X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Kika - bardzo, bardzo mi przykro. Życzę Ci dużo siły oraz żeby maleństwo szybko do Ciebie "wróciło".

Co do podejrzeń chorób przy badaniach prenatalnych, to nie wiem, co bym zrobiła. Moja mama w ogóle stwierdziła że nie wie, po co robię te badania, ona jest bardzo religijna i uważa, że każde dziecko powinno przyjść na świat. Niestety zdaje się nie rozumieć, że są o wiele poważniejsze wady niż ZD. Łatwo jest powiedzieć komuś, kto nie był w takiej sytuacji, że "ja to bym nigdy nie usunęła". O wiele ciężej jest nam, kiedy już sami musimy podjąć taką decyzję. Dlatego ja nie zamierzam nikogo oceniać i na dzień dzisiejszy nie wiem, co byśmy zrobili. Na razie nie rozmawiałam jeszcze z mężem na ten temat.

MaGdusia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziś byliśmy u lekarza, niestety serduszko przestało bić 😭 w przyszłym tygodniu mam zabieg. Pewnie jak się pozbieram to podejdziemy do kolejnej IUI. Rozmawiałam już z moim lekarzem z kliniki. Narazie muszę dotrwać do przyszłego tygodnia i jakos to przejść. Dlatego żegnam się z Wami i każdej życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Tak mi przykro!!! 😥 Ciężko mi w to uwierzyć .. razem się cieszylysmy.. trzymaj się kochana, bądź dzielna 💓

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest coś na katar sienny co można brać w ciąży? Już tak długo spokój miałam.. Przyjechałam do Polski i mnie dopadł katar sienny..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • MaGdusia Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, przepraszam, kliknęłam like jak chciałam zmienić stronę

Nadzieja daj znać co tam. Oby wszystko było dobrze i to tylko straszak

Kika dużo siły. Mocny przytulas

Jeśli chodzi o prenatalne, to na pewno dalsza diagnostyka. Nie mogę powiedzieć co by było gdybyby. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane stawiac czoło takim dylematom i Wam również tego życzę 😘

Taaa, te "biedne" żłobkowe dzieci. Moje dziecko to już w ogóle. Miała niecałe 14 mies jak wróciłam do pracy w trybie zmianowym po 12h... Ja to dopiero wyrodna matka jestem 🙆‍♀️

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawili mnie na obserwacji na oddziale mam krwiaka kosmowkowego 18mm przy ujsciu macicy tak zrozumialam lekarza nie wyraznie dosyć gadał.. Zagrozenie jest ale dziecko żyje i rozwija się dobrze.
    Tak sie boję bo lecze sie u lekarki i prowadzi mi ciążę nie z tego spzitala a pojechalam w swoim mieście do spzitala bo chciałam jak najszybciej

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Dziewczyny jest coś na katar sienny co można brać w ciąży? Już tak długo spokój miałam.. Przyjechałam do Polski i mnie dopadł katar sienny..
    Ginekolog mówiła, że ewentualnie leki starej generacji np. zyrtec

08.02 💙 Artur
  • Strawberry🍓 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika bardzo mi przykro, mocno Cię przytulam i życzę duzo siły , wiem co czujesz ... 😔

Nadzieja staraj się nastawić pozytywnie , bardzo dużo zmienia dobre nastawienie, moja kuzynka w trzeciej ciąży miała krwiaka zagrażającego i cała rodzina juz spisała ciąże na straty bo u niej sytuacja była naprawdę poważna a wszystko potoczyło się dobrze i urodziła zdrową córeczkę 😘

Dziewczyny poradzcie mi proszę coś na straszne mdłości , ja już naprawę nie daje rady, mdli mnie od rana do wieczora , nie czuje tylko wtedy gdy śpię , Pije wodę z imbirem , jem migdały , próbowałam coli , nic mi nie pomaga , nie jestem w stanie normalnie funkcjonować , w poprzednich ciążach z chłopcami nigdy tak się nie czułam :((( Pojechałam dziś na usg bo odczuwam tez ból jajników i wszystko jest niby ok , 9 tydzień 5 dzień ale dzieciaczek pare dni mniejszy , serduszko bije bardzo, bardzo szybko , lekarz powiedział ze to dobry znak. Umieram przez te mdłości i dodatkowo upał 🙈😕

34bw9jcgbzpkylzx.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry mnie pomagalo picie herbaty zurawinowej, suchary... Zadne cuda :) ostrych mdlosci nie mialam nigdy, raczej zmułę, więc wiecej chyba nie doradzę....

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:
    Kika bardzo mi przykro, mocno Cię przytulam i życzę duzo siły , wiem co czujesz ... 😔

Nadzieja staraj się nastawić pozytywnie , bardzo dużo zmienia dobre nastawienie, moja kuzynka w trzeciej ciąży miała krwiaka zagrażającego i cała rodzina juz spisała ciąże na straty bo u niej sytuacja była naprawdę poważna a wszystko potoczyło się dobrze i urodziła zdrową córeczkę 😘

Dziewczyny poradzcie mi proszę coś na straszne mdłości , ja już naprawę nie daje rady, mdli mnie od rana do wieczora , nie czuje tylko wtedy gdy śpię , Pije wodę z imbirem , jem migdały , próbowałam coli , nic mi nie pomaga , nie jestem w stanie normalnie funkcjonować , w poprzednich ciążach z chłopcami nigdy tak się nie czułam :((( Pojechałam dziś na usg bo odczuwam tez ból jajników i wszystko jest niby ok , 9 tydzień 5 dzień ale dzieciaczek pare dni mniejszy , serduszko bije bardzo, bardzo szybko , lekarz powiedział ze to dobry znak. Umieram przez te mdłości i dodatkowo upał 🙈😕
    Strawberry ja. chyba wszystko wypróbowałam, albo prawie Wszystko i nic nie pomogło. Na początku może trochę seabands ale później już nic. Ważne było nieprzejadanie się i nie dopuszczanie do głodu. Ja cały czas coś jadłam i to takie suche rzeczy jak chleb, paluszki itp. O obiedzie nie było mowy. Gdzieś wyczytałam, ze najgorsze mdłości występują w 10 tygodniu i u mnie tak było. Na dzień dzisiejszy jest o niebo lepiej.

• Strawberry🍓 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za rady , myślę że u mnie właśnie teraz około 10 tygodnia jest największe apogeum i niedługo będzie tylko lepiej bo jeśli nie to nie wytrzymam 😁😔😉

34bw9jcgbzpkylzx.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:
    Dziewczyny dzięki za rady , myślę że u mnie właśnie teraz około 10 tygodnia jest największe apogeum i niedługo będzie tylko lepiej bo jeśli nie to nie wytrzymam 😁😔😉
    U mnie tez niestety nic nie pomagało. Zaczynały się po obudzeniu się i kończyły jak zasypiałam. Nie dawały mi żyć. Skończyły się na przełomie 9/10 tydzień. Teraz żyje ! :)
    Pomagało mi chwilowo żucie gumy, lub picie wody gazowej. Co chwila po łyczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 18:54

Strawberry🍓 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny wiem ze to indywidualna kwestia i trochę trudny do dyskusji (kulturalnej) temat, dlatego pytam te mamy które decydują się na prenatalne + pappa. Rozwazalyscie co w przypadku wysokiego ryzyka chorób genetycznych?
    Ja niestety byłam w takiej sytuacji i nie życzę najgorszemu wrogowi konieczności podjęcia decyzji o usunięciu własnego ego dziecka. Terminacje miałam robiona w 14stym tygodniu i była to najgorsza rzecz w moim życiu. Dziecko, bo nie wiem jakiej było płci, miało śmiertelną wadę spowodowaną rozszczepem kręgosłupa na wysokości karku, słowem mózg dziecka w skutek ciśnienia wydostał się na zewnątrz czaszki. Moje dziecko zmarłoby w trakcie ciąży lub w trakcie porodu... wolałam podjąć decyzję o usunięciu, nie chciałam 9miesiecy myśleć o tym, że moje dziecko zaraz umrze. Przez pryzmat tamtych wydarzeń wkurza mnie gadanie innych ludzi, którzy pewnie nigdy nie byli w takiej lub chociaż podobnej sytuacji, i mówią że każde dziecko ma prawo się normalnie urodzić, i nie nam matkom decydować. Wada wadzie nierówna.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem_M przykro mi a jednocześnie bardzo szanuje za decyzje i zdrowy rozsądek.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Mavi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry🍓 wrote:

Ja dostałam od ginekologa tabletki vomex a. Nie byłam w stanie pracować, ani w ogóle funkcjonować. To mnie uratowało, dzisiaj pod koniec 9 tyg jest już lepiej 🙏🏻

Strawberry🍓 lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ból piersi prawie niewyczuwalny, mdłości praktycznie zniknęły, pojawiają się raz na jakiś czas.
    Mam nadzieję że to poprostu już ten moment że moga mijać objawy? 🙄

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, bardzo Ci współczuję...
    Nadzieja94, odpoczywaj, będzie dobrze! ✊✊✊

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zauważyłam jasno brązowe plamienie na wkładce. Leżę i odpoczywam, póki co nie panikuje i wierze, ze będzie dobrze 🙏🏻

• Kika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wsparcie ❤️ po przeplakanym całym dniu, rozmowach z mężem jakoś ciut lżej. Musimy się pozbierać i jeszcze próbować za jakiś czas.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • KatKam Nowa

Wysłany: 18 lipca 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Chciałabym dołączyć :)
    Mam 30 lat i jestem w pierwszej ciąży po ponad 2 latach starań
    Spodziewany termin przyjścia dzidziusia to 22 luty.
    Ostatnie badania robiłam 2 tygodnie temu i widać było zarodek 7,7mm i bicie serduszka 126bpm.
    Z "przyjemności" ciążowych jak do tej pory to wydają się raczej standardowe:
    - całodniowe mdłości, szczególnie gdy jestem głodna więc non stop coś przekąszam.
    - odrzuca mnie od niektórych produktów które tak lubiłam np. herbaty, bazylii generalnie zieleniny i produktów pełnoziarnistych. Generalnie mam lekkie wyrzuty sumienia, że powinnam się lepiej odżywiać a wychodzi na to że jem gorzej niż przed ciążą.
    - dość często czuje się zmęczona

Ciesze się,że trafiłam na to forum, choć widzę, że trochę późno. Chwilę mi zajmie nadrobienie zaległości w czytaniu :)

Na wstępie mam do Was pytanie. Jak długo czeka się na termin badań prenatalnych?
    Moja gin nic na razie o tym nie wspominała a kolejną wizytę mam 31.07 (10TC) i się zastanawiam czy to już nie będzie trochę późno.

hannaha, ann1109, Lolita lubią tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatKam witaj wśród nas :)

Ja dostałam skierowanie na prenatalne w 10 tc i na NFZ dali mi termin za 2 tygodnie. Ja mieszkam w duzym mieście, nie wiem jednak, czy ma to znaczenie ;)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ