X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za historie z kolejek! Najlepsza była o młodej puszczalskiej 😂 Jak widzę kobietę w ciąży to zawsze przepuszczam, a kobiecie z wózkiem przytrzymuję drzwi. Kiedyś (jak korzystałam z komunikacji miejskiej) pomagałam wynieść wózek z autobusu. Natomiast raz czekając SAMA do laboratorium, przyszła kobieta w ciąży, podeszła do drzwi, niby czytała ulotki, po czym jak otworzyły się drzwi do laboratorium, niemal do niego wbiegła 😂 Spoko, ale kultura osobista wymagałaby chociaż podziękowania albo zwykłego uśmiechu 😉 ona nic 😂
    Przez te kolejki w Diagnostyce przerzuciłam się na Synevo. Mam jedno w galerii handlowej- zero kolejek. Polecam 😊

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    najlepsze są te akcje jak ktoś się ewidentnie spojrzy ci na brzuch i od razu się odwraca jakby to było coś nieprzyzwoitego 😂😂

to mój brzuch. no nie wiem ile bym musiała się kapuchy nażreć żeby mieć taki bez ciąży
    9d7502b11b4b.jpg

Ale ładny brzuszek! :)

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘
    Apropo kolejek i przepuszczania,sama będąc w ciąży i na badaniu miesiąc temu z juz widoczonym brzuchem przepuszczałam przwd siebie kobietę w zaawansowanej ciąży i bylam jedyna z kolejki długiej jak wąż która na to wpadła.. Zawsze tak robiłam jednak nie liczę że i mnie spotka taki przywilej.. Polska metalanosc 🙄.
    Z dobrych wiadomości jestem po wizycie 🙏. Potwierdzona płeć, będzie dziewczynka!między nogami czysto poza pępowina 😅. Mała waży ok 225g. Była dzis bardzo aktywna, machała, policzylysmy paluszki i nawet przybila piątke 😁. Szyjka długa zamknięta, zrobiła mi też usg dopochwowe poza badaniem bo mówiłam o tym twardnieniu. Mowila ze po spacerze tak może się dziać bo jednak mała naciska na pęcherz i daje to wszystko takie wrażenie.
    Termin z usg przesunal się na 1 lutego ❤️

Poza nogami nic poza pępowina 😁
    cbc97f3ac88f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:57

Clover, Patt94, Franiczka_, Bajka15, adaska, Angelika0507, Vagabond, werni, Rucola, _Hope, GrubAsia, Gagatka, tygrysek7773, ultraviolet, Ania81, ann1109 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do kolejek to przeważnie panowie mnie przepuszczali jak już byłam w zaawansowanej ciąży z synem :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Whirlpool, ale wydaje mi się, że po prostu trafiliśmy na wadliwy egzemplarz, bo przed zakupem trochę czytaliśmy i miała dobre opinie, poza tym większość sprzętu AGD (zmywarka, piekarnik) mamy z tej firmy i z reszty jesteśmy bardzo zadowoleni. Tylko ta lodówka jakaś pechowa.

Clover, chyba nie taka pechowa, no dosłownie 2 tygodnie temu teściowie musieli swojego niespełna 2letniego Whirlpoola wywalić... Ciągle było coś z nią nie tak, ostatnio w środku lodówki było 18'C i wszystko się popsuło.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa ale się młoda pokazała! oby moja tak jutro zaświeciła ta swoją "brzoskwinką" to będę mogła poszaleć z różowymi ciuszkami😁😁

oloowa2709 lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na h&m -15% dla klubowiczów + na kod "DZIALKA15" kolejne -15%
    proszę bardzo, szalejcie :)

Vagabond, oloowa2709 lubią tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Clover, chyba nie taka pechowa, no dosłownie 2 tygodnie temu teściowie musieli swojego niespełna 2letniego Whirlpoola wywalić... Ciągle było coś z nią nie tak, ostatnio w środku lodówki było 18'C i wszystko się popsuło.
    U nas też właśnie w lodówce się robi pokojowa temperatura, poprzednim razem było to samo i pan z serwisu wymienił jakiś panel. Zamrażarka działa cały czas, a chłodziarka się psuje. Nie wiem co mnie podkusiło żeby to dziadostwo kupić, mieliśmy już wybraną inną Samsunga, ale ta była większa i zmieniłam zdanie... Strasznie żałuję, mam ochotę ją rozwalić po prostu.

Smutno mi dziś, moja koleżanka która jest w ciąży ma jakieś problemy i trafiła do szpitala, miała termin na połowę października i nie wiadomo, czy nie urodzi już w tym tygodniu, a córeczka jest raczej z tych mniejszych... martwię się o nie bardzo.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1 września miały być refundowane leki dla kobiet w ciąży. Dla mnie jest to bardzo istotne, bo na same zastrzyki wydaję miesięcznie 320 zł 😔 a do tego dochodzą inne leki + wizyty... No i pytam się dzisiaj lekarza jak to wygląda. Miałam nadzieję, że już od tego miesiąca uda nam się trochę zaoszczędzić. Lekarz powiedział, że nic mu o tym nie wiadomo. Dzwonił też do innych lekarzy się podpytać czy coś wiedzą i też nie. Ustawa weszła, a lekarze nic nie wiedzą :-/ Jak jest u Was w tej kwestii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 20:31

oloowa2709 lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj wpis ze jest duzo obostrzeń. Tylko lekarze NFZ moga wypisywać plus no. luteina tylko od 24tc przy zagrazajacym porodzie przedwczesnym. Wpis dr strus na instagramie:

https://www.instagram.com/p/CEpRKA_hKLx/?igshid=1f203kbb5kaqd

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po wizycie.

Wszystko ok. Dzidzius ma sie dobrze, wyniki ok, szyjka bardzo wysoko.

Na usg ruchy, akcja serca super. Wymiary tez zgodne ;) no i pani doktor wcale chlopca nie potwierdzila, ale i dziewczynki stwierdzic nie mogla. Pozostaje poczekać do polowkowego za 2 tygodnie. Jutro 19 tydzień ciąży :)

Vagabond, ultraviolet, Ania81, Clover, _Hope, GrubAsia, BlackRose 89, ann1109 lubią tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Widziałam wczoraj wpis ze jest duzo obostrzeń. Tylko lekarze NFZ moga wypisywać plus no. luteina tylko od 24tc przy zagrazajacym porodzie przedwczesnym. Wpis dr strus na instagramie:

https://www.instagram.com/p/CEpRKA_hKLx/?igshid=1f203kbb5kaqd

Oczywiście miało być piękne, a wyszło jak zwykle :-/ że ja głupia liczyłam, że w końcu z czegoś skorzystam co proponuje władza... :-/ ale jaki dobry pr robili. Darmowe leki dla kobiet w ciąży. Żałosne... Jestem strasznie zła 😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 21:00

atdccwa173tcycke.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką bieliznę ciążową polecacie? Chodzi mi głównie o majtki, bo zaczynają mnie uciskać w brzuch.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Oczywiście miało być piękne, a wyszło jak zwykle :-/ że ja głupia liczyłam, że w końcu z czegoś skorzystam co proponuje władza... :-/ ale jaki dobry pr robili. Darmowe leki dla kobiet w ciąży. Żałosne... Jestem strasznie zła 😠

Może te które bierzesz będą łatwiej dostępne? Trzeba pewnie z lekarzem porozmawiać.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Dziewczyny, jaką bieliznę ciążową polecacie? Chodzi mi głównie o majtki, bo zaczynają mnie uciskać w brzuch.
    Rozmiar większe 😉
    Mi póki co wystarczają 😊

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:

Podobno z HM są fajne. Ja póki co tak jak hannaha - rozmiar większe.

Lolita lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam s/m, teraz l-ki kupuję :)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Od 1 września miały być refundowane leki dla kobiet w ciąży. Dla mnie jest to bardzo istotne, bo na same zastrzyki wydaję miesięcznie 320 zł 😔 a do tego dochodzą inne leki + wizyty... No i pytam się dzisiaj lekarza jak to wygląda. Miałam nadzieję, że już od tego miesiąca uda nam się trochę zaoszczędzić. Lekarz powiedział, że nic mu o tym nie wiadomo. Dzwonił też do innych lekarzy się podpytać czy coś wiedzą i też nie. Ustawa weszła, a lekarze nic nie wiedzą :-/ Jak jest u Was w tej kwestii?
    Tez dzis na wizycie nie dowiedzialam sie niczego :(. Rozumiem Cie dokonale bo sama wydaje spora sumie miesiecznie a wizyty tez nie naleza do tanich. W rozporzedzeniu widziałam leki takie jak heparyna czy letrox.. Mysle ze jednak sie zalapiemy tylko pytanie od kiedy to ruszy skoro lekarze nic nie wiedza nadal?? wiem, ze musza byc recepty opatrzone kodem C i ze moze je wystawic tylko ginekolog...

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Ja polecam Julimex seria Maxi jest wyższa więc nie zsuwa sie z brzuszka i bezszwowa więc nic mnie nie uciska

GrubAsia, Lolita lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Tez dzis na wizycie nie dowiedzialam sie niczego :(. Rozumiem Cie dokonale bo sama wydaje spora sumie miesiecznie a wizyty tez nie naleza do tanich. W rozporzedzeniu widziałam leki takie jak heparyna czy letrox.. Mysle ze jednak sie zalapiemy tylko pytanie od kiedy to ruszy skoro lekarze nic nie wiedza nadal?? wiem, ze musza byc recepty opatrzone kodem C i ze moze je wystawic tylko ginekolog...

Jeżeli chodzisz na wizyty prywatne to raczej się nie załapiesz :-( wczoraj podrążyłam temat i leki z refundacją mogą przepisywać lekarze, którzy mają kontrakt z NFZ, albo inni lekarze z NFZ,na podstawie wystawionego zaświadczenia. Dzisiaj chcę jeszcze zadzwonić do NFZ i się o to zapytać. Moja lekarz rodzinna jest daleko od tego, żeby mi wystawiać jakiekolwiek recepty nawet na podstawie zaświadczenia. Już kiedyś z nią to przerabiałam. Ostatnio nie chciała mi dać nawet skierowania na posiew moczu, bo powiedziała, że ginekolog powinien to zrobić. Śmieszne tłumaczenie, bo gdy nie byłam w ciąży to nie miała problemu, żeby takie skierowanie mi dać. Tak więc ja raczej nie skorzystam :-( prowadzenie ciąży średnio kosztuje nas 1000 zł miesięcznie. Najważniejsze, że trafiłam na bardzo dobrego lekarza i mu całkowicie ufam, a zdrowie dziecka warte jest każdej ceny, ale jednak to 1000 zł trochę boli, zwłaszcza, że nie zarabiamy kokosów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 06:26

atdccwa173tcycke.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ