X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja jutro po USG robię krew dopiero wiec wyniki pewnie za tydzień :) trzymam kciuki za twoje, od razu będziesz miała interpretacje? :)

Ja osobiście nie szczepie się na grypę.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Dziewczyny patrzę na stopki niektórych z Was i widzę kilka mam po IVF itp, po wieloletnich staraniach. Trzymam kciuki za nas wszystkie ale Wam kibicuje podwójnie i trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło po Waszej myśli :)
    Tak. Będę miała od razu :)

• oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt kochane i czekamy na następne dobre wieści! Niech maluszki rosną silne i zdrowe :*

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że po wizytach same dobre wiadomości czytamy 😍 ekscytuję się Waszymi wizytami prawie tak jak swoimi własnymi 😁

Nie będę szczepić się na grypę, bo jakoś nie widzę potrzeby. Od kiedy córeczka się urodziła nikt z nas jeszcze nie był jakoś poważnie chory, bierzemy witaminy, mamy dużo ruchu, odżywiamy się zdrowo i jakoś przeziębienia i grypa nas omijają na szczęście :)

Jeden dzień miałam trochę spokoju z mdłościami i wymiotami, a od wczoraj znowu mnie męczą :/ odebrałam wczoraj wyniki badań i wszystko jest w porządku, glukoza 74, tylko rozyczka igg jest powyżej normy ale to raczej że względu na to, że byłam szczepiona przeciwko różyczce :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Super wiesci z wizyt, bardzo to podnosi na duchu.

Ja czekam na piątek - prenatalne. Mieszanka radości i obawy.

Chciałabym byc już po z pomyślna diagnozą...

Trzymam kciuki i wysyłam pozytywne myśli!

Witam nowe osoby i cieszę się z udanych wizyt wszystkich, oby spokój nas nie opuścił.

Również mam wizytę dopiero za około 3tyg. u mojej ginki, a dzień po mam prenatalne.

Mdłości dalej męczą przez większość dnia i piersi bolą, mam nadzieje ze w drugim trymestrze będzie poprawa samopoczucia.

Nadzieja czytałam Twoje wiadomości tak jak pisałam wcześniej krwiak był dwa raz większy od Twojego miał 3,5cm x2,5cm teraz można powiedzieć że się zmniejszył do 2,2cmx 1,2cm i jest bliżej ujścia szyjki macicy. Wcześniej był wysoko przy dziecku ogromny widząc obraz usg to była wielka plama a dzieciątko malutkie. Trzeba jak najwiecej leżeć. Krwiak podkosmówkowy to inaczej odklejanie kosmówki, bo tworzy się przestrzeń wypelniona krwią odklejająca kosmówkę, która odpowiada za dostarczanie tlenu i substancji odżywczych, w około 16-18 tyg. funkcje kosmówki przejmuje łożysko. Tak wyczytałam w internetach! Jesteś nadal w szpitalu? U mnie krwiak się oczyszcza mam brązowe plamienia. Trzymaj się i wypoczywaj, jestem z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 07:59

oar843r8kh12ukn4.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja jutro po USG robię krew dopiero wiec wyniki pewnie za tydzień :) trzymam kciuki za twoje, od razu będziesz miała interpretacje? :)

Ja osobiście nie szczepie się na grypę.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Dziewczyny patrzę na stopki niektórych z Was i widzę kilka mam po IVF itp, po wieloletnich staraniach. Trzymam kciuki za nas wszystkie ale Wam kibicuje podwójnie i trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło po Waszej myśli :)
    Dziękujemy to bardzo miłe:) po kilku IVF faktycznie inaczej sie prowadzi ciążę, jest więcej stresu. Jeden lekarz odmówił mi prowadzenia ciąży powiedział że po tylu latach leczenia, po nieudanych inseminacjach i IVF oraz po poronieniu powinnam iść do specjalisty bo on nie chce mi zaszkodzić. Ale znalazlam juz młodego ambitnego lekarza ktory miał specjalizację w Japonii z Usg i tam też miał dużo do czynienia z ciażami po IVF

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie problemy ze spaniem? Zasypiam bez problemu (większość dnia jestem śpiąca), ale później śnią mi się takie koszmary, że budzę się w środku nocy i nie mogę zasnąć...

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć rankiem ;)

Ja mam dość nocy. Budzę się obolała (plecy), jest mi niewygodnie i, na ogół, mimo otwartego okna gorąco. Nie wspomnę o pobudkach i wycieczkach do łazienki. Brzuch mam duzy i nie śpię na nim, a zazwyczaj lubię spać na brzuchu.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypian bez problemu, ale budzę się o 3 rano i już nie mogę zasnąć 😉 Natomiast o godz. 6.30 nie mogę wyjść z łóżka do pracy, bo jeszcze bym poleżała 😉

• Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Czy macie problemy ze spaniem? Zasypiam bez problemu (większość dnia jestem śpiąca), ale później śnią mi się takie koszmary, że budzę się w środku nocy i nie mogę zasnąć...
    Ze spaniem problemów nie mam (oprócz tego, że każdego ranka przed pracą zawsze tej godziny więcej brakuje ;p), ale tak - koszmary mam. Może to jest związane ze stresem ciążowym? Tak się martwimy o te nasze dzieciaczki, że podczas snu też nas męczy tylko w inny sposób? nie wiem, ja sobie to tak tłumaczę ;p

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha wrote:
    Zasypian bez problemu, ale budzę się o 3 rano i już nie mogę zasnąć 😉 Natomiast o godz. 6.30 nie mogę wyjść z łóżka do pracy, bo jeszcze bym poleżała 😉
    Mam identycznie pobudka zawsze o 3 a o 6 zasypiam i lezakuje aż do 8 ;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem ze zasypiam o 20 , budzę się o 2-3 mam godzine przerwy i kręcenie a potem śpię ile fabryka pozwoli 😂
    W związku z tym że jestem od dziś na zwolnieniu to sobie pozwoliliśmy pospac 11h 😱 zazwyczaj chodzimy późno spac i nawet w weekend wstajemy 6-7 rano więc to ewidentnie wszystko sprawka mojej krewetki 💓

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak u Was pobudka 3-4 a o 6 zasypiam i zaraz budzi sie dom... Dodatkowo w nocy wstaje do toalety 2-4 razy i czasami musze jeszcze banana wciągnąć bo jest mi niedobrze z głodu. Na brzuchu nie mogę spać, więc śpię na boku i wszystko mi drętwieje :) plus w nocy bardzo mnie bolą piersi. W pierwszej ciązy chyba tak nie miałam :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po prenatalnych :) zdrowy chłopak :)

hannaha, Lolita, Majorka, Patt94, ann1109, Bajka15, _Hope, Clover, ultraviolet, Ewe, Tristana, oloowa2709, kasia_1988, Inka7, werni, Olinda, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Mavi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:

Ekstra, gratulacje 😍

Luzia lubi tę wiadomość

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Gratulacje :)

Luzia lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    SUper super super!!! gratulacje!! :)

Luzia lubi tę wiadomość

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:

Gratulacje! 😄 imię już wybrane?

010iflw102q8b1rd.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:

Super 😍

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:

Cudownie! Wspaniałe wieści 🥰
    Nam wczoraj lekarz powiedzial że na prenatalnych raczej jeszcze za wcześnie na określanie płci🤔 też bym już chciała wiedzieć chociaż na te 75% 🙈

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Cudownie! Wspaniałe wieści 🥰
    Nam wczoraj lekarz powiedzial że na prenatalnych raczej jeszcze za wcześnie na określanie płci🤔 też bym już chciała wiedzieć chociaż na te 75% 🙈
    Zależy od sprzętu, lekarza i tego jak się samo dziecko ułoży. U nas jeszcze sprawdził przepływy czy to pępowina tak nie wystaje i stwierdził, że jest pewien.

Dzięki dziewczyny ♥️

Bajka15, kasia_1988, Olinda lubią tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ