X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prowadzę prywatnie, niestety na NFZ z poradnią mam paskudne doświadczenia tak, jak Wam pisałam i oni dopiero we wrześniu zaczęli przyjmować przez koronawirusa. Chodzę co 4 tygodnie do ginekologa, ale usg te 3 obowiązkowe robię gdzie indziej, bo lekarz sam powiedział, że tu ma kiepski sprzęt i nie da rady tych parametrów sprawdzać. W sumie fajnie, że był szczery i polecił mi konkretne miejsce, więc połówkowe też robię tak :) no a poza tym endokrynolog, też prywatnie, bo na NFZ terminy takie, że prędzej bym urodziła :D ale nie narzekam. Wolę płacić i być spokojna, mam dobrych lekarzy i dobrą opiekę, przynajmniej tak czuję :)

liliputkowo90, Olinda, oloowa2709 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamusie :) ja dziś miałam połówkowe :) u dzidziusia wszystko prawidłowo się rozwija, lekarz pokazywał nam (mąż był ze mną) wszystko i opowiadał co jest co. Maluch współpracował elegancko, paluszka sobie ciumkał ;) wg USG 21+2 tak więc podgonił troche. Chłopak potwierdzony teraz będziemy wybierać imię - chociaż mąż stwierdził że zdecydujemy ostatecznie jak się urodzi :) Teraz można szaleć na zakupach :)

Lolita, ultraviolet, Gusia_, _Hope, Olinda, Rucola, Patt94, adaska, oloowa2709, Gagatka, Vagabond, Bajka15, Majorka, Lalala, Clover, Inka7, werni, BlackRose 89, Angelika0507 lubią tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo rozwaliłaś mnie. A raczej Twój wiejski lekarz od leczenia grzybicy pochwy :-D szacun dla niego, uwielbiam szczerych ludzi, którzy nie udaja kogoś kim nie są :)
    Ja dziś miałam wizytę na NFZ, wizyty na NFZ oceniam dużo lepiej niż te prywatne. Mam super lekarkę, zawsze mam usg i badanie na samolocie :) I dziś już w sumie na 100% jestem przekonana o tym, ze mam w brzuchu córeczkę i synką, tłukli się niemiłosiernie :P Mam zdjęcia narządów płciowych na dowód ;) Córeczka trochę większa, na dzień dzisiejszy waży około 330g a synek mniejszy 290g ale oboje w normie :)

oloowa2709, AgataAgatka, Olinda, ultraviolet, _Hope, Kamaa1987, Vagabond, Bajka15, Sweetcake, Majorka, Lalala, Lolita, Clover, Patt94, Inka7, madiiiii, BlackRose 89, GrubAsia, Angelika0507 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny. Super wiadomości :)

Tristana lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości z rana! Ja mam wizytę w czwartek, już się doczekać nie mogę 😍

• Luzia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie,dalej synek 😁 już 300g.

Lolita, Sweetcake, Kamaa1987, Clover, Teresita, oloowa2709, werni, adaska, Tristana, Bajka15, GrubAsia lubią tę wiadomość

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Ja mam jutro. Ciekawe czy potwierdzi się plec :) lekarz trochę narobił mi nadziei na dziewczynke :D

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 😊

Tristana lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊

Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń. ;)

Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, gratulacje. Ja mam w piątek i drżę.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Super wieści, gratulacje. Ja mam w piątek i drżę.
    Ja też mam w piątek. Odchodzę od zmysłów. Wróciła mega migrena, znów mieszkam w łazience 😞 😢
    Ale przecież musi być dobrze 🙂

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊

Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń. ;)

Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.

Hej, ja jestem Rh ujemna. Zalecenia są takie, żeby zarówno w pierwszej jak i w kolejnych ciążach podać immunoglobulinę w 28 tc KAŻDEJ kobiecie Rh ujemnej. Jak ojciec dziecka Rh dodatni, to bezwzględnie trzeba podać, ale tak naprawdę to chyba nawet nikt nie pyta o grupę krwi ojca, bo zalecenia są co do matki.

Clover lubi tę wiadomość

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:

Ja wcześniej też miałam mocz słaby, wczoraj idealny. U mnie pomogło łykanie zuravitu codziennie plus piję sok żurawinowy.

Clover lubi tę wiadomość

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😊 również gratuluje udanych wizyt i badań USG 😁
    Super, że maluszki rosną zdrowo i bezproblemowo. Zazdroszczę, ze znacie już płeć. U mnie raz był chłopczyk ( prenatalne), ostatnio dziewczynka , ale pępowina utrudniała dokładna ocenę. Dzisiaj idę z wynikami pewnie będzie szybkie USG to może uda się cokolwiek podejrzeć. W innym wypadku wypada czekać do połówkowego, a mnie już korci aby zacząć kompletować delikatnie wyprawkę 😉również rodzeństwo bardzo napiera na płeć maluszka wiec mnie ciekawość zżera🤷‍♀️

Życzę wszystkim dużo dobrego samopoczucia oraz bezstresowych wizyt i badań 🍀

• Mavi Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio dwa razy dziewczynka. Mam nadzieje ze potwierdzi się i teraz ❤️

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ponawiły się napady bólu w nerce. Byłam teraz na spacerze i ledwo wróciłam. Myślałam, że będę wyć z bólu. O 13 mam teleporade z internistą, zobaczymy co powie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover też mam Rh minus. ja nam nieciekawe doświadczenia wszystko ci opiszę jak wrócę z pracy

Clover lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wracając do legginsow to jest wyprzedaż XS w Lidlu.
    Podobno rozmiary mają zawyzone.
    29,99 za 2 szt.

https://www.lidl-sklep.pl/ESMARA-Legginsy-ciazowe-2-sztuki-XS-32-34-Czarny-szary/p100288160009?mktc=shopping&gclid=CjwKCAjwzIH7BRAbEiwAoDxxTgOlJpXRiuBkW80_-kmO58F5LXq41i1URKV_H88sUgwN3Br97nSi6RoCvv0QAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:08

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to łożysko na przedniej ścianie mnie wykończy nerwowo. wczoraj cały dzień mała mi naparzała kopniaki dziś nie czuje NIC. myślę tylko o tym żeby już być w domu i użyć detektora

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ