X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja mam dopiero w czwartek połówkowe a krzywą nie wiem kiedy będę robiła jeszcze.
    Z poprzednich ciąż nie wspominam jakoś tragicznie, dla mnie najgorsze było to, że tyle czasu trzeba siedzieć w tym labo

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są te dostawki chicco i lionelo. Ja miałam z poprzednim synem drewnianą i była też super. Miała regulowana wysokość na wielu poziomach i można było zrobić z niej nawet głębokie łóżeczko, z czego korzystaliśmy po 6miesiacu i w rezultacie była w użytku ponad rok a tania była jak barszcz 😀

hchy90bv5a4juf6w.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najgorsze to siedzenie. Najlepiej mieć ze sobą książkę. Ja to pewnie gdzieś za miesiąc będę miała krzywą. Będę musiała kupić w aptece glukoze. Poproszę odrazu gotową a nie w proszku. I pomarańczową.

We wtorek mam połówkowe już się nie mogę doczekać :) niestety nie mam ustalonej godz. Pójdę rano. Z synem zostanie bratowa. Ostatnio przez zęby dostał katar.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam robiona krzywa juz dwa razy, oba wyniki negatywne. Teraz powtorke bede miec w 26tyg. Oby sie tym razem swinstwo nie przypaletalo. Czekam z "niecierpliwoscia" na poczatek swedzenie stop i dloni w nocy. W kazdej ciazy mialam. Zero snu przez to.
    Dziewczyny czy ktores z was zdarzylo sie, ze 🤢 i 🤢 plus zawroty i bol glowy wrocily dodam tez ze znowu zapachy mi przeszkadzaja. W zadnej ciazy tak nie mialam. Oby przeszlo

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi wróciło po ok 6tyg spokoju ale nie cały czas tylko chwilami

hchy90bv5a4juf6w.png
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję dostawkę chicco next to me, używaną. Myślę, że za około dwa tygodnie zaczniemy się rozglądać na poważnie .

• oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Hej kochane ja tak z du**y Wam tutaj wyskakuje, bardzo przepraszam z góry ale nurtuje mnie jedno pytanie.... Jakie u Was bylo AFI na drugich prenatalnych? Bo bardzo sie wystraszylam czytajac o wielowodziu, nastraszylam sama siebie bo mam takie podejrzenia mam AFI 20.04 gorna granica normy swiadczaca o wielowodziu, czy miala moze ktoras z Was cos podobnego?
    Hej.
    Spojrzalam w wyniki z badania połówkowego i znalazlam taki parametr. Wrzucam zdjęcie. Pamiętam że Pani mówiła że wody są ok, jest ich idelanie.
    https://naforum.zapodaj.net/7d229eb3c9a6.jpg.html

Magddullina2 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Mnie się spodobała dostawka Chico Next2Me Air. Są jeszcze z firmy Lionelo, też podobno fajne. Ciężki wybór..

Vagabond, a Ty masz już upatrzoną jakąś dostawkę?

Werni dziękuję 😘

A ja krzywą cukrową mam już z głowy. Robiłam w pierwszym trymestrze i wyszła cukrzyca ciążowa. Nie było źle, powodzenia dziewczyny.

Prawdopodobnie ta o której piszesz czyli chicco. Teraz jeszcze widzialam chicco hug me air 4w1. Wprawdzie to nie dostawka ale podoba mi się opcja z regulacja wysokości i potencjalnym fotelikiem. Muszę jeszcze poczytać. Na pewno będę kupować używaną :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Ania mi wróciło po ok 6tyg spokoju ale nie cały czas tylko chwilami

Kochana mam nadzieje ze znowu nam przejdzie tak na dobre juz.

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no u nas tez sa takie jazdy niekiedy, heh niestety trzeba się z tym obyć, ja mam nie raz mdlosci i slabne, nie raz wymioty a jeszcze innym zgage az strach pomyslec co będzie później 😉 kopniaki mlodego rekompensuja mi wszystko a powiem szczerze jest az nad to aktywnym dzieckiem...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Kochana mam nadzieje ze znowu nam przejdzie tak na dobre juz.

I tak się cieszę, że nie męczy mnie całymi dniami do 30tyg tak jak w poprzednich ciążach 🙄

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla mnie to nowosc mimo ze to moja 5 ciaza, a czwarte dziecko. Normalnie mialam mldlosci przez pare tygodni tylko. A teraz mnie meczy strasznie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Mam nadzieje, ze niedlugo bedzie lepiej. Dziwi mnie tylko to, ze jak sporzywam mniej cukru niz normalnie (normalnie 2 lyzeczki od herbaty w ciagu dni) to jest jeszcze gorzej. No i zlezo, które dostalam od lekarza rodzinnego, powiekszylo moje 🤢🤢.

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Prawdopodobnie ta o której piszesz czyli chicco. Teraz jeszcze widzialam chicco hug me air 4w1. Wprawdzie to nie dostawka ale podoba mi się opcja z regulacja wysokości i potencjalnym fotelikiem. Muszę jeszcze poczytać. Na pewno będę kupować używaną :)

Używanych szukacie na OLX? 🙂

Ania81 może masz problem z cukrem w drugą stronę (niedocukrzenie) i stąd ta różnica w samopoczuciu?

Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - dziewczyny czy u noworodka/niemowlaka sprawdzają się w ogóle takie bodziaki wkładane przez głowę? Czy lepiej sobie darować i kupić kopertowe?

3i492n0aa33ktkto.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Ja miałam krzywą w poniedziałek.
    Też miałam w poniedziałek. Na szczęście cukry w normie 😉 Więc można coś słodkiego wciągnąć w weekend.

Majorka lubi tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:

Ania81 może masz problem z cukrem w drugą stronę (niedocukrzenie) i stąd ta różnica w samopoczuciu?

Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - dziewczyny czy u noworodka/niemowlaka sprawdzają się w ogóle takie bodziaki wkładane przez głowę? Czy lepiej sobie darować i kupić kopertowe?

Co do bodziakow 😉 mnie z poczatku wygodniej bylo zakladac te kopertowe ale i mialam takie z klipsami po bokach zakladane przez glowe, zdecydowanie lepsze sa kopertowe lub zapinane jak bluzeczka.

Franiczka_ lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wiekszosc przez głowę z zatrzaskami na ramionach, bo te kopertowe ciut sie rozcoagnely i dziecko mialo dekold na wierzchu co mi okropnie dzialalo na nerwy.
    Dla mnie zaden a żaden klopot ulozyc sobie bodziaka w dloni tak, ze przekladam go jednym ruchem przez glowe, potem rączki i jest. Ja wole takie choc wiem ze większość lubi koperty.

Ania81, Franiczka_ lubią tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszka ja zawsze te przez glowe mialam i dla mnie sie sprawdzily. Mialam kilka kopertowych, ale zadko je uzywalam.

Inka7, Franiczka_ lubią tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również decyduję się na dostawkę z rynku wtórnego :) Na chwilę obecną stanęło na Chicco Next2Me Magic, bo ma koła skrętne w każdą stronę, a zamierzam z nią jeździć po mieszkaniu (tańszy model "Dream" jeździ tylko w jednej płaszczyźnie).

A jeśli chodzi o bodziaki, to wszystkie koleżanki uczulały mnie, żeby kupować wyłącznie kopertowe, przynajmniej do momentu, kiedy bobas nie trzyma sam główki, i tak też zamierzam zrobić.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:

Tak OLX :)

Bodziaki na początek kopertowe dla komfortu psychicznego, czylI rozmiar 50/56 później od 62 raczej przez głowę bo po miesiącu już będę oswojona :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka dokładnie na początek póki nie będziesz czuła się pewna to najlepiej kopertowe albo z zatrzaskami przy szyjce. z początku człowiek ma trochę pietra żeby przełożyć tą główkę przez maleńki otwór

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ