🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
ultraviolet wrote:Dzięki Olinda 😊 ja już od dawna nie miałam usg dopochwowo, ze względu na skurcze, więc nie wiem jaka jest odległość od szyjki. Może w piątek na połówkowym się coś więcej dowiem. Mam nadzieję, że chociaż płeć poznam, bo do tej pory to wstydliwe maleństwo 😉
Aha i jeszcze dla porównania do poprzedniej ciąży, mały był ułożony miednicowo, przez całą ciążę, więc jeszcze to się może przytrafić 🙄ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Niby tak to prawda z tymi ruchami ale jak jednego dnia jest mega poruszenie A następnego zastój to już sobie wyobrażam.
Clover A więc ja w pierwszej ciąży po pierwszym plamieniu dostałam immunoglobuline i potem przy następnych plamieniach badano przeciwciala . syn okazal ske RH minus. W tej ciąży na razie robią mi tylko badanie przeciwciał nie podano mi immunoglobuliny pomimo plamienia bo powiedzieli że to na pewno od szyjki. walczę z przychodnią o to żeby teraz dostać ją chociaż w tym 28 tygodniu bo ona nam się należy!! polecam grupę na fb mama Rh-Clover lubi tę wiadomość
-
oloowa2709 wrote:Ja mialam usg dopochwowe ale z tego przejęcia uslyszalam tylko że łożysko musi być powyżej 4 cm nad szyjka. U mnie jest mniej ale nie zapytalam ile 🤦♀️
-
Edward1 wrote:A ja wylądowałam w szpitalu 🙁 w nocy dostałam skurczy (pół nocy mnie trzymały) i od rana na oddziale. Na szczęście, jestem już po usg i wychodzi na to że Wsyztsko dobrze z dzidzią, a problem ze mną, a konkretnie z moimi jelitami.
Jeszcze czekam na wyniki krwi i usg nerek. Najadłem się strachu bo myślałam że rodzę, ale szyjka 4cm i zamknięta. Kosmos! -
Nadzieja94 wrote:Hej dziewczyny gratuluje udanych wizyt
. Mam pytanie czy któraś z was stosowała może na slaby mocz Urosept w ciąży?
Hej ja wlasnie dopiero co stosowalam, nie z powodu kiepskiego wyniku moczu tylko raczej objawow - czulam, że cos mi sie zanosi w drogach moczowych, a ze jestem na wyjezdzie to tylko Uroseptem moglam sie podratowac. Wszystko mi minelo po 2 dniach brania 3x dziennie po 2 tabl. To jest srodek bezpieczny w ciazy, calkowicie ziolowy, dziala moczopednie - trzeba duuuuuuuuzoooo pic
Mam nadzieje, ze i Tobie pomoze
@Edward1 - co za hardkor! Najadlas sie strachu, strasznie wspolczuje, ale sciskam mocno - najwazniejsze, ze z dzidzią wszystko w porządku -
Inka7 wrote:Dziewczyny szkoda nerwów z powodu braku ruchow. Na takim etapie ja tez nie czułam dlugo, moze raz na dzien czy dwa. Dopiero od 20 tygodnia czuje moze nie mocno ale dosc czesto. Wyluzujcie bo wasz niepokoj nie pomaga niczemu, a to nie ten etap zeby dziecko łupało.
Inka7 lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
ultraviolet wrote:Ja wiem, że jeszcze jest na to czas, ale jak się wszystko nawarstwia i tylko problemy i zmartwienia w związku z ciążą, to chciałbym chociaż maleńki znak z wewnątrz od maleństwa 😞
ultraviolet lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Dziewczyny, czy któraś z was zna się na wynikach cytologii co oznaczają dane „kody”?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 19:02
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
madiiiii wrote:Ja tez brałam urosept i biorę czasami profilaktycznie. Raz wyszło mi trochę więcej bakterii w moczu. Ostatnio już tylko pojedyncze.Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi w sprawie ujemnego odczynnika krwi
Zawsze to dobrze poczytać czyjeś doświadczenia. Tygrysku, zaobserwowałam sobie tę grupę na fb, dużo ciekawych rzeczy tam można wyczytać. Ciekawa jestem, czy uda mi się otrzymać zastrzyk na fundusz, skoro prowadzę ciążę prywatnie, będę próbować bo to jednak niemały wydatek... Bałabym się iść na NFZ do któregoś z lekarzy w mojej okolicy, mają bardzo złe opinie. Tzn jest jeden, który jest polecany przez sporo kobiet, ale terminy ma kosmiczne, bardzo ciężko się dostać bo ma mnóstwo pacjentek.
Nadzieja, ja biorę Urosept od zeszłego weekendu, kiedy zaczęło mi się dziać coś z pęcherzem. Szybko mi pomógł, praktycznie po jednym dniu przestało mnie boleć, wprawdzie wyniki z moczu z wczoraj nie są jeszcze rewelacyjne, ale mam tylko nieliczne bakterie, myślę, że gdybym pobrała w zeszłym tygodniu byłyby dużo gorsze.
Edward, dobrze że się okazało, że to jednak nic z dzieckiem... Mam nadzieję, że już lepiej i że jesteś pod dobrą opieką w szpitalu.
Ja dzisiaj też miałam małe przygody. Około południa zaczęła mnie bardzo boleć głowa, wprawdzie od kilku dni prawie codziennie mnie boli, ale do tej pory nie był to jakiś ból nie do wytrzymania. A dzisiaj dosłownie mnie ścięło z nóg. Połączyłam objawy i stwierdziłam, że to chyba zatoki - ból głowy w charakterystycznym miejscu i zapchany nos, na który początkowo nie zwracałam uwagi, bo jestem alergikiem i u mnie to normalka. Poza tym nigdy wcześniej nie miałam problemów z zatokami, więc początkowo nawet o tym nie pomyślałam. Próbowałam usnąć, ale nie mogłam, po 15.00 wrócił z pracy mój mąż i bardzo się przeraził, bo zastał mnie płaczącą z bólu i wymiotującą... podobno byłam strasznie blada, chciał mnie od razu do szpitala zawieźć ale go odwiodłam od tego pomysłu. Przygotował mi parówkę z szałwii i rumianku, a później ciepłe okłady na głowę. Później zasnęłam i niedawno się obudziłam, już mi lepiej. Jutro spróbuję się zapisać na tą śmieszną teleporadę, ale wątpię, że jakieś konkrety usłyszę...tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Aaa właśnie poczułam delikatne ruchy
Clover, Inka7, Olinda, Bajka15, tygrysek7773, Sweetcake, GrubAsia, _Hope, Lolita, Angelika0507 lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie zmagam z bólem głowy. Stres związany z praca dziś sie przewalil i zawsze tak reaguje jak wywala... Lezecz bólem u nasady nosa, az mi niedobrze.
Do tego moj mlodszy syn narozrabiał i mamy nieprzyjemnosci. Na szczęście nic poważnego, naprawimy, ale milo mi nie było.Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Clover polubiłam za grupę. to straszne przeżycia masz z tą głową
starasz się pić dużo wody ? ponoć to bardzo pomaga chociaż przy aż takich bólach to kto wie co może pomóc
A jeśli chodzi o lekarza to poproś o wizytę ze względu na ciążę u mnie lekarka też miała odległe ale jakoś mnie wcisnela i teraz mam już wizyty regularnie
Clover lubi tę wiadomość
-
Ja juz po polowkowych:) Kajtuś waży 330g dzis był wyjatkowo grzeczny i dał sie pooglądać
dziś caly czas czuje kopniaki aż zaczęłam sie zastanawiać czy to nie jelita ale podczas badania widzialam gdy kopie i wtedy czułam ruchy więc utwierdziłam sie że to właśnie on😍
Ale zeby nie było kolorowo mam wysoką glukoze więc dostalam glukometr i 4razy dziennie będę badać cukier. Mam wyniki wysyłać do doktorka zobaczymy co z tego wyjdzie.Luzia, Bajka15, ultraviolet, GrubAsia, _Hope, werni, Angelika0507 lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Nadzieja94 wrote:Bierzesz 3x2? Też wam się chciało często siku?
Przy większej ilości bakterii brałam 3x2. Profilaktycznie to tylko raz dziennie zazwyczaj.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja go też biore ale wydaje mi się że on nasilił mi częstomocz co chwile sikam i nie boli nie piecze mnie nic przy tym
Co prawda dzisiaj pije wiekszą ilość napoi i wody z cytryną. Dlatego pytałam m. In czy też czesto siusiu robicie przy tym lekuStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓