Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas trzymam kciuki, mysle ze wszystko jest dobrze. Wspolczuje stresu... byle do konca 1trym!

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas odpoczywaj i mysl pozytywnie :)
    Trzymam kciuki i daj znac jak wizyta. Bedzie dobrze! :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dzięki dziewczyny. .. dam znać na pewno! Boje się ale no co... wierzę że wszystko jest dobrze...kurcze jaka to trudna sprawa wydać człowieka na świat a im więcej człowiek wie tym gorzej..

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodzą do gina prywatnie i na nfz, powiedzcie mi, czy tu i tu Wam zakładają kartę ciąży? A jak nie to ten na nfz bez problemu wypisze skierowanie na badania mimo założonej karty u kogo innego?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej mamuśki!
    Ja juz 3 dzień z rzędu wstaje z mdłościami wiec od razu kanapka na szybko i przechodzi :p

W środę okazalo sie ze mam jakas bakterie w moczu .. Dzis oddalam próbkę na posiew no i zobaczymy..

Co do Marcinów - mój małż tez Marcin :D

A co do wizyt na nfz- często ludzie się zrażają a ja tam nie mam na co narzekać. Gin zrobil mi usg juz na pierwszej wizycie chodź wiedział ze i tak jeszcze za wcześnie i nic nie będzie jeszcze konkretnego widać. Ale nawet nie musiałam go o to prosić. Mowil ze zrobimy żebym nie musiała się denerwować ze pęcherzyk zle sie zagnieździł albo cos. :) duzo zalezy od lekarza, mój jest świetny :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana-ostatnio zabiegana jestem na cacy ,ale z wieczora nadrabiam cała pisaninę na bieżąco :) Współczuję Wam mdłości-u mnie gdyby nie pozytywny test i beta-nie miałabym chyba żadnych objawów -no może po południu jestem bardziej zmęczona :)

Jeśli chodzi o małego lokatora -pragnęłabym córeczkę-ale co będzie czas pokarze -imiona wybrane na przyszłość :) już dawno dawno - dziewczynka Blanka
    chłopiec Nikolas :)

Jeśli chodzi o wagę puki co spadła prawie 3kg -nie mam apetytu wiec nie podjadam :) cieszy mnie to ogromnie-gdyż w przeciągu ostatniego 2.5 roku schudłam ponad 60 -wiec nie cieszyła by mnie powtórka do dużej wagi :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do ginki prywatnie, fajne jest to ze przyjmuje w konkretne dni od 14 do konca pacjentek :-) ile prrzyjdzie tyle przyjmie i idzie sie bez zapisu. Zeby pacjentki nie placily za badania to na usg 12tc i 20tc wysyla do siebie na oddzial ze niby sprawdzic bo cos ja niepokoilo, tam przy okazji zleca wszystkie potrzebne badania z krwii, minusem jest to ze trzeba te 2dni w szpitalu spedzic.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam karte ciazy u gina prywatnego :)
    Ale planuje isc po 25.06 tez na nfz niech tez zrobi usg i niech tez zalozy karte ciazy i zrobilabym sobie badania na nfz :)
    Chyba ze lekarz z nfz okaze sie wspanialy to moze i u niego zostane :)
    A jeden lekarz o drugim nie musi wiedziec ;p

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    Witam z rana-ostatnio zabiegana jestem na cacy ,ale z wieczora nadrabiam cała pisaninę na bieżąco :) Współczuję Wam mdłości-u mnie gdyby nie pozytywny test i beta-nie miałabym chyba żadnych objawów -no może po południu jestem bardziej zmęczona :)

Jeśli chodzi o małego lokatora -pragnęłabym córeczkę-ale co będzie czas pokarze -imiona wybrane na przyszłość :) już dawno dawno - dziewczynka Blanka
    chłopiec Nikolas :)

Jeśli chodzi o wagę puki co spadła prawie 3kg -nie mam apetytu wiec nie podjadam :) cieszy mnie to ogromnie-gdyż w przeciągu ostatniego 2.5 roku schudłam ponad 60 -wiec nie cieszyła by mnie powtórka do dużej wagi :)
    MALWA WIELKI SZACUN ZA -60 KG - WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

U mnie wstępnie imiona wybrane - chłopaczek Julek ( Julian) dziewczynka Michalina - tzn dziewczynka jeszcze do negocjacji :P

Oglądałyście wczoraj mecz?? ja musiałam trochę oczy zamykać bo za bardzo się stresowałam. Ale 0:0 sukces chociaż liczyłam na wygraną :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi na dwa fronty jedziesz widzę :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ale skoro chcę uzyskać skierowanie na badania na nfz to przecież wyniki pójdą do tego gina na nfz :/ a ja chciałabym chodzić prywatnie tylko badania zrobić na nfz :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uwazam ze placimy takie kolosalne skladki ze jesli mozemy cos miec na nfz ti warto skorzystac :) zwlaszcza ze kiedys potrzebowalam zrobic wyniki ogolne to wielka laske lekarz pierwszego kobtakymtu robil wiec uwazam ze teraz mi sie naleza :D
    Badania to jakoes 2stowki u mnie a moge przeznaczyc je na malenstwo :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi w 1 ciąży przez codziennie regularne wymioty waga spadła o 5kg, ale w 2 i 3 trymestrze przytyłam 30kg... i 2 lata się tych kilogramów pozbywalam.
    Plamien i krwawien nigdy nie miałam w 1 ciąży, w tej też póki co jest ok.
    Mam już jedną córeczkę, chciałabym druga dziewczynkę.. ;)
    Jako że pracuję w przedszkolu wiem jakie imiona są teraz na czasie dlatego z Julek i amelek rezygnuje na 100% bo potem wołam taką julke a tu się pół grupy odwraca. Nie chce też obco brzmiacych imion typu luna,ciro fiorella carmen nicola... mam nadzieję na Marysie albo jeśli będzie chłopczyk to jaś (będzie pasować do mojej 5cio letniej Małgosi) :)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Heeeej mamuśki!
    Ja juz 3 dzień z rzędu wstaje z mdłościami wiec od razu kanapka na szybko i przechodzi :p

W środę okazalo sie ze mam jakas bakterie w moczu .. Dzis oddalam próbkę na posiew no i zobaczymy..

Co do Marcinów - mój małż tez Marcin :D

A co do wizyt na nfz- często ludzie się zrażają a ja tam nie mam na co narzekać. Gin zrobil mi usg juz na pierwszej wizycie chodź wiedział ze i tak jeszcze za wcześnie i nic nie będzie jeszcze konkretnego widać. Ale nawet nie musiałam go o to prosić. Mowil ze zrobimy żebym nie musiała się denerwować ze pęcherzyk zle sie zagnieździł albo cos. :) duzo zalezy od lekarza, mój jest świetny :D
    U nas tez jest fajna ginka na nfz i chcialam do niej chodzic ale na pierwsza wizyte kaza czekac 4,5 miesiaca to troche cienko...predzej urodze niz sie dostane na prowadzenie ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 09:43

Helmi lubi tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem jak to wyglada mi sie wydaje ze jak sie ma skierowanie na badaniw z nfz to chyba nie trzrba robic ich w tym konktetnym osrodku gdzie przyjmuje ten gin? Ja bym zrobila sobie np w labolatorium przy szpitalu i wyniki wtedy chyba bym do reki dostala?
    Wlasnie nie wiem dokladnie jak to wyglada

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Helmi ale skoro chcę uzyskać skierowanie na badania na nfz to przecież wyniki pójdą do tego gina na nfz :/ a ja chciałabym chodzić prywatnie tylko badania zrobić na nfz :)

chcę zrobić tak samo, w środę idę na wizytę nfz - nie wzięłam tylko pod uwagę tego, że mogę nie dostać badań do ręki, kurde :/

Alle! Każdy pacjent ma prawo do swojej dokumentacji medycznej :P zawsze mozna wziąć kopie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 09:43

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla przykladu moja mama robila sobie wyniki niedawno i skierowanie miala z nfz z naszego osrodka i robila wyniki tez w nim i odbierala wyniki do reki a lekarz mial drugi egzemplarz u siebie. Tylko ja gina na nfz mam w innym osrodku i nie wiem jak tam to wyglada

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Wlasnie nie wiem jak to wyglada mi sie wydaje ze jak sie ma skierowanie na badaniw z nfz to chyba nie trzrba robic ich w tym konktetnym osrodku gdzie przyjmuje ten gin? Ja bym zrobila sobie np w labolatorium przy szpitalu i wyniki wtedy chyba bym do reki dostala?
    Wlasnie nie wiem dokladnie jak to wyglada

Jan u siebie musze robic w tym ośrodku gdzie przyjmuje gin i chyba teraz tak jest wszędzie.. Ale dowiedz sie dokladnie, mnie lepiej nie słuchaj:D :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemhela masz racje kopie musza zrobic :)
    Zaraz zadzwonie do tego osrodka i walne scieme i zapytam o kilka spraw :)

jestemhela lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje wyniki odebrałam dla siebie a drugie gin miał w mojej karcie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ