Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Gratuluję !Zapraszamy! W dniu spodziewanej miesiączki ma prawo być niska beta, w ogole się tym nie przejmuj :)
    Dziekuje <3 w pon powtorze :)

jestemhela lubi tę wiadomość

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Kogo nie dopisałam do listy na 1 stronie - proszę o infooo :)

Ja mam wg Belly na 5.02.2017 :)
    Możesz mnie dopisać :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Ja mam wg Belly na 5.02.2017 :)
    Możesz mnie dopisać :)

O to tak samo jak ja. A byłaś już na wizycie?

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    O to tak samo jak ja. A byłaś już na wizycie?
    Nie jeszcze nie. Wizyte ma wprawdzie zapisaną na 29 ale niestety w tym dniu pracuje a nie chce w pracy mówić ze ide do lekarza. Dlatego mam zamiar iść w poniedziałek i poprosić żeby mnie przyjęli. Często sie tak zdarza że ktoś nie przychodzi więc może się uda.
    Nie mogę się już doczekać bo ciągle się martwię czy wszystko ok.
    A ty już byłaś?

w4sqvfxmck01v371.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! Wiem, ze to trudne, ale postarajcie się nie doszukiwać problemow i nie analizowac kazdego objawu. Ciaza bedzie duzo przyjemniejsza :)

W pierwszej ciazy bralam femibion 1 i fatalnie sie po nim czulam, odbijalo mi sie, bylo niedobrze. Kazda z nas musi dopasowac witaminy dla siebie.

Na wizytę czekam do 4 lipca, chyba ze cos niepokojacego by sie dzialo.

Szumisia polecam calym sercem. U nas sprawdzil sie i uzywamy od pierwszej nocy w domu do dziś. Teraz do szpitala go zabiorę ze sobą :)

W temacue imion... jezeli bedzie chłopiec to na 100% Janek, dziewczynka prawdopodobnie Pola, ale z imieniem dla dziewczynki przy pierwszej corce tez mielismy problem ;P

chivas lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sehnsucht Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:

proszę o wpisanie mnie na 19 luty :)

jestemhela lubi tę wiadomość

3jgxhqvkvdb10l90.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Hej Wam nie wiem sama czy dolączyc czy tez nie...Okres mialam miec wczoraj tj 16.06 zrobilam test wyszla kreska druga ale nie mega gruba dzis powtorzylam i wyszla tez druga zrobilam bete wynik to 56.85nie wiem czy nie za niski wynik?owulacje mialam 1.06wiec jestem ponad dwa tyg po owu
    a tak poza to jestem szczesliwa Majowka 2015 i mam juz wspanialego synka Dawida :)pozdrawiam
    Ja Ci dam nie dołączyć. Czekałam na Ciebie :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Nie jeszcze nie. Wizyte ma wprawdzie zapisaną na 29 ale niestety w tym dniu pracuje a nie chce w pracy mówić ze ide do lekarza. Dlatego mam zamiar iść w poniedziałek i poprosić żeby mnie przyjęli. Często sie tak zdarza że ktoś nie przychodzi więc może się uda.
    Nie mogę się już doczekać bo ciągle się martwię czy wszystko ok.
    A ty już byłaś?

Ja dopiero 27 mam wizytę i muszę niestety do tego czasu poczekać, bo do lekarza mam parę km i w domku 2 letni rozbójnik i ktoś musi z nią zostać. Chociaż pewnie jak zwykle wybierzemy się całą rodzinką.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja Ci dam nie dołączyć. Czekałam na Ciebie :*
    o hej Gosia :)jak milo ktoś znajomy :)a bo widzisz ta beta wyszla jak wyszla :p ;*

• chivas Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fbe7ae8d8a5.jpg

No dobra dziewczyny! Oto i jesteśmy! Więc tak: nic się nie dzieje. Takie delikatne plamienie czy podbarwiony śluz może sobie występować z fizjologicznych powodów np ukrwienie macicy, pozostałości po zagnieżdżeniu czy nawet doktor mi mówił o takim plamieniu które się może pojawić w terminie miesiączki i że niektórym kobietom zdarza się tam co 4 tygodnie do 12 tc.

Nic się nie odkleja, pęcherzyk ładny, gdybym przyszła po weekendzie to byłoby widać już dziecia, bo lekarz stwierdził że ciąża może być jakieś 2 dni młodsza niż termin z OM! (wydawało mi się inaczej)
    Następna wizyta za równo tydzień.

Z badań jakie dostałam to oczywiście morfologia, mocz,glukoza, toxo, różyczka, TSH, przeciwciała przeciwko Tyreoglobulinie.

Mój mąż oczywiście nakapował że ślęcze przed komputerem i dostałąm niezły ochrzan że mam przestać to robić. Czuję ze doktoruś ma racje. Jedyne co można przeczytać na forach to kolejne poronienia, wady, choroby i inne historie które zaburzają nam rzeczywisty obraz przebiegu przeciętnych ciąż.
    No i chyba tyle. Nie wiem też czy nie zniknąć z forum na jakiś czas bo ciężko uniknąć tematów chorób czy poronień w sytuacji gdy spotyka się prawie 50 kobiet w jednym wątku, a na mnie czytanie o takich nieszczęściach bardzo źle wpływa.

Dzięki za wsparcie dla tych dziewczyn które podtrzymały mnie na duchu! :*

MartaM, Nats, derii84, cinnamon cookie, Wiesiołki lubią tę wiadomość

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ja sie melduje kropek na swoim miejscu pecherzyk ciazowy 8 mm :-)
    Nawet juz nie robie bety teraz czekam do 28 czerwca ;-)

Aniu a który to u Ciebie tc ? było widać zarodek? pytam z ciekawości bo u mnie w 5tc1d był pęcherzyk 10,9mm ale bez zarodka na razie
    :)

Ania_84, derii84 lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas mowiłam, że będzie dobrze :)
    mi tez doktorek kazał nie czytać for :D
    ale nie mogę już się przyzwyczaiłam i często tu jestem i nie zrezygnuje heheh :D
    widze, że masz już tam małego kropka w pęcherzyku :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee Helni to pęcherzyk żółtkowy. Dziecia nie widać jeszcze :) Według OM to niby równo 5 tydzień ale według pomiarów pęcherzyka Doktoruś mówił że o 2 dni młodsza ciąża jest :) Dzieć na tydzień i być może nawet z serduchem :)

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:

To ja też proszę o dopisanie: 14.02.17 :)

Helmi lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Aniu a który to u Ciebie tc ? było widać zarodek? pytam z ciekawości bo u mnie w 5tc1d był pęcherzyk 10,9mm ale bez zarodka na razie
    :)
    u mnie tez 5tydz i1 dzien :) wg usg 4 tydz
    dr jeszcze nie potwierdzil zarodka ale powiedzial ze iwida c ze juz cos tam sie dzieje :) ale usg jeszcze tego nie wychwyci :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to będę miała problem z drugim dzieckiem.
    Mam już syna - Janka. Uważam że to najcudowniejsze imie na ziemii (z resztą wiadomo, że żadna mama nie nada imienia które się jej nie podoba) :D

Drugiego chłopca nie będę miała jak nazwać, chyba że oleję fakt że koleżanki wyczerpały imiona które bym brała pod uwage, tj Tymon, Jędrzej, Paweł (to odpada, mój były narzeczony tak miał na imię :D )

Dla córki nie mam absolutnie żadnego imienia! :D Żadne nie trafia w moje gusta. Julcie i Amelki wysypały w ostatnich latach tak bardzo, że przejadło się jak Kasie i Agnieszki w latach 90tych..

Mogłabym mieć Blankę, Igę, Anię (choć moja teściowa ma tak na imię, córka byłaby sławna w mieście) i może Weronikę..

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dodał ze za ydz było by już widac a za dwa maxymalnie serce ale powiedział ze dajmy maluchowi spokoj skoro mam28 czerwca wizyte- choc do 8 nie minie równe 2 tyg
    kolezanka po transferze mówiła mi ze ona w 5tydz i 1 dzien jej pecherzyk miał 4,8 mm :) disjest 10 tc ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo właśnie Iga też piękne imię albo Inga :)

dzięki Aniu za informacje, poprostu może nie tyle że się już przejmuje ale czasem zastanawiam się czy to normalne ze przy pęcherzyku u mnie 10,9 mm nie było widac ani ciałka żółtego ani zarodka

chivas lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi spokojnie na epewno sie pojawi :) a my teraz jedyne co możemy zafundować dzieciom to spokój :)

ja własnie pochłonełam bober :D mniam :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 jasne że dołączać! Moim zdaniem beta ok, wiadomo że najważniejszy przyrost.
    Mamy dzieciaki w tym samym wieku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:34

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ