Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala może dla Was będzie to zabawne moja mama się ze mnie śmieje ale ja ciążę prowadzę niby na NFZ dzięki czemu mam badania za darmo , ale np usg genetyczne i czasem wizyty jeżdżę sobie prywatnie dla pewności do lekarza któremu ufam bo niestety zainteresowanie mojego lekarza na NFZ moja ciąża A przede wszystkim moimi komplikacjsmi pozostawia wiele do życzenia.

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero Was nadrobiłam 😂

We wtorek odebralam sanco. Zdrowy chłopiec 🙂 imię jeszcze nie wybrane, ciężko nam się zdecydować przy kolejnym synku

Tygrysek śliczny brzuszek ❤️

Co do korzystania z pierwszeństwa to ja nie korzystam, nie czuję takiej potrzeby. W poprzednich ciążach może trzy razy się zdarzyło, że ktoś mnie przepuścił a tak to wszyscy udają, że nie widzą brzucha choć u mnie zawsze brzuch jest ogromny i już teraz jest spory choć kończę dopiero 15 tydzień.

Chciałam pierw prowadzić ciąże prywatnie ale właśnie koszty dla mnie są zbyt duże i nie potrzebnie nie chce tyle wydawać. Mam dobrego lekarza na NFZ(uratował mojego syna w poprzedniej ciąży bo by się udusił) i mam do niego zaufanie. Poza tym jest zastępca ordynatora w moim szpitalu więc to też na plus.

W niedzielę będę miała już wózek i Bujaczek bo znalazłam praktycznie nieużywany na olx i w niedzielę mąż tej pani od której kupiłam przywiezie mi go do domu, więc jestem mega zadowolona. Wszystko na gwarancji a ja zaoszczędziłam jakieś 3 tysiące :D

GrubAsia, ann1109, oloowa2709, madiiiii, Vagabond, nick nieaktualny, Sweetcake, Angelika0507, _Hope lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose gratulacje zdrowego maluszka 🥰!!! Ja już jeż obserwuje kilka wózków i bujaczkow, ale jakoś boję się za wcześnie kupować... Dodatkowo nie bardzo mam miejsce żeby gdzies to wszystko pochować 😅

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose pochwal się jaki wózek i bujaczek upolowałaś! 🙂 Ja dziś w nocy nie mogłam spać i właśnie bujaczki oglądałam. Spodobał mi się z Tiny love.

Co do darmowych leków dla kobiet w ciąży... Brak słów... Ja łapała bym się na darmowy Letrox i insuline, ale kosztują mnie grosze. Ale dla dziewczyn, które biorą heparyne, to faktycznie byłaby duża oszczędność.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek xlander xcite
    A Bujaczek mamaroo

https://naforum.zapodaj.net/c533ccd247dd.jpg.html

Olinda, Patt94, GrubAsia lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży kilka razy zdarzyły się sytuację, że ktoś mnie przepuścił w kolejce ze względu na już widoczny brzuszek :) ale sama z tego przywileju nie korzystałam, bo jakoś nie miałam potrzeby, nie czułam się źle, więc nie był to dla mnie problem żeby czekać w kolejce. Ale napewno przy gorszym samopoczuciu skorzystałabym z tego przywileju i mało by mnie obchodziły komentarze innych osób ;)

Z tego co czytałam to lekarz prowadzący, bądź położna wystawiają zaświadczenie o ciąży i z tym zaświadczeniem udaje się do lekarza aby wypisał receptę. Ale oczywiście tylko na NFZ. Nie wiem jak to w praktyce wygląda, bo dopiero w połowie września będę miała możliwość wypytac o wszystko lekarza :)

Mój mąż w poniedziałek przyniósł mi z garażu poduszkę do spania i od poniedziałku nasza córka na drzemkę zasypia tylko w tym rogalu. Na noc też przestała zasypiać w łóżeczku, tylko z nami w łóżku, ona oczywiście w rogalu, dopiero później mąż ją do łóżeczka przekłada. A rano jak się budzi i widzi, że ja w nim śpię to od razu woła "mamo to moje kółko, wyjdź" 🙈 🤣

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś wpadnie w oko to kupuje, nie przeterminują się 😂

Można powiedzieć, że już te większe rzeczy mam z głowy czyli wózek, Bujak i kolyske. Mam tez śpiworek cottonmoose i kilka ubranek oraz wanienke.

GrubAsia lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek wygląda tak, co fajne mam dwa siedziska spacerowe do niego. Jedno w kolorze gondoli a drugie czarne 😀

https://naforum.zapodaj.net/7b8d568dfdd5.jpg.html

GrubAsia lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Mi jakoś wpadnie w oko to kupuje, nie przeterminują się 😂

Można powiedzieć, że już te większe rzeczy mam z głowy czyli wózek, Bujak i kolyske. Mam tez śpiworek cottonmoose i kilka ubranek oraz wanienke.

Właśnie co do śpiworkow.
    Myślicie że długo z nich pokrozystamy? Ja mam termin na koniec lutego i myślę że to już chwile do wiosny 🙈 też chciałam cottonmuse ale są dość drogie i myślicie, że opłaca się go kupić na tak krótko?

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Właśnie co do śpiworkow.
    Myślicie że długo z nich pokrozystamy? Ja mam termin na koniec lutego i myślę że to już chwile do wiosny 🙈 też chciałam cottonmuse ale są dość drogie i myślicie, że opłaca się go kupić na tak krótko?

Ja też mam na koniec lutego, mój odkupiłam w idealnym stanie, nowego bym nie kupiła bo myślę że skorzystam z niego max 2 miesiące

hchy90bv5a4juf6w.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek jak będzie większy brzuszek to będę nosiła majtki z wysokim stanem. Teraz noszę jak narazie zwykle.

Gratuluję blackrose :)
    Tygrysek ładny brzuszek :)

Też zapisałam się do gina na nfz by już nie wydawać tyle kasy jak w poprzedniej ciąży. Dziś mam wizytę dowiem się o wynikach badań.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala 1000 zl to bardzo dużo :O Ja wydaję kolo 250 - 300 chodzac prywatnie, w tym koszt wizyty i badania... Mieszkam w dużym mieście. Chyba ze jakos masz ciążę podwyzszonego ryzyka, wykonujesz dodatkowe badania czy leki... Niemniej cena trochę miażdżąca :o

Bajka ja do gondoli spiworka mie mialam. Urodzilam poprzedniego syna w październiku. Po miesiacu na spacery maly mial kombinezon, otulalam go kocykiem i do tego pokrywa wozka, wystarczalo, nigdy mi nie zmarzl. Wiekszy ma sens wg mnie spiworek w spacerowce, kiedy koc juz sie nie sprawdzi bo juz dziecko na wpol pionowo i bardziej aktywne ;) (moze koc sie zsuwać). Tak mi sie wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 09:26

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Lalala 1000 zl to bardzo dużo :O Ja wydaję kolo 250 - 300 chodzac prywatnie, w tym koszt wizyty i badania... Mieszkam w dużym mieście. Chyba ze jakos masz ciążę podwyzszonego ryzyka, wykonujesz dodatkowe badania czy leki... Niemniej cena trochę miażdżąca :o

Bajka ja do gondoli spiworka mie mialam. Urodzilam poprzedniego syna w październiku. Po miesiacu na spacery maly mial kombinezon, otulalam go kocykiem i do tego pokrywa wozka, wystarczalo, nigdy mi nie zmarzl. Wiekszy ma sens wg mnie spiworek w spacerowce, kiedy koc juz sie nie sprawdzi bo juz dziecko na wpol pionowo i bardziej aktywne ;) (moze koc sie zsuwać). Tak mi sie wydaje.

Szybko podliczając:
    Koszt wizyty 200 zł, wizyt w miesiącu mam srednio 2 czyli 400 zł
    Heparyna 320 zł
    Progesteron 150 zł (biorę Besins, koszt jednego opakowania to 45 zł :-/)
    I dojazdy do lekarza ... W dwie strony to ok 100 km.
    Nie podliczam witamin, leku na tarczycę bo to nie są tak duże pieniądze.
    Mieliśmy problemy z zajściem w ciążę i mój lekarz na NFZ zbywał mnie, nie proponując przy tym żadnych badań, mówiąc że jak najszybciej mamy zrobić in vitro. Kolejny lekarz z mojej miejscowości od razu wysyłał nas do kliniki niepłodności, też nie chciał wdrożyć się w nasz problem. Nie mieliśmy wyboru jak znaleźć dobrego lekarza, a jak wiadomo taki nie przyjmuje na NFZ (może gdzieś tam są wyjątki, ale ja z takim się nie spotkałam). W końcu trafiliśmy na super lekarza i jak już nam pomógł to przy nim zostaliśmy. I ciąża całkowicie naturalna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 10:03

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:32

• Lalala Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że powoli kompletujecie wyprawkę 💪😊 ja jeszcze nie mam nic, nie wiem co, nie wiem ile... Jestem zielona i coraz bardziej przerażona 😱 to moja pierwsza ciąża i coraz częściej myślę sobie jak my to wszystko ogarniemy, czy będziemy potrafili się zaopiekować odpowiednio dzieckiem, skąd będę wiedziała dlaczego płacze, co będzie jak nie wyjdzie mi karmie piersią i w końcu jak bardzo nasze życie się zmieni i czy kiedyś zatęsknię za dawnym, beztroskim życiem we dwoje. Tej ostatniej myśli najbardziej się wstydzę :-( to jest nasze ukochane i długo wyczekiwane dziecko, a tu mam takie myśli czy będzie mi brakowało "poprzedniego" życia. Mam nadzieję, że to zwykle zamartwianie pierworódek... A co do wyprawki to boję się jeszcze czegokolwiek kompletować, żeby nie zapeszyć. Jak plamienia ustaną na dobre to się za to zabieram :-)

atdccwa173tcycke.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala, no to wszystko jasne.

Będziesz wiedziala, o co chodzi malenstwu w zdecydowanej większości sytuacji. Mamy intuicje, zmysł obserwacji i wszystko sama zobaczysz :)

Lalala lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Właśnie co do śpiworkow.
    Ja mam spiworek razem z wózkiem po sredniaku. Mam termin niby na ostatniego stycznia. Planuję cc, więc może mi zrobią jak poprzednio w 38 tygodniu, czyli może nawet już w połowie stycznia. Myślę,że spiworek się przyda. Za to długo się glowilam czy kupować zimowy kombinezon.Ostatecznie odpuscilam, mam ten spiworek,więc kupiłam kombinezon przejściowy lekko ocieplany i myślę, że wystarczy. Gorzej ze mną... Nie mam kurtki zimowej i też się zastanawiam czy warto kupować taką wielką . Mam przejściowy płaszczyk i liczę,że upchne w niego brzuch 😂

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Widzę, że powoli kompletujecie wyprawkę 💪😊 ja jeszcze nie mam nic, nie wiem co, nie wiem ile... Jestem zielona i coraz bardziej przerażona 😱 to moja pierwsza ciąża i coraz częściej myślę sobie jak my to wszystko ogarniemy, czy będziemy potrafili się zaopiekować odpowiednio dzieckiem, skąd będę wiedziała dlaczego płacze, co będzie jak nie wyjdzie mi karmie piersią i w końcu jak bardzo nasze życie się zmieni i czy kiedyś zatęsknię za dawnym, beztroskim życiem we dwoje. Tej ostatniej myśli najbardziej się wstydzę :-( to jest nasze ukochane i długo wyczekiwane dziecko, a tu mam takie myśli czy będzie mi brakowało "poprzedniego" życia. Mam nadzieję, że to zwykle zamartwianie pierworódek... A co do wyprawki to boję się jeszcze czegokolwiek kompletować, żeby nie zapeszyć. Jak plamienia ustaną na dobre to się za to zabieram :-)
    Lalala to jak najbardziej normalne odczucia. Ja pierwsza córkę urodziłam maja 22 lata i takich myśli nie miałam. Przy drugiej ciąży 16 lat później już tak. A jeszcze jak corka była nieodkladalna, nie chciała w wózku ani foteliku samochodowym jeździć to czułam się jak więzień . Tęskniłam bardzo za wolnością i tym czasem przed. Minęło jednak, ja się przyzwyczaiłam i zaakceptowałam taki stan rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala nie wstydz sie swoich mysli i obaw. Kazda z nas ja ma, tyle ze nie kazda sie tym podzieli. Co do mysli I zyciu przed malenstwem, czasami pewnie bedziesz je miec. Ja mialam, i nadal mam, ale nie tesknie do czasu przed dzieciakami.
    Co do reszty. W momencie jak sie malenstwo urodzi, bedziesz intuicynie wiedziec. Z czasem nauczysz sie rozpoznawac co malenstwa placz oznacza❤️. Karmienie piersia jest dobre, ale jesli nie dasz rady to nie problem. MM jest dobre tez. W tym wszystkim najwazniejsze jest by malenstwu i tobie bylo razem dobrze, i ja jestem pewna ze tak bedzie❤️❤️.

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ