X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prowadzę prywatnie, niestety na NFZ z poradnią mam paskudne doświadczenia tak, jak Wam pisałam i oni dopiero we wrześniu zaczęli przyjmować przez koronawirusa. Chodzę co 4 tygodnie do ginekologa, ale usg te 3 obowiązkowe robię gdzie indziej, bo lekarz sam powiedział, że tu ma kiepski sprzęt i nie da rady tych parametrów sprawdzać. W sumie fajnie, że był szczery i polecił mi konkretne miejsce, więc połówkowe też robię tak :) no a poza tym endokrynolog, też prywatnie, bo na NFZ terminy takie, że prędzej bym urodziła :D ale nie narzekam. Wolę płacić i być spokojna, mam dobrych lekarzy i dobrą opiekę, przynajmniej tak czuję :)

liliputkowo90, Olinda, oloowa2709 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamusie :) ja dziś miałam połówkowe :) u dzidziusia wszystko prawidłowo się rozwija, lekarz pokazywał nam (mąż był ze mną) wszystko i opowiadał co jest co. Maluch współpracował elegancko, paluszka sobie ciumkał ;) wg USG 21+2 tak więc podgonił troche. Chłopak potwierdzony teraz będziemy wybierać imię - chociaż mąż stwierdził że zdecydujemy ostatecznie jak się urodzi :) Teraz można szaleć na zakupach :)

Lolita, ultraviolet, Gusia_, _Hope, Olinda, Rucola, Patt94, adaska, oloowa2709, Gagatka, Vagabond, Bajka15, Majorka, Lalala, Clover, Inka7, werni, BlackRose 89, Angelika0507 lubią tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo rozwaliłaś mnie. A raczej Twój wiejski lekarz od leczenia grzybicy pochwy :-D szacun dla niego, uwielbiam szczerych ludzi, którzy nie udaja kogoś kim nie są :)
    Ja dziś miałam wizytę na NFZ, wizyty na NFZ oceniam dużo lepiej niż te prywatne. Mam super lekarkę, zawsze mam usg i badanie na samolocie :) I dziś już w sumie na 100% jestem przekonana o tym, ze mam w brzuchu córeczkę i synką, tłukli się niemiłosiernie :P Mam zdjęcia narządów płciowych na dowód ;) Córeczka trochę większa, na dzień dzisiejszy waży około 330g a synek mniejszy 290g ale oboje w normie :)

oloowa2709, AgataAgatka, Olinda, ultraviolet, _Hope, Kamaa1987, Vagabond, Bajka15, Sweetcake, Majorka, Lalala, Lolita, Clover, Patt94, Inka7, madiiiii, BlackRose 89, GrubAsia, Angelika0507 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny. Super wiadomości :)

Tristana lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości z rana! Ja mam wizytę w czwartek, już się doczekać nie mogę 😍

• Luzia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie,dalej synek 😁 już 300g.

Lolita, Sweetcake, Kamaa1987, Clover, Teresita, oloowa2709, werni, adaska, Tristana, Bajka15, GrubAsia lubią tę wiadomość

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Ja mam jutro. Ciekawe czy potwierdzi się plec :) lekarz trochę narobił mi nadziei na dziewczynke :D

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 😊

Tristana lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊

Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń. ;)

Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, gratulacje. Ja mam w piątek i drżę.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Super wieści, gratulacje. Ja mam w piątek i drżę.
    Ja też mam w piątek. Odchodzę od zmysłów. Wróciła mega migrena, znów mieszkam w łazience 😞 😢
    Ale przecież musi być dobrze 🙂

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Miło czytać o Waszych udanych wizytach, super, że z maluszkami wszystko w porządku! 😊

Czy są wśród nas mamy z odczynnikiem krwi Rh-? Jak wygląda postępowanie w takim przypadku w pierwszej, a także w kolejnych ciążach? Wczoraj po raz drugi miałam pobraną krew na oznaczenie przeciwciał. Oczywiście zapytam o to moją doktor na najbliższej wizycie, ale jestem też ciekawa Waszych doświadczeń. ;)

Ogólnie wyniki mam takie, jak zazwyczaj - morfologia super, mocz słabo. Ale i tak lepiej niż ostatnio.

Hej, ja jestem Rh ujemna. Zalecenia są takie, żeby zarówno w pierwszej jak i w kolejnych ciążach podać immunoglobulinę w 28 tc KAŻDEJ kobiecie Rh ujemnej. Jak ojciec dziecka Rh dodatni, to bezwzględnie trzeba podać, ale tak naprawdę to chyba nawet nikt nie pyta o grupę krwi ojca, bo zalecenia są co do matki.

Clover lubi tę wiadomość

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:

Ja wcześniej też miałam mocz słaby, wczoraj idealny. U mnie pomogło łykanie zuravitu codziennie plus piję sok żurawinowy.

Clover lubi tę wiadomość

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😊 również gratuluje udanych wizyt i badań USG 😁
    Super, że maluszki rosną zdrowo i bezproblemowo. Zazdroszczę, ze znacie już płeć. U mnie raz był chłopczyk ( prenatalne), ostatnio dziewczynka , ale pępowina utrudniała dokładna ocenę. Dzisiaj idę z wynikami pewnie będzie szybkie USG to może uda się cokolwiek podejrzeć. W innym wypadku wypada czekać do połówkowego, a mnie już korci aby zacząć kompletować delikatnie wyprawkę 😉również rodzeństwo bardzo napiera na płeć maluszka wiec mnie ciekawość zżera🤷‍♀️

Życzę wszystkim dużo dobrego samopoczucia oraz bezstresowych wizyt i badań 🍀

• Mavi Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio dwa razy dziewczynka. Mam nadzieje ze potwierdzi się i teraz ❤️

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ponawiły się napady bólu w nerce. Byłam teraz na spacerze i ledwo wróciłam. Myślałam, że będę wyć z bólu. O 13 mam teleporade z internistą, zobaczymy co powie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover też mam Rh minus. ja nam nieciekawe doświadczenia wszystko ci opiszę jak wrócę z pracy

Clover lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wracając do legginsow to jest wyprzedaż XS w Lidlu.
    Podobno rozmiary mają zawyzone.
    29,99 za 2 szt.

https://www.lidl-sklep.pl/ESMARA-Legginsy-ciazowe-2-sztuki-XS-32-34-Czarny-szary/p100288160009?mktc=shopping&gclid=CjwKCAjwzIH7BRAbEiwAoDxxTgOlJpXRiuBkW80_-kmO58F5LXq41i1URKV_H88sUgwN3Br97nSi6RoCvv0QAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:08

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to łożysko na przedniej ścianie mnie wykończy nerwowo. wczoraj cały dzień mała mi naparzała kopniaki dziś nie czuje NIC. myślę tylko o tym żeby już być w domu i użyć detektora

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ