X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MagLek B6 :)

• Clover Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedzi ;) Kupiłam Magne B6, jest lekiem a nie suplementem, a źródłem magnezu jest mleczan magnezu, więc chyba będzie OK. :)

Ja mam na razie 3,5 kg na plusie, ale od około 3 tygodni waga stoi w miejscu.

Obudziłam się dziś w nocy ze strasznym wzdęciem i nie mogłam później zasnąć, tak mnie brzuch bolał. Dzisiaj na nic nie mam ochoty i czuję się słabo, dodatkowo jestem bardzo zdenerwowana, bo już drugi raz popsuła nam się lodówka, którą kupiliśmy w kwietniu zeszłego roku 😠 Oczywiście jest na gwarancji, ale poprzednim razem czekaliśmy na serwis ponad tydzień, ciekawe, jak będzie tym razem 😒

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Podziwiam, że udało Ci się wznowić treningi po takiej przerwie :)
    Ja też się fatalnie czułam, ale wiedziałam, że jak przestanąę ćwiczyć na początku ciąży, to siądę na fotelu i będę tak siedzieć aż do porodu :D Strasznie ciężko przychodzi mi powrót do treningów po dłuższym czasie. A jakie programy robiłaś/robisz?

Ja strasznie lubiłam sukces i turbo spalanie. Teraz zamiast HIIT-u w sukcesie wskakuję na orbitreka, potem jest super część na uda i pośladki a na koniec 5 min z brzucha - ćwiczenia tylko na skośne.
    Volume z czarna taśma i obciążeniami, turbo spalanie, slim fit i hot body to ulubione a robiłam praktycznie wszystkie oprócz rewolucji( chciałam ducha wyzionąć ) .
    W koncu się zmusiła do ćwiczeń bo po pierwsze nie podoba mi się moje ciała a po drugie dużo lepiej się czuje jak ćwiczę. Teraz orbitrek 40 min i z Volume nogi i pośladki. Kondycja okropna, muszę nad tym popracować.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Zapytaj Rucoli, z tego co kojarzę to się zna. Moja znajoma pracuje w aptece i mimo, że każą jej czasami polecać dane produkty do sprzedaży to np kwas foliowy zawsze sprzedaje w formie leku a nie suplementu. Widocznie zależy na kogo trafisz niestety 😣
    kurcze niestety średnio się znam :P Ale sama biorę aspargin :) tam jest magnez w postaci jonów i dodatkowo jest potas :)

Clover lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam okolo 3-4 kg.

• misbe Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku 2 kg na plusie.

3jgxs65gs24re2ig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    kurcze niestety średnio się znam :P Ale sama biorę aspargin :) tam jest magnez w postaci jonów i dodatkowo jest potas :)
    Chyba pomyliłam osoby, myślałam, że jesteś farmaceutką :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Volume z czarna taśma i obciążeniami, turbo spalanie, slim fit i hot body to ulubione a robiłam praktycznie wszystkie oprócz rewolucji( chciałam ducha wyzionąć ) .
    W koncu się zmusiła do ćwiczeń bo po pierwsze nie podoba mi się moje ciała a po drugie dużo lepiej się czuje jak ćwiczę. Teraz orbitrek 40 min i z Volume nogi i pośladki. Kondycja okropna, muszę nad tym popracować.

Woow musiałaś wylać sporo potu na macie. Szybko wrócisz do formy :) Powodzenia! Ja aż tylu programów nie próbowałam. Rewolucję przerobiłam chyba ze 3 razy ale to nie dla mnie ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie +3 kg od początku ciąży, myślałam na ostatnim ważeniu, że będzie więcej, więc miło się zaskoczyłam :D

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy picie czarnej herbaty w ciąży to grzech? Ostatnio pije że 2-3 dziennie słabe z cytrynka 🙄
    Zapominam o tym że powinno się jej unikać.. 🙄

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza bo ból brzucha i skurcze nie dawały mi spokoju.. ale wszystko dobrze :) dziś nawet męża wpuścił:) a synuś przy tatusiu grał grzecznego i nawet nie drgnął przy badaniu a jak sama wchodzę to skacze jak piłeczka;) ale lekarz potwierdził chłopca na 100% ważne że zdrowy :)

Bajka15, Olinda, Clover, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Dziewczyny, czy picie czarnej herbaty w ciąży to grzech? Ostatnio pije że 2-3 dziennie słabe z cytrynka 🙄

Jeśli do tego pijesz 2 kawy to chyba trochę za dużo , jeśli zamiast kawy to myśle , że to nie grzech.

Clover z jakiej firmy lodówka ku przestrodze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w czarnej słabej herbacie nie ma nic złego. Jeżeli byłaby mocno przeciągnięta to takiej lepiej nie pić ale jakby się wypiło raz to się nic nie stanie. Gorsza jest zielona herbata w nadmiernych ilościach.

Bajka15 lubi tę wiadomość

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Z tego co ja wiem to można 2 kawy lub 4 herbaty. W herbacie jest teina.

08.02 💙 Artur
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj leżąc poczułam takie mrowienie w brzuchu, dosłownie 3 sekundy- czy to mógł być maluszek? :D to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego się spodziewać :)

3jgxs65gs24re2ig.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nadrobiłam wszystkie wypowiedzi. 😉

Adaska, prześliczne zdjęcie maluszków 😍

Super poczytać Wasze opinie na różne tematy. To szczególnie fajne dla tych z nas, które spodziewają się pierwszego dziecka (jak ja).

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maleństwo pięknie podrosło. 😍 Moje wyniki są bardzo dobre. Tym razem lekarz też twierdził, że będzie dziewczynka, ale to jeszcze nie jest pewne na 100%.
    Od początku ciąży mam 4,5 kg na ➕, z tym, że ja startowałam z niedowagi.

Ten czas tak szybko leci, że już wkrótce stuknie nam połowa ciąży 🤰❤️. Ja już jestem umówiona na badanie połówkowe. I powoli zaczynam kompletować wyprawkę tak, żeby wydatki rozłożyć w czasie. 😍😍😍 Ale czasem tak trudno jest oprzeć się tym słodkim, malutkim rzeczom. 🙈🙊

Pozdrawiam Was serdecznie mamusie 😊

adaska, Franiczka_, Gusia_, ultraviolet, GrubAsia, Clover, Bajka15 lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Chyba pomyliłam osoby, myślałam, że jesteś farmaceutką :)
    nie nie :) ale też branża medyczna ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziewczyny napiszę Wam, że jutro kończę 18 tc. W pierwszej ciąży ruchy poczułam późno, bo 19+4, ale z uwagi na łozysko z przodu uznałam to za normę. teraz wydawało mi się, ze poczułam pierwsze ruchy w 14tc ale stwierdzam, ze to musiały byc omamy... Teraz ciąża bliźniacza, druga więc liczyłam że poczuję wczesniej niż w pierwszej a wyobraźcie sobie, ze moje dzieci mieszkają w okopach :P jedno łożysko z przodu zachodzi na prawą stronę, drugie z tyłu zachodzi na lewą stronę. dzieci blisko siebie "w środku". Jak poczuję po połókowych to będzie dobrze :D
    Co do wagi to jest 8kg+ także chyba nikt mnie tu nie przebije...

GrubAsia, kasia_1988 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja póki co przy bliźniakach +5kg 🙄
    Niby po mnie nie widać tak ogólnie. Jedynie po brzuszku. W biedronce już mam pierwszeństwo przy kasie 😂

GrubAsia, hannaha lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo Adaska fajny temat poruszyłas. co sądzicie? powinnyśmy mijać kolejkę i iść do kasy , czekać i się nie odzywać czy poprosić żeby nas wpuszczali?ja zwykle stoje i czekam jak ktoś mnie wpuści to fajnie a jak nie to trudno. ale ogólnie ze staniem mam bardzo duży problem m ie mogę wytrzymać robi mi się gorąco i duszno o jak jest już bardzo źle to proszę żeby ktoś mnie wpuscil

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ