🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie właśnie połówkowe 500 zł (u mojego lekarza prowadzącego) inne miejsca jak dzwoniłam 350.
Oczywiście za bliźniaki.
W cholere dużo 🤦🏻♀️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
ata88 wrote:Dziewczyny mam trudne pytanie. Czy u Was też w 2 trymestrze zwiększyła się ilość wydzieliny ?
Ja od jakiegoś półtorej tygodnia coraz więcej mokrej przeźroczysto białawej. praktycznie ciągle czuję się "mokra", wizyta w środę i na pewno o to zapytam.
Normalka
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Mavi wrote:Co do bujaczków - czy któraś z was korzystała z Babybjörn? Warty swojej ceny?
Korzystałam, ale miałam pożyczony. Sprawdzał się super. Składał sie na płasko wiec mozna go bylo zabierać ze soba do znajomych i dziecko moglo sobie spokojnie leżeć w swoim leżaku a nie na obcej ziemiAlbo do łazienki żeby wziąć spokojnie prysznic
teraz zastanawiam sie nad kupnem używanego, ale zamierzam kupić baby set to krzeslka stokke tripp trapp i nie wiem czy babybjorn bedzie wtedy potrzebny.
-
Mavi ja kupiłam od koleżanki za 400zł i jestem bardzo zadowolona. Mały nie leżał w nim jakoś duzo, ale jak zaczął być kontaktowy to się z czasem zaczynał domagać, bo w nim więcej widział. teraz zastanawiam się czy dokupić drugi, ale pewnie przetestuję ten jeden co mam i w razie czego dokupię#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
BlackRose 89 wrote:Dla mnie jest idealny. Mieszkam na trzecim piętrze więc waga na duży plus, bardzo dobrej jakości materiały, z resztą to nie mój pierwszy xlander. Trzeba wspomnieć, że w razie reklamacji lub naprawy to bez problemu dostajemy wózek zastępczy, kurier za darmo odbiera nasz wózek z domu. Jak jakąś większą naprawa to wymieniają na nówkę cały wózek. Dla mnie rewelacja.
Poza tym sam wózek bardzo dobrze się prowadzi i podbija mimo, że ma piankowe koła. Bardzo mi zależało na siedzisku kubelkowym w spacerówce. Podobają mi się dodatkowe rozwiązania jak np moskitiera chowana w podnóżku, mocno przedłużana budka, odwracane siedzisko spacerowe i wkładka xrest.
Lepszego wózka na swoje potrzeby bym nie znalazła i moim zdaniem fajnie się prezentuje
A czy wcześniej też miałaś xcite? Czy inny model?
Ja się właśnie zastanawiam który model będzie najlepszy bo mieszkam w mieście ale obok siebie mam spory lasek i na pewno tam najczęściej będziemy spacerować -
U mnie połówkowe 350 zł, jestem umówiona na początek października
Dziewczyny, a w temacie wózków - co na wyboje i spacery po wiejskich drogach polecacie? Mam jakiś swój typ, ale jestem ciekawa. Nie musi być jakiś super lekki, ale żeby miał dobrą amortyzację
-
adaska wrote:Hej
Dziewczyny, mogę zapytać ile płacicie/ płaciłyście za połówkowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 15:05
-
Gusia_ wrote:U mnie połówkowe 350 zł, jestem umówiona na początek października
Dziewczyny, a w temacie wózków - co na wyboje i spacery po wiejskich drogach polecacie? Mam jakiś swój typ, ale jestem ciekawa. Nie musi być jakiś super lekki, ale żeby miał dobrą amortyzację
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Kamaa1987 wrote:Hej wszystkim 🙂
Co do kombinezonów to ja planuje kupić, mam termin wyznaczony na początek lutego, ale więc to będzie jeszcze zima w pełni.
Jeśli chodzi o wyprawkę,jeszcze nic nie mam, ale zamierzam już powoli coś kupować, bo chce to rozłożyć z miesiąca na miesiąc, żeby później tego aż tak nie odczuć.
Jeśli chodzi o ginekologa, to ja chodzę prywatnie, w poprzednich ciążach też tak chodziłam. Teraz ten mój ginekolog bardzo mi przypasował, wszystko wytłumaczył, wypytał, zlecił badania których w poprzedniej ciąży nie miałam, a powinnam mieć.GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Mavi wrote:Co do bujaczków - czy któraś z was korzystała z Babybjörn? Warty swojej ceny?13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Mavi wrote:Dzięki dziewczyny za info o Babybjörn 😇. Faktycznie maluszek może w nim leżeć od początku?
Nie za długo owszem. Bujaczki wymuszja nienaturalna pozycje wiec jest to raczej tymczasowe miejsce przebywania
Odebrałam wyniki harmony: zdrowy chłopakmega się cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 16:03
_Hope, BlackRose 89, Ania81, Sweetcake, Rucola, madiiiii, ultraviolet, GrubAsia, Gagatka, Olinda, Angelika0507, ann1109 lubią tę wiadomość
-
Ja używam majtek z wysokim stanem, bezszwowe i bezuciskowe. Nie uciskają brzucha i są bardzo wygodne. No i oczywiście noszę większy rozmiar.
Co do kombinezonu to ja kupiłam za grosze używany, w idealnym stanie 😊
Za połówkowe u mojego lekarza będę płacić 350 zł. Jestem umówiona na 30 września.
Wózek i łóżeczko planujemy kupić dopiero w okolicy listopada, chyba że wcześniej trafi się jakaś super okazja 😉 oczywiście już oglądałam różne oferty 🙈🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 20:52
Sweetcake, Patt94, Rucola, Olinda lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
U mnie USG połówkowe 280 zł i mam za 3 tygodnie
Co do tych darmowych leków dla ciężarnych, to pytałam ostatnio o to mojego lekarza, to zrobił wielkie oczy i powiedział, że nic o tym nie wie... Ja na szczęście clexane mam na ryczałt, więc jest to 100 zł miesięcznie zamiast ponad 300, ale jakby mogło być za darmo to czemu nie. W końcu opłaca się te wszystkie składki, a i tak leczymy się głównie prywatnieBędę drążyć temat na następnej wizycie, bo obiecał się zorientować w temacie.
-
Patt94 wrote:A czy wcześniej też miałaś xcite? Czy inny model?
Ja się właśnie zastanawiam który model będzie najlepszy bo mieszkam w mieście ale obok siebie mam spory lasek i na pewno tam najczęściej będziemy spacerować
Wcześniej miałam xmove bo mieszkałam niżej, więc chciałam pompowane koła a teraz dla mnie najważniejsza jest waga.
Poza tym xcite z poprzednich lat nie ma takiej amortyzacji jak rocznik 2020. Niebo a ziemia dosłownie.
-
Gusia_ wrote:U mnie połówkowe 350 zł, jestem umówiona na początek października
Jeśli to Twój jedyny warunek to szukaj najlepiej z pompowanymi kołami. Tutaj masz na prawdę masę wózków do wyboru. Ja polecam xLandery, miałam już 6 różnych wózków i xlandera szczerze pokochałam. Espiro Next też był spoko ale nie aż tak jak xlander xmoveOlinda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny