🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też prowadzę prywatnie, niestety na NFZ z poradnią mam paskudne doświadczenia tak, jak Wam pisałam i oni dopiero we wrześniu zaczęli przyjmować przez koronawirusa. Chodzę co 4 tygodnie do ginekologa, ale usg te 3 obowiązkowe robię gdzie indziej, bo lekarz sam powiedział, że tu ma kiepski sprzęt i nie da rady tych parametrów sprawdzać. W sumie fajnie, że był szczery i polecił mi konkretne miejsce, więc połówkowe też robię tak
no a poza tym endokrynolog, też prywatnie, bo na NFZ terminy takie, że prędzej bym urodziła
ale nie narzekam. Wolę płacić i być spokojna, mam dobrych lekarzy i dobrą opiekę, przynajmniej tak czuję
liliputkowo90, Olinda, oloowa2709 lubią tę wiadomość
-
Hej hej mamusie
ja dziś miałam połówkowe
u dzidziusia wszystko prawidłowo się rozwija, lekarz pokazywał nam (mąż był ze mną) wszystko i opowiadał co jest co. Maluch współpracował elegancko, paluszka sobie ciumkał
wg USG 21+2 tak więc podgonił troche. Chłopak potwierdzony teraz będziemy wybierać imię - chociaż mąż stwierdził że zdecydujemy ostatecznie jak się urodzi
Teraz można szaleć na zakupach
Lolita, ultraviolet, Gusia_, _Hope, Olinda, Rucola, Patt94, adaska, oloowa2709, Gagatka, Vagabond, Bajka15, Majorka, Lalala, Clover, Inka7, werni, BlackRose 89, Angelika0507 lubią tę wiadomość
-
Liliputkowo rozwaliłaś mnie. A raczej Twój wiejski lekarz od leczenia grzybicy pochwy
szacun dla niego, uwielbiam szczerych ludzi, którzy nie udaja kogoś kim nie są
Ja dziś miałam wizytę na NFZ, wizyty na NFZ oceniam dużo lepiej niż te prywatne. Mam super lekarkę, zawsze mam usg i badanie na samolocieI dziś już w sumie na 100% jestem przekonana o tym, ze mam w brzuchu córeczkę i synką, tłukli się niemiłosiernie
Mam zdjęcia narządów płciowych na dowód
Córeczka trochę większa, na dzień dzisiejszy waży około 330g a synek mniejszy 290g ale oboje w normie
oloowa2709, AgataAgatka, Olinda, ultraviolet, _Hope, Kamaa1987, Vagabond, Bajka15, Sweetcake, Majorka, Lalala, Lolita, Clover, Patt94, Inka7, madiiiii, BlackRose 89, GrubAsia, Angelika0507 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊
Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń.
Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio. -
Inka7 wrote:Super wieści, gratulacje. Ja mam w piątek i drżę.
Ale przecież musi być dobrze 🙂
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Clover wrote:Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊
Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń.
Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.
Hej, ja jestem Rh ujemna. Zalecenia są takie, żeby zarówno w pierwszej jak i w kolejnych ciążach podać immunoglobulinę w 28 tc KAŻDEJ kobiecie Rh ujemnej. Jak ojciec dziecka Rh dodatni, to bezwzględnie trzeba podać, ale tak naprawdę to chyba nawet nikt nie pyta o grupę krwi ojca, bo zalecenia są co do matki.Clover lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊
Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.Clover lubi tę wiadomość
-
Witam 😊 również gratuluje udanych wizyt i badań USG 😁
Super, że maluszki rosną zdrowo i bezproblemowo. Zazdroszczę, ze znacie już płeć. U mnie raz był chłopczyk ( prenatalne), ostatnio dziewczynka , ale pępowina utrudniała dokładna ocenę. Dzisiaj idę z wynikami pewnie będzie szybkie USG to może uda się cokolwiek podejrzeć. W innym wypadku wypada czekać do połówkowego, a mnie już korci aby zacząć kompletować delikatnie wyprawkę 😉również rodzeństwo bardzo napiera na płeć maluszka wiec mnie ciekawość zżera🤷♀️
Życzę wszystkim dużo dobrego samopoczucia oraz bezstresowych wizyt i badań 🍀 -
Clover też mam Rh minus. ja nam nieciekawe doświadczenia wszystko ci opiszę jak wrócę z pracy
Clover lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Wracając do legginsow to jest wyprzedaż XS w Lidlu.
Podobno rozmiary mają zawyzone.
29,99 za 2 szt.
https://www.lidl-sklep.pl/ESMARA-Legginsy-ciazowe-2-sztuki-XS-32-34-Czarny-szary/p100288160009?mktc=shopping&gclid=CjwKCAjwzIH7BRAbEiwAoDxxTgOlJpXRiuBkW80_-kmO58F5LXq41i1URKV_H88sUgwN3Br97nSi6RoCvv0QAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:08
-
dziewczyny to łożysko na przedniej ścianie mnie wykończy nerwowo. wczoraj cały dzień mała mi naparzała kopniaki dziś nie czuje NIC. myślę tylko o tym żeby już być w domu i użyć detektora