🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka7 może twoje dziecko po prostu normalnie śpi?? bo ponoć aplikacja mi mówi że moje dziecko czuwa tylko 6 godzin na dobę A ja mam wrażenie że ono śpi co najwyżej 6h na dobę! ale spokojnie na regularne ruchy to jeszcze nie pora też ma czasem dzień że pół dnia jej prawie nie czuje .
Inka7, Olinda lubią tę wiadomość
-
My będziemy mieli syna, jak powiedzieliśmy w rodzinie to wszyscy lekko zawiedzeni bo już jest przewaga chłopców i liczyli na dziewczynkę. My w sumie wstępnie też stawialiśmy na córkę, ale wizja syna cieszy mnie tak samo 😍 jedyne jak zobaczyłam na USG "sprzęt" to poczułam takie uczucie, że ta niepewność się skończyła i już nic się nie zmieni 😋
Pytałam Męża czy cieszy się z syna, bo zauważyłam że nie przejawiał entuzjazmu. Okazało się, że jego chęć posiadania dziecka podczas całych starań i procedury ICSI była tak wielka, że On dziekuje losowi, że nam się udało i totalnie nie miał oczekiwań i bierze co mu dają ciesząc się, że jest zdrowy 😍 mam cudownego męża ❤Rucola, Olinda, madiiiii, Clover, Ania81, _Hope, BlackRose 89 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Hej, trochę mnie nie było, ale nadrobiłam wszystko.
Co do płci to ja nie mialam szczególnych oczekiwań, bo w sumie nie mialam kiedy o tym myśleć, na pierwszej wizycie juz wiedziałam co będzie 😆 mam 2 córki, teraz będzie syn.
Jeśli chodzi o kokon, to planuje kupić i wypróbować, przy dziewczynkach miałam rożek. Czy wy planujecie oprócz kokona używać jeszcze rożek?
Wszystkim gratuluję udanych wizyt 😊Olinda, Ania81 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Inka7 może twoje dziecko po prostu normalnie śpi?? bo ponoć aplikacja mi mówi że moje dziecko czuwa tylko 6 godzin na dobę A ja mam wrażenie że ono śpi co najwyżej 6h na dobę! ale spokojnie na regularne ruchy to jeszcze nie pora też ma czasem dzień że pół dnia jej prawie nie czuje .
Tygrysku, moze... Nie mam pojęcia jak bylo z chłopakami, wydaje sie ze mocniej i intensywniej lupali. Teraz ciut bardziej sie ozywila, czuje ruchy, ale takie przytlumione jakby właśnie przez łożysko lub pecherz.
Ale do tego, zeby maz na przykład poczul, to jeszcze kawał drogi.
Ja chcę wyprobowac kokon i rożek. Zachorowalam na piekne bambusowe kocyki (raczej na wiosne, zimowy juz mam), ale z myślą o dziewczynce zamarzył mi sie brudny róż, teraz poczekam z zamówieniem do 30 tc. Chyba ze druga lekarka potwierdzi, no to wtedy zaryzykujepoki co nic nie zamawiam jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 09:26
Olinda lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Rożek mam bez tej twardej wkładki, taki sztywniejszy kocyk, ale tylko dlatego, ze dostałam. Kokona chyba też nie planuje kupować. Będę miała za to kołyske, albo kosz mojżesza na kółkach a na noce łóżeczko dostawne 😊
Olinda lubi tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Inka7 ale czujesz i to najważniejsze
u mnie też większość ruchów jest takich do środka że czuje je właśnie na pęcherzu.
ja kokona nie kupuje. tylko rożek i śpiworki późniejInka7, Olinda lubią tę wiadomość
-
Ja czuje też nie kiedy słabiej te pukanie a nie kiedy mocniej. Nie mogę doczekać się kiedy bede czuła je intensywniej
Inka7 lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Ja kupiłam zarowno rożek jak i kokon. Kokonu nigdy nie używałam , a ze bardzo mi się podoba i słyszałam same pozytywne opinie to również zamówiłam.
Inka 7 u mnie tez ruchy dziecka raz mocniejsze a raz słabiutkie. Wczoraj był dzień szaleństw a dzisiaj cisza.Inka7, Olinda lubią tę wiadomość
-
Inka7 wrote:Tygrysek zaaazdrooo.. Tak szczerze ja pol nocy nie spalam, bo ruchy dziecka slabiuutkie... Wczoraj raz walnelo mocniej przy pierwszym lyku kawy z lodami. A więc potrafi, to czemu takie długie etapy ciszy albo pojedyncze ruchy... Moze lozysko amortyzuje, bo mam na przedniej scianie. Czasem czuje gleboko, głęboko jakby uderzenia, ale sama nie wiem czy to nie tetno moje po prostu.
Inka jestem w 21+1 , pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie. Ruchy pojedyncze czuję od jakiegoś 1,5 tygodnia, od 2-3 dni czuje trochę więcej rankiem i wieczorami , ale przez dzień kompletnie nic . Te wieczorne ruchy też nie są jakieś mocne i są wyczuwalne głównie z jednej strony . Póki co się tym nie martwię, lekarz powiedział , że jeszcze czasInka7, Olinda lubią tę wiadomość
-
Inka7 wrote:Tygrysku, moze... Nie mam pojęcia jak bylo z chłopakami, wydaje sie ze mocniej i intensywniej lupali. Teraz ciut bardziej sie ozywila, czuje ruchy, ale takie przytlumione jakby właśnie przez łożysko lub pecherz.
Ale do tego, zeby maz na przykład poczul, to jeszcze kawał drogi.
Ja chcę wyprobowac kokon i rożek. Zachorowalam na piekne bambusowe kocyki (raczej na wiosne, zimowy juz mam), ale z myślą o dziewczynce zamarzył mi sie brudny róż, teraz poczekam z zamówieniem do 30 tc. Chyba ze druga lekarka potwierdzi, no to wtedy zaryzykujepoki co nic nie zamawiam jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 10:34
Inka7 lubi tę wiadomość
-
Sweetcake wrote:Ja kupiłam zarowno rożek jak i kokon. Kokonu nigdy nie używałam , a ze bardzo mi się podoba i słyszałam same pozytywne opinie to również zamówiłam.
Inka 7 u mnie tez ruchy dziecka raz mocniejsze a raz słabiutkie. Wczoraj był dzień szaleństw a dzisiaj cisza.
Dzisiaj właśnie zamówiłam kokon/gniazdo z motherhood (używane). Skusiła mnie opcja 2w1, gdzie starszak może z niego korzystać a mój synek mi cały czas podbiera kojec do spania. Tym samym do porodu dostanie swój kojec a potem odda na chwilę bratu
Nad rożkiem (Na 100% używany) zastanawiam się tylko do szpitala bo tam się faktycznie sprawdził o potem wyprałam go w wysokiej temperaturze. Bawełnianego kocyka wolę nie brać, bo nie ma jak go później zdezynfekować.Olinda, Sweetcake lubią tę wiadomość
-
liliputkowo90 wrote:A ja dobrze zaczęłam dzień! Szukamy od wczoraj wózka a tu dziś na pewnej grupie wymieniaczy, Pani chce wymienić XLandera plus nosidełko Maxicosi za dwie ksiazki! No jestem Happy!
liliputkowo90 lubi tę wiadomość
-
Kamaa1987 wrote:Hej, trochę mnie nie było, ale nadrobiłam wszystko.
Co do płci to ja nie mialam szczególnych oczekiwań, bo w sumie nie mialam kiedy o tym myśleć, na pierwszej wizycie juz wiedziałam co będzie 😆 mam 2 córki, teraz będzie syn.
Jeśli chodzi o kokon, to planuje kupić i wypróbować, przy dziewczynkach miałam rożek. Czy wy planujecie oprócz kokona używać jeszcze rożek?
Wszystkim gratuluję udanych wizyt 😊
Ja tak- i kokon i rożekNajbardziej podobają mi się takie nie pstrokate, robione przez mniejsze firemki na fb ☺️ np dzisiaj widziałam pięknee na luluboobo i tam chyba zamówię rożek, kokon chyba na senlove
-
Olinda wrote:Xlandery są super. Mnie kusi teraz Mutsy i2 ,ale drogi w... i opinie też ma różne. Mam xlandera xv po chlopakach i nic nigdy sie w nim nie zepsuło. Raczej powozi też Jasienka.
Ja też planuje kupić xlandera!Chyba xpulse. Przeczytałam setki opinii, rankingów itp..dziwne jest to, że tych wózków nie ma praktycznie w żadnym sklepie z wózkami (A mieszkam w Poznaniu) tylko jeden showroom 🤔 Mimo tego opinie ma świetne. Siostra którą ma już dziecko po przeczytaniu opcji też stwierdziła że super spacerowka więc mam brać
Nadzieja94, Olinda lubią tę wiadomość
-
Vagabond wrote:Dzisiaj właśnie zamówiłam kokon/gniazdo z motherhood (używane). Skusiła mnie opcja 2w1, gdzie starszak może z niego korzystać a mój synek mi cały czas podbiera kojec do spania. Tym samym do porodu dostanie swój kojec a potem odda na chwilę bratu
Nad rożkiem (Na 100% używany) zastanawiam się tylko do szpitala bo tam się faktycznie sprawdził o potem wyprałam go w wysokiej temperaturze. Bawełnianego kocyka wolę nie brać, bo nie ma jak go później zdezynfekować.Olinda lubi tę wiadomość
-
Patt94 wrote:Ja też planuje kupić xlandera!
Chyba xpulse. Przeczytałam setki opinii, rankingów itp..dziwne jest to, że tych wózków nie ma praktycznie w żadnym sklepie z wózkami (A mieszkam w Poznaniu) tylko jeden showroom 🤔 Mimo tego opinie ma świetne. Siostra którą ma już dziecko po przeczytaniu opcji też stwierdziła że super spacerowka więc mam brać
Mieszkam od Poznania ok 45km🤪Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nam się rozek przydał przy 1 dziecku, potem używałam go jako kolderki. Z kokona mało używałam. Przeważnie spał w kołysce. Brałam kokon do rodziców. Ja to mam z jukki. Kokon kołderke z poduszka motylek wkładkę do wózka itd. Taki komplet.
Co do ruchów to przeważnie czuje wieczorem takie smyra nie. Ale niedługo będą mocniejsze ruchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 11:37
-
Patt94 wrote:Ja też planuje kupić xlandera!
Chyba xpulse. Przeczytałam setki opinii, rankingów itp..dziwne jest to, że tych wózków nie ma praktycznie w żadnym sklepie z wózkami (A mieszkam w Poznaniu) tylko jeden showroom 🤔 Mimo tego opinie ma świetne. Siostra którą ma już dziecko po przeczytaniu opcji też stwierdziła że super spacerowka więc mam brać
-
Olinda wrote:Moja koleżanka i kuzynka też miały xlandery. Każdy woził minimum 2 dzieci 😉 właśnie wydaje mi się, że kiedyś 5-10 lat temu były bardziej popularne. Teraz podoba mi się xlander xcite i nie jest zbyt drogi. Tylko,że czas oczekiwania na nowy model 80 ileś dni 😂 Xpulse też wydaje się super. P.s. Mieszkam między Poznaniem a Kaliszem 😊
Na oficjalnej stronie xlandera są dostępne od ręki, wysyłka w 24h 😉
No to pochodzimy z tych samych rejonów bo ja z Krotoszyna 😄Olinda lubi tę wiadomość