X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci z wizyt, bardzo to podnosi na duchu.

Ja czekam na piątek - prenatalne. Mieszanka radości i obawy.

Chciałabym byc już po z pomyślna diagnozą...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Będzie dobrze!

A mnie dolaj kłuję macica, czasem mam aż rozrywajacy bol. Paradoksalnie spacery pomagają ale w ruch poszła no spa. Miałam wczoraj teleporade i lekarz jakoś nie był zaskoczony, że mnie boli. Odbiera mi to radość z ciąży.

Ja tez zglaszalam lekarzowi, ze mialam taki rozrywajacy bol. Ale powiedzial po badaniu, ze wszystko jest ok i ze skoro wszystko rosnie i sie rozciaga to ma prawo bolec. Wierze mu na slowo i sie nie stresuje.

Ode mnie wlasnie polozna wyszla - super babka. Ciesze sie, ze udalo mi sie zaklepac polozna na wizyty po porodzie, bo w Berlinie znalezc jakas to jest cud. I zasugerowala, zebym juz szukala pediatry i zlobka, bo kolejki sa niebywale. Takze zabieram sie za poszukiwania :P.

• misbe Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od jakiegoś czasu po cichutku Was czytam, a dzisiaj postanowiłam się przywitać. Mam 31 lat, to będzie moje pierwsze dziecko, ale ciąża już druga. Pierwszą niestety poroniłam w marcu i teraz jestem uzbrojona po zęby w leki i walczymy! :)
    Termin mam wyznaczony na 10.02. Jak do tej pory wszystko jest dobrze, chociaż ostatnią wizytę miałam 01.07 i już zaczynam wariować czy wszystko jest w porządku, bo mdłości minęły, a i piersi już tak nie bolą. Ale tłumaczę sobie tym, że końcówka 11 tygodnia, to może już czas na lekki oddech :)
    Badania prenatalne mam wyznaczone na 03.08- już się nie mogę doczekać i bardzo się cieszę, że u części z Was, które macie już to za sobą jest wszystko w porządku.

Lolita, Lalala, Clover, GrubAsia, Maarta:) lubią tę wiadomość

3jgxs65gs24re2ig.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj misbe! Ja w 11 tc tez juz troszkę odetchnelam :) teraz juz tylko troszkę do drugiego trymestru :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misbe witamy;) dzis zadzwoniłam by sie umówić na Usg genetyczne i ciach dzis na 15 mam wizytę;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misbe wrote:
    Cześć,
    Od jakiegoś czasu po cichutku Was czytam, a dzisiaj postanowiłam się przywitać. Mam 31 lat, to będzie moje pierwsze dziecko, ale ciąża już druga. Pierwszą niestety poroniłam w marcu i teraz jestem uzbrojona po zęby w leki i walczymy! :)
    Termin mam wyznaczony na 10.02. Jak do tej pory wszystko jest dobrze, chociaż ostatnią wizytę miałam 01.07 i już zaczynam wariować czy wszystko jest w porządku, bo mdłości minęły, a i piersi już tak nie bolą. Ale tłumaczę sobie tym, że końcówka 11 tygodnia, to może już czas na lekki oddech :)
    Badania prenatalne mam wyznaczone na 03.08- już się nie mogę doczekać i bardzo się cieszę, że u części z Was, które macie już to za sobą jest wszystko w porządku.

Też mam termin na 10.02 i nawet prenatalne w tym samym dniu 😊 również mieliśmy wcześniej problemy (2 ciąże biochemiczne) a o ciążę staraliśmy się 15 miesięcy, ale trafiliśmy na świetnego lekarza który "obstawił" mnie lekami i czuję się z dnia na dzień coraz spokojniejsza. Co do objawów to od 2 tygodni praktycznie przestały mnie boleć piersi i czuję się dobrze. Jedynie zmagam się z wiecznym zmęczeniem. Dzisiaj mam kolejną wizytę i zobaczymy co to będzie. Ovufriend pokazało, że dzisiaj minął okres największego ryzyka utraty ciąży.

atdccwa173tcycke.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misbe, Lalala witajcie i rozgośćcie się :)

Aktualizacja 1 strony - ktoś, coś?

Przypominam też o naszej tajniackiej grupie na fb, jeśli któraś chciałaby dołączyć, prośba o zaproszenie do przyjaciółek i PW :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 14:03

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Super czyta się dobre wieści i oby tylko takie się tu pojawiały! ✊

Też z niecierpliwością (i trochę z obawą) czekam na USG prenatalne 3.08.🙈 Bardzo chciałabym już zobaczyć co u naszego maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 14:51

GrubAsia lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Też mam termin na 10.02 i nawet prenatalne w tym samym dniu 😊 również mieliśmy wcześniej problemy (2 ciąże biochemiczne) a o ciążę staraliśmy się 15 miesięcy, ale trafiliśmy na świetnego lekarza który "obstawił" mnie lekami i czuję się z dnia na dzień coraz spokojniejsza. Co do objawów to od 2 tygodni praktycznie przestały mnie boleć piersi i czuję się dobrze. Jedynie zmagam się z wiecznym zmęczeniem. Dzisiaj mam kolejną wizytę i zobaczymy co to będzie. Ovufriend pokazało, że dzisiaj minął okres największego ryzyka utraty ciąży.

Też jestem dość spokojna, bo wiem, że na chwilę obecną nic więcej już zrobić nie mogę, pozostaje czekać i wierzę, że będzie dobrze. Jednak z tyłu głowy cały czas są wydarzenia sprzed kilku miesięcy i jakoś nie potrafię się cieszyć z tej ciąży i snuć planów. Mam nadzieję, że po USG 3.08 te wszystkie obawy miną :)

3jgxs65gs24re2ig.png

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po Usg genetycznym ;) wszystko super!!!! Zero zastrzeżeń:) kamień z serca. Bąbelek tak sie kręcił że nie mógł go ująć wiec zrobil przez pochwe i wszystko udalo sie zbadać. Nawet zasugerował że raczej widzi dziewczynkę:)

Patt94, Inka7, Kasia_z, Majorka, Luzia, Clover, ultraviolet, hannaha, _Hope, GrubAsia, oloowa2709, Ewe, ann1109, Maarta:) lubią tę wiadomość

❤2.02.2021
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!! Gratulację!! Teraz tylko nic, tylko cieszyć się ciążą☺️☺️ No i liczę na to że każda z nas usłyszy że wszystko jest super🥰

oloowa2709 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Z, też w to mocno wierzę i trzymam za każdą mocno kciuki ;)

Kasia_z lubi tę wiadomość

❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ale mam dziś ciężki dzień... W nocy bolał mnie brzuch, a teraz przez dzień głowa. Czekam na ten magiczny czas, aż przejdą dolegliwości pierwszego trymestru 🙈🙈

Planujecie na jesień zaszczepić się na grypę? Mnie namawia moja ginekolog, zwłaszcza w czasach koronawirusa. I chyba tak zrobię. Tym bardziej, że mam taką możliwość za darmo w pracy.

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi dzisiaj kalendarz przypomniał ze jutro Już środa.. A przecież w środę prenatalne! Tak wiec jutro ja przyniosę jakieś wieści :)

oloowa2709 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ☺️ maleństwo chyba też się ucieszyło ze spotkania, machało do mamusi 😊 Teraz jeszcze 3.08 i wtedy odetchnę ze spokojem.
    ✊✊ Za wszystkie Wasze wizyty w najbliższym czasie 🍀

oloowa2709, ann1109, GrubAsia lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    To mi dzisiaj kalendarz przypomniał ze jutro Już środa.. A przecież w środę prenatalne! Tak wiec jutro ja przyniosę jakieś wieści :)
    Ja też jutro😁 dziś odebrałam wyniki pappy, oby się dobrze zinterpretowały.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    misbe, Lalala witajcie i rozgośćcie się :)

Aktualizacja 1 strony - ktoś, coś?

Przypominam też o naszej tajniackiej grupie na fb, jeśli któraś chciałaby dołączyć, prośba o zaproszenie do przyjaciółek i PW :)

Poproszę o wpisanie terminu na 16.02 ;)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Ja też jutro😁 dziś odebrałam wyniki pappy, oby się dobrze zinterpretowały.
    Ja jutro po USG robię krew dopiero wiec wyniki pewnie za tydzień :) trzymam kciuki za twoje, od razu będziesz miała interpretacje? :)

Ja osobiście nie szczepie się na grypę.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

Dziewczyny patrzę na stopki niektórych z Was i widzę kilka mam po IVF itp, po wieloletnich staraniach. Trzymam kciuki za nas wszystkie ale Wam kibicuje podwójnie i trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło po Waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:41

oloowa2709, liliputkowo90, GrubAsia lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny 😊 kciukasy trzymam za wszystkie wizyty w najbliższym czasie. Ja dzisiaj robiłam betę + PAPP-A w przyszłym tyg USG i wyniki.

• Lalala Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem po wizycie.dzidziuś podwoił swój rozmiar i ma teraz ponad 3 cm. Na początku USG spał, ale lekarz "popukał" głowicą od USG i zaczął się ruszać, dotykał rączką główki i się przeciągał. Dziwne uczucie widzieć, że dziecko robi w Twoim ciele takie wygibasy, a tego nie czuć 😊 martwi mnie jedynie to, że lekarz powiedział, że kosmówka jeszcze się przykleja w jednym miejscu. 2 wizyty wcześniej też było widać, że w jeszcze nie jest doklejona na małym odcinku, wtedy miałam brązowe plamienie. Na ostatniej wizycie nie powiedział nic, a teraz znowu nie jest wszystko przyklejone. Nie mam żadnych plamień i bólów brzucha. Lekarz też nic na to nie powiedział. Jutro do niego jeszcze zadzwonię, żeby się upewnić czy na pewno jest wszystko ok,bo dzisiaj z tego wszystkiego nawet nie zapytałam...

atdccwa173tcycke.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ