Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja własnie gotuję fasolkę szparagową i uwielbiam taka podsmażoną na petelni w bułce tartej pyychotka
Poszłam dziś do apteki po jakieś witaminy jednak. Gin mówił że bardzo ważne jest DHA i najlepiej jeść morskie ryby a jak jemy mało ryb to kupic jakis suplement.
chciałam kapsułki doppelherz activ mama ale babeczka mi powiedziała, że one są dobre od II trymestru a teraz poleciał mi mama folik 1 i bede lykac po dwie tableteczki,
jest tam kwas foliowy, dha, jodjestemhela lubi tę wiadomość
-
Co do imion to mi się podoba dużo męskich ale nie mogliśmy dojść z mężem do porozumienia. Dla mnie nr jeden to Kajetan, potem Krzyś Adaś Miłosz
Ewentualnie zgadzamy sie przy Remigiuszu lub Natanie ale tych Nataniw teraz tak dużo. Córeczka ma na imię Pola (tez teraz popularne imię) ale dla drugiej to chyba byłby juz problem z imieniemolka24 lubi tę wiadomość
-
Helmi wrote:oo właśnie Iga też piękne imię albo Inga
dzięki Aniu za informacje, poprostu może nie tyle że się już przejmuje ale czasem zastanawiam się czy to normalne ze przy pęcherzyku u mnie 10,9 mm nie było widac ani ciałka żółtego ani zarodka
Helmi! Ale Twój pęcherzyk na pomiarach na USG ma 10 mm ...mój na usg tez tyle ma,ale jak się obliczy średnicę to mi lekarz powiedział że się zawsze zaniża i u mnie mimo, że "linijka" pokazała 10,6mm to określił średnicę na około 8mm bo pęcherzyk nie jest różno okrągły. U Ciebie pewnie zachodzi ta sama zasada, a masz ciążę tylko dwa dni "starszą" od mojej. Głowa do góry! Zależy też wszystko od sprzętuHelmi lubi tę wiadomość
-
Czarna niby to wiedziałam bo ani plamienia nie było ani nic sie nie działo ale po tylu latach jest mi trudno uwierzyć że to się dzieje
My w lutym 2014 roku usłyszeliśmy ze dzieci mieć nie możemy i ze należy rozważyć adopcje tak wiec teraz to dla mnie jakiś kosmosCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Ania wyobrażam sobie Wasze miny i radość jak się dowiedzieliście! :*
Niesamowite jak ludzie potrafią walczyć i się nie poddają, jak widać opłacało się
ja w sumie nawet nie wiem co to znaczy starać się o dziedcko bo u nas wyszło za pierwszym razem, chociaż też się nie spodziewałam, że tak szybko i byłam w szokuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:57
-
chivas wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fbe7ae8d8a5.jpg
No dobra dziewczyny! Oto i jesteśmy! Więc tak: nic się nie dzieje. Takie delikatne plamienie czy podbarwiony śluz może sobie występować z fizjologicznych powodów np ukrwienie macicy, pozostałości po zagnieżdżeniu czy nawet doktor mi mówił o takim plamieniu które się może pojawić w terminie miesiączki i że niektórym kobietom zdarza się tam co 4 tygodnie do 12 tc.
Nic się nie odkleja, pęcherzyk ładny, gdybym przyszła po weekendzie to byłoby widać już dziecia, bo lekarz stwierdził że ciąża może być jakieś 2 dni młodsza niż termin z OM! (wydawało mi się inaczej)
Następna wizyta za równo tydzień.
Z badań jakie dostałam to oczywiście morfologia, mocz,glukoza, toxo, różyczka, TSH, przeciwciała przeciwko Tyreoglobulinie.
Mój mąż oczywiście nakapował że ślęcze przed komputerem i dostałąm niezły ochrzan że mam przestać to robić. Czuję ze doktoruś ma racje. Jedyne co można przeczytać na forach to kolejne poronienia, wady, choroby i inne historie które zaburzają nam rzeczywisty obraz przebiegu przeciętnych ciąż.
No i chyba tyle. Nie wiem też czy nie zniknąć z forum na jakiś czas bo ciężko uniknąć tematów chorób czy poronień w sytuacji gdy spotyka się prawie 50 kobiet w jednym wątku, a na mnie czytanie o takich nieszczęściach bardzo źle wpływa.
Dzięki za wsparcie dla tych dziewczyn które podtrzymały mnie na duchu! :*chivas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnaa94 wrote:olka24 jasne że dołączać! Moim zdaniem beta ok, wiadomo że najważniejszy przyrost.
Mamy dzieciaki w tym samym wieku -
Helmi my walczymy de facto od 4 lat 3,5 z pomoca med mina mojego meza bezcenna ale on od poczatku od iui mowil zobaczysz uda się
Co do znikania z forum ja je ograniczam i staram sie nie porownywac do innych ciąż bo kazda jest inna
Niestety statystyka jest nieublagana ale warto wierzyć ze wszystko będzie dobrze
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Co do imion to mi się podoba dużo męskich ale nie mogliśmy dojść z mężem do porozumienia. Dla mnie nr jeden to Kajetan, potem Krzyś Adaś Miłosz
Ewentualnie zgadzamy sie przy Remigiuszu lub Natanie ale tych Nataniw teraz tak dużo. Córeczka ma na imię Pola (tez teraz popularne imię) ale dla drugiej to chyba byłby juz problem z imieniem
Kajetan fajne :)dobrze mi sie kojarzy -
nick nieaktualny
-
Helmi wrote:ale o dzidzi marzyłam już od dwóch lat i wzdychałam do każdego wózka na swojej drodze, czekałam na mojego, aż się zdecyduje
-
Hej dziewczyny ja dzis odebralam czesc pierwszych badan. Martwi mnie podwyzszony poziom GRAN norma do 7,8 - ja mam 8,2 oraz podwyzszone MCH norma do 32 - u mnie 32,60. Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje, ale juz sie zdenerwowalam
-
jestemhela, możesz i mnie wpisać na 27.02
KlaudyŚ, czas Ci tak szybko zleci, że nawet nie będziesz wiedziała kiedyjestemhela lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
mój to najchętniej chciałby dziecko jak będziemy mieli własny dom czy mieszkanie i to najlepiej bez kredytu i jeszcze zeby jakieś oszczędności były. ciągle powtarzał, że nie chce aby dziecku i mi czegokolwiek brakowało itd. wiadomo dziecka samą miłościa nie nakarmisz, ale dużo z nim rozmawiałam, że jak mielibysmy czekać to ta chwila nigdy by nie nastała bo w dzisiejszych czasach nic nie jest pewnego, dzisiaj kasa jest a jutro jej nie ma czy tak samo z praca. Nigdy nie będzie idealnie no i widocznie moje rozmowy cos dały
Na dzien dzisiejszy wiem, że na pewno sobie poradzimyjestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Helmi wrote:mój to najchętniej chciałby dziecko jak będziemy mieli własny dom czy mieszkanie i to najlepiej bez kredytu i jeszcze zeby jakieś oszczędności były. ciągle powtarzał, że nie chce aby dziecku i mi czegokolwiek brakowało itd. wiadomo dziecka samą miłościa nie nakarmisz, ale dużo z nim rozmawiałam, że jak mielibysmy czekać to ta chwila nigdy by nie nastała bo w dzisiejszych czasach nic nie jest pewnego, dzisiaj kasa jest a jutro jej nie ma czy tak samo z praca. Nigdy nie będzie idealnie no i widocznie moje rozmowy cos dały
Na dzien dzisiejszy wiem, że na pewno sobie poradzimy
Jasne ja to samo mojemu mówiłam. Tyle że my mamy mieszkanie bez kredytu a jakies drobne oszczędności też, ale zawsze znajdzie się jakieś ale , a to że praca niestabilna, a to że dużo się kłócimy... ale jednak się udało i to najważniejsze
jestemhela, Caro lubią tę wiadomość
-
Katarzyna.G wrote:Hej dziewczyny ja dzis odebralam czesc pierwszych badan. Martwi mnie podwyzszony poziom GRAN norma do 7,8 - ja mam 8,2 oraz podwyzszone MCH norma do 32 - u mnie 32,60. Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje, ale juz sie zdenerwowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:42