🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajne są te dostawki chicco i lionelo. Ja miałam z poprzednim synem drewnianą i była też super. Miała regulowana wysokość na wielu poziomach i można było zrobić z niej nawet głębokie łóżeczko, z czego korzystaliśmy po 6miesiacu i w rezultacie była w użytku ponad rok a tania była jak barszcz 😀
-
Tak najgorsze to siedzenie. Najlepiej mieć ze sobą książkę. Ja to pewnie gdzieś za miesiąc będę miała krzywą. Będę musiała kupić w aptece glukoze. Poproszę odrazu gotową a nie w proszku. I pomarańczową.
We wtorek mam połówkowe już się nie mogę doczekaćniestety nie mam ustalonej godz. Pójdę rano. Z synem zostanie bratowa. Ostatnio przez zęby dostał katar.
-
nick nieaktualnyJa mialam robiona krzywa juz dwa razy, oba wyniki negatywne. Teraz powtorke bede miec w 26tyg. Oby sie tym razem swinstwo nie przypaletalo. Czekam z "niecierpliwoscia" na poczatek swedzenie stop i dloni w nocy. W kazdej ciazy mialam. Zero snu przez to.
Dziewczyny czy ktores z was zdarzylo sie, ze 🤢 i 🤢 plus zawroty i bol glowy wrocily dodam tez ze znowu zapachy mi przeszkadzaja. W zadnej ciazy tak nie mialam. Oby przeszlo -
Magddullina2 wrote:Hej kochane ja tak z du**y Wam tutaj wyskakuje, bardzo przepraszam z góry ale nurtuje mnie jedno pytanie.... Jakie u Was bylo AFI na drugich prenatalnych? Bo bardzo sie wystraszylam czytajac o wielowodziu, nastraszylam sama siebie bo mam takie podejrzenia mam AFI 20.04 gorna granica normy swiadczaca o wielowodziu, czy miala moze ktoras z Was cos podobnego?
Spojrzalam w wyniki z badania połówkowego i znalazlam taki parametr. Wrzucam zdjęcie. Pamiętam że Pani mówiła że wody są ok, jest ich idelanie.
https://naforum.zapodaj.net/7d229eb3c9a6.jpg.htmlMagddullina2 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Franiczka_ wrote:Mnie się spodobała dostawka Chico Next2Me Air. Są jeszcze z firmy Lionelo, też podobno fajne. Ciężki wybór..
Vagabond, a Ty masz już upatrzoną jakąś dostawkę?
Werni dziękuję 😘
A ja krzywą cukrową mam już z głowy. Robiłam w pierwszym trymestrze i wyszła cukrzyca ciążowa. Nie było źle, powodzenia dziewczyny.
Prawdopodobnie ta o której piszesz czyli chicco. Teraz jeszcze widzialam chicco hug me air 4w1. Wprawdzie to nie dostawka ale podoba mi się opcja z regulacja wysokości i potencjalnym fotelikiem. Muszę jeszcze poczytać. Na pewno będę kupować używaną -
nick nieaktualny
-
Ania no u nas tez sa takie jazdy niekiedy, heh niestety trzeba się z tym obyć, ja mam nie raz mdlosci i slabne, nie raz wymioty a jeszcze innym zgage az strach pomyslec co będzie później 😉 kopniaki mlodego rekompensuja mi wszystko a powiem szczerze jest az nad to aktywnym dzieckiem...👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnyDziewczyny dla mnie to nowosc mimo ze to moja 5 ciaza, a czwarte dziecko. Normalnie mialam mldlosci przez pare tygodni tylko. A teraz mnie meczy strasznie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Mam nadzieje, ze niedlugo bedzie lepiej. Dziwi mnie tylko to, ze jak sporzywam mniej cukru niz normalnie (normalnie 2 lyzeczki od herbaty w ciagu dni) to jest jeszcze gorzej. No i zlezo, które dostalam od lekarza rodzinnego, powiekszylo moje 🤢🤢.
-
Vagabond wrote:Prawdopodobnie ta o której piszesz czyli chicco. Teraz jeszcze widzialam chicco hug me air 4w1. Wprawdzie to nie dostawka ale podoba mi się opcja z regulacja wysokości i potencjalnym fotelikiem. Muszę jeszcze poczytać. Na pewno będę kupować używaną
Używanych szukacie na OLX? 🙂
Ania81 może masz problem z cukrem w drugą stronę (niedocukrzenie) i stąd ta różnica w samopoczuciu?
Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - dziewczyny czy u noworodka/niemowlaka sprawdzają się w ogóle takie bodziaki wkładane przez głowę? Czy lepiej sobie darować i kupić kopertowe? -
Franiczka_ wrote:Używanych szukacie na OLX? 🙂
Ania81 może masz problem z cukrem w drugą stronę (niedocukrzenie) i stąd ta różnica w samopoczuciu?
Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - dziewczyny czy u noworodka/niemowlaka sprawdzają się w ogóle takie bodziaki wkładane przez głowę? Czy lepiej sobie darować i kupić kopertowe?
Co do bodziakow 😉 mnie z poczatku wygodniej bylo zakladac te kopertowe ale i mialam takie z klipsami po bokach zakladane przez glowe, zdecydowanie lepsze sa kopertowe lub zapinane jak bluzeczka.Franiczka_ lubi tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Ja mialam wiekszosc przez głowę z zatrzaskami na ramionach, bo te kopertowe ciut sie rozcoagnely i dziecko mialo dekold na wierzchu co mi okropnie dzialalo na nerwy.
Dla mnie zaden a żaden klopot ulozyc sobie bodziaka w dloni tak, ze przekladam go jednym ruchem przez glowe, potem rączki i jest. Ja wole takie choc wiem ze większość lubi koperty.
Ania81, Franiczka_ lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Hej, ja również decyduję się na dostawkę z rynku wtórnego
Na chwilę obecną stanęło na Chicco Next2Me Magic, bo ma koła skrętne w każdą stronę, a zamierzam z nią jeździć po mieszkaniu (tańszy model "Dream" jeździ tylko w jednej płaszczyźnie).
A jeśli chodzi o bodziaki, to wszystkie koleżanki uczulały mnie, żeby kupować wyłącznie kopertowe, przynajmniej do momentu, kiedy bobas nie trzyma sam główki, i tak też zamierzam zrobić.Franiczka_ lubi tę wiadomość
-
Franiczka_ wrote:Używanych szukacie na OLX? 🙂
Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - dziewczyny czy u noworodka/niemowlaka sprawdzają się w ogóle takie bodziaki wkładane przez głowę? Czy lepiej sobie darować i kupić kopertowe?
Tak OLX
Bodziaki na początek kopertowe dla komfortu psychicznego, czylI rozmiar 50/56 później od 62 raczej przez głowę bo po miesiącu już będę oswojonaFraniczka_ lubi tę wiadomość
-
Franiczka dokładnie na początek póki nie będziesz czuła się pewna to najlepiej kopertowe albo z zatrzaskami przy szyjce. z początku człowiek ma trochę pietra żeby przełożyć tą główkę przez maleńki otwór