X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie połówkowe 500 zł (u mojego lekarza prowadzącego) inne miejsca jak dzwoniłam 350.
    Oczywiście za bliźniaki.
    W cholere dużo 🤦🏻‍♀️

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Dziewczyny mam trudne pytanie. Czy u Was też w 2 trymestrze zwiększyła się ilość wydzieliny ?
    Ja od jakiegoś półtorej tygodnia coraz więcej mokrej przeźroczysto białawej. praktycznie ciągle czuję się "mokra", wizyta w środę i na pewno o to zapytam.

Normalka :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Co do bujaczków - czy któraś z was korzystała z Babybjörn? Warty swojej ceny?

Korzystałam, ale miałam pożyczony. Sprawdzał się super. Składał sie na płasko wiec mozna go bylo zabierać ze soba do znajomych i dziecko moglo sobie spokojnie leżeć w swoim leżaku a nie na obcej ziemi :) Albo do łazienki żeby wziąć spokojnie prysznic :) teraz zastanawiam sie nad kupnem używanego, ale zamierzam kupić baby set to krzeslka stokke tripp trapp i nie wiem czy babybjorn bedzie wtedy potrzebny.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi ja kupiłam od koleżanki za 400zł i jestem bardzo zadowolona. Mały nie leżał w nim jakoś duzo, ale jak zaczął być kontaktowy to się z czasem zaczynał domagać, bo w nim więcej widział. teraz zastanawiam się czy dokupić drugi, ale pewnie przetestuję ten jeden co mam i w razie czego dokupię :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Dla mnie jest idealny. Mieszkam na trzecim piętrze więc waga na duży plus, bardzo dobrej jakości materiały, z resztą to nie mój pierwszy xlander. Trzeba wspomnieć, że w razie reklamacji lub naprawy to bez problemu dostajemy wózek zastępczy, kurier za darmo odbiera nasz wózek z domu. Jak jakąś większą naprawa to wymieniają na nówkę cały wózek. Dla mnie rewelacja.
    Poza tym sam wózek bardzo dobrze się prowadzi i podbija mimo, że ma piankowe koła. Bardzo mi zależało na siedzisku kubelkowym w spacerówce. Podobają mi się dodatkowe rozwiązania jak np moskitiera chowana w podnóżku, mocno przedłużana budka, odwracane siedzisko spacerowe i wkładka xrest.
    Lepszego wózka na swoje potrzeby bym nie znalazła i moim zdaniem fajnie się prezentuje

A czy wcześniej też miałaś xcite? Czy inny model? :)
    Ja się właśnie zastanawiam który model będzie najlepszy bo mieszkam w mieście ale obok siebie mam spory lasek i na pewno tam najczęściej będziemy spacerować ;)

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Hej :)

Dziewczyny, mogę zapytać ile płacicie/ płaciłyście za połówkowe?

Ja mam wszystko w ramach medicover :)

010iflw102q8b1rd.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA i w pierwszej ciąży i w tej cały czas wkładkę muszę nosić, bo tyle wydzieliny mam.

Adaska tam gdzie umówiłam się na połówkowe dostałam informację, że badanie będzie kosztować 250-350 zł.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe 350 zł, jestem umówiona na początek października :) Dziewczyny, a w temacie wózków - co na wyboje i spacery po wiejskich drogach polecacie? Mam jakiś swój typ, ale jestem ciekawa. Nie musi być jakiś super lekki, ale żeby miał dobrą amortyzację :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Hej :)

Dziewczyny, mogę zapytać ile płacicie/ płaciłyście za połówkowe?
    Polowkowe mam u swojego lekarza w ramach wizyty. Każda wizyta 180 zł. 5 lat tam u chodziłam do innego - wtedy 230 zl, ale nie pracuje w moim szpitalu i był problem ... teraz wybrałam lekarza, który pracuje w moim szpitalu i który prowadził mi pierwsza ciążę. Stawki tez ma ok. Jedyny minus jest taki ,że daje mało zdjęć po 1 z wizyty. Poprzednio miałam całą teczkę fotek. U mnie polowkowe już 9 września 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 15:05

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U mnie połówkowe 350 zł, jestem umówiona na początek października :) Dziewczyny, a w temacie wózków - co na wyboje i spacery po wiejskich drogach polecacie? Mam jakiś swój typ, ale jestem ciekawa. Nie musi być jakiś super lekki, ale żeby miał dobrą amortyzację :)
    Mam xlandera xv po sredniaku. Wg mnie sprawdził się w każdym terenie. Kusi mnie zakup nowego, jak już kiedyś pisałam... Ale tamten wóz bardzo lubię i żal mi go wyrzucić lub oddać.

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa1987 wrote:
    Hej wszystkim 🙂
    Co do kombinezonów to ja planuje kupić, mam termin wyznaczony na początek lutego, ale więc to będzie jeszcze zima w pełni.
    Jeśli chodzi o wyprawkę,jeszcze nic nie mam, ale zamierzam już powoli coś kupować, bo chce to rozłożyć z miesiąca na miesiąc, żeby później tego aż tak nie odczuć.

Jeśli chodzi o ginekologa, to ja chodzę prywatnie, w poprzednich ciążach też tak chodziłam. Teraz ten mój ginekolog bardzo mi przypasował, wszystko wytłumaczył, wypytał, zlecił badania których w poprzedniej ciąży nie miałam, a powinnam mieć.
    Chyba też kupię ten kombinezon... wtedy na pewno będzie ciepło w lutym 😂

GrubAsia lubi tę wiadomość

• Ewe Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Co do bujaczków - czy któraś z was korzystała z Babybjörn? Warty swojej ceny?
    Ja mam i uwielbiałam dla młodej.. Ona też uwielbiała jak opanowała machanie nóżkami żeby Bujak sam się bujał ❤️ teraz z drugą też będzie od początku w użytku.. Polecam szukać używanych.. W dobrym stanie a cena połowę niższa

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info o Babybjörn 😇. Faktycznie maluszek może w nim leżeć od początku?

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Dzięki dziewczyny za info o Babybjörn 😇. Faktycznie maluszek może w nim leżeć od początku?

Nie za długo owszem. Bujaczki wymuszja nienaturalna pozycje wiec jest to raczej tymczasowe miejsce przebywania :)

Odebrałam wyniki harmony: zdrowy chłopak :) mega się cieszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 16:03

_Hope, BlackRose 89, Ania81, Sweetcake, Rucola, madiiiii, ultraviolet, GrubAsia, Gagatka, Olinda, Angelika0507, ann1109 lubią tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam majtek z wysokim stanem, bezszwowe i bezuciskowe. Nie uciskają brzucha i są bardzo wygodne. No i oczywiście noszę większy rozmiar.

Co do kombinezonu to ja kupiłam za grosze używany, w idealnym stanie 😊

Za połówkowe u mojego lekarza będę płacić 350 zł. Jestem umówiona na 30 września.

Wózek i łóżeczko planujemy kupić dopiero w okolicy listopada, chyba że wcześniej trafi się jakaś super okazja 😉 oczywiście już oglądałam różne oferty 🙈🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 20:52

Sweetcake, Patt94, Rucola, Olinda lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 4 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie USG połówkowe 280 zł i mam za 3 tygodnie :)

Co do tych darmowych leków dla ciężarnych, to pytałam ostatnio o to mojego lekarza, to zrobił wielkie oczy i powiedział, że nic o tym nie wie... Ja na szczęście clexane mam na ryczałt, więc jest to 100 zł miesięcznie zamiast ponad 300, ale jakby mogło być za darmo to czemu nie. W końcu opłaca się te wszystkie składki, a i tak leczymy się głównie prywatnie :/ Będę drążyć temat na następnej wizycie, bo obiecał się zorientować w temacie.

3jgxs65gs24re2ig.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    A czy wcześniej też miałaś xcite? Czy inny model? :)
    Ja się właśnie zastanawiam który model będzie najlepszy bo mieszkam w mieście ale obok siebie mam spory lasek i na pewno tam najczęściej będziemy spacerować ;)

Wcześniej miałam xmove bo mieszkałam niżej, więc chciałam pompowane koła a teraz dla mnie najważniejsza jest waga.
    Poza tym xcite z poprzednich lat nie ma takiej amortyzacji jak rocznik 2020. Niebo a ziemia dosłownie.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Jeśli to Twój jedyny warunek to szukaj najlepiej z pompowanymi kołami. Tutaj masz na prawdę masę wózków do wyboru. Ja polecam xLandery, miałam już 6 różnych wózków i xlandera szczerze pokochałam. Espiro Next też był spoko ale nie aż tak jak xlander xmove

Olinda lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Nie za długo owszem. Bujaczki wymuszja nienaturalna pozycje wiec jest to raczej tymczasowe miejsce przebywania :)

Odebrałam wyniki harmony: zdrowy chłopak :) mega się cieszę :D

Vagabond gratulacje 💙

Vagabond lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond gratulacje synka ❤️❤️❤️

Vagabond lubi tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ