🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim
A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy
Inka7 lubi tę wiadomość
-
Inka7 wrote:Ja bylam w ciąży 11 lat temu, jak zobaczę to pokaże
Hmmm... A jak tu wkleić fotkę?
Ja wklejam z zapodaj.net
Ja nie potrafiłam spać z poduszkami między nogami jak byłam w ciąży.
Jutro muszę zadzwonić i się umówić na prenatalne ale się zastanawiam nadal gdzie je zrobić bo mam mętlik.Inka7 lubi tę wiadomość
-
Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Ewe wrote:Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?
Kupiłaś metafolin? On ponoć ma super wchłanianie i jak np zwykły powinno się brać min 3 mies przed planowaną ciąża, tak ten (niby) w 28 dni wyrównuje ew niedobory do odpowiedniego poziomu.
Ale nie wiem czy myślę o tym, co akurat nabyłaś, więc jeśli masz wątpliwości jakiekolwiek zapytaj w aptece o ten konkretny produkt, który masz
Dzień dobry 😊 -
Ewę metylowanym sobie nie zaszkodzisz. Ja nie mam mutacj (wszystko sprawdzone) a biorę tylko i wyłącznie metyle. Mają lepszą przyswajalność po prostu.
Co do adaptera to ja nie miałam w pierwszej ciąży ale teraz planuję nabyc bo szykuje się nam dluzsza trasa ale będę brać ten zwykły, bo jeżdżę tylko z przodu.
Ja m rogala z matherhood z którego później można zrobić gniazdo/kojec dla dziecka ale nie polecam. Poduszka do kitu a kojec może i mi się trochę przydał ale mając bliźniaki nie planuję dokupywać drugiego. U mnie Synek spał w łóżeczku bez ochraniaczy, tylko na materacyku z prześcieradłem i w spiworku. I ma boku. Także kojce, rożki, kołderki u mnie odpadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 07:49
oloowa2709 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ewe wrote:Wybaczcie mi głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam a sole być ostrożna..
Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Poszlam do apteki po kwas foliowy.. Kupiłam i jak przyszłam do domu to zauważyłam że jest to metylowany kwas foliowy.. Z tego co wyczytylam w necie bierze się go w przypadku mutacji.. Ja jej nie mam więc waham się czy powinnam to brać.. Co myślicie?
Też biorę w tej postaci, bo jest lepiej przyswajalny. Biorąc zwykły miałam niski poziom kwasu foliowego. -
MaGdusia wrote:Ja mam takiego rogala, który formujesz sobie sama. Coś w stylu PHYSIO multi. Moja ma 5 lat i jest w ciągłej eksploatacji, bo po prostu uwielbiam na niej spać, a teraz myślę czy nie sprawić sobie DUO denim
A dziewczyny macie adaptery do pasa samochodowego? Bo ciągle myślę czy dopłacić do wersji na isofix czy zwykły przekładany przez siedzenie daje rade? Bo o ile zwykły n przednie fotele ok, tak n tylnej kanapie to może nie bardzo. Macie jakieś doświadczenie z roznymi modelami? Poprzednio miałam zwykły, ale nie musiałam korzystać z niego z tyłu, a teraz od czasu do czasu się zdarzy
Mam zwykły przekładany przez siedzenie, jeżdżę głównie jako kierowca albo pasażer obok, ale z tyłu też bez problemu się go montowałoMaGdusia lubi tę wiadomość
-
U mnie chyba trochę mdłości i wymioty odpuściły. Wczoraj jeszcze delikatnie z rana mnie męczyły, ale dziś czuję się świetnie poza tym, że piersi mnie strasznie bolą
Właśnie wróciłam z laboratorium, bo dziś wszystkie badania robiłam. Jeszcze odbierałam cytologię i mi jakiś stan zapalny wykazało chociaż nie czuję żadnego dyskomfortu, pierwszy raz mi stan zapalny wyszedł i nie wiem czy muszę się na już umawiać do lekarza czy do poniedziałkowej wizyty mogę poczekać? -
Dziewczyny dziś robiłam glukozę bez obciążenia i wynik to 92 czyli górna granica normy.
Myślicie że to już może wskazywać na cukrzycę ciążową? Jak u Was z wynikami?
Czy wpływ na wynik mogło mieć ciężkie jedzenie z dnia wczorajszego? (Pizza beza , piccolo) -
nick nieaktualny
-
Witajcie
Jestem już po wizycie, krwiak się zmniejszył, dzidzia hasa aż miło, ma 24mm jestem przeszczęśliwa. Bóg ma mnie w opiece:)
Wszystkie wyniki z krwi i moczu bez zarzutu. Tak się cieszę, że aż się rozpłakałam jak wyszłam z gabinetu.
Umówiłam się na prenatalne
Mdłości dokuczają, ale dam radę
Też mam poduszkę rogala, kupiłam na flohmarku za grosze, dziś muszę ja odszukać w szafie.MaGdusia, ultraviolet, hannaha, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Marta wspaniałe wieści! Wszystko będzie dobrze
Ja mam w glukozie wynik 4,19mm/l. Nie wiem co to znaczy, ale jest w normie. Co nawet mnie dziwi, bo mam cukrzycę w rodzinie. Ale się cieszę, oczywiścieJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021