sobie znaleźć miejsca w łóżku (albo czuję macicę i jajniki, albo muszę siku i potem nie umiem zasnąć, albo bolą mnie nerki, bo nie poszłąm w porę siku ;p). Macie na to jakieś sposoby?Brunetka, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
-
Nieukowa - takiego właśnie wózka potrzebuję - mieszkamy w domku (ciężar ma mniejsze znaczenie) na przedmieściach - dużo błotno-żwirowych dróg i z wielkich betonowych płyt. Dla mnie nie liczy się specjalnie ciężar a amortyzacja wózka. Do tego fajnie byłoby móc z nim pobiegać
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Magda86_0309 wrote:W kwestii wózków, mnie bardzo podoba się model Adamex Pajero (kolor szary i cappucino), ale jeszcze nie orientowałam się, czy jest funkcjonalny, a wiadomo, że wygląd to nie wszystko.
Kilka dni temu żaliłam Wam się tutaj, że nie czuję jeszcze ruchów dziecka, co ogromnie mnie martwiło, a tu niespodzianka, bo zaledwie kilka godzin po tym wpisie poczułam... delikatne pukanie w dole brzucha. Teraz to się powtarza regularnie- najczęściej w nocy, a w ciągu dnia jak np. pozwolę sobie usiąść na chwilę spokojnie przy herbatce albo położyć się z książką. Wtedy od razu się uaktywnia, ale dzięki temu nie mam już stresów i wątpliwości. Tylko jak tak dalej pójdzie, to przez kolejne miesiące nie będę się wysypiać, bo już teraz nie umiem sobie znaleźć miejsca w łóżku (albo czuję macicę i jajniki, albo muszę siku i potem nie umiem zasnąć, albo bolą mnie nerki, bo nie poszłąm w porę siku ;p). Macie na to jakieś sposoby?
No widzisz...Takie to uroki ciąży, niestety będzie tylko gorzej. Co do spania mogę jedynie polecić węża/ poduszkę ciążową
-
Cześć, nadrabiam zaległości - dopadło mnie jakieś choróbsko i od piatku leże w łóżku i to chyba koniec mojej pracy w tym roku.
Ja również zrobiłam pozno badania glukozy bo dopiero tydzen temu, ale niepotrzebnie wcale nie bylo tak niedobre jak myslalam. Pierwszy pomiar z palca 72, z krwi wyszlo 80 po godzinie 82 po 2h 93 wiec bardzo ładnie:)
co do ruchów to czuje kilka razy dziennie najbardziej jak kalde sie spac to moja zaczyna się bawic, choć od kilku dni z przerwami boli mnie brzuch z prawej strony - mam wrazenie takiego rozciagania od spodu. Czesto mi sie tak robi jak za dlugo siedze.
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Hej. Co do wowzkow to kupilam uzywany riko alphina fx3 siwo rozowy. Co do glukozy robie w przyszly czwartek. Co do butow zakladam bez problemu i nawet w nocy jeszcze spie na brzuchu chociaz brzuch jak stoje juz calkiem calkiemMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Mi pomału też już gorzej buty zakładać ale jeszcze jest znośnie. Za to depilacja okolic intymnych i nóg mi sprawia duży kłopot.
Moja córka chyba nie lubi jak śpię na prawym boku bo jak tylko się na niego obrócę to mnie bombarduje, a na lewym jest spokojna
Agatka podziwiam, że śpisz na brzuchu (ja nigdy tak nie śpię, nawet przed ciążą bo nie lubię), ja się teraz boję głębiej na bok przewracać żeby małej nie przygnieść a co dopiero spać na brzuchu. Gin z racji tyłozgięcia macicy zalecał mi spanie na brzuchu ale tylko do 17tc nie dłużej ale i tak nie spałam bo nie potrafię.Nasze największe Szczęście
-
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale jakaś taka nie ogarnięta trochę jestem przez remont
Widzę, że rozmawiacie o wózkach, my kupiliśmy używany Tutek grander Play w kolorystyce szaro-turkusowo-limonkowej, poza tym że jest przepiękny to wydaje mi sie wygodny, no ale doświadczenia w kwestii wozkowej nie mam żadnego, tyle co w necie poczytałam, a opinie to ma skrajnie różne, od tego że dziadostwo po takie, że to ósmy cud świata dosłowniewięc po prostu znalazłam w miarę blisko, pohustalam, pomacalam, poskladalam i kupiłam, a jaki będzie to wyjdzie w użyciu.
A wózek wolalam kupić używany, żeby moc kupić nowy fotelik bo to wydaje mi się dużo ważniejsze (planujemy maxicosi cabriofix + baza do isofix)
Poza tym u nas dobrze, córa kopie jak szalona wieczorami, jutro idziemy do lekarza wiec zobaczymy jak waga itp. Byłam też na badaniu z glukozą - jak dla mnie pycha lemoniada (bo zrobili z cytryną), po glukozie czułam się normalnie jedynie tyłek mnie bolal od siedzenia tyle czasuwyniki dzis odebrałam - przed 74, po godz 95, po 2 godz 84 więc cukrzycy niet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:58
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
mnie czeka przestawianie łóżka bo nie mogę się wygramolić rano
śpię od ściany i zanim przeczołgam się przez męża to się zdąrzę zdyszeć. a propos zadyszki to siedzenie na kanapie potrafi mnie również doprowadzić do zadyszki... ale nie narzekam, cieszę się, że mała rośnie (w końcu widać mi brzuch, bo zaczynałam się martwić).
co do wózka to my będziemy mieli spadkowy (od kuzynki) po trójce dzieciaczków - tautonia mistral s, jak nie zda egzaminu to kupimy inny, przynajmniej będziemy wiedzieli na co zwracać uwagę. Bardziej męczy mnie temat fotelika bo jedyny który w 2015 miał 5 w testach bezpieczeństwa ADAC kosztuje sporo (cybex cloud q). Chyba w ramach prezentów świątecznych sobie nawzajem z mężem fundniemy, może też dziadkowie będą się chcieli dorzucić? na bezpieczeństwie i zdrowiu postanowiłam nie oszczędzać. -
zbikowa ja to do tych testów adac podchodzę z dużą rezerwą. Np taki Besafe Izi Go z bazą Isofix dostał z bezpieczeństwa tylko 3 gwiazdki (w 2012 roku). Tyle że jak spojrzysz na film z testów to okazuje się że: 1. manekin jest za duży do tego fotelika, pół głowy mu wystaje poza krawędź. 2. z fotelika nie została wyjęta wkładka dla noworodka.
A wy planujecie kupić z bazą?
Ja byłam nastawiona na tego Besafe'a właśnie, ale okazało się że jest dość wąski. Rozmawiałam na jego temat z jedną mamą i mówiła że jest średnio zadowolona, ich syn ma 10 miesięcy i już mu po prostu za wąsko w tym fotelu było. No więc rozejrzałam się po sklepie, były jeszcze Maxi Cosi Cabrio, Recaro Privia i Kiddy Evo Luna. Ten ostatni jednak za drogi dla nas. Kupiliśmy Recaro by wydaje mi się że był właśnie szerszy od Maxi Cosi. Mieliśmy nie kupować bazy, ale chyba jednak dokupimy bo jednak bezpieczniej i wygodniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 20:05