X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzecia ciąża i nic nie widać :) spodziewam się brzucha za około 3 tygodnie bo wtedy mi zawsze wychodzi takie zaokrąglenie pod pępkiem. Moje mięśnie to też flaki 🤷

• Lalala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pierwszej ciąży, 3 miesiąc a brzuch mam jak w 5 🤦 zwłaszcza wieczorem mnie wywala 😛 od zeszłego tygodnia jestem już na zwolnieniu. Może trochę szybko, ale też obsługuję ludzi, a Ci poczuli rozluźnienie jeżeli chodzi o covid i ciężko wymusić na nich, żeby założyli maseczki jak wchodzą do pokoju... Nie będę ryzykować. Poza tym lekarz mówi, żebym prowadziła bardzo oszczędny tryb życia z uwagi na to, że kosmówka nie przykleiła się jeszcze we wszystkich miejscach. Generalnie siedzę w domu od 3 tygodni, bo wcześniej byłam na 2 tygodniowym urlopie i jeszcze nie mogę przyzwyczaić się do tego. Pierwszy raz mam tak długą przerwę w pracy. Zawsze brałam maksymalnie 2 tygodnie urlopu i w tym czasie gdzieś wyjeżdżaliśmy. Teraz 3 tydzień siedzę w domu i czuję się jakby to był 3 miesiąc. Ale nie narzekam. Dobrze mi tak 😉☺️

atdccwa173tcycke.png
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz mam brzuszek..końcówka 11 tygodnia a tu już widać.. Ale nie przeszkadza mi to akurat 😉
    O ciąży wiedzą już praktycznie wszyscy..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się chudsza niż jeszcze np tydzień temu. Nie wywala mi już aż tak brzucha wieczorami czy też po zjedzeniu, a jeszcze przed weekendem niektórzy mi mówili , że ciążę już widać :) W spodniach też mi wygodniej niż jeszcze kilka dni temu.
    11+ 5

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch wywaliło szybko ;) nie da sie ukryć ciąży ale lekarka zmniejszyła mi progesteron i proszę brzuszek zmalał ;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się chudsza niż jeszcze np tydzień temu. Nie wywala mi już aż tak brzucha wieczorami czy też po zjedzeniu, a jeszcze przed weekendem niektórzy mi mówili , że ciążę już widać :) W spodniach też mi wygodniej niż jeszcze kilka dni temu.
    11+ 5
    Mam tak samo, że teraz w 11+4 czuje się szczuplej, myślę że to kwestia znacznie mniejszych wzdec. Podejrzewam że uspokoiła się trochę gospodarka hormonalna i będzie teraz lepiej. W poprzedniej ciąży 2 trymestr był super, mega się dobrze czułam, miałam mnóstwo energii.
    A co do brzucha to widać go w zależności co włożę, kiedy mam szerszy thirt i spodnie to jestem w stanie go ukryć, chociaż nie wyglądam tak szczupło jak zawsze. Ale w spódnicach czy sukienkach od razu odznacza się zaokrąglenie, nawet raniutko.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nie próbuję się wciskać w swoje jeansy 😂 chodzę w leginsach lub sukienkach.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pierwsza ciąża i trochę mi sie zaokrąglił brzuch, bo zaczyna mi być ciasno w spodniach 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 10:01

• oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    U mnie to pierwsza ciąża i trochę minusie zaokrąglił brzuch, bo zaczyna mi być ciasno w spodniach 😂
    Widzę, że testowalysmy tego samego dnia 😍. U mnie też pierwsza ciaza i tez juz brzuszek jest widoczny. Wzdec juz nie mam takich jak wcześniej i jest ciut mniejszy niż jescze jakiś czas temu. Prenatalne za tydzień w piątek i boję się coraz bardziej... Tak bardzo bym chciała żeby dzidziuś był zdrowy! Jak każda z nas 💓

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już trochę widoczny brzuszek, a to moja pierwsza ciąża 😊 Ale przed ciążą nie miałam idealnie płaskiego brzucha, więc na razie nikt się chyba nie domyśla. Wiedzą tylko nasi rodzice, rodzeństwo i ich partnerzy, moja przyjaciółka i jej mąż i koleżanki u mnie w pracy, bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Mamy zamiar powiedzieć wszystkim po prenatalnych, które mamy już w środę :) A dzisiaj o 15.00 wizyta u mojej pani doktor. Lekki stresik jest, ale i duża radość, że w końcu zobaczę maluszka ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ja też mam już trochę widoczny brzuszek, a to moja pierwsza ciąża 😊 Ale przed ciążą nie miałam idealnie płaskiego brzucha, więc na razie nikt się chyba nie domyśla. Wiedzą tylko nasi rodzice, rodzeństwo i ich partnerzy, moja przyjaciółka i jej mąż i koleżanki u mnie w pracy, bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Mamy zamiar powiedzieć wszystkim po prenatalnych, które mamy już w środę :) A dzisiaj o 15.00 wizyta u mojej pani doktor. Lekki stresik jest, ale i duża radość, że w końcu zobaczę maluszka ;)
    Ja też mam w środę prenatalne :) Trzymam za nas i za wszystkie dziewczyny kciuki :):) Odezwij się po dzisiejszej wizycie :) Powodzenia :)

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę i się cieszę, że wszystko dobrze z Waszymi dzieciaczkami 😍 ja mam prenatalne dopiero 12.08. Nie wiem jak ja wytrzymam kolejne 3tyg 😭

Brzuch u mnie widac juz ze 2 tygodnie, ale nigdy nie byłam płaska, więc liczyłam na to, że będzie szybko widać. Ciekawe czy jak za tydzień odstawię progesteron to czy nie spadnie znowu.

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wykreślić z listy. Dzisiaj się dowiedziałam,że ciąża obumarła ;( czy któraś z Was może miała łyżeczkowanie i może mi powiedzieć jak to wygląda? Zostaje się na noc w szpitalu? Czy wychodzi od razu? Czy trzeba być na czczo i przyjść rano?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Proszę mnie wykreślić z listy. Dzisiaj się dowiedziałam,że ciąża obumarła ;( czy któraś z Was może miała łyżeczkowanie i może mi powiedzieć jak to wygląda? Zostaje się na noc w szpitalu? Czy wychodzi od razu? Czy trzeba być na czczo i przyjść rano?
    :(:(:( Bardzo mi przykro :(:(

• Lolita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Cukierkowa, tak mi przykro...
    Wiem, że to dla Ciebie teraz bardzo trudny moment, ale chciałam zapytać, czy miałaś jakiekolwiek podejrzenia, że coś jest nie tak? Bóle, plamienia, krwawienia?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Przykro mi... 😔

atdccwa173tcycke.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa, trudno uwierzyć... Bardzo mi przykro...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Cukierkowa tule mocno. Baaardzo mi przykro. Ja miałam łyżeczkowanie lata temu i musiałam zostać 2 dni w szpitalu ale zapewne się już to zmieniło.

• Clover Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa, bardzo mi przykro że Cię to spotkało... Przytulam mocno.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Cukierkowa.. i życzę Ci wszystkiego dobrego 🍀

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ