X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MagLek B6 :)

• Clover Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedzi ;) Kupiłam Magne B6, jest lekiem a nie suplementem, a źródłem magnezu jest mleczan magnezu, więc chyba będzie OK. :)

Ja mam na razie 3,5 kg na plusie, ale od około 3 tygodni waga stoi w miejscu.

Obudziłam się dziś w nocy ze strasznym wzdęciem i nie mogłam później zasnąć, tak mnie brzuch bolał. Dzisiaj na nic nie mam ochoty i czuję się słabo, dodatkowo jestem bardzo zdenerwowana, bo już drugi raz popsuła nam się lodówka, którą kupiliśmy w kwietniu zeszłego roku 😠 Oczywiście jest na gwarancji, ale poprzednim razem czekaliśmy na serwis ponad tydzień, ciekawe, jak będzie tym razem 😒

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Podziwiam, że udało Ci się wznowić treningi po takiej przerwie :)
    Ja też się fatalnie czułam, ale wiedziałam, że jak przestanąę ćwiczyć na początku ciąży, to siądę na fotelu i będę tak siedzieć aż do porodu :D Strasznie ciężko przychodzi mi powrót do treningów po dłuższym czasie. A jakie programy robiłaś/robisz?

Ja strasznie lubiłam sukces i turbo spalanie. Teraz zamiast HIIT-u w sukcesie wskakuję na orbitreka, potem jest super część na uda i pośladki a na koniec 5 min z brzucha - ćwiczenia tylko na skośne.
    Volume z czarna taśma i obciążeniami, turbo spalanie, slim fit i hot body to ulubione a robiłam praktycznie wszystkie oprócz rewolucji( chciałam ducha wyzionąć ) .
    W koncu się zmusiła do ćwiczeń bo po pierwsze nie podoba mi się moje ciała a po drugie dużo lepiej się czuje jak ćwiczę. Teraz orbitrek 40 min i z Volume nogi i pośladki. Kondycja okropna, muszę nad tym popracować.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Zapytaj Rucoli, z tego co kojarzę to się zna. Moja znajoma pracuje w aptece i mimo, że każą jej czasami polecać dane produkty do sprzedaży to np kwas foliowy zawsze sprzedaje w formie leku a nie suplementu. Widocznie zależy na kogo trafisz niestety 😣
    kurcze niestety średnio się znam :P Ale sama biorę aspargin :) tam jest magnez w postaci jonów i dodatkowo jest potas :)

Clover lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam okolo 3-4 kg.

• misbe Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku 2 kg na plusie.

3jgxs65gs24re2ig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    kurcze niestety średnio się znam :P Ale sama biorę aspargin :) tam jest magnez w postaci jonów i dodatkowo jest potas :)
    Chyba pomyliłam osoby, myślałam, że jesteś farmaceutką :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Volume z czarna taśma i obciążeniami, turbo spalanie, slim fit i hot body to ulubione a robiłam praktycznie wszystkie oprócz rewolucji( chciałam ducha wyzionąć ) .
    W koncu się zmusiła do ćwiczeń bo po pierwsze nie podoba mi się moje ciała a po drugie dużo lepiej się czuje jak ćwiczę. Teraz orbitrek 40 min i z Volume nogi i pośladki. Kondycja okropna, muszę nad tym popracować.

Woow musiałaś wylać sporo potu na macie. Szybko wrócisz do formy :) Powodzenia! Ja aż tylu programów nie próbowałam. Rewolucję przerobiłam chyba ze 3 razy ale to nie dla mnie ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie +3 kg od początku ciąży, myślałam na ostatnim ważeniu, że będzie więcej, więc miło się zaskoczyłam :D

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy picie czarnej herbaty w ciąży to grzech? Ostatnio pije że 2-3 dziennie słabe z cytrynka 🙄
    Zapominam o tym że powinno się jej unikać.. 🙄

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza bo ból brzucha i skurcze nie dawały mi spokoju.. ale wszystko dobrze :) dziś nawet męża wpuścił:) a synuś przy tatusiu grał grzecznego i nawet nie drgnął przy badaniu a jak sama wchodzę to skacze jak piłeczka;) ale lekarz potwierdził chłopca na 100% ważne że zdrowy :)

Bajka15, Olinda, Clover, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Dziewczyny, czy picie czarnej herbaty w ciąży to grzech? Ostatnio pije że 2-3 dziennie słabe z cytrynka 🙄

Jeśli do tego pijesz 2 kawy to chyba trochę za dużo , jeśli zamiast kawy to myśle , że to nie grzech.

Clover z jakiej firmy lodówka ku przestrodze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w czarnej słabej herbacie nie ma nic złego. Jeżeli byłaby mocno przeciągnięta to takiej lepiej nie pić ale jakby się wypiło raz to się nic nie stanie. Gorsza jest zielona herbata w nadmiernych ilościach.

Bajka15 lubi tę wiadomość

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Z tego co ja wiem to można 2 kawy lub 4 herbaty. W herbacie jest teina.

08.02 💙 Artur
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj leżąc poczułam takie mrowienie w brzuchu, dosłownie 3 sekundy- czy to mógł być maluszek? :D to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego się spodziewać :)

3jgxs65gs24re2ig.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nadrobiłam wszystkie wypowiedzi. 😉

Adaska, prześliczne zdjęcie maluszków 😍

Super poczytać Wasze opinie na różne tematy. To szczególnie fajne dla tych z nas, które spodziewają się pierwszego dziecka (jak ja).

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maleństwo pięknie podrosło. 😍 Moje wyniki są bardzo dobre. Tym razem lekarz też twierdził, że będzie dziewczynka, ale to jeszcze nie jest pewne na 100%.
    Od początku ciąży mam 4,5 kg na ➕, z tym, że ja startowałam z niedowagi.

Ten czas tak szybko leci, że już wkrótce stuknie nam połowa ciąży 🤰❤️. Ja już jestem umówiona na badanie połówkowe. I powoli zaczynam kompletować wyprawkę tak, żeby wydatki rozłożyć w czasie. 😍😍😍 Ale czasem tak trudno jest oprzeć się tym słodkim, malutkim rzeczom. 🙈🙊

Pozdrawiam Was serdecznie mamusie 😊

adaska, Franiczka_, Gusia_, ultraviolet, GrubAsia, Clover, Bajka15 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Chyba pomyliłam osoby, myślałam, że jesteś farmaceutką :)
    nie nie :) ale też branża medyczna ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziewczyny napiszę Wam, że jutro kończę 18 tc. W pierwszej ciąży ruchy poczułam późno, bo 19+4, ale z uwagi na łozysko z przodu uznałam to za normę. teraz wydawało mi się, ze poczułam pierwsze ruchy w 14tc ale stwierdzam, ze to musiały byc omamy... Teraz ciąża bliźniacza, druga więc liczyłam że poczuję wczesniej niż w pierwszej a wyobraźcie sobie, ze moje dzieci mieszkają w okopach :P jedno łożysko z przodu zachodzi na prawą stronę, drugie z tyłu zachodzi na lewą stronę. dzieci blisko siebie "w środku". Jak poczuję po połókowych to będzie dobrze :D
    Co do wagi to jest 8kg+ także chyba nikt mnie tu nie przebije...

GrubAsia, kasia_1988 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja póki co przy bliźniakach +5kg 🙄
    Niby po mnie nie widać tak ogólnie. Jedynie po brzuszku. W biedronce już mam pierwszeństwo przy kasie 😂

GrubAsia, hannaha lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo Adaska fajny temat poruszyłas. co sądzicie? powinnyśmy mijać kolejkę i iść do kasy , czekać i się nie odzywać czy poprosić żeby nas wpuszczali?ja zwykle stoje i czekam jak ktoś mnie wpuści to fajnie a jak nie to trudno. ale ogólnie ze staniem mam bardzo duży problem m ie mogę wytrzymać robi mi się gorąco i duszno o jak jest już bardzo źle to proszę żeby ktoś mnie wpuscil

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ