X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam Cebuszke. Rewelacyjnie się sprawdziła w poprzedniej ciąży. Niestety nie wiem z jakiej firmy zamawiałam.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Luzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który model? Bo widzą takiego rogala i jeszcze jedna 😁

• Mavi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam cebuszkę, dzięki dziewczyny :D

• MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim

A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy

Inka7 lubi tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Zamówiłam cebuszkę, dzięki dziewczyny :D
    Tez sobie zamowie, te do formowania :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Ja bylam w ciąży 11 lat temu, jak zobaczę to pokaże

Hmmm... A jak tu wkleić fotkę?

Ja wklejam z zapodaj.net

Ja nie potrafiłam spać z poduszkami między nogami jak byłam w ciąży.
    Jutro muszę zadzwonić i się umówić na prenatalne ale się zastanawiam nadal gdzie je zrobić bo mam mętlik.

Inka7 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
    Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłabym do apteki i dopytała. Ja nie mam pojęcia :)

A na opakowaniu mie ma żadnego obrazka kobiety w ciąży czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 06:02

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę pójść kupić witaminy bo mi się skończyły.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
    Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?

Kupiłaś metafolin? On ponoć ma super wchłanianie i jak np zwykły powinno się brać min 3 mies przed planowaną ciąża, tak ten (niby) w 28 dni wyrównuje ew niedobory do odpowiedniego poziomu.
    Ale nie wiem czy myślę o tym, co akurat nabyłaś, więc jeśli masz wątpliwości jakiekolwiek zapytaj w aptece o ten konkretny produkt, który masz

Dzień dobry 😊

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewę metylowanym sobie nie zaszkodzisz. Ja nie mam mutacj (wszystko sprawdzone) a biorę tylko i wyłącznie metyle. Mają lepszą przyswajalność po prostu.
    Co do adaptera to ja nie miałam w pierwszej ciąży ale teraz planuję nabyc bo szykuje się nam dluzsza trasa ale będę brać ten zwykły, bo jeżdżę tylko z przodu.
    Ja m rogala z matherhood z którego później można zrobić gniazdo/kojec dla dziecka ale nie polecam. Poduszka do kitu a kojec może i mi się trochę przydał ale mając bliźniaki nie planuję dokupywać drugiego. U mnie Synek spał w łóżeczku bez ochraniaczy, tylko na materacyku z prześcieradłem i w spiworku. I ma boku. Także kojce, rożki, kołderki u mnie odpadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 07:49

oloowa2709 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Misia1989 Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Tak naprawde co druga z nas ma mutacje tylko o tym nie wie.Kwas foliowy metylowany ma lepsze wchlanianie i ogolnie kazda powinna przyjmowac kwas metylowany a nie zwykły folik.Ja zanim dowiedzialam sie,ze mam mutacje bralam folik i zamiast mi sie wchlaniac to mi sie odkladal i niby przyjmowalam go pol roku a mialam wraz za malo,a odkąd przyjmuje foliany wszystko mam w normie.

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:

Też biorę w tej postaci, bo jest lepiej przyswajalny. Biorąc zwykły miałam niski poziom kwasu foliowego.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdusia wrote:
    Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim

A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy

Mam zwykły przekładany przez siedzenie, jeżdżę głównie jako kierowca albo pasażer obok, ale z tyłu też bez problemu się go montowało :)

MaGdusia lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba trochę mdłości i wymioty odpuściły. Wczoraj jeszcze delikatnie z rana mnie męczyły, ale dziś czuję się świetnie :) poza tym, że piersi mnie strasznie bolą :)
    Właśnie wróciłam z laboratorium, bo dziś wszystkie badania robiłam. Jeszcze odbierałam cytologię i mi jakiś stan zapalny wykazało :/ chociaż nie czuję żadnego dyskomfortu, pierwszy raz mi stan zapalny wyszedł i nie wiem czy muszę się na już umawiać do lekarza czy do poniedziałkowej wizyty mogę poczekać?

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś robiłam glukozę bez obciążenia i wynik to 92 czyli górna granica normy.
    Myślicie że to już może wskazywać na cukrzycę ciążową? Jak u Was z wynikami?
    Czy wpływ na wynik mogło mieć ciężkie jedzenie z dnia wczorajszego? (Pizza beza , piccolo)

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobry wynik 😊 Pojedynczy wynik na czczo nie może być podstawą do diagnozy. Konieczne jest wykonanie testu obciążenia glukozą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 12:09

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jestem już po wizycie, krwiak się zmniejszył, dzidzia hasa aż miło, ma 24mm jestem przeszczęśliwa. Bóg ma mnie w opiece:)

Wszystkie wyniki z krwi i moczu bez zarzutu. Tak się cieszę, że aż się rozpłakałam jak wyszłam z gabinetu.

Umówiłam się na prenatalne :)

Mdłości dokuczają, ale dam radę :)

Też mam poduszkę rogala, kupiłam na flohmarku za grosze, dziś muszę ja odszukać w szafie.

MaGdusia, ultraviolet, hannaha, kasia_1988 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam glukozę 62, a zaznaczone miałam że norma zaczyna się od 74. No ale zobaczę co powie lekarz. Dziś mam wizytę po miesiącu od ostatniej. I już nie mogę się doczekać ☺️

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wspaniałe wieści! Wszystko będzie dobrze ;)

Ja mam w glukozie wynik 4,19mm/l. Nie wiem co to znaczy, ale jest w normie. Co nawet mnie dziwi, bo mam cukrzycę w rodzinie. Ale się cieszę, oczywiście :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ