X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja na razie kupiłam taki zwykły najzwyklejszy w sklepie u mnie w mieście. W I ciąży mi się sprawdził bo był wygodny i długo służył... ale zamierzam jeszcze kupić coś bardziej eleganckiego.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki do karmienia po 10zl ostatnio w szachownicy widzialam ja sie wstrzymam jeszcze z zakupem bo przed ciaza biust B a jak mleka dostalam to kazalam mezowi kupic E! :)
    Jesli chodzi o zelazo to ja rowniez mialam 11,4 dostalam tardyferol tol i po miesiacu zelazo 10,9 takze zmienilam na biofer moze on bedzie lepszy...

Dzis mialam pierwsza wizyte poloznej baaardzo fajna babeczka siedziala godzine wszystko tlumaczyla dokladnie o wzzystko moglam zapytac umowilysmy sie ze bedzie co 2 tyg przychodzic (chciala co tydzien ale maz ma nocki i bedzie spal) powiedziala zebym kupila herbate z pokrzywy podobno bardzo podnosi zelazo. Mowila rownoez ze duzo przybral moj maluszek ale mam cukrzyce wiec moze byc przez to wiekszy zreszta to 2ga ciaza wiec zazwyvzaj sa dzieci wieksze... mowila ze mam juz wysoko macice uciska mi na przepone mam problemy z oddychaniem czasem a powinno to byc dopiero w 30tc a nie 25... ze wzgledu na starszaka niebede mogla chodzic do szkoly rodzenia wiec mi wszystko bedzie pokazywac w domu. Baaardzo sie ciesze ze sie zdecydowalam na polazna juz teraz i Wam rowniez polecam taka osobe:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag ja tez mam wlasnie problem z kurtka bo ledwo sie w swoja mieszcze ale kolezanka mowila ze ma duza z ciazy i mi pozyczy. Moze i Ty popytaj moze ktoras bedzie miala bo szkoda wydawac kase na pare miesiecy:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie już skurcze przepowiadajace? Jesli tak jak sie objawiaja bo ja mam blew jak na.miesiaczke z kregoslupa I nie wiem czy to to. W pierwszej ciazy nie mialam...

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plaszczyk typu szlafrok i jestem bardzo zadowolona nie ma żadnego zamka czy guzików tylko przewiazujesz w pasie jak mocno chcesz;) rośnie razem ze mną bardzo wygodna sprawa

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka 46- mam wrazenie ze od kilku dni tez wyczowam skurcze, nieraz brzuch twardnieje i nic pozatym a z 3 razy mialam z takim bolem jak miesiaczkowy. tez dla mnie nowosc bo w pierwszej tez nie mialam

dzidziol
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Czy macie już skurcze przepowiadajace? Jesli tak jak sie objawiaja bo ja mam blew jak na.miesiaczke z kregoslupa I nie wiem czy to to. W pierwszej ciazy nie mialam...

Miałam najpierw twardnienie brzucha, potem zaczął się ból okresowy.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mam takie bole okresowe i lekarz stwierdzil ze to moga byc bole od zrostow po cc badz wyrostku bo macica rosnie i je ciagnie niewiem jak rodzilas, a dzis polozna jeszcze dodala ze w 2 ciazy duzo szybciej rosnie macica i dlatego beda bole mocniejsze nie to co w 1 ciazy... skurcze to bardziej jak brzuch sie robi twardy ja teraz na luteinie i buskopanie to nie mam ale 2tyg temu mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 17:17

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka rodzilam cc I wyrostek tez mialam wycinany... mam nadzieje aby ze szyjka sie nie skraca. Wizyta 21 ...

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mam ten same watpliwosci co do szyjki:-/ oprocz twardnienia brzucga mam uczucie napierania na kanal rodny,jak sie zbyt zmecze, tez wizyta 21
    Ja z wyprawki mam to co po corce plus ubranka 56-62 reszte dokupie w styczniu ale w znacznie okrojonej ilosci w porownaniu do wyprawki cork
    Stanika tez szukam, taki lepszy kupie po porodzie jak sie wielkosc biustu unormuje, teraz trzeba mi 75f i nie moge znalezc na targu ani w tanszym sklepie:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję żadnych skurczy, jedynie czasem mi brzuch twardnieje (gin mówi, że ponoć to są skurcze tylko ja mam bezbolesne)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Nitka rodzilam cc I wyrostek tez mialam wycinany... mam nadzieje aby ze szyjka sie nie skraca. Wizyta 21 ...

No to witaj w klubie;) ja bylam z tymi bolami juz 2 razy na IP ale mi sie az ciemno przed oczami robilo i z szyjka wszystko ok takze mysle ze u Ciebie jest ta sama sytuacja jakby Cie mocno bolalo to jedz na IP niech Cie przebadaja i bedziesz spokojniejsza jak ja;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Ja nie czuję żadnych skurczy, jedynie czasem mi brzuch twardnieje (gin mówi, że ponoć to są skurcze tylko ja mam bezbolesne)

To wlasnie sa skurcze brixtona-hiksa:) no i prawidlowo ze Cie nieboli ciesz sie:) jak bedzie bolalo i twardnialo to niedobrze a tak to niech macica cwiczy sobie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codzienne wieczorem twardnieje brzuch mowilam o tym gin i sprawdzila szyjke i bylo ok z tym ze to bylo dwa tygodnie temu. A dzis taki bol miesiaczkowy mi sie.pojawił ale wzięłam nospe bo sie wystraszylam. Moja mała bardzo mnie stresuje bo jest ostatnio mało aktywna ale za to w nocy nadrabia.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wcale skurczow albo nie czuje, z synkiem przez cala ciaze nie mialam ani jednego skurczu wiec nawet nie wiem jak to czuc. Dzis za to bardzo zle sie czuje, bardzo silne mdlosci mnie dopadly na wieczor, brak apetytu, a do tego od rana zawroty glowy I ogromna sennosc... jest wczesnie ale mezu naszykowal mi lozko, a sam usypia mlodego, chyba poloze sie juz spac...

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam za duzo wysiłku to czuje.jak mi brzuch twardnieje, staram sie położyć, narazie zawsze pomaga, bólu przy tym nie odczuwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 18:30

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch twardnieje już od jakiegoś czasu wieczorami. Teraz na dodatek ciągnie mnie po bokach i w każdej pozycji mi niewygodnie :(... A tyle czasu jeszcze zostało, a ja czuję się jak słoniczka, chociaż na wadze dużo nie przybyło.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo sie nie odzywałam bo jakoś ostatanio kiepsko z nastrojem. Tydzień temu robiłam test z glukozą. Masakra samo wypicie tej glukozy to nie był az taki problem ale po 30 min zaczęło robić mi się słabo i gdyby nie moja mama i pielęgniarka skończyłabym nieprzytomna na podłodze. Przywiozły wózek i odwiozły mnie na kozetkę. Po 2 pobraniu już od razu poszłam tez się położyć bo nie dałabym rady wysiedzieć. Za to małemu chyba zasmakowało bo kolejne 3 dni był tak aktywny że skopał mnie z kazdej strony.
    Teraz od 2 dni boli mnie brzuch momentami twardnieje i od wczoraj boli mnie też macica. I jeszcze chyba się przeziębiłam bo czuje się rozpalona i strasznie szczypią mnie usta ( tak miałam zawsze przed okresem) A tak ogólnie ok :)
    Chodze co piatek do szkoły rodzenia juz 4 zajęcia mam za sobą.
    A i polecam warsztaty Bezpieczny Maluch. Są w różnych miastach, sprwdzcie czy u was będą i idźcie koniecznie. :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przeciagu 2 tygodni pojawial sie bol brzucha jak na okres tak z 3 razy, ale brzuch nie byl twardnial

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak Was boli brzuch to wezcie ciepla kapiel potem nospa badz buscopan i do wyrka na min 30min az tabletka sie pozadnie rozpusci i zacznie dzialac...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ