🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem w pierwszej ciąży, 3 miesiąc a brzuch mam jak w 5 🤦 zwłaszcza wieczorem mnie wywala 😛 od zeszłego tygodnia jestem już na zwolnieniu. Może trochę szybko, ale też obsługuję ludzi, a Ci poczuli rozluźnienie jeżeli chodzi o covid i ciężko wymusić na nich, żeby założyli maseczki jak wchodzą do pokoju... Nie będę ryzykować. Poza tym lekarz mówi, żebym prowadziła bardzo oszczędny tryb życia z uwagi na to, że kosmówka nie przykleiła się jeszcze we wszystkich miejscach. Generalnie siedzę w domu od 3 tygodni, bo wcześniej byłam na 2 tygodniowym urlopie i jeszcze nie mogę przyzwyczaić się do tego. Pierwszy raz mam tak długą przerwę w pracy. Zawsze brałam maksymalnie 2 tygodnie urlopu i w tym czasie gdzieś wyjeżdżaliśmy. Teraz 3 tydzień siedzę w domu i czuję się jakby to był 3 miesiąc. Ale nie narzekam. Dobrze mi tak 😉☺️
-
Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się chudsza niż jeszcze np tydzień temu. Nie wywala mi już aż tak brzucha wieczorami czy też po zjedzeniu, a jeszcze przed weekendem niektórzy mi mówili , że ciążę już widać W spodniach też mi wygodniej niż jeszcze kilka dni temu.
11+ 5 -
ata88 wrote:Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się chudsza niż jeszcze np tydzień temu. Nie wywala mi już aż tak brzucha wieczorami czy też po zjedzeniu, a jeszcze przed weekendem niektórzy mi mówili , że ciążę już widać W spodniach też mi wygodniej niż jeszcze kilka dni temu.
11+ 5
A co do brzucha to widać go w zależności co włożę, kiedy mam szerszy thirt i spodnie to jestem w stanie go ukryć, chociaż nie wyglądam tak szczupło jak zawsze. Ale w spódnicach czy sukienkach od razu odznacza się zaokrąglenie, nawet raniutko.1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Mavi wrote:U mnie to pierwsza ciąża i trochę minusie zaokrąglił brzuch, bo zaczyna mi być ciasno w spodniach 😂Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Ja też mam już trochę widoczny brzuszek, a to moja pierwsza ciąża 😊 Ale przed ciążą nie miałam idealnie płaskiego brzucha, więc na razie nikt się chyba nie domyśla. Wiedzą tylko nasi rodzice, rodzeństwo i ich partnerzy, moja przyjaciółka i jej mąż i koleżanki u mnie w pracy, bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Mamy zamiar powiedzieć wszystkim po prenatalnych, które mamy już w środę A dzisiaj o 15.00 wizyta u mojej pani doktor. Lekki stresik jest, ale i duża radość, że w końcu zobaczę maluszka
-
Clover wrote:Ja też mam już trochę widoczny brzuszek, a to moja pierwsza ciąża 😊 Ale przed ciążą nie miałam idealnie płaskiego brzucha, więc na razie nikt się chyba nie domyśla. Wiedzą tylko nasi rodzice, rodzeństwo i ich partnerzy, moja przyjaciółka i jej mąż i koleżanki u mnie w pracy, bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Mamy zamiar powiedzieć wszystkim po prenatalnych, które mamy już w środę A dzisiaj o 15.00 wizyta u mojej pani doktor. Lekki stresik jest, ale i duża radość, że w końcu zobaczę maluszka
-
Ale Wam zazdroszczę i się cieszę, że wszystko dobrze z Waszymi dzieciaczkami 😍 ja mam prenatalne dopiero 12.08. Nie wiem jak ja wytrzymam kolejne 3tyg 😭
Brzuch u mnie widac juz ze 2 tygodnie, ale nigdy nie byłam płaska, więc liczyłam na to, że będzie szybko widać. Ciekawe czy jak za tydzień odstawię progesteron to czy nie spadnie znowu.
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Proszę mnie wykreślić z listy. Dzisiaj się dowiedziałam,że ciąża obumarła ;( czy któraś z Was może miała łyżeczkowanie i może mi powiedzieć jak to wygląda? Zostaje się na noc w szpitalu? Czy wychodzi od razu? Czy trzeba być na czczo i przyjść rano?Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Proszę mnie wykreślić z listy. Dzisiaj się dowiedziałam,że ciąża obumarła ;( czy któraś z Was może miała łyżeczkowanie i może mi powiedzieć jak to wygląda? Zostaje się na noc w szpitalu? Czy wychodzi od razu? Czy trzeba być na czczo i przyjść rano?
-
Cukierkowa wrote:Proszę mnie wykreślić z listy. Dzisiaj się dowiedziałam,że ciąża obumarła ;( czy któraś z Was może miała łyżeczkowanie i może mi powiedzieć jak to wygląda? Zostaje się na noc w szpitalu? Czy wychodzi od razu? Czy trzeba być na czczo i przyjść rano?
Wiem, że to dla Ciebie teraz bardzo trudny moment, ale chciałam zapytać, czy miałaś jakiekolwiek podejrzenia, że coś jest nie tak? Bóle, plamienia, krwawienia? -
Przykro mi... 😔 -
-
nick nieaktualny