X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam Cebuszke. Rewelacyjnie się sprawdziła w poprzedniej ciąży. Niestety nie wiem z jakiej firmy zamawiałam.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Luzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który model? Bo widzą takiego rogala i jeszcze jedna 😁

• Mavi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam cebuszkę, dzięki dziewczyny :D

• MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim

A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy

Inka7 lubi tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Zamówiłam cebuszkę, dzięki dziewczyny :D
    Tez sobie zamowie, te do formowania :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Ja bylam w ciąży 11 lat temu, jak zobaczę to pokaże

Hmmm... A jak tu wkleić fotkę?

Ja wklejam z zapodaj.net

Ja nie potrafiłam spać z poduszkami między nogami jak byłam w ciąży.
    Jutro muszę zadzwonić i się umówić na prenatalne ale się zastanawiam nadal gdzie je zrobić bo mam mętlik.

Inka7 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
    Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłabym do apteki i dopytała. Ja nie mam pojęcia :)

A na opakowaniu mie ma żadnego obrazka kobiety w ciąży czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 06:02

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę pójść kupić witaminy bo mi się skończyły.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
    Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?

Kupiłaś metafolin? On ponoć ma super wchłanianie i jak np zwykły powinno się brać min 3 mies przed planowaną ciąża, tak ten (niby) w 28 dni wyrównuje ew niedobory do odpowiedniego poziomu.
    Ale nie wiem czy myślę o tym, co akurat nabyłaś, więc jeśli masz wątpliwości jakiekolwiek zapytaj w aptece o ten konkretny produkt, który masz

Dzień dobry 😊

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewę metylowanym sobie nie zaszkodzisz. Ja nie mam mutacj (wszystko sprawdzone) a biorę tylko i wyłącznie metyle. Mają lepszą przyswajalność po prostu.
    Co do adaptera to ja nie miałam w pierwszej ciąży ale teraz planuję nabyc bo szykuje się nam dluzsza trasa ale będę brać ten zwykły, bo jeżdżę tylko z przodu.
    Ja m rogala z matherhood z którego później można zrobić gniazdo/kojec dla dziecka ale nie polecam. Poduszka do kitu a kojec może i mi się trochę przydał ale mając bliźniaki nie planuję dokupywać drugiego. U mnie Synek spał w łóżeczku bez ochraniaczy, tylko na materacyku z prześcieradłem i w spiworku. I ma boku. Także kojce, rożki, kołderki u mnie odpadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 07:49

oloowa2709 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Misia1989 Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Tak naprawde co druga z nas ma mutacje tylko o tym nie wie.Kwas foliowy metylowany ma lepsze wchlanianie i ogolnie kazda powinna przyjmowac kwas metylowany a nie zwykły folik.Ja zanim dowiedzialam sie,ze mam mutacje bralam folik i zamiast mi sie wchlaniac to mi sie odkladal i niby przyjmowalam go pol roku a mialam wraz za malo,a odkąd przyjmuje foliany wszystko mam w normie.

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:

Też biorę w tej postaci, bo jest lepiej przyswajalny. Biorąc zwykły miałam niski poziom kwasu foliowego.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdusia wrote:
    Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim

A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy

Mam zwykły przekładany przez siedzenie, jeżdżę głównie jako kierowca albo pasażer obok, ale z tyłu też bez problemu się go montowało :)

MaGdusia lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba trochę mdłości i wymioty odpuściły. Wczoraj jeszcze delikatnie z rana mnie męczyły, ale dziś czuję się świetnie :) poza tym, że piersi mnie strasznie bolą :)
    Właśnie wróciłam z laboratorium, bo dziś wszystkie badania robiłam. Jeszcze odbierałam cytologię i mi jakiś stan zapalny wykazało :/ chociaż nie czuję żadnego dyskomfortu, pierwszy raz mi stan zapalny wyszedł i nie wiem czy muszę się na już umawiać do lekarza czy do poniedziałkowej wizyty mogę poczekać?

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś robiłam glukozę bez obciążenia i wynik to 92 czyli górna granica normy.
    Myślicie że to już może wskazywać na cukrzycę ciążową? Jak u Was z wynikami?
    Czy wpływ na wynik mogło mieć ciężkie jedzenie z dnia wczorajszego? (Pizza beza , piccolo)

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobry wynik 😊 Pojedynczy wynik na czczo nie może być podstawą do diagnozy. Konieczne jest wykonanie testu obciążenia glukozą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 12:09

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Jestem już po wizycie, krwiak się zmniejszył, dzidzia hasa aż miło, ma 24mm jestem przeszczęśliwa. Bóg ma mnie w opiece:)

Wszystkie wyniki z krwi i moczu bez zarzutu. Tak się cieszę, że aż się rozpłakałam jak wyszłam z gabinetu.

Umówiłam się na prenatalne :)

Mdłości dokuczają, ale dam radę :)

Też mam poduszkę rogala, kupiłam na flohmarku za grosze, dziś muszę ja odszukać w szafie.

MaGdusia, ultraviolet, hannaha, kasia_1988 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam glukozę 62, a zaznaczone miałam że norma zaczyna się od 74. No ale zobaczę co powie lekarz. Dziś mam wizytę po miesiącu od ostatniej. I już nie mogę się doczekać ☺️

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wspaniałe wieści! Wszystko będzie dobrze ;)

Ja mam w glukozie wynik 4,19mm/l. Nie wiem co to znaczy, ale jest w normie. Co nawet mnie dziwi, bo mam cukrzycę w rodzinie. Ale się cieszę, oczywiście :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ