X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Kika - bardzo, bardzo mi przykro. Życzę Ci dużo siły oraz żeby maleństwo szybko do Ciebie "wróciło".

Co do podejrzeń chorób przy badaniach prenatalnych, to nie wiem, co bym zrobiła. Moja mama w ogóle stwierdziła że nie wie, po co robię te badania, ona jest bardzo religijna i uważa, że każde dziecko powinno przyjść na świat. Niestety zdaje się nie rozumieć, że są o wiele poważniejsze wady niż ZD. Łatwo jest powiedzieć komuś, kto nie był w takiej sytuacji, że "ja to bym nigdy nie usunęła". O wiele ciężej jest nam, kiedy już sami musimy podjąć taką decyzję. Dlatego ja nie zamierzam nikogo oceniać i na dzień dzisiejszy nie wiem, co byśmy zrobili. Na razie nie rozmawiałam jeszcze z mężem na ten temat.

MaGdusia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziś byliśmy u lekarza, niestety serduszko przestało bić 😭 w przyszłym tygodniu mam zabieg. Pewnie jak się pozbieram to podejdziemy do kolejnej IUI. Rozmawiałam już z moim lekarzem z kliniki. Narazie muszę dotrwać do przyszłego tygodnia i jakos to przejść. Dlatego żegnam się z Wami i każdej życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Tak mi przykro!!! 😥 Ciężko mi w to uwierzyć .. razem się cieszylysmy.. trzymaj się kochana, bądź dzielna 💓

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest coś na katar sienny co można brać w ciąży? Już tak długo spokój miałam.. Przyjechałam do Polski i mnie dopadł katar sienny..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, przepraszam, kliknęłam like jak chciałam zmienić stronę

Nadzieja daj znać co tam. Oby wszystko było dobrze i to tylko straszak

Kika dużo siły. Mocny przytulas

Jeśli chodzi o prenatalne, to na pewno dalsza diagnostyka. Nie mogę powiedzieć co by było gdybyby. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane stawiac czoło takim dylematom i Wam również tego życzę 😘

Taaa, te "biedne" żłobkowe dzieci. Moje dziecko to już w ogóle. Miała niecałe 14 mies jak wróciłam do pracy w trybie zmianowym po 12h... Ja to dopiero wyrodna matka jestem 🙆‍♀️

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
    Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciej

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Dziewczyny jest coś na katar sienny co można brać w ciąży? Już tak długo spokój miałam.. Przyjechałam do Polski i mnie dopadł katar sienny..
    Ginekolog mówiła, że ewentualnie leki starej generacji np. zyrtec

08.02 💙 Artur
  • Strawberry🍓 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika bardzo mi przykro, mocno Cię przytulam i życzę duzo siły , wiem co czujesz ... 😔

Nadzieja staraj się nastawić pozytywnie , bardzo dużo zmienia dobre nastawienie, moja kuzynka w trzeciej ciąży miała krwiaka zagrażającego i cała rodzina juz spisała ciąże na straty bo u niej sytuacja była naprawdę poważna a wszystko potoczyło się dobrze i urodziła zdrową córeczkę 😘

Dziewczyny poradzcie mi proszę coś na straszne mdłości , ja już naprawę nie daje rady, mdli mnie od rana do wieczora , nie czuje tylko wtedy gdy śpię , Pije wodę z imbirem , jem migdały , próbowałam coli , nic mi nie pomaga , nie jestem w stanie normalnie funkcjonować , w poprzednich ciążach z chłopcami nigdy tak się nie czułam :((( Pojechałam dziś na usg bo odczuwam tez ból jajników i wszystko jest niby ok , 9 tydzień 5 dzień ale dzieciaczek pare dni mniejszy , serduszko bije bardzo, bardzo szybko , lekarz powiedział ze to dobry znak. Umieram przez te mdłości i dodatkowo upał 🙈😕

34bw9jcgbzpkylzx.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry mnie pomagalo picie herbaty zurawinowej, suchary... Zadne cuda :) ostrych mdlosci nie mialam nigdy, raczej zmułę, więc wiecej chyba nie doradzę....

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:
    Kika bardzo mi przykro, mocno Cię przytulam i życzę duzo siły , wiem co czujesz ... 😔

Nadzieja staraj się nastawić pozytywnie , bardzo dużo zmienia dobre nastawienie, moja kuzynka w trzeciej ciąży miała krwiaka zagrażającego i cała rodzina juz spisała ciąże na straty bo u niej sytuacja była naprawdę poważna a wszystko potoczyło się dobrze i urodziła zdrową córeczkę 😘

Dziewczyny poradzcie mi proszę coś na straszne mdłości , ja już naprawę nie daje rady, mdli mnie od rana do wieczora , nie czuje tylko wtedy gdy śpię , Pije wodę z imbirem , jem migdały , próbowałam coli , nic mi nie pomaga , nie jestem w stanie normalnie funkcjonować , w poprzednich ciążach z chłopcami nigdy tak się nie czułam :((( Pojechałam dziś na usg bo odczuwam tez ból jajników i wszystko jest niby ok , 9 tydzień 5 dzień ale dzieciaczek pare dni mniejszy , serduszko bije bardzo, bardzo szybko , lekarz powiedział ze to dobry znak. Umieram przez te mdłości i dodatkowo upał 🙈😕
    Strawberry ja. chyba wszystko wypróbowałam, albo prawie Wszystko i nic nie pomogło. Na początku może trochę seabands ale później już nic. Ważne było nieprzejadanie się i nie dopuszczanie do głodu. Ja cały czas coś jadłam i to takie suche rzeczy jak chleb, paluszki itp. O obiedzie nie było mowy. Gdzieś wyczytałam, ze najgorsze mdłości występują w 10 tygodniu i u mnie tak było. Na dzień dzisiejszy jest o niebo lepiej.

• Strawberry🍓 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za rady , myślę że u mnie właśnie teraz około 10 tygodnia jest największe apogeum i niedługo będzie tylko lepiej bo jeśli nie to nie wytrzymam 😁😔😉

34bw9jcgbzpkylzx.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:
    Dziewczyny dzięki za rady , myślę że u mnie właśnie teraz około 10 tygodnia jest największe apogeum i niedługo będzie tylko lepiej bo jeśli nie to nie wytrzymam 😁😔😉
    U mnie tez niestety nic nie pomagało. Zaczynały się po obudzeniu się i kończyły jak zasypiałam. Nie dawały mi żyć. Skończyły się na przełomie 9/10 tydzień. Teraz żyje ! :)
    Pomagało mi chwilowo żucie gumy, lub picie wody gazowej. Co chwila po łyczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 18:54

Strawberry🍓 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny wiem ze to indywidualna kwestia i trochę trudny do dyskusji (kulturalnej) temat, dlatego pytam te mamy które decydują się na prenatalne + pappa. Rozwazalyscie co w przypadku wysokiego ryzyka chorób genetycznych?
    Ja niestety byłam w takiej sytuacji i nie życzę najgorszemu wrogowi konieczności podjęcia decyzji o usunięciu własnego ego dziecka. Terminacje miałam robiona w 14stym tygodniu i była to najgorsza rzecz w moim życiu. Dziecko, bo nie wiem jakiej było płci, miało śmiertelną wadę spowodowaną rozszczepem kręgosłupa na wysokości karku, słowem mózg dziecka w skutek ciśnienia wydostał się na zewnątrz czaszki. Moje dziecko zmarłoby w trakcie ciąży lub w trakcie porodu... wolałam podjąć decyzję o usunięciu, nie chciałam 9miesiecy myśleć o tym, że moje dziecko zaraz umrze. Przez pryzmat tamtych wydarzeń wkurza mnie gadanie innych ludzi, którzy pewnie nigdy nie byli w takiej lub chociaż podobnej sytuacji, i mówią że każde dziecko ma prawo się normalnie urodzić, i nie nam matkom decydować. Wada wadzie nierówna.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem_M przykro mi a jednocześnie bardzo szanuje za decyzje i zdrowy rozsądek.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Mavi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:

Ja dostałam od ginekologa tabletki vomex a. Nie byłam w stanie pracować, ani w ogóle funkcjonować. To mnie uratowało, dzisiaj pod koniec 9 tyg jest już lepiej 🙏🏻

Strawberry🍓 lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ból piersi prawie niewyczuwalny, mdłości praktycznie zniknęły, pojawiają się raz na jakiś czas.
    Mam nadzieję że to poprostu już ten moment że moga mijać objawy? 🙄

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, bardzo Ci współczuję...
    Nadzieja94, odpoczywaj, będzie dobrze! ✊✊✊

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zauważyłam jasno brązowe plamienie na wkładce. Leżę i odpoczywam, póki co nie panikuje i wierze, ze będzie dobrze 🙏🏻

• Kika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wsparcie ❤️ po przeplakanym całym dniu, rozmowach z mężem jakoś ciut lżej. Musimy się pozbierać i jeszcze próbować za jakiś czas.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • KatKam Nowa

Wysłany: 18 lipca 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Chciałabym dołączyć :)
    Mam 30 lat i jestem w pierwszej ciąży po ponad 2 latach starań
    Spodziewany termin przyjścia dzidziusia to 22 luty.
    Ostatnie badania robiłam 2 tygodnie temu i widać było zarodek 7,7mm i bicie serduszka 126bpm.
    Z "przyjemności" ciążowych jak do tej pory to wydają się raczej standardowe:
    - całodniowe mdłości, szczególnie gdy jestem głodna więc non stop coś przekąszam.
    - odrzuca mnie od niektórych produktów które tak lubiłam np. herbaty, bazylii generalnie zieleniny i produktów pełnoziarnistych. Generalnie mam lekkie wyrzuty sumienia, że powinnam się lepiej odżywiać a wychodzi na to że jem gorzej niż przed ciążą.
    - dość często czuje się zmęczona

Ciesze się,że trafiłam na to forum, choć widzę, że trochę późno. Chwilę mi zajmie nadrobienie zaległości w czytaniu :)

Na wstępie mam do Was pytanie. Jak długo czeka się na termin badań prenatalnych?
    Moja gin nic na razie o tym nie wspominała a kolejną wizytę mam 31.07 (10TC) i się zastanawiam czy to już nie będzie trochę późno.

hannaha, ann1109, Lolita lubią tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatKam witaj wśród nas :)

Ja dostałam skierowanie na prenatalne w 10 tc i na NFZ dali mi termin za 2 tygodnie. Ja mieszkam w duzym mieście, nie wiem jednak, czy ma to znaczenie ;)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ