🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
oloowa2709 wrote:Gratuluję wizyty 😘
Juz któraś z nas pisze ze po połówkowych nie udało się zobaczyć buzki. 🙂U mnie na wtorkowej wizycie (kolejne usg) tez sie nie udało bo tak samo córeczka była pleckami do nas 🤷♀️.
Za to siusiakiem machał cały czas 😂werni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czytałam stanowisko Rzecznika praw Pacjenta i szpitale nie mogą nam bronić porodów rodzinnych jeśli nie ma jasnych przesłanek, że np tata dziecka jest chory itd. Mam nadzieję że nie każą mi też rodzic w maseczce jak to w niektórych szpitalach ma miejsce.
Miałyśmy rodzic Po Ludzku... -
No dobra jesteśmy po połówkowych. Duży chłopak 480g
Dziewczyny średnio zadowolone z brata, ale po chwili namysłu jednogłośnie wybrały nawet imię Maksymilian, także nie wiem, czy będziemy mieli z mężem coś do powiedzenia w tej kwestii
Najważniejsze, że wszystko z nim ok. A teraz wracam do pracy. Miłego dnia mamusie!
ultraviolet, Sweetcake, Lavendowa, Lolita, Vagabond, BlackRose 89, Patt94, _Hope, oloowa2709, Angelika0507, Franiczka_, Ania81, werni, Rucola lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:No dobra jesteśmy po połówkowych. Duży chłopak 480g
Dziewczyny średnio zadowolone z brata, ale po chwili namysłu jednogłośnie wybrały nawet imię Maksymilian, także nie wiem, czy będziemy mieli z mężem coś do powiedzenia w tej kwestii
Najważniejsze, że wszystko z nim ok. A teraz wracam do pracy. Miłego dnia mamusie!
Madi, na kiedy masz termin? -
I ja melduję się po wizycie!
Z dzidzią wszystko dobrze, chciałam,żeby lekarz zrobił jakieś ładne zdjęcie 3d,ale niestety cały czas zasłaniała twarz rączkami xd No i będzie dziewczynka więc Lolita bardzo proszę o zmianie na pierwszej stronie (na prenatalnych lekarz mówił,że chłopak xd ) i będzie Alicja
Lolita, Luzia, Patt94, _Hope, ultraviolet, Angelika0507, Franiczka_, madiiiii, Ania81, werni lubią tę wiadomość
Syn- wrzesień 2018
Czekamy na Alę - luty 2021
-
Ania81 wrote:Lolita a jaka masz grype krwi?
Moj szpital zaczal gromadzic zapasy mojej, bo mam zadka gruoe A rh -Mam RhD+
Ania81 lubi tę wiadomość
-
Lavendowa wrote:I ja melduję się po wizycie!
Z dzidzią wszystko dobrze, chciałam,żeby lekarz zrobił jakieś ładne zdjęcie 3d,ale niestety cały czas zasłaniała twarz rączkami xd No i będzie dziewczynka więc Lolita bardzo proszę o zmianie na pierwszej stronie (na prenatalnych lekarz mówił,że chłopak xd ) i będzie Alicja
Zaktualizowane.
Dziewczyny, zgłaszajcie aktualizacje. Wiem, że nie każda zna jeszcze płeć, ale termin porodu już raczej takLavendowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja tez poproszę o zmianę na pierwszej stronie 🙊
Po długich dyskusjach i kłótniach ostatecznie będziemy mieć Stasia i Adasia ♥️
No i cieszę się, ze wasze maluszki są całe i zdrowe 🙏🏻♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 13:29
Lavendowa, Patt94, Lolita, Angelika0507, Ania81 lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Dzień dobry
Ja tez poproszę o zmianę na pierwszej stronie 🙊
Po długich dyskusjach i kłótniach ostatecznie będziemy mieć Stasia i Adasia ♥️
No i cieszę się, ze wasze maluszki są całe i zdrowe 🙏🏻♥️
Zawsze się zastanawiałam co decyduje o nadaniu danego imiona w przypadku bliźniaków? Wiecie który to będzie Stasiu a który Adam? 🤔😄adaska lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt 😊 🎉 🎉 🎉 super, że otrzymujemy tyle dobrych wiadomości, a nasze maluszki pięknie i zdrowo rosną 😍🤗
Lolita, jeśli chodzi o aktualizację pierwszej strony to u mnie córeczka będzie miała na imię HelenkaLolita, ultraviolet lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Patt to nie zrozumiałam, ale już wiem o co chodzi 😊
Sweetcake wrote:Angelika nic się nie martw. U nas w szpitalach/ klinikach pracuje bardzo dużo położnych z Polski. Ja u siebie miałam wrażenie, ze większość. A nawet jak trafisz na same Niemki to na pewno Ci pomogą . Nie martw się . Ja hak trafiłam ba porodówkę to przyjmowała mnie mlodziusienka polozna z Włoch, która sama niedawno przeprowadziła się do Niemiec i uczyła się języka. Dogadać się dogadalłysmy a to najwazniejsze. Następna zmiana to już była polozna z Polski. Mi w sumie obojętne czy Polka czy Niemka ale fajnie było ba porodówce porozmawiać po polsku.Ja jeszcze do położnej nie dzwoniłam i nie wiem jak się teraz sytuacja przedstawia. Chciałabym bardzo ta co miałam ostatnio, która się pomimo niemieckiego imienia i nazwiska okazała Polka i była rewelacyjna.
U nas są też dwie położne Polki i moja siostra trafiła podczas porodu na zmianę zmian i na pierwszej i na drugiej była właśnie Polka. Czytałam też dziś, że jak na razie nic nie robią z porodami rodzinnymi u nas w szpitalu, że może być mąż lub inna jedna osoba, później ta sama osoba może odwiedzać. Może być przy cc i jak będę musiała mieć narkoze, to tatuś dostaje dzidzie od razu do kangurowania. Widziałam też filmik, jaki szpital nagrał dla pacjentek, o porodówce i sali położniczej. W sumie mnie to uspokoiło, a co do języka to wiem, że chociażby na migi to mi pomogą i się dogadamy, ale w razie komplikacji będzie troszkę gorzej.
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
nick nieaktualnyW końcu i ja doczekałam się swojego połówkowego (22+2). Dzidzia waży 516 gram. Parametry odpowiadają wiekowi ciąży. Wszystko dobrze,szyjka długa. Jestem szczęśliwa 😊
Edward1, ultraviolet, Patt94, Lolita, _Hope, Franiczka_, Ania81, Angelika0507, werni, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zgłaszajcie aktualizacje. Wiem, że nie każda zna jeszcze płeć, ale termin porodu już raczej tak[/QUOTE]
Termin 8.02.21 będzie dziewczyna (poki co ma nick name Grażyna) bo nie możemy dojść do porozumienia z wyborem imienia 🤦♀️🙊🙉🙈
BlackRose 89, Lolita, Franiczka_, Ania81, werni lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
BlackRose 89, Lolita, Lolita, Patt94, Franiczka_, _Hope, Edward1, Angelika0507, werni lubią tę wiadomość
-
Lolita wrote:Uuuu będzie rodzynek, super! Gratuluję
Madi, na kiedy masz termin?
Dziękuję ♥Termin na 12.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 16:03
-
BlackRose 89 wrote:Maksymilian ❤️ też bym chciała Maksymiliana albo Miłosza ale mąż kręci nosem
U mnie mąż tez kręci nosem na Maksymiliana, ale dziewczyny są dość zdeterminowane. Chyba nie da im rady
-
madiiiii wrote:U mnie mąż tez kręci nosem na Maksymiliana, ale dziewczyny są dość zdeterminowane. Chyba nie da im rady
Mój starszy syn też chcę Maksymiliana, młodszy nie ma zdania. A moj maz mówi, że po pierwsze Maks to na psa się wola a po drugie ostatnio ja wybierałam więc teraz jego kolejto będzie ciężkie 20 tygodni 😂