Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Heeeej mamuśki!
Ja juz 3 dzień z rzędu wstaje z mdłościami wiec od razu kanapka na szybko i przechodzi :p
W środę okazalo sie ze mam jakas bakterie w moczu .. Dzis oddalam próbkę na posiew no i zobaczymy..
Co do Marcinów - mój małż tez Marcin
A co do wizyt na nfz- często ludzie się zrażają a ja tam nie mam na co narzekać. Gin zrobil mi usg juz na pierwszej wizycie chodź wiedział ze i tak jeszcze za wcześnie i nic nie będzie jeszcze konkretnego widać. Ale nawet nie musiałam go o to prosić. Mowil ze zrobimy żebym nie musiała się denerwować ze pęcherzyk zle sie zagnieździł albo cos. duzo zalezy od lekarza, mój jest świetny
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Witam z rana-ostatnio zabiegana jestem na cacy ,ale z wieczora nadrabiam cała pisaninę na bieżąco Współczuję Wam mdłości-u mnie gdyby nie pozytywny test i beta-nie miałabym chyba żadnych objawów -no może po południu jestem bardziej zmęczona
Jeśli chodzi o małego lokatora -pragnęłabym córeczkę-ale co będzie czas pokarze -imiona wybrane na przyszłość już dawno dawno - dziewczynka Blanka
chłopiec Nikolas
Jeśli chodzi o wagę puki co spadła prawie 3kg -nie mam apetytu wiec nie podjadam cieszy mnie to ogromnie-gdyż w przeciągu ostatniego 2.5 roku schudłam ponad 60 -wiec nie cieszyła by mnie powtórka do dużej wagi -
Ja chodze do ginki prywatnie, fajne jest to ze przyjmuje w konkretne dni od 14 do konca pacjentek ile prrzyjdzie tyle przyjmie i idzie sie bez zapisu. Zeby pacjentki nie placily za badania to na usg 12tc i 20tc wysyla do siebie na oddzial ze niby sprawdzic bo cos ja niepokoilo, tam przy okazji zleca wszystkie potrzebne badania z krwii, minusem jest to ze trzeba te 2dni w szpitalu spedzic.
-
Ja na razie mam karte ciazy u gina prywatnego
Ale planuje isc po 25.06 tez na nfz niech tez zrobi usg i niech tez zalozy karte ciazy i zrobilabym sobie badania na nfz
Chyba ze lekarz z nfz okaze sie wspanialy to moze i u niego zostane
A jeden lekarz o drugim nie musi wiedziec ;p
-
Malwa30 wrote:Witam z rana-ostatnio zabiegana jestem na cacy ,ale z wieczora nadrabiam cała pisaninę na bieżąco Współczuję Wam mdłości-u mnie gdyby nie pozytywny test i beta-nie miałabym chyba żadnych objawów -no może po południu jestem bardziej zmęczona
Jeśli chodzi o małego lokatora -pragnęłabym córeczkę-ale co będzie czas pokarze -imiona wybrane na przyszłość już dawno dawno - dziewczynka Blanka
chłopiec Nikolas
Jeśli chodzi o wagę puki co spadła prawie 3kg -nie mam apetytu wiec nie podjadam cieszy mnie to ogromnie-gdyż w przeciągu ostatniego 2.5 roku schudłam ponad 60 -wiec nie cieszyła by mnie powtórka do dużej wagi
U mnie wstępnie imiona wybrane - chłopaczek Julek ( Julian) dziewczynka Michalina - tzn dziewczynka jeszcze do negocjacji
Oglądałyście wczoraj mecz?? ja musiałam trochę oczy zamykać bo za bardzo się stresowałam. Ale 0:0 sukces chociaż liczyłam na wygranąMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
No uwazam ze placimy takie kolosalne skladki ze jesli mozemy cos miec na nfz ti warto skorzystac zwlaszcza ze kiedys potrzebowalam zrobic wyniki ogolne to wielka laske lekarz pierwszego kobtakymtu robil wiec uwazam ze teraz mi sie naleza
Badania to jakoes 2stowki u mnie a moge przeznaczyc je na malenstwo -
Hehe mi w 1 ciąży przez codziennie regularne wymioty waga spadła o 5kg, ale w 2 i 3 trymestrze przytyłam 30kg... i 2 lata się tych kilogramów pozbywalam.
Plamien i krwawien nigdy nie miałam w 1 ciąży, w tej też póki co jest ok.
Mam już jedną córeczkę, chciałabym druga dziewczynkę..
Jako że pracuję w przedszkolu wiem jakie imiona są teraz na czasie dlatego z Julek i amelek rezygnuje na 100% bo potem wołam taką julke a tu się pół grupy odwraca. Nie chce też obco brzmiacych imion typu luna,ciro fiorella carmen nicola... mam nadzieję na Marysie albo jeśli będzie chłopczyk to jaś (będzie pasować do mojej 5cio letniej Małgosi)Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
sandrula wrote:Heeeej mamuśki!
Ja juz 3 dzień z rzędu wstaje z mdłościami wiec od razu kanapka na szybko i przechodzi :p
W środę okazalo sie ze mam jakas bakterie w moczu .. Dzis oddalam próbkę na posiew no i zobaczymy..
Co do Marcinów - mój małż tez Marcin
A co do wizyt na nfz- często ludzie się zrażają a ja tam nie mam na co narzekać. Gin zrobil mi usg juz na pierwszej wizycie chodź wiedział ze i tak jeszcze za wcześnie i nic nie będzie jeszcze konkretnego widać. Ale nawet nie musiałam go o to prosić. Mowil ze zrobimy żebym nie musiała się denerwować ze pęcherzyk zle sie zagnieździł albo cos. duzo zalezy od lekarza, mój jest świetnyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 09:43
Helmi lubi tę wiadomość
-
Wlasnie nie wiem jak to wyglada mi sie wydaje ze jak sie ma skierowanie na badaniw z nfz to chyba nie trzrba robic ich w tym konktetnym osrodku gdzie przyjmuje ten gin? Ja bym zrobila sobie np w labolatorium przy szpitalu i wyniki wtedy chyba bym do reki dostala?
Wlasnie nie wiem dokladnie jak to wyglada -
cinnamon cookie wrote:Helmi ale skoro chcę uzyskać skierowanie na badania na nfz to przecież wyniki pójdą do tego gina na nfz a ja chciałabym chodzić prywatnie tylko badania zrobić na nfz
chcę zrobić tak samo, w środę idę na wizytę nfz - nie wzięłam tylko pod uwagę tego, że mogę nie dostać badań do ręki, kurde
Alle! Każdy pacjent ma prawo do swojej dokumentacji medycznej zawsze mozna wziąć kopieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 09:43
-
Dla przykladu moja mama robila sobie wyniki niedawno i skierowanie miala z nfz z naszego osrodka i robila wyniki tez w nim i odbierala wyniki do reki a lekarz mial drugi egzemplarz u siebie. Tylko ja gina na nfz mam w innym osrodku i nie wiem jak tam to wyglada
-
Helmi wrote:Wlasnie nie wiem jak to wyglada mi sie wydaje ze jak sie ma skierowanie na badaniw z nfz to chyba nie trzrba robic ich w tym konktetnym osrodku gdzie przyjmuje ten gin? Ja bym zrobila sobie np w labolatorium przy szpitalu i wyniki wtedy chyba bym do reki dostala?
Wlasnie nie wiem dokladnie jak to wyglada
Jan u siebie musze robic w tym ośrodku gdzie przyjmuje gin i chyba teraz tak jest wszędzie.. Ale dowiedz sie dokladnie, mnie lepiej nie słuchaj:D
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania