Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to granulocyty. Zastanawiam sie czy to nie przez moja silna alergie sezonowa.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zjadłam słoik kiszonych ogórków
    Przegryzam dobie galaretka w czekoladzie
    I dziewczyny nawet mdłości mi przeszły

Caro, jestemhela, cinnamon cookie, Katjaa lubią tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • ema30 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Dzis zjadłam słoik kiszonych ogórków
    Przegryzam dobie galaretka w czekoladzie
    I dziewczyny nawet mdłości mi przeszły

Ach te ciążowe zachcianki :P

va5bol2a9palyzvw.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Nie było mnie cały dzień i tyle do nadrobienia. Ją dziś byłam na badaniach oddałam olbrzymią ilość krwi :)
    Moja wizyta to w dzień ojca 23 czerwiec mam nadzieję, że piękne zdjęcie mój w prezencie dostanie.
    Co do imion to dla chłopczyka: Feliks, Tymon, Julian bądź Juliusz
    dIewczynka: Tola, Nela, Lidka,

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny dostalam juz takiego brzuchola jak na 5miesiac i wogole sie nie wchlania...bebzon taki ze nie wiem! Winna jest moja ogromna waga z poprzedniej ciazy, przed wazylam 50 a na koniec 80! Siadl mi kregoslup, rozeszly mi sie miesnie na brzuchu, ciaza zrujnowala mi cialo i mysle ze przez te rozjechane miesnie dostalam juz takiego brzucha. Obiecalam sobie ze w tej ciazy przytyje tylko ok 10 kg, oby sie udalo... wtedy mi nie poszlo zadbanie o linie :-) na zdj przedporodowym wygladam jak wieloryb wyciagniety na brzeg... teraz znow zaczynam z waga +/- 50.
    Bardzo zle sie czuje... mdli mdli koszmarnie mdli....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 22:47

• vitoria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Tak to granulocyty. Zastanawiam sie czy to nie przez moja silna alergie sezonowa.
    Reakcje alergiczna pokazuje podwyzszony poziom eozynofili z tego co kojarze a to sa wlasnie granulocyty. Masz wiec racje. Poza tym lekko przekroczone normy nie stanowia zwykle problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 22:44

jestemhela lubi tę wiadomość

• Emiliana Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie :)

Nasz maluch to będzie Norbert lub Zuzia, no a najlepiej od razu parka :P

a co do kasy na prywatnych lekarzy to w ramach ciekawostki kiedyś policzyłam leki, badania, wizyty itp. 2,5roku leczenia i w tym prawie 2 lata starań- koszt prywatnie przy moich schorzeniach to ok 15tyś.... jednak nigdy nie będę żałować wydanej żadnej złotówki bo każda przybliżała nas do dziecka, skoro bez pomocy lekarza nie dalibyśmy rady :)

Emiliana
    Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
    Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
    Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi tak jak piszesz nigdy nie jest odpowiedni moment na dziecko i ttak można szukać wymówek w nieskończoność. Mój mąż też długo zwlekał z decyzja a ja wylałam morze łez zanim on sie zdecydował. Teraz czekamy na drugiego człowieczka i teraz to ja mam wątpliwości czy to aby nie za szybko będzie.
    No ale juz nie ma się nad czym zastanawiać bo człowiek już jest w drodze ;)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj na wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Jest jeden człowieczek 6,5 mm z pięknie bijącym <3
    Kolejna wizyta 15.07 potem usg prenatalne i wizyta 5.08 bo lekarz idzie na usg.
    To teraz pewnie mi się będzie dłużyć te 4 tygodnie

Jestemhela mozesz mi zmienić tp na 7.02?

jestemhela, zbikowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos rzyga o 4.30 nad ranem?

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale nie śpi o 6 :) Kot wredota mnie obudził.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. O ciąży dowiedziałam się z tydzień temu ale postanowiłam przeczytać calybwatek i dopiero napisać. Mam nadzieję że mnie przyjmijcie. Termin prawdopodobnie na 12 luty. Tylko jeden cykl starań więc jesteśmy mega zaskoczeni. Mamy już w domu 15-miesięczna córeczkę. Pozdrawiam.

MartaM, zbikowa, jestemhela lubią tę wiadomość

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx witamy! Czyli tak jak ja masz marcową dziewczynkę? :)

Ja nadrabiam forum, bo moje male szczescie ostatnio zarządza pobudkę o 5.30!

derii84 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadza się. Choc termin miałam wtedy na kwiecień. No ale przeciez to dziecko lepiej wie kiedy chce przyjść na świat

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM pisalas ze jesteś na wychowawczym. Masz zamiar zrezygnować i iść na L4?

h4zprjjgbi9wgjhi.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niesmialo. Wczoraj zrobiłam test i bardzo słaba druga kreseczka, okres mi się spóźnia już 4 dni ale podejrzewam że miałam pozna owulacje... trzymajcie kciuki żeby to było to

MartaM, Caro, jestemhela, Helmi, Iśka79, Wiesiołki, kark lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Witam sie niesmialo. Wczoraj zrobiłam test i bardzo słaba druga kreseczka, okres mi się spóźnia już 4 dni ale podejrzewam że miałam pozna owulacje... trzymajcie kciuki żeby to było to
    Gratuluje :-)

• vitoria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Witam. O ciąży dowiedziałam się z tydzień temu ale postanowiłam przeczytać calybwatek i dopiero napisać. Mam nadzieję że mnie przyjmijcie. Termin prawdopodobnie na 12 luty. Tylko jeden cykl starań więc jesteśmy mega zaskoczeni. Mamy już w domu 15-miesięczna córeczkę. Pozdrawiam.
    Witaj, gratuluje ciazy, nic wiecej teraz nie wymysle, zaraz zejde na mdlosci.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

Gratulacje!

Witam nowe mamusie ☺

U mnie z mdłościami jakby lepiej, najgorzej jest ok 9-11h,ciężko w pracy ukryć ten fakt, bo aż mnie rzucają na kolana te mdłości.

Olafek i ja zostaliśmy sami na weekend, mąż ze starszym na mecze football pojechali, młody gra, wrócą jutro wieczorem, także nie będzie drzemki e ciągu dnia.

Do wizyty mam jeszcze 9 dni, zwariuje do tego czasu, cały czas mam wrażenie, że coś jest nie tak.

Aaaa, macie widoczne naczynia krwionośne na piersiach? Ja niestety nie. Przybrałam 2 kg juz, jak tak dalej będzie przekrocze te 20kg, jak w ostatniej ciąży. Jutro bodajże zacznę 3 mies, masakra!!

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Helmi tak jak piszesz nigdy nie jest odpowiedni moment na dziecko i ttak można szukać wymówek w nieskończoność. Mój mąż też długo zwlekał z decyzja a ja wylałam morze łez zanim on sie zdecydował. Teraz czekamy na drugiego człowieczka i teraz to ja mam wątpliwości czy to aby nie za szybko będzie.
    No ale juz nie ma się nad czym zastanawiać bo człowiek już jest w drodze ;)

Na pierwsze się łatwiej zdecydować jak na drugie, uwierzcie ;)
    Generalnie małżeństwa są zdecydowane na posiadanie dzieci.. kwestia tylko kiedy ten fakt nastąpi. A jak się już to pierwsze dziecko ma, to drugie nie robi już takiego ciśnienia i wtedy dużo bardziej się wybrzydza.. My tak planowaliśmy "a to po nowym roku spróbujemy", jak już był nowy rok to "może na wakacje".. a potem stwierdziliśmy żemoże jednak po wakacjach bo to wiadomo, że się wyjeżdża itp. Los wybrał za nas i super! :)
    Więc nasze dziecie drugie jest nie planowane (bynajmniej "na już" - nie było jakis starań strasznych ale tez nie bronilismy się w postaci zabezpieczeń) ale chciane :)

gosia86 lubi tę wiadomość

8unevfxmtkfkuxcs.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ